Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Θράκη.....Ανοιχτό αμπέλι.....

Αλωνίζουν στην κυριολεξία στην Θράκη οι Τούρκοι και η ελληνική κυβέρνηση είναι αμφίβολο αν παίρνει χαμπάρι τι ακριβώς συμβαίνει...
Οι υποσχέσεις στους μουσουλμάνους δεν είχαν τελειωμό. Τελευταία από τις υποσχέσεις είναι η παροχή υγειονομικής ασφάλισης που παρέχει η Τουρκία στους μουσουλμάνους της Θράκης, μέσω χρηματικού ποσού που θα καταβάλλεται στην τούρκικη τράπεζα ZIRRAT-BANK, η οποία έχει ανοίξει τελευταία υποκατάστημα στην Κομοτηνή. Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που η ελλήνική πολιτεία προχωρεί σε περικοπές και στην αποδόμηση του ελληνικού κράτους....

PSI: Επισπεύδεται η συμμετοχή των τραπεζών

undefinedTα κρατικά ομόλογα που κατέχουν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα φτάνουν στο ποσό των 75 δισ. ευρώ.
Η πορεία υλοποίησης του PSI και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα γίνει σε τρία στάδια, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος με τους επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων τραπεζών.
Όπως ειπώθηκε, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο PSI, με το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που κατέχουν. Ο κ. Βενιζέλος τους ζήτησε να επισπεύσουν τη διαδικασία έγκρισης, ώστε να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προφανώς για να δοθεί ένα μήνυμα και στις αγορές του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα φτάνουν στο ποσό των 75 δισ. ευρώ και καλύπτουν το 36% του συνολικού ποσού των ομολόγων που θα υποστούν haircut. Από αυτά τα 50 δισ. ευρώ, ανήκουν σε τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες και 25 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε και επίσημα τους τραπεζίτες, πως θα γίνει σε τρία στάδια, ενώ το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα φτάσει μέχρι και 50 δισ. ευρώ.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Ωνάσειο ο Ισίδωρος Κούβελος

Νοσηλευόμενος «σε σταθερή κατάσταση» παραμένει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Ισίδωρος Κούβελος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου.

Ο κ. Κούβελος προσήλθε την Παρασκευή στο Ωνάσειο αναφέροντας προκάρδια άλγη. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης προ επταετίας στο ίδιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΩΚΚ, η κατάσταση του δεν ενέπνεε ανησυχία.

tanea

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ACTA.....

Η ACTA είναι μια ολιγομερή διεθνή συνθήκη, σκοπός της οποίας είναι η δημιουργία και εφαρμογή ενός διεθνούς νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο, τη στοχοποίηση της απομίμησης και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου των αγαθών που προστατεπυονται από πνευματικά δικαιώματα και εμπορικές ονομασίες. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει απο κινηματογραφικές ταινίες,βιβλία, μουσική μέχρι και υποδήματα και βιομηχανικούς σπόρους. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση ενός νέου οργάνου, της επιτροπής ACTA, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα, που θα επιβλέπει την εφαρμογή της.
Η Ε.Ε υποστηρίζει πως η ACTA εξασφαλίζει ότι όπου και να βρίσκεται κανείς, μπορεί να εξακολουθήσει να μοιράζεται μη πειρατικό υλικό και πληροφορίες στο Διαδίκτυο.. Δεν περιορίζει την ελευθερία, δεν θα λογοκρίνει και ούτε θα κλείνει διαδικτυακούς τόπους. Δεν αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το ίντερνετ στην καθημερινότητά μας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μέσα κοινωνικήε δικτύωσης (Twitter, Facebook) ακριβώς όπως και πριν. Οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα δεν θα ελέγχονται και δεν θα παρακολουθούνται. Εξασφαλίζει όμως την δυνατότητα δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος σε περίπτωση κλοπής διανοητικής ιδιοκτησίας. Εν ολίγοις, δεν είναιούτε ο <<Μεγάλος Αδελφός>> ούτε εξέλιξη του SOPA.
Οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης συμφωνίας λένε ότι πρόκειται για μια οργανωμένη επίσημη αντίδραση στην αύξηση των πειρατικών αγαθών σε παγκόσμιο επίπεδο και των πειρατικών αντιγράφων έργων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι πολέμιοί της την κατέκριναν και αντέδρασαν με διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο..Παράλληλα καταγγέλουν πως πρόκειται για μια προσπάθεια κατάργησης της ελευθερίας στο Διαδίκτυο, ενώ καίριο πλήγμα θα δεχτεί και η καινοτομία. Η συμφωνία υπογράγηκε την 1η Οκτωβρίου, μετά από 5 χρόνια μυστικών διαβουλέυσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 9 συναντήσεις σε διαφορετικές χώρες.
Την συμφωνία δεν υπέγραψαν η Κύπρος,η Εσθονία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σλοβακία.Για να τεθεί σε εφαρμογή όμως η συμφωνία δεν αρκεί μόνο η υπογραφή, πρέπει να υπάρξει και επικύρωση στα Κοινοβούλια τουλάχιστον 6 κρατών.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

Απόσπασμα από το άρθρο του Κου Στέλιου Φωκά
Περιοδικό Φαινόμενα
Ελεύθερος Τύπος

Τουλάχιστον 12 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ

undefined
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν την Τετάρτη πολλαπλοί καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Μεγάλες υλικές ζημιές σε Ιλινόι και Μιζούρι. Τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους περίπου στις 04:30, αφού κοιμόντουσαν, είπε ο Έρικ Γκρεγκ, δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ, στην Πολιτεία Ιλινόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μόνο στο Χάρισμπεργκ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του πολιτεία. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι. Ο κυβερνήτης του Μιζούρι κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι ανεμοστρόβιλοι κινήθηκε στη συνέχεια νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και την Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

Στο Τένεσι έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ κατηγοριοποιήθηκε ως EF4 -το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα- και οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 260 έως 320 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι περιοχές που επλήγησαν έμοιαζαν «με εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνες στα συντρίμμια, σημαδεύοντας με σπρέι όσες κατοικίες έψαξαν, ανέφερε ο Τέρι Γκις, εκδότης της εφημερίδας Daily Register του Χάρισμπεργκ.

Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε τμήμα του νοσοκομείου του Χάρισμπεργκ, αποκαλύπτοντας άδεια κρεβάτια, αφού οι ασθενείς απομακρύνθηκαν όταν ήχησαν οι σειρήνες. Μια νοσοκόμα, η Τζέιν Χάρπερ, είπε ότι άκουγε ήχους σαν εκρήξεις όταν οι τοίχοι και τα παράθυρα κατέρρεαν. Πρόσθεσε ότι νόμιζε πως άκουγε φορτηγό τρένο.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.

tanea

Ισχυρή έκρηξη στην Κων/πολη - Τουλάχιστον 10 τραυματίες (upd)

undefined
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη.

Η βομβιστική επίθεση έγινε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αστυνομικοί που υπηρεοτύσαν στη φύλαξη του κτιρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.

Αυτοπτες μάρτυρες δήλωναν ότι η έκρηξη έμοιαζε με σεισμική δόνηση.

Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν ασαφή.

Εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν ένα καμένο αυτοκίνητο πολύ κοντά στα γραφεία και πολλά ασθενοφόρα.

skai.gr

Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο του Eurogroup

undefined
Σήμερα στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup με κύρια προς εξέταση ζητήματα, το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων, από την τρόικα, ενεργειών για τη σύναψη του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ. Αμέσως μετά το Eurogroup στις 18.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο δείπνο εργασίας των 27 ηγετών της ΕΕ, που θα σημάνει και την έναρξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής. Η οριστική απόφαση του Eurogroup για τη βοήθεια προς την Ελλάδα θα ληφθεί στις 12 Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI.

Η πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών που έχουν ορισθεί από την τρόικα ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, που θα γίνει λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που σχεδιαζόταν -δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα- για αύριο ματαιώθηκε, λόγω των αντιδράσεων της γερμανικής κυβέρνησης στην προοπτική αύξησης των πόρων του ευρωμηχανισμού σταθερότητας (ESM), πιθανότερα με το συνδυασμό των πόρων του με τα κεφάλαια του EFSF (του προσωρινού μηχανισμού), ώστε να δημιουργηθεί μία «δύναμη πυρός» 750 δισ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, η Μέρκελ είναι έτοιμη να υποχωρήσει μπροστά στις εκκλήσεις των εταίρων της για την αύξηση των πόρων του ESM.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί ξανά εντός του Μαρτίου, πιθανώς σε μία ξεχωριστή σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης.

Κρίση χρέους και ανάπτυξη θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, στο αποψινό δείπνο εργασίας των «27» θα κυριαρχήσουν θέματα οικονομικής ανάπτυξης, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να ευελπιστεί ότι θα αποσπάσει τη στήριξη των ευρωπαίων ηγετών για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, μπορούν να προσελκυθούν ιδιωτικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων μέσω λεγόμενων project bonds από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Επί τάπητος θα τεθεί επίσης η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στη Σερβία, με τη Ρουμανία να συνεχίζει να μπλοκάρει την απόφαση.

Προηγουμένως στο Eurogroup θα εξεταστεί εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση.


Σε ομιλία του, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η τελική απόφαση για την επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο Eurogroup της 12ης Μαρτίου, μετά την οριστικοποίηση δηλαδή του PSI.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμβολή του στο δεύτερο πακέτο στήριξης στις 13 Μαρτίου.

Επέμεινε, επίσης, στη θέση του περί διορισμού ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι την ευθύνη για μια τέτοια απόφαση την έχει μόνο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι αποστολή της Ομάδας Δράσης που έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας, πρωτίστως στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σημείωσε , επίσης, πως σε ό,τι αφορά το λεγόμενο ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, έχει υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία με την ελληνική πλευρά, λέγοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχουν και πτυχές που πρέπει να συμφωνηθούν.

tanea

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εως 31/3 οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Οικόπολις 2012

Ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου ο κύκλος υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας για τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, που διοργανώνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.

Όπως κάθε χρόνο, τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας θα απονεμηθούν σε ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του έτους 2011. Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί στο δίμηνο Απρίλιου - Μαΐου από τις Επιτροπές Αξιολόγησης, οι οποίες αποτελούνται από διακεκριμένες προσωπικότητες

Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 είναι η επιβράβευση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους εμπλέκονται στην προστασία και την ανάπτυξή του. O Θεσμός έχει ιδιαίτερη επιτυχία και η κορύφωσή του υλοποιείται με την Τελετή Βράβευσης, στη διάρκεια της εβδομάδος που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, τον Ιούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητες στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, θα πρέπει να επιλέξουν την κατηγορία που ταιριάζει στο κάθε έργο τους και να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητας μέχρι την 31η Μαρτίου 2012, διεκδικώντας το μοναδικό αντίστοιχο βραβείο στον Τομέα τους:

1ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμεται σε Επιστήμονες, Ιδρύματα και Εργαστήρια

Κατηγορίες

A1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασία Επιστημονικής Ομάδας ή Ιδρύματος

A2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Μελέτης ή Έρευνας Επιστήμονα

A3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασίας Επιστημονικού Εργαστηρίου

2ος ΤΟΜΕΑΣ : Αφορά σε Διπλωματικές Εργασίες για Αξιολόγηση Μέτρων

Κατηγορίες

B1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Αέρα

Β2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για το Νερό

Β3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Οικισμό και το Πράσινο

Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Ενέργεια

Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Μετακίνηση

3ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Οργανισμούς και Κρατικές Επιχειρήσεις

Κατηγορίες

Γ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Γ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικού Έργου

Γ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Γ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Επένδυσης

4ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμονται σε Περιφέρειες, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις

Κατηγορίες

Δ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Δ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής

Δ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Αστικής

Δ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής

Δ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Προγράμματος Περιβαλλοντικής Επένδυσης

5ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Ιδιωτικούς Οργανισμούς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Κατασκευές, Υπηρεσίες, Μετακίνηση, Τουρισμός κ.ά.)

Κατηγορίες

Ε1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ετήσιου προγράμματος Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Ε2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής επένδυσης

Ε3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012: Χορηγίας Περιβαλλοντικού Έργου

Ε4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα

Ε5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Υποστήριξης Ερευνητικού Έργου για το Περιβάλλον

6ος ΤΟΜΕΑΣ : Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης με έργο για το Περιβάλλον

Κατηγορίες

ΣΤ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Δημοσιογραφικού Έργου

ΣΤ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εφημερίδας

ΣΤ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ραδιοφώνου – ραδιοφωνικής εκπομπής

ΣΤ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Τηλεοπτικού μέσου - τηλεοπτικής εκπομπής

ΣΤ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ιστοσελίδας – Διαδικτυακής Ενημέρωσης

ΣΤ6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ειδικού Τύπου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να στείλουν με e-mail στο info@ecocity.gr


naftemporiki

«Πλήγμα στην επιχειρηματική εικόνα της χώρας»

Κλείνουν οι γραμμές παραγωγής της Coca Cola-3E σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη



Κύμα απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Coca Cola-3E στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εταιρείας να κλείσει τις γραμμές παραγωγής στα δύο εργοστάσια, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για «πλήγμα στην επιχειρηματική εικόνα της χώρας».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους. Ωστόσο τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες 51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ σημειώνουν πως με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κλπ.

Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση έδινε «κίνητρα» αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις και δεν αντικαθιστούσε στελέχη που αποχωρούσαν απο νευραλγικές θέσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για το κλείσιμο των μονάδων.

Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια. Το 2006 η Coca - Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης ανέφερε πως η απόφαση «επιβαρύνει τα ποσοστά ανεργίας, αποθαρρύνει κάθε νέα επένδυση και αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος παραμένει σταθερά εχθρικό στην επιχειρηματικότητα».

Ο Γ.Γραμματίδης προτείνει την υιοθέτηση βασικού συντελεστή ΦΠΑ 19% (αντί του 23% που ισχύει σήμερα), εξαιρουμένων των συντελεστών του ΦΠΑ για τουρισμό και τρόφιμα που θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Παράλληλα προτείνει φορολογικό συντελεστή 15% για κάθε μορφή επιχείρησης στη Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί ο φορολογικός ανταγωνισμός άλλων χωρών στη ΝΑ Ευρώπη και στην ΝΑ Μεσόγειο, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και με νομοθεσία που θα προστατεύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

«Αν βεβαίως θέλουμε ανάπτυξη, θέλουμε επιτέλους έμπρακτα ένα κράτος φιλικό προς την επιχειρηματικότητα ώστε να μπορέσουμε να τη συγκρατήσουμε μέσα στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Γραμματίδης.

tanea

Τι είναι το PSI και τι σημαίνει για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων

Μετά την σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, στα πλαίσια της προσπάθειας εύρεσης λύσης για το  δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά και της Ευρωζώνης γενικότερα, πέρα από το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, αποφασίστηκε να προταθεί στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ένα πρόγραμμα ανταλλαγής τους χρέους τους με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και με την προαιρετική αποδοχή “κουρέματος” 21% στην ονομαστική αξία των ομολόγων.
Περί τα τέλη Αυγούστου η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία, αναγνωρίζοντας ότι χωρίς την προαιρετική αναδιάρθρωση του χρέους, η δυνατότητα εκπλήρωσης των μελλοντικών υποχρεώσεων του κράτους ενδέχεται να καταστεί ιδιαίτερα προβληματική. Παρόλο λοιπόν που ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τα ομόλογα που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής (βλέπε διάγραμμα) καθώς και τις προτεινόμενες επιλογές των κατόχων ελληνικών ομολόγων, το PSI (Private Sector Involvement) δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί, κυρίως λόγω της επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

Εφυγε από την ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Εφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, Βασίλης Τσιβιλίκας, σε ηλικία 70 ετών, ο οποίος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» σήμερα στις 06.35 το πρωί.

Εφυγε από την ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας
Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο ηθοποιός είχε έντονο θωρακικό άλγος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον ανανήψουν, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στην ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στην επίσημη ιατρική ανακοίνωση, όπως πρόσθεσε η ίδια.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Άλλοι παχαίνουν και άλλοι παραμένουν αδύνατοι...

Πως συμπεριφέρεται ένας παχύσαρκος άνθρωπος...
  • Επιλέγει κατεξοχήν λιπαρές τροφές.
  • Απολαμβάνει το φαγητό του καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητεσ.
  • Τρώει χωρίς να πεινάει.
  • Καλύπτει με φαγητό τις συναισθηματικές του ανάγκες.
  • Ανταποκρίνεται εύκολα σε εξωτερικά ερεθίσματα που τον οδηγούν στο φαγητό.
  • Στοχοποιεί μέρες πριν προσκλήσεις που περιλαμβάνουν φαγητό.
  • Κάνει υπερβολική χρήση αυτοκινήτου.
  • Δεν γυμνάζεται.
Πως συμπεριφέρεται ένας αδύνατος άνθρωπος...
  • Επιλέγει πολλά λαχανικά και τροφές με χαμηλά λιπαρά.
  • Δεν αλλάζει τις συνήθειές του ακόμα και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Τρώει γιατί πρέπει, σύντομα, αφήνοντας και στο [ιάτο του.
  • Οι συναισθηματικές καταστάσεις τον αφήνουν ανεπηρέαστο διατροφικά.
  • έχει σωστό πρόγραμμα φαγητού.
  • Δεν τον ενδιαφέρει η ποσότητα της τροφής.
  • Απέχει από τα γλυκά.
  • Συνηθίζει να περπατά και να γυμνάζεται.
Δωδεκάλογος για να μειώσετε το λίπος.....
  • βγάλτε από την διατροφή σας για 3 μήνες κάθε είδος τυριού.
  • Χρησιμοποιήστε στο φαγητό ελαιόλαδο.
  • <<Αποχαιρετήστε>> όλα τα γλυκά, τα μπισκότα και τα σνακ.
  • Μειώστε το κόκκινο κρέας.
  • Πετάξτε τα διαφημιστικα με <<βρωμικο>> φαγητό.
  • Αλλάξτε τον καφέ σας σε ελληνικο σκέτο.
  • Βγάλτε την πέτσα απο τα κοτόπουλα πριν τα ψήσετε.
  • μακριά από τις άσπρες σάλτσες.
  • Όχι στα light προϊόντα εκτός απο γαλακτοκομικά.
  • Μακριά από την ζάχαρη.
  • Όχι καναπέδες αλλά μόνο καρέκλες.
  • Άσκηση.
 Από το περιοδικό Υγεία και Διατροφή
του ¨Τηλέραμα¨

  •  

Γ. Ντόλιος:”Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.!!!!!!!!!!!!!!!!

undefinedΤο περιστατικό έγινε στον Β Έβρο όταν ο Υφ Εσωτερικών περιηγήθηκε σε τοπική δημόσια υπηρεσία και μπήκε σε διάφορα γραφεία.
Υπάλληλος που δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του, ούτε την επισημότητα των στιγμών, ούτε την κορυφαία σημασιολογικά άφιξη κοτζαμ υπουργού από την Αθήνα στα κατά γενική ομολογία παρατημένα εκείνα μέρη και φυσιολογικά δεν ανασηκώθηκε ζωηρώς και επιδεικτικά από το γραφείο του για να χαιρετίσει.
Μάλλον με απορία, χαιρέτησε και σηκώθηκε ελαφρώς στα πλαίσια της ευγένειας και ...
παιδείας της.
Για να της μεταφέρει ο προϊστάμενος ότι η Υφυπουργάρα μας από την Αθήνα έδωσε εντολή καθώς έφευγε από τον χώρο: “Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.

“Εμείς τους εκλέγουμε” απάντησε αυθόρμητα και με χαμόγελο η υπάλληλος.

Και πράγματι κ Ντόλιο μας εμείς σας εκλέγουμε και σήμερα είστε αυριο δεν είστε…!

Το περιστατικό  έγινε παρουσία τρίτων καταγράφηκε και μας  μεταφέρθει από συνεργάτη μας.
 

Oι ήρωες του κατς!

Oι ήρωες του κατς!Αν μεγάλωσες με το wrestling κι έπαιζες μανιωδώς
το ηλεκτρονικό κατς, έχεις σίγουρα...








μπόλικες αναμνήσεις.



Για να φρεσκάρουμε λοιπόν τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια, ιδού ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στους αστέρες που κυριάρχησαν στο κατς από το 1985 και έπειτα. Θυμήσου και... χαμογέλα!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα Βραβεία Όσκαρ 2012


Road to Oscars | 3



Όλα τα Βραβεία στα 84α Όσκαρ 2012
The 84th Annual Academy Awards
Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια - 5 + 5 = 10 Όσκαρ ... εντελώς συμπτωματικά από δύο ταινίες (THE ARTIST και HUGO) που αποτίουν φόρο τιμής στις ρίζες του κινηματογράφου, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Το ασπρόμαυρο βωβό φιλμ του Hazanavicius επιβεβαίωσε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί κερδίζοντας, πανάξια, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει πριν πολλούς μήνες.
Γαλλική ...απόβαση στο Χόλιγουντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο θρίαμβος που ολοκλήρωσε το THE ARTIST. Το "ερωτικό γράμμα προς την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ" τιμήθηκε με 5 Όσκαρ (είχε 10 υποψηφιότητες) : Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Μουσικής και Κοστουμιών. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1928 που μια βωβή ταινία κερδίζει Όσκαρ! Και ασπρόμαυρη από το 1993, δηλαδή την "Λίστα του Σίντλερ"
Μετά από μια γεμάτη χρονιά από βραβεία και διακρίσεις (Χρυσές Σφαίρες, BAFTA, Cesar κ.α.) και ένα σωρό ακόμα από κλαδικές ενώσεις και συντεχνίες κριτικών και σωματείων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2011 πήγε στο ασπρόμαυρο, βωβό φιλμ THE ARTIST. Ο Τομ Κρουζ παρουσίασε το Όσκαρ της χρονιάς, σε μια ..."Επικίνδυνη" αλλά αναμενόμενη "Αποστολή"!
5 Όσκαρ πήρε και το Αμερικάνικο "ερωτικό γράμμα" του Σκορτσέζε προς τον Γαλλικό πολιτισμό με το HUGO. Την 84η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ που κύλησε χωρίς εκπλήξεις στο Kodak Theatre του Hollywood & Highland Center την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, παρουσίασε για ένατη φορά ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ και μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σε περισσότερες από 225 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Το κόμμα των Μνημονίων

    Στοιχεία του "κόμματος των Μνημονίων" δεν είναι μόνο ο λαϊκισμός και οι συντεχνιακές αγκυλώσεις. Είναι και το καθεστώς κλεπτοκρατίας που έδωσε "φαγητό" στον παρασιτισμό και παρεμπόδισε τις παραγωγικές δραστηριότητες.Κλεπτοκρατία είναι η διαφθορά  των Δημοσίων Υπαλλήλων, το σύστημα της διαπλοκής και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος.
   Έχουμε ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο για ανασυγκρότηση της οικονομίας. Έχουμε ανάγκη από νέα πολιτικά εργαλεία, νέες αποτελεσματικές πρακτικές. Έχουν προταθεί κατα καιρούς αποτελεσματικοί τρόποι, αλλά έχουν μπει στο συρτάρι.
   Χρειάζονται στοχευμένες και δραστηκές παρεμβάσεις. Μια πολιτική αξιοποίησης των "ακίνητων" αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, θα έβαζε την οικονομία σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης. Η κρίση λειτουργεί σαν καταλύτης στις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες της κοινωνίας.
   Ούτε η νύν, ούτε οι πρώην κυβέρνηση κατάφεραν τίποτα. Με τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας παίρνουν μέτρα που "χτυπάνε" τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους. Αυτά τα μέτρα όμως ενίσχυσαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και την κοινωνική έκρηξη.
   Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το 1ο Μνημόνιο και στην πραγματικότητα είχε παραχωρήσει από την αρχή την εξουσία της χώρας μας σε "αυτούς". Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθεί και ο κος Παπαδήμος.
   Οι πολιτικοί έθρεψαν την κλεπτοκρατία, την σπατάλη, τον παρασιτισμό και μετατράπηκαν σε σημαιοφόρους του Μνημονίου. Όχι ότι οι πολίτες είμαστε αθώοι, αλλά το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι. Η κυβέρνηση έχει κρυφτεί πίσω από τους δανειστές και έχει σαν σκοπό να αναγκάσει τα μικρομεσαία στρώματα να κατρακυλήσουν και η ίδια να κρατήσει το κυρίαρχο ρόλο της στην μετά την κρίση Ελλάδα...

Απόσπασμα από το περιοδικό "Επίκαιρα"
τεύχος 123, άρθρο του κου Σταύρου Λυγερού

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κούρεμα ελληνικού χρέους αλά ισλανδικά

undefined

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, προκειμένου να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.

Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rockπου προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

Τώρα το σενάριο αυτό είναι ήδη ξεπερασμένο, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση (4,4% του ΑΕΠ αντί 2,8% της αρχικής εκτίμησης) τόσο μεγαλύτερες και οι αναμενόμενες επισφάλειες, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους.
Το σχέδιο προτείνει «την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να τη δουν και υπό ένα αναπτυξιακό πρίσμα, το οποίο σημαίνει μια συντεταγμένη απομόχλευση των επιχειρηματικών δανείων με διαγραφή χρεών στη βάση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από τα βάρη των χρεών τους να μπορέσουν να αναλάβουν νέα επενδυτικά σχέδια και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Η Ισλανδία προχώρησε σε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών σε ύψος ρεκόρ που ανέρχεται στο 16% του ΑΕΠ της χώρας.


newscode.gr