Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ


Στην Αμερική, στην << Μητρόπολη>> της ελευθερίας και της δημοκρατίας, υπάρχει ελευθερία λόγου να λες και να γράφεις ότι συμφέρει την Κυβέρνηση.
Κόσμος και κοσμάκης είχε διαμαρτυρηθεί πριν από 6,5 χρόνια για τους << ενσωματωμένους>> δημοσιογράφους. Για τους ρεπόρτερ εκείνους που ακολούθησαν τις αμερικάνικες δυνάμεις εισβολής στο Ιράκ, παρέα με τους φαντάρους.
Είχαν τότε διατυπωθεί πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν οι <<ενσωματωμένοι>> να ασκήσουν αντικειμενική δημοσιογραφία και δεν θα επηρεάζονταν από τους εισβολείς. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αμφιβολίες δικαιώθηκαν, σε κάποιες άλλες συνέβη το αντίθετο από αυτό που περίμεναν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας.
Επειδή λοιπόν το Πεντάγωνο δεν κατάφερε να ελέγξει τους δημοσιογράφους, συμφώνησε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, την Rendon Group, να καταγράψει και να βαθμολογήσει τις ανταποκρίσεις τους. Έτσι προέκυψαν 3 κατηγορίες: <<θετική>>, <<αρνητική>> και <<ουδέτερη>> ανάλογα με το πώς εκτιμήθηκε η δουλειά του κάθε ρεπόρτερ.
Το σκάνδαλο έσκασε πριν από μερικές εβδομάδες και αρχικά το Πεντάγωνο έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα. Ώσπου μαζεύτηκαν οι αποκαλύψεις, ομολογήθηκε η ενοχή και αναγκαστικά το Πεντάγωνο να τερματίσει το ύψους 1.500.000 δολαρίων συμβόλαιο με την Rendon.

Δεν υπάρχουν σχόλια: