Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα Βραβεία Όσκαρ 2012


Road to Oscars | 3



Όλα τα Βραβεία στα 84α Όσκαρ 2012
The 84th Annual Academy Awards
Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια - 5 + 5 = 10 Όσκαρ ... εντελώς συμπτωματικά από δύο ταινίες (THE ARTIST και HUGO) που αποτίουν φόρο τιμής στις ρίζες του κινηματογράφου, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Το ασπρόμαυρο βωβό φιλμ του Hazanavicius επιβεβαίωσε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί κερδίζοντας, πανάξια, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει πριν πολλούς μήνες.
Γαλλική ...απόβαση στο Χόλιγουντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο θρίαμβος που ολοκλήρωσε το THE ARTIST. Το "ερωτικό γράμμα προς την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ" τιμήθηκε με 5 Όσκαρ (είχε 10 υποψηφιότητες) : Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Μουσικής και Κοστουμιών. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1928 που μια βωβή ταινία κερδίζει Όσκαρ! Και ασπρόμαυρη από το 1993, δηλαδή την "Λίστα του Σίντλερ"
Μετά από μια γεμάτη χρονιά από βραβεία και διακρίσεις (Χρυσές Σφαίρες, BAFTA, Cesar κ.α.) και ένα σωρό ακόμα από κλαδικές ενώσεις και συντεχνίες κριτικών και σωματείων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2011 πήγε στο ασπρόμαυρο, βωβό φιλμ THE ARTIST. Ο Τομ Κρουζ παρουσίασε το Όσκαρ της χρονιάς, σε μια ..."Επικίνδυνη" αλλά αναμενόμενη "Αποστολή"!
5 Όσκαρ πήρε και το Αμερικάνικο "ερωτικό γράμμα" του Σκορτσέζε προς τον Γαλλικό πολιτισμό με το HUGO. Την 84η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ που κύλησε χωρίς εκπλήξεις στο Kodak Theatre του Hollywood & Highland Center την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, παρουσίασε για ένατη φορά ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ και μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σε περισσότερες από 225 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.





OSCARS 2012
Ένα Όσκαρ αξίζει στον οικοδεσπότη ο οποίος έδωσε αυτό που έλειπε από την σπουδαιότερη γιορτή της 7ης Τέχνης, τα τελευταία χρόνια: σπιρτάδα, σωστό τάιμινγκ και έξυπνα γκαγκ. Ήταν το αλάτι και πιπέρι του σόου και ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν τα αφεντικά της Ακαδημίας την "μονιμοποίησή" του στη θέση του βασικού παρουσιαστή!
Ο Μπίλι Κρίσταλ, λοιπόν καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μέσα στο Θέατρο της Ακαδημίας, ενώ πιο πριν στο Κόκκινο Χαλί τους υποδεχόταν ο Ντέιβ Κάργκερ του Entertainment Weekly.

Τα Όσκαρ πήραν τα φαβορί, ξεκινώντας από τα Τεχνικά έως τα κορυφαία. Έκτός από το THE ARTIST, 5 Όσκαρ πήρε και το HUGO : Φωτογραφίας, Σκηνικών, Ήχου, Επεξεργασίας Ήχου και Οπτικών Εφέ από τις συνολικά 11 υποψηφιότητες.
Επίσης. 2 Όσκαρ πήρε Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ (THE IRON LADY) (Α ' Γυναικείου Ρόλου, Μακιγιάζ). Στις υπόλοιπες κατηγορίες τα βραβεία μοιράστηκαν και έφυγαν σχεδόν όλοι ευχαριστημένοι.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα Όσκαρ Φωτογραφίας και Σκηνικών. Και τα 2 πήρε το φιλμ του Σκορτσέζε HUGO (Robert Richardson και Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo αντίστοιχα).
Όσκαρ Κοστουμιών πήρε ο Mark Bridges για το THE ARTIST.
Όσκαρ Μακιγιάζ οι Mark Coulier και J. Roy Helland για την ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ (THE IRON LADY)
Όσκαρ Ξενόγλωσσης στο μεγάλο φαβορί από το Ιράν: ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ (A SEPARATION / JODAEIYE NADER AZ SIMIN) του Asghar Farhadi.
Ο Κρίστιαν Μπέιλ παρουσίασε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου στην Octavia Spencer για την ερμηνεία της στις ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ (THE HELP)
Όσκαρ Μοντάζ πήραν οι Angus Wall, Kirk Baxter για εξαιρετικό ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ (THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO)
2 ακόμα Όσκαρ πήρε η ταινία HUGO: Επεξεργασίας Ήχου και Ήχου
Στη συνέχεια είχαμε ένα ακροβατικό νούμερο από το φημισμένο Cirque du Soleil έως την στιγμή που εμφανίστηκε στη σκηνή για την παρουσίαση του Όσκαρ Ντοκιμαντέρ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Το βραβείο της κατηγορίας πήρε το φιλμ UNDEFEATED.
OSCARS 2012
Ο Κρις Ροκ παρουσίασε το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων που πήγε στο RANGO
Το 5ο Όσκαρ πήρε το HUGO στην κατηγορία Οπτικών Εφέ.
Η Μελίσα Λίο παρουσίασε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου που πήρε - ποιός άλλος; - ο Christopher Plummer. Ο βετεράνος 82χρονος ηθοποιός πήρε το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στους ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ (BEGINNERS).
Στη συνέχεια ο Τομ Σέρακ, Πρόεδρος της Ακαδημίας, πήρε τον λόγο εγκωμιάζοντας τον οικοδεσπότη Μπίλι Κρίσταλ και τους τηλεοπτικούς παραγωγούς της 84ης Τελετής.
Η Πηνελόπη Κρουζ και ο Όουεν Γουίλσον παρουσίασαν το Όσκαρ Μουσικής που πήρε ο Ludovic Bource για το THE ARTIST.
Γουίλ Φερέλ και Ζακ Γαλιφιανάκης παρουσίασαν το Όσκαρ Τραγουδιού  μετά ... μουσικής με ένα σλάπστικ γκαγκ που απένειμαν στον Νεοζηλανδό Bret McKenzie για το "Man or Muppet" από την ταινία THE MUPPETS.
Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου που πήραν οι Alexander Payne, Nat Faxon και Jim Rash για τους ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ (THE DESCENDANTS). Ο ελληνικής καταγωγής κινηματογραφιστής Αλεξάντερ Πέιν είπε στο τέλος του ευχαριστήριου λόγου του: "Μαμά σ΄αγαπώ πολύ" στα ... ελληνικά. Το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου πήρε ο Woody Allen που απουσίαζε - ως συνήθως - από την Τελετή Απονομής, για τα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (MIDNIGHT IN PARIS).
OSCARS 2012
Στη συνέχεια η Μίλα Γιόβοβιτς (που εντυπωσίασε με το look) παρουσίασε το Τεχνικό Βραβείο Όσκαρ που είχε δοθεί τις προηγούμενες μέρες ενώ το πολυπρόσωπο καστ από την ταινία ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ (BRIDESMAIDS) προεξάρχουσας της Melissa McCarthy, παρουσίασαν τα Όσκαρ μικρού μήκους που πήραν: η ταινία μυθοπλασίας The Shore, το Ντοκιμαντέρ Saving Face και το Κινούμενο Σχέδιο The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.
Ο Μάικλ Ντάγκλας παρουσίασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας που πήρε ο Michel Hazanavicius για το THE ARTIST.
Στην συνέχεια φτάνοντας προς το τέλος της βραδιάς είχαμε τα Όσκαρ Α' Ρόλων. Ο Jean Dujardin για το THE ARTIST και η Meryl Streep για την ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ (THE IRON LADY). Το κερασάκι στην τούρτα για το THE ARTIST ήταν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας που πήρε από τον Τομ Κρουζ Η πιο λαμπερή και εντυπωσιακή εμφάνιση ήταν της Μίλα Γιόβοβιτς, αναμφίβολα και ακολούθησε η Ρούνεϊ Μάρα. Στα highlights, το ατύχημα του ντυμένου ...ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ (με αφορμή τη νέα του ταινία που ντεμπούταρε αυτό το Σαββατοκύριακο) Σάσα Μπαρόν Κοέν με τον δημοσιογράφο του E! (Ράιαν Σίκρεστ) την ώρα της συνέντευξης στο Κόκινο Χαλί όταν κατά λάθος ρίχνει επάνω του στάχτη - λερώνοντας το σακάκι του.

myfilm

Δεν υπάρχουν σχόλια: