Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτόπουλο Milanese


κοτόπουλο milanese (2)
Πρόκειται για κοτόπουλο πανέ. Είναι ιταλική συνταγή, όπως δηλώνει και το όνομα, και δίνει ένα τραγανό, νοστιμότατο και λεπτό αποτέλεσμα. Η λογική του παναρίσματος είναι η ίδια: αλεύρι, αυγό, γαλέτα. Οι ιδιαίτερες όμως πινελιές κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Είναι μια συνταγή που αξίζει να τη δοκιμάσετε, γιατί θα τη λατρέψουν όλοι.

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα

3 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
γαλέτα για πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάρτε τα στήθη του κοτόπουλου και κόψτε τα εγκάρσια με ένα μαχαίρι δημιουργώντας από κάθε ένα στήθος δύο ίδιου μεγέθους, αλλά λεπτότερα.
Απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ (ακόμα και με ένα μπρίκι) να έρθει να απλώσει. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα.
Σε ένα ρηχό σκεύος χτυπήστε τα αυγά και σε ένα άλλο βάλτε αλεύρι. Σε ένα τρίτο αναμείξτε τη γαλέτα, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε μια γραμμή παραγωγής βάζοντας πρώτο στη σειρά το σκεύος με το αλεύρι, δεύτερο τα αυγά και τρίτο το μίγμα της γαλέτας. Πάρτε ένα-ένα τα στήθη και περάστε τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Σιγουρευτείτε κάθε φορά ότι και οι δύο πλευρές καλύπτονται καλά από κάθε υλικό.
Τηγανίστε τα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα και γίνουν τραγανά. Βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απομακρυνθεί το περιττό ελαιόλαδο.

Tip:
-Τηγανίστε τμηματικά τα στήθη, χωρίς να φορτώνετε το τηγάνι, γιατί έτσι πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου και δεν ψήνονται σωστά.

-Μέχρι να τηγανιστούν και να σερβιριστούν όλα τα στήθη, κρατήστε τα ήδη τηγανισμένα ζεστά στο φούρνο στους 100οC.

-Ο τέλειος συνδυασμός είναι βέβαια με σπιτικά τσιπς πατάτας. Αν όμως θέλετε κάτι πιο ελαφρύ συνοδεύστε τα με σαλάτα ρόκας.

-Η δοσολογία της συνταγής είναι πολλή μετριοπαθής όσον αφορά τον αριθμό. Επειδή όλοι τρελαίνονται στο σπίτι μου για τα εν λόγω, υπολογίζω τουλάχιστον 2 κομμάτια στον καθένα, δηλαδή 1 ολόκληρο στήθος ανά άτομο προτού μοιραστεί στα 2.

http://www.yumm.gr

ΓΛΥΚΟ ΤΟΣΤ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

http://www.flickr.com/photos/morbandit/














Συστατικά
8 φέτες ψωμί για τοστ
4 ώριμες μπανάνες
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγη ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα
λίγο βούτυρο

Δημιουργία

Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτετε τη 1/2 κούπα απο την κρέμα γάλακτος,λίγη κανέλα,λίγη ζάχαρη
και ανακατέυετε καλά.Αλοίφετε 4 φέτες με βούτυρο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και κανέλα,βάζετε

πάνω στις πασπαλισμένες φέτες το μείγμα της μπανάνας και σκεπάζετε με τις άλλες 4 φέτες ψωμιού.
Βάζετε τις φέτες σε ένα ταψάκι τις ραντίζετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.Τις ψήνετε στους 180 βαθμούς 5′- 10′λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.


http://www.syntagestoufoititi.gr

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Θάλασσα του πρωϊού - Κωνσταντίνος Καβάφης

Παγωτό με merenda


Υλικά

2 γάλατα εβαπορέ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μικρή merenda
1 βανίλια
5-6 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί.
4. Συνεχίζουμε βάζοντας την merenda και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο!
5. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
6. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε (γιατί το ζαχαρούχο "κάθεται" στο πάτο του μπολ).


http://www.men24.gr

Μακαρόνια με σάλτσα γαρίδας

recipe image

Υλικά:
  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες, κατά προτίμηση φρέσκιες, όχι κατεψυγμένες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • λίγο ντοματοπελτέ
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε και φυλάτε λίγο ζουμί.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το λάδι. Κόβετε τις γαρίδες σε δυό, τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος, και τις ρίχνετε να σοταριστούν και αυτές μαζί με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ και το ζουμί που φύλαξατε.
  • Όταν σωθεί το ζουμί, ρίχνετε και το κρασί και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά.
Για ζυμαρικό συνήθως χρησιμοποιείτε σπαγγέτι ή ρύζι, ανάλογα με τα γούστα των εστιαζομένων. Για τυρί τριμμένο καλύτερα ταιριάζει η παρμεζάνα.
Γαρνίρετε με ολόκληρες γαρίδες που έχετε φυλάξει ήδη. Συνοδεύετε με άσπρο ή ροζέ κρασί.

Η επιτυχία είναι σίγουρη. Καλή όρεξη!!!!


http://greekcook.gr

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

The Beatles -Let It Be

John Lennon - Imagine

Ηλεκτρονικό φορο-φακέλωμα με νέο Περιουσιολόγιο

Κινητά και ακίνητα στο στόχαστρο, μόνο οι καταθέσεις μένουν εκτός.


Αρχές του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Περιουσιολόγιο των Ελλήνων και έτσι οι υπολογιστές του Taxis έχουν πάρει... φωτιά. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από τις καταθέσεις καταγράφονται έτσι ώστε να γίνει η σύγκριση με το πόθεν έσχες που θα αναγκαστούν να υποβάλουν όλοι.

Τι καταγράφεται στο Περιουσιολόγιο
-Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη και αεροπλάνα.
-Σπίτια και οικόπεδα εντός σχεδίου, αλλά και αγροτεμάχια.
-Δάνεια (όλοι οι τύποι)
-Μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού.
-Εμβάσματα από και προς το εξωτερικό.
-Επιχειρηματικοί λογαριασμοί.
Τα μόνα στοιχεία που δεν θα συμπεριληφθούν θα είναι θα είναι αυτά που αφορούν σε ομόλογα του Δημοσίου, αμοιβαία κεφάλαια του εσωτερικού και οι καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού.
Επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι ήδη ελέγχονται και το υπουργείο οικονομικών συγκεντρώνει από όλα τα υπουργεία στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία.
Ήδη οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” μιλούν για ολοκλήρωση της καταγραφής των εντός σχεδίου ακινήτων με βάση το Ε9 και το Κτηματολόγιο, ενώ ξεκινάει σε επόμενη φάση η καταγραφή των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων.



Χωρίς συγκοινωνίες η Αθήνα την Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 16:00


Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 5ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Προαστιακό, Τραμ και ΟΣΕ.

Ειδικά για τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν.

Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, αλλά και στα άλλα Μέσα Μεταφοράς και ειδικότερα στον ΟΑΣΑ.


http://www.newsit.gr

Στα χαρακώματα ξανά ιδιοκήτες φορτηγών και Υπουργείο Μεταφορών

- Καζάνι που βράζει για άλλη μια φορά ο χώρος των μεταφορών
- Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών
- "Μας εξαπάτησε ο υπουργός" καταγγέλλουν επειδή ακόμα δεν πήρε πίσω την επίταξη αλλά ούτε τους κάλεσε να συζητήσουν πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών
- Κλειστή για μια ώρα η Σταδίου από φορτηγά

Πριν από λίγη ώρα άνοιξε η οδός Σταδίου από τα φορτηγά που είχαν αποκλείσει τον δρόμο. Συνοδεία περιπολικών 20 περίπου βαριά οχήματα κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Συγγρού στην εθνική Αθηνών Λαμίας όπου και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.


"Αυτή είναι μόνο η αρχή" είπε στο Newsit ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διεθνών μεταφορών Γιώργος Πασπάτης. "Ο υπουργός μας κοροίδεψε καθώς ακόμα παραμένουμε σε επίταξη. Αυτό είναι απαράδεκτο εμείς σταματήσαμε την απεργία επειδή μας υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την επίταξη όμως δεν το έκανε. Την προηγούμενη Πέμπτη κατέθεσε το νομοσχέδιο στην βουλή χωρίς καν να συζητήσει μαζί μας όπως επίσης είχε δεσμευθεί".

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών νιώθουν πως ο υπουργός μεταφορών Δ. Ρέππας δεν τήρησε την υπόσχεση του και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους. "Υπάρχουν σκέψεις να πάμε στις κατά τόπους νομαρχίες και να παραδώσουμε τα κλειδιά των φορτηγών" μας είπε ιδιοκτήτης φορτηγού που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση.

"Κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους"

Αυτή την υπόσχεση δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό που ζητάνε είναι η περίοδος προσαρμογής αντί στα 3 έτη που προβλέπει το νομοσχέδιο να πάει στα 5 ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Ζητούν επίσης το κόστος αγοράς των αδειών για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων από τις 102.000 ευρώ να ανέβει στις 140 χιλ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ζητήσει από το συμβούλιο της επικρατείας γνωμοδότηση για το εαν είναι η όχι σύννομη η επίταξη.

http://www.newsit.gr

Έρευνα για τον Ασωπό: Ποιοι δεν ήθελαν ελέγχους, στο τραπέζι μας τα μολυσμένα ζαρζαβατικά

- Στα ράφια των σούπερ μάρκετ καρότα-κρεμμύδια και πατάτες ποτισμένα με νικέλιο και ολικό χρώμιο από τον ποταμό

- Ζαμπετάκης στο Newsit : " Πολιτεία και ΕΦΕΤ ξέρουν αλλά δεν αντιδρούν"
- Επίθεση στους ερευνητές του Πανεπιστημίου από τους αγρότες της περιοχής
- Αυξημένα τα κρούσματα καρκίνου από τα χημικά του Ασωπού


Οι ανησυχίες και οι φόβοι που εκφράζονται από τους κατοίκους της Βοιωτίας για τα μολυσμένα νερά του ποταμού Ασωπού, επιβεβαιώθηκαν και από τους ειδικούς του Πανειπιστημίου Αθηνών.

Τα ρυπασμένα μποστάνια της περιοχής που “βρέχονται” από τον Ασωπό, δημιουργούν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αφού από τους ελέγχους προέκυψαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα).
Η έρευνα που διήρκεσε δύο χρόνια και θα παρουσιαστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου από τον Επίκουρο Καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Γιάννη Ζαμπετάκη αφορά οπωροκηπευτικά προϊόντα που παράγονται σε καλλιέργειες των Οινοφοίτων.

Το Newsit επικοινώνησε με τον επίκουρο καθηγητή και δημοσιοποιεί τα στοιχεία που προκαλούν πανικό στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους καταναλωτές που βλέπουν τα συγκεκριμένα προιόντα διαθέσιμα στα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα επίπεδα Νικελίου στα λαχανικά που προέρχονται από την ρυπασμένη περιοχή του Ασωπού, εμφανίστηκαν έως και πέντε φορές υψηλότερα από ότι σε αντίστοιχα είδη από άλλες καθαρές περιοχές ενώ υπήρξαν καρότα και πατάτες που η αύξηση Νικελίου έφτασε το 700%.
Από 2 έως 3 φορές υψηλότερα ήταν και τα επίπεδα χρωμίου. Στη μέτρηση ανιχνεύτηκαν και άλλα μέταλλα όπως κάδμιο, αρσενικό, μόλυβδος όχι όμως σε ποσότητες που να προκαλούν ανησυχία.

Τους επιτέθηκαν οι παραγωγοί του Ασωπού

Ο κ. Ζαμπετάκης αποκάλυψε πως στην αρχή της έρευνας του Πανεπιστημίου, φοιτητές και ερευνητές δέχθηκαν επίθεση από τους καλλιεργητές της περιοχής που δεν ήθελαν να "αχρηστευτούν" τα προίόντα που ποτίζονται από τον Ασωπό.

Η παρεμπόδιση της έρευνας ανάγκασε τους ειδικούς να στραφούν στα συσκευασμένα προιόντα της Θήβας που πωλούνταν στα supermarket. Τα καρότα και τα κρεμμύδια της Θήβας τρέφουν όλη σχεδόν τη χώρα. Όπως αποκάλυψε ο κ. Ζαμπετάκης τα καρότα χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για να "καθαρίζουν" τα χωράφια από τα χημικά , λόγω της μεγάλης απορροφητικότητά τους. Εκεί βέβαια οι συγκεκριμένες ποσότητες που "τραβούν" τις καρκινογόνες ουσίες αποσύρρονται, ενώ στην Ελλάδα πακετάρονται και πωλούνται στα ράφια των supermarket.

Οι κάτοικοι του Ασωπού είχαν αντιδράσει στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσαν να μην αποδυναμωθεί η υπηρεσία επιθεωρητών υγείας , μετά τις πρόσφατες αποσπάσεις τους.

Οι αγρότες της Θήβας μιλούν για οικονομική καταστροφή και οι κάτοικοι νιώθουν ότι αν δεν γίνουν σωστοί έλεγχοι θα μολυνθούν από τις χημικές ουσίες που ρέουν στο ποτάμι.

"Η πολιτεία και ο ΕΦΕΤ γνωρίζουν το πρόβλημα με τα επιμολυσμένα προϊόντα της περιοχής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει το παραμικρό, είτε προς την πλευρά της προστασίας του καταναλωτή, είτε προς την πλευρά της βοήθειας των αγροτών που δεν έχουν άλλη επιλογή", κατήγγειλε ο κ. Ζαμπετάκης.

Από την πλευρά της η κα. Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη - αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών- αναφερόμενη στο ασθενές χρώμιο που έχει πλημμυρίσει τον Ασωπό, διευκρίνησε στο Newsit πως "δεν υπάρχουν επίπεδα ασφαλείας που συνδέονται με την διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος και την καρκινογέννεση".

Τέλος, ο κ. Ζαμπετάκης κατήγγειλε πως καμία από τις εταιρείες που ρυπαίνουν τον Ασωπό δεν έχουν πληρώσει πρόστιμα αλλά και τα έξοδα για τον καθαρισμό του ποταμού.


Μαριναρισμένες μελιτζάνες σε σαλάτα ρόκας


Υλικά

Για 4 άτομα

2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές μπαλσάμικο

1 χούφτα ξανθιές σταφίδες

50 γρ. ρόκα

Διαδικασία

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο C. Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο σ' ένα μέτριο ταψί.Μόλις γίνουν τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι, τις σταφίδες και το ξίδι. Στρώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα, απλώνουμε από πάνω την μελιτζάνα και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή όρεξη!

http://www.toarkoudi.gr

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ


ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολωμού
2 κουταλιές μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε την μουστάρδα, το λεμόνι και βουτάμε μέσα τα φιλέτα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.


Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Βουτάμε μέσα στη φρυγανιά τα φιλέτα και τα πατάμε καλά να κολλήσει η κρούστα επάνω τους!
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά!
Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού, με μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και με γλώσσες.
Το αποτέλεσμα δίνει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε από τη ζωή ο «Μr Ζονκ»

Έφυγε από τη ζωή ο «Μr Ζονκ»

H είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τον κόσμο της τηλεόρασης. Ο Μπάμπης Τεκέλογλου για πολλά χρόνια εργαζόταν πίσω από τις κάμερες. Με το χιούμορ του όμως είχε καταφέρει να κερδίσει και τη θέση του «Mister Ζονκ» στο «Μεγάλο παζάρι» του Mega με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. «Την κουρτίνα ένα ή το κουτί δύο; Κι αν πετύχεις τον Ζονκ;». Μία από τις φράσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου στο «Μεγάλο παζάρι», με την οποία κορυφωνόταν η αγωνία των τηλεθεατών. Το τηλεπαιχνίδι παιζόταν για τέσσερα χρόνια στο Mega σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις. Οι παίκτες διεκδικούσαν πολλά χρήματα και δώρα, ενώ το χειρότερό τους ήταν όταν έβλεπαν πως πίσω από την κουρτίνα ήταν ο «Mister Ζονκ». Ομως, παρ’ ότι οι συμμετέχοντες έχαναν τα χρήματα, γελούσαν πάντα με όσα σκάρωνε ο «Mister Ζονκ». Κι αυτό ήταν ένα χάρισμα που είχε ο Μπάμπης Τεκέλογλου: να προσφέρει απλόχερα το γέλιο, ενώ ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές τις αντιμετώπιζε με χαμόγελο.
Ο Μπάμπης ήταν ένα πολύ απλός άνθρωπος, σκληρά εργαζόμενος ως ηλεκτρονικός στον χώρο της τηλεόρασης, την οποία αγαπούσε πολύ! Εργαζόταν στο στούντιο Alfa και όταν γυριζόταν το «Μεγάλο παζάρι», οι υπεύθυνοι του τηλεπαιχνιδιού τον είδαν και δημιούργησαν τον «Mister Ζονκ», μια τηλεοπτική φιγούρα που αγαπήθηκε πολύ! «Κι αν είμαι ζονκ, μη με φοβάσαι» ήταν ένα τραγούδι που έλεγε κι ο ίδιος παραφράζοντας τους στίχους από το γνωστό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Το πρωί της 30ής Αυγούστου ο Μπάμπης αποχαιρέτησε τη μητέρα του, με την οποία έμενε και έφυγε για την εργασία του στο στούντιο Alfa. Σταμάτησε σε ένα μαγαζί για να πάρει υλικά που χρειαζόταν. Καθώς τα φόρτωνε στο αυτοκίνητο ένιωσε έναν πόνο. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ήταν πολύ αργά. Ο «Ζονκ» είχε φύγει!
Στις 10 Αυγούστου ο Μπάμπης είχε γενέθλια και ο «τοίχος» του στο Facebook γέμισε ευχές. Στον ίδιο τοίχο είκοσι μέρες αργότερα όλοι του εύχονταν «καλό ταξίδι». Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του είχε μαθευτεί...
Στην κηδεία παρευρέθηκαν εκτός από τους συγγενείς και αρκετοί φίλοι από τον χώρο της τηλεόρασης, που δεν μπορούσαν να το πιστέψουν। Ο Μπάμπης τούς έκανε πρώτη φορά να κλάψουν! Σίγουρα όμως, αν μας βλέπει από κει πάνω, θα γελά κάνοντας ένα από τα γνωστά του αστεία. Κι ίσως να τραγουδά «αν είμαι ζονκ, να με θυμάστε»!
gossip

Θέλετε κόρη; Κομμένο το αλάτι

Φασόλια, σκληρά τυριά και όχι αλάτι πρέπει να τρώνε οι υποψήφιες μητέρες που θέλουν να αποκτήσουν κορίτσια.


Όπως γράφει η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι τα κατάλληλα τρόφιμα σε συνδυασμό με το σεξ τις κατάλληλες μέρες, μπορεί να αποτελέσουν κλειδί για την απόκτηση κόρης!


Όπως λένε, το μυστικό είναι να αποφεύγουν ή έστω να περιορίζουν δραστικά οι γυναίκες την κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε νάτριο (αλάτι) αλλά και όσων περιέχουν κάλιο - όπως οι αντζούγιες, οι ελιές, το μπέικον, το σαλάμι, ο καπνιστός σολομός, οι γαρίδες, το πικάντικο ρύζι, το ροκφόρ, οι πατάτες, τα κάθε είδους επεξεργασμένα κρέατα, τα γλυκίσματα, ακόμα και το ψωμί (μας παρέχει το περίπου 40% του αλατιού που καθημερινά τρώμε!)

Αντιθέτως, πρέπει να δίνουν έμφαση στα τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο είναι το γιαούρτι, τα σκληρά τυριά, ο σολομός σε κονσέρβα, το σπανάκι, το τόφου, τα αμύγδαλα, το αλεύρι βρώμης, το μπρόκολο και τα πορτοκάλια.

Άφθονο μαγνήσιο εξάλλου παρέχουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σύκα, τα φασόλια, το κρέας, το γάλα και τα φιστίκια.

Οι επιστήμονες συνιστούν επίσης στις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν κόρη τακτικό σεξ – αλλά όχι τις ημέρες αμέσως πριν ή αμέσως μετά την ωορρηξία.

Τα συμπεράσματά τους προέρχονται από πενταετή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 172 εθελόντριες, ηλικίας 23 έως 42 ετών. Όλες οι γυναίκες είχαν αποκτήσει γιους – η μία από αυτές, είχε τέσσερα αγόρια – και ήθελαν το επόμενο παιδί τους να είναι κορίτσι.

Βασισμένοι σε ευρήματα προγενέστερων μελετών, οι ερευνητές του Μάαστριχτ τους είπαν να περιορίσουν δραστικά το αλάτι και να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα (λ.χ. ένα ποτήρι γάλα και ένα γιαούρτι). Επιπλέον, τους έδωσαν ένα διαιτολόγιο με ψωμί ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ρύζι και ζυμαρικά.

Οι προγενέστερες μελέτες είχαν γίνει σε γυναίκες που είχαν αποκτήσει γιους και είχαν καταδείξει πως η διατροφή τους αποτελείτο κυρίως από τρόφιμα πλούσια σε αλάτι και μαγνήσιο.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες εγκατέλειψαν την μελέτη στην πορεία του χρόνου, επειδή δεν άντεχαν το τόσο αυστηρό διαιτολόγιο, 21 κατόρθωσαν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος – και οι 16 από αυτές γέννησαν κόρη.

Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 80% και είναι πραγματικά εκπληκτικό, σύμφωνα με τους ερευνητές. Και υποδηλώνει ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες αποκτήσεως κόρης.

http://www.newsit.gr


Εταιρία ανακαλεί 41.000 φορητούς υπολογιστές!


Η ιαπωνική εταιρία Τoshiba, ανακαλεί 41.000 μοντέλα φορητών υπολογιστών της γιατί παρουσιάζουν προβλημάτα υπερθέρμανσης.






Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Toshiba, ανακαλέστηκαν από την αγορά σε όλο τον κόσμο πάνω από 40.000 laptop λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης από το τροφοδοτικό που μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση και αλλοίωση στον φορητό υπολογιστή.

Για την ώρα, η εταιρία έχει καταγράψει 129 περιστατικά υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα να ανακληθούν τα μοντέλα των Satellite T135, Satellite T135D και Satellite Pro T130, που πουλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2009 έως και τον φετινό Αυγούστου.
Όσοι χρήστες θέλουν να δουν αν οι υπολογιστές τους έχουν πρόβλημα υπερθέρμανσης, μπορούν να κατεβάσουν ένα BIOS update που αναγνωρίζει τα προβλήματα υπερθέρμανσης κι ενημερώνει τους χρήστες οτι χρειάζεται να επικοινωνήσουν με service της εταιρίας.

Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου - Παρουσιάστηκε κρούσμα στη Λαμία!


Ο ιός που μέχρι τώρα έπληττε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σιγά - σιγά πλησιάζει προς την Αθήνα.

Παρουσιάστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Λαμία. Σύμφωνα με το LamiaReport o ασθενής είναι ένας άνδρας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Χαλκιδική. Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά...

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, οι πληροφορίες θέλουν τους γιατρούς να είναι καθησυχαστικοί και να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα από τον ιό, είναι 15.

Την Πέμπτη, διαγνώστηκαν άλλα 9 κρούσματα της λοίμωξης και μαζί με το νέο κρούσμα της Λαμίας, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό έχει φτάσει τους 173...

Μετά από σύσκεψη που έγινε χθες, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσια Υγείας, κρίθηκε αναγκαίο να επεκταθούν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Δήμου και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου

κοπεύοντας στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, συνεχίζονται σήμερα στο νομό Θεσσαλονίκης οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών.




Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Νέας Απολλωνίας - Λουτρών, Χορτιάτη, Χαλκηδόνας, Ξηροχωρίου. Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 11.30 το βράδυ και θα διαρκέσουν ως τις 5.00 το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.

Το χρονικό διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται έπειτα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ σε 134 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον ιό, μετά τη διάγνωση πέντε νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 37 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δύο από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

http://www.newsit.gr

Ρέθυμνο: Αναδασωτέο το φοινικόδασος της Πρέβελης


Πριν από λίγες μέρες είχαν γίνει στάχτη 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1.000 στρέμματα δασικής...

Αναδασωτέα κηρύσσεται η περιοχή στο φοινικόδασος του Πρέβελη, με παράλληλη απαγόρευση της βόσκησης για τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς επίσης και κάθε μορφής κατασκήνωσης για παραθερισμό αλλά και οποιαδήποτε δράση μπορεί να βλάψει το ήδη "τραυματισμένο" περιβάλλον, μετά την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά.

Αυτό αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, ως τα πρώτα άμεσα μέτρα, με σκοπό τη διατήρηση του δασικού οικοσυστήματος και την προστασία του έως την τελική αποκατάστασή του.

Από το Σάββατο, προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης οριοθετεί την περιοχή του φοινικοδάσους Πρέβελη, ενώ υπάρχει και η σχετική ενημέρωση πολιτών και φορέων της περιοχής για τις απαγορεύσεις και τα μέτρα που λήφθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 268 του Ν.Δ.86/69. Η εφαρμογή ανατίθεται στα δασικά, Αστυνομικά όργανα και τα όργανα της Αγροφυλακής οι οποίοι και δικαιούνται να ζητήσουν τη συνδρομή κι άλλων δημόσιων υπαλλήλων ή ιδιωτών.

http://www.newsit.gr

Ρεκόρ αυξήσεων στην Ελλάδα την ώρα που στην Ευρωζώνη μειώνονται οι τιμές


Τελικά στην Ελλάδα μειώθηκαν οι τιμές στα... φάρμακα για να αντέξουμε τις ... τιμές-φαρμάκι των προϊόντων



Η ανάλυση του ΕΛΚΕΚΑ δείχνει ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα έχει σπάσει κάθε ... πανευρωπαϊκό ρεκόρ και έτσι είναι φυσικό και επόμενο ο πληθωρισμός να τρέχει στη χώρα μας με 5,5% της ώρα που στην Ε.Ε. Είναι στο 1,7%.

Ακόμη και στις τιμές των καυσίμων όπου ο μέσος όρος αυξήσεων στην Ευρωζώνη είναι πάνω από 25% η Ελλάδα και 0πάλι έρχεται πρώτη με αυξήσει σχεδόν 40% !
Φωτιά πήραν τα εισιτήρια του ΟΣΕ με αύξηση 36,6%, έναντι μόλις 3,5% στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς σιδηρόδρομους. Πάνω από 17% έχουν αυξηθεί και οι οδικές μεταφορές επιβατών στην Ελλάδα, που σε συνδυασμό με αυξήσεις πάνω από 11% στις ασφάλειες των αυτοκινήτων, αλλά και πάνω 10% στις μεταφορές ειδών, εκτίναξε στα ύψη το κόστος για ό,τι... κινείται.
Οι αντίστοιχες αυξήσεις στην Ευρωζώνη δεν ξεπερνούν το 5,5%.
Ίδια η κατάσταση και σε επίπεδο τροφίμων. Στην Ελλάδα το κρέας έχει αυξηθεί σχεδόν 2%, ενώ οι ευρωπαϊκές τιμές έχουν παγώσει, ενώ την ώρα που εδώ αυξάνονται είδη όπως η ζάχαρη,το μέλι και όλα τα ζαχαρώδη κατά 2,5%, ο μέσος όρος της Ε.Ε. Δείχνει μείωση 0,4%.

Το ΣτΕ ακύρωσε την κατασκευή λιμανιού φόρτωσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος


Δεκτή έκανε την αίτηση της νομαρχίας Δυτικής Αττικής για ακύρωση της κατασκευής και λειτουργίας λιμένα φόρτωσης χύδην scrap της Χαλυβουργίας Ελλάδος




στον Ασπρόπυργο το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το έργο προέβλεπε την κατασκευή του λιμανιού μπροστά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας κάτι που σύμφωνα με τη Νομαρχία θα δημιουργούσε ηχορύπανση, αλλά και σύννεφα σκόνης που περιέχουν χώμα και κόκκους σκουριάς.
Η απόφαση βασίστηκε στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και τις ρυθμίσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που αναφέρονται στην εξυγίανση της έντονα υποβαθμισμένης περιοχής του Ασπροπύργου.

Προσπαθούν "να χρυσώσουν το χάπι" της ακρίβειας του πετρελαίου θέρμανσης

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τρεις κινήσεις, ως αντιστάθμισμα στη μεγάλη επιβάρυνση από την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.




Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αποφασίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε κλειστή σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών. Η πλήρης ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αναμένεται να επιβαρύνει αρκετές χιλιάδες φορολογουμένων.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει λοιπόν να πάρει τρία αντισταθμιστικά μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος από το κόστος αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα μέτρα αυτά είναι:

1.Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης από 412 ευρώ το χιλιόλιτρο που είναι σήμερα στα 390 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η μείωση του φόρου εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της λιανικής τιμής πώλησής του κατά 5-6 λεπτά το λίτρο.

Βέβαια, με την εξίσωση των φόρων το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεσή του θα πωλείται στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, επιβαρύνοντας σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Υπολογίζεται ότι οι καταναλωτές, με εξαίρεση τα φτωχά νοικοκυριά που θα λάβουν το ειδικό επίδομα, θα πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης ακριβότερα μέχρι και 50%.

2. Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα εξετάζεται να καταβληθεί με κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ή τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση θα χορηγηθεί με την πρώτη αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, καθώς και όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για τις ευπαθείς ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τα άτομα με αναπηρία κ.λπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκε να εξεταστούν από μηδενική βάση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία αυτό χορηγείται. Επίσης συζητήθηκε να υπάρξει αποτελεσματική διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνο με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.
3. Αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο σήμερα είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης. Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα μεγαλώσει και η έκπτωση για το φυσικό αέριο, το οποίο αναμένεται να κοστίζει 30% με 40% πιο φθηνά.

Tην τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, καθώς η Τρόικα δεν έχει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο μέτρο.

Καλοκαιρινή σαλάτα της Ελευθερίας

Περιγραφή

Μια παραλλαγή της χωριάτικης και της κουκουβάγιας ή ντάκου ανάλογα με τη φρυγανιά που θα βάλετε σε λάιτ έκδοση.

Συστατικά
  • 1 ντομάτα
  • ½ αγγούρι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • λίγο μαϊντανό
  • ½ cottage cheese
  • 1 κρητική κρίθινη φρυγανιά ντάκο

προαιρετικά

  • ελιές σε ροδέλες
  • λίγο καφτερη πιπεριά
Οδηγίες
  1. Σε βαθιά γαβάθα κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και από πάνω τις πιπεριές το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  2. Αλάτι, ξίδι, λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Από πάνω το cottage cheese.
  4. Τέλος βρέχουμε τη φρυγανιά κάτω από τη βρύση και τη σπάμε κατευθείαν στο πιάτο.
  5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
καλή όρεξη

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή όχι το αλάτι, ξίδι και το λάδι πάνω στη φρυγανιά γιατί τα ρουφάει αυτή. Βάζω τη φρυγανιά στο τέλος να μην παπαριασει. Γίνετε πολύ καλό αν αντικαταστήσουμε το cottage cheese, με τυρί φέτα και να βάλουμε και λίγη ρίγανη.

http://www.sintagespareas.gr

Muffins με φέτα και σολομό

Muffins με φέτα και σολομό

Συστατικά

  • 90 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φέτα (μη πάρετε και καμιά πολύ καυτερή)
  • 190 γρ. καπνιστό σολομό
  • 200 ml γάλα (πλήρες)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή στην εποχή του 1 μέτριο πράσο)
  • αλάτι

Οδηγίες

recipe image

1. Κόβουμε τα κρεμμυντάκια σε λεπτές ροδέλες

recipe image

2. την φέτα σε κύβους 1x1x1 εκ περίπου

recipe image

3. και τον σολομό και αυτόν σε μικρά κομματάκια 1x1 εκ.

recipe image

4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει λίγο

recipe image

5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά,
    recipe image

    6. μετά το γάλα,
  1. Προστέτουμε και γκιαούρτι (μμμμμ !!! το γκιαούρτι που έκετε εντώ Ελλάντα, mi fa impazzire, πώς λέτε, με τρελαίνει) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά με το σύρμα αυγκών.
  2. Σε ένα άλλο ευρύκωρο μπολ setacciamo, κοσκινίζουμε ντεεε, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαγκιά. Όκι, όκι “με μαγκιά”, όκι μάγκικα, με την μαγκιά, το lievito τέλω να πω, εντάξει ?
  3. Προστέτουμε και ροντέλες κρεμμυντιού και ανακατεύουμε καλά να αλευρωτούν εντελώς.
  4. Προστέτουμε και την φέτα (μμμμμ !!! και η φέτα σας, τρομερό τυράκι, perfetto !!!) και ανακατεύουμε να αλευρωτεί και αυτή καλά. (Εγκω τώρα πω μυστικό μου, γκιατί αλευρώνουμε κρεμμυντάκια και φέτα : Αυτό το κάνουμε per non far sprofondare, γκια να μη “βουλιάξουν”, τα υλικά στον πάτο των muffins όταν αυτά τα ψητούν … Κόλπο ε ? Furbi, πονηροί, gli Italiani …).
  5. Τελευταίο προστέτουμε il salmone, τον σολομό, και ανακατεύουμε και πάλι.
  6. Ήρτε η ώρα να ενώσουμε υλικά μας. Τα έχετε προσέξει ότι έκω κωρίσει σε ντύο ντιαφορετικές λεκανίτσες, σε ντύο μπολ, τα στερεά και τα ρευστά υλικά. Εάν τέλετε να ξέρετε γιατί, πηγαίνετε εντώ για να ντιαβάσετε εξήγκηση από ggr.
  7. Ρίκνουμε τώρα το λιωμένο κλιαρό γκάλα στο μπολ με αλευρωμένα υλικά. Ρίκνουμε και το μείγκμα αυγκών και γκαλακτομικών.
  8. Κανονίζουμε το μείγκμα μας στο αλάτι και το πιπεράκι του και ρίκνουμε από μία γκερή κουταλιά σε κάθε pirottino. Ντεν ξέρετε τι είναι I pirottini καρντούλες μου ? Είναι εκείνες οι κάρτινες φορμίτσες (τώρα τελευταία έκουν βγκει και di silicone, από σιλικόνη, εύπλαστα, όπως εμφυτεύματα .....) που με τη σειρά τους μπαίνουν dentro, μέσα, σε μεταλλικές φόρμες, σαν επέντυση, για να μη κολλάει πάνω τους γκλυκάκι (και να μη κρειάζεται να τις βουτυρώνουμε ή να τις αλευρώνουμε, ούτε πλένουμε ντύο ώρες καταρίσουν).
  9. Oppure, ντιαφορετικά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε μία από φόρμες μας και προστέτουμε εκεί μέσα μία κουταλάρα από μείγκμα. Εάν περισσέψει, ε, μοιράστε σε όλα τα pirotini ομοιόμορφα. Προσοκή μη ξεκειλίσετε τις φορμίτσες, το μείγκμα τα φουσκώσει στη συνέκεια (όκι όμως πάρα πολύ, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και λίγκο κάτω από το κείλος της φόρμας).
  10. Έκουμε προτερμάνει φούρνο σε 180 βατμούς και ψένουμε τα muffins εκεί μέσα για 25 με 30 λεπτά.
  11. Σιγκουρευόμαστε ότι η cottura, το ψήσιμο, έχει ολοκληρωθεί με τη βοήτεια μιάς οντοντο… οντοντογκλυ … άσε καλύτερα, ενός stuzzichino που πρέπει να βγκαίνει στεγκνό από μέσα τους. Το κρώμα τους πρέπει να είναι bello dorato, να έχουν κρυσίσει καλά εξωτερικά.
  12. Buon appetito a tutti.

  13. recipe image

    7. και τέλος την κρέμα από γαλακτος.

    recipe image

    8. Προστέτουμε και το γιαούρτι

    recipe image

    9. και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά με το σύρμα αυγών.

    recipe image

    10. Σε ένα άλλο ευρύκωρο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

    recipe image

    11. Προστέτουμε και ροντέλες του κρεμμυδιού και ανακατεύουμε καλά να αλευρωθούν
    εντελώς.

    recipe image

    12. Προστέτουμε και την φέτα και ανακατεύουμε να αλευρωτεί και αυτή καλά. τώρα για να πω το μυστικο γιατί αλευρώνουμε κρεμμυδάκια και τη φέτα : Αυτό το κάνουμε, για να μη “βουλιάξουν”, τα υλικά στον πάτο των muffins όταν αυτά θα ψηθούν … Κόλπο ε ?

    recipe image

    13. Τελευταία προσθέτουμε, τον σολομό, και ανακατεύουμε και πάλι


    14. Ήρτε η ώρα να recipe image

    ενώσουμε υλικά μας. Τα έχετε προσέξει ότι έχουμε χωρίσει σε δύο διαφορετικά μπολ, τα στερεά και τα ρευστά υλικά.

    recipe image

    15. Ρίχνουμε τώρα το λιωμένο χλιαρό γάλα στο μπολ με τα αλευρωμένα υλικά.

    recipe image

    16. Ρίχνουμε και το μείγμα των αυγκών και των γαλακτομικών.

    recipe image

    17. Κανονίζουμε το μείγμα μας στο αλάτι και το πιπεράκι του

    recipe image

    18. και ρίχνουμε από μία γερή κουταλιά
    .
    recipe image


    recipe image

    20. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε μία από φόρμες μας και προσθέτουμε εκεί μέσα μία κουταλάρα από το μείγμα. Εάν περισσέψει, ε, μοιράστε σε όλα τα pirotini ομοιόμορφα. Προσοχή μη ξεχειλίσετε τις φορμίτσες, το μείγμα τα φουσκώσει στη συνέχεια (όχι όμως πάρα πολύ, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και λίγο κάτω από το χείλος της φόρμας).

    recipe image

    21. Έχουμε προτερμάνει φούρνο σε 180 βαθμους

    recipe image

    22. και ψήνουμε τα muffins εκεί μέσα για 25 με 30 λεπτά.

    recipe image

    23. Σιγκουρευόμαστε ότι το ψήσιμο, έχει ολοκληρωθεί με τη βοήτεια μιάς οδοντογλυφιδας … . Το κρώμα τους πρέπει να είναι καστανο, να έχουν κρυσίσει καλά εξωτερικά.

    recipe image
    24. καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!


    http://www.sintagespareas.gr

    Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

    Γιάννης Κρητικός - Χρωστάω Παντού

    Η Ουάσιγκτον προσφέρει ομπρέλα στην Κ. Αμερική

    Η απόβαση 7.000 πεζοναυτών, 46 αμερικάνικων πολεμικών πλοίων, 200 ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών στην αποστρατιωτικοποιημένη και θεωρητικά ουδέτερη Κόστα Ρίκα επισφραγίζει τη νέα φάση της αμερικάνικης πολιτικής στην Λατινική Αμερική. Η κυβέρνηση της Προέρου Λάουρα Τσιντσίγια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτηνα της Ουάσιγκτον, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών αλλάζουν τις παραδοσιακές οδούς διακίνησης και η ανάπτυξη ισχυρής στρατιωτικής δύναμης στο κεντροαμερικάνικο ισθμό είναι απαραίτητη για να αποκοπεί αυτήτη νέα δίοδος και να είναι αποτελεσματικός ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών.
    Στην Κολομβία η αμερικάνικη παρουσία δεν απέτρεψε την επέκταση καλλεργειών κοκαϊνης, ενώ στο Αφγανιστάν αυξήθηκε κατακόρυφα η παραγωγή οπίου και ηρωίνης.
    Ενώ προωθούν τη στρατιωτική λύση για τον περιορισμό της παραγωγής ναρκωτικών σε άλεες χώρες, οι ΗΠΑ αποτελούν πλέον την πρώτη παγκόσμια παραγωγό μαριχουάνας, σύμφωνα με έρευνα του DSF, που φτάνει στα 35 δις δολάρια το χρόνο.
    Σε αυτή τη διεθνή συγκυρία όπου απειλούν με επιθέσεις κατά Ιράν και Β. Κορέας ίσως οι  ΗΠΑ επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό που αποκαλούν ¨Η Μεγάλη Αμερικάνικη Νήσος¨ : μια τεράστια ήπειρος που θα ξεκινά από την Αλάσκα και θα καταλήγει στη Γη του Πυρός, καθοριστικής σημασίας για την αμερικάνικη εθνική ασφάλεια.

    Υπουργός χωρίζει λόγω ομοφυλοφιλίας

    Όπως λέει και το τραγούδι «έτσι ξαφνικά…», έτσι και ο υπουργός Δικαιοσύνης της βρετανικής κυβέρνησης, μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου, ανακοίνωσε, ότι χωρίζει από την σύζυγό του για να μην κρύβει άλλο την ομοφυλοφιλία του.

    Ο Crispin Blunt πρόσθεσε, ότι κανείς άλλος δεν έχει εμπλακεί στην απόφασή του και απεύθυνε

    έκκληση για την προστασία της ιδιωτική του ζωής.

    Η δήλωση που ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναφέρει : « Ο Crispin Blunt επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι έχει χωρίσει από την σύζυγο του, Victoria. Αποφασίζοντας να δεχθεί την ομοφυλοφιλία του, εξήγησε τις προθέσεις του στην οικογένειά του. Δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να έχει συμμετοχή σε αυτήν την απόφαση και ενώ είναι μία δύσκολή κατάσταση για την οικογένεια του, ελπίζει ότι θα έχει την κατανόηση και την υποστήριξη της».

    Ο Blunt, που είναι παντρεμένος από το 1990, πήρε αυτήν την απόφαση αφήνοντας άναυδους την γυναίκα και τα δύο τους παιδιά.

    Η πολιτική καριέρα του πάντως είχε αρχίσει να δέχεται πλήγματα πριν από περίπου ένα μήνα, όταν απορρίφθηκε η πρότασή του να αποκτήσουν πιο καλλιτεχνικό χρώμα οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, με τη δημιουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων και την αλλαγή των στολών των φυκαλισμένων.

    Μάλιστα οι στολές είχαν χαρακτηριστεί από το υπουργικό συμβούλιο «παρδαλές», χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό, αν είχε προτείνει να φορούν οι φυλακισμένοι ριγέ σε ροζ απόχρωση με …στρασάκια.
    laikoura

    Γιατί έχασε την ζωή του ο 19χρονος Ροδίτης φαντάρος...



    Ο 19χρονος Ροδίτης φαντάρος Μ.Μ. έχασε την ζωή του εξαιτίας καψονιών και απάνθρωπης αδιαφορίας των αξιωματικών;
    Κύριοι, αξιωματικοί και υπουργοί Βενιζέλο και Μπεγλίτη, η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου 19χρονου δεν πρόκειται να φωτίσει τους πραγματικούς λόγους της απώλειας του.
    Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε περισσότερο στα όσα γνωρίζετε για τις αδυναμίες του Υγειονομικού Σώματος και τις εικονικές εξετάσεις που ακολουθούν την κατάταξη των
    Νεοσυλλέκτων!
    Τις πραγματικές αιτίες, που είναι εδώ και χρόνια γνωστές σε εσάς προσωπικά και στους αδίστακτους στρατιωτικούς υφισταμένους σας, καταγγέλλουν με σπαρακτικό τρόπο γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, αλλά και νέα παιδιά, απολυμένοι πρόσφατα που έχουν...
    υπηρετήσει σε αυτό.
    Ας δώσουμε όμως το λόγο στους γονείς:
    «Έμαθα από το γιο μου που είναι και αυτός νεοσύλλεκτος στην Κόρινθο ότι υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές στον Έκτο (6ο) Λόχο ειδικά που εκτός από τις σκληρές ασκήσεις που δεν τις κάνουν ούτε στα ΛΟΚ, και τα Καψόνια, εάν κάποιο παιδί διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι καλά δεν φροντίζουν να τον μεταφέρουν στο γιατρό.
    Όπως και στην περίπτωση του παιδιού από τη Ρόδο που αργά το απόγευμα και όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι που πέθανε διαμαρτύρονταν ότι δεν νοιώθει καλά, ότι πεθαίνει.
    Είχε δύσπνοια και βήχα ασταμάτητο. Εκλιπαρούσε να τον πάει ο Υπολοχαγός του στο γιατρό και αυτός του έλεγε συνεχώς «ΣΚΑΣΕ, ΘΑ ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ»!
    Και το παιδί έκλεισε τα μάτια και μετά από λίγες ώρες έσβησε.
    Κάντε κάτι. Βοηθήστε τα παιδιά μας. Σας Παρακαλώ»!
    Αν επομένως κύριε Βενιζέλε και Μπεγλίτη θέλετε να ξέρετε τι πραγματικά συνέβη αναζητήστε τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις μας που καταγγέλλουν τα Βασανιστήρια=Καψόνια που γίνονται στην Κόρινθο.
    Καψόνια που γνωρίζει ο διοικητής ότι συντελούνται, αφού ο ίδιος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς έχουν εδώ και χρόνια ξεχωρίσει τον 6Ο Λόχο και αντιμετωπίζουν τους εκάστοτε φαντάρους του ως πειραματόζωα στα οποία δοκιμάζουν απίστευτες μεθόδους καταπίεσης και άγριες μεθόδους προσβολής της προσωπικότητας τους.
    Αλήθεια σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω καταγγελλόμενες πρακτικές από πρόσφατα απολυμένους στρατιώτες:
    «στον 6ο Λόχο τους ξυπνάνε στις 3:00 το βράδυ, τους βγάζουνε έξω με τα σακίδια τους και τους λένε θα σας αφήσουμε εδώ έξω να δείτε τι είναι Στρατός»!
    Ποια άσκηση είναι αυτή; Τι προσφέρει; Μήπως είναι καραμπινάτο Παράνομο Συλλογικό Καψόνι;
    Μήπως αποτελεί μια πραγματική, αποκαλυπτική εικόνα του σημερινού στρατού;
    Αλήθεια κύριοι Βενιζέλο και Μπεγλίτη, εσείς δεν υποσχεθήκατε να εξαφανίσετε του Παραλόγου τη θητεία;
    Αντί για αυτό Μετράμε δύο Δολοφονημένους Φαντάρους μέσα σε 10 μέρες, στο ίδιο ακριβώς Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αυτό της Κορίνθου.
    Αναρωτιούνται γονείς και φαντάροι, αν γνωρίζει η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το τι συμβαίνει στην Κόρινθο, δεν είναι Συνυπεύθυνοι;
    Γιατί δεν διώχνουν άμεσα το Διοικητή, σαν ελάχιστο μέτρο Παραδειγματισμού;
    Πρέπει ή όχι να διωχθούν Ποινικά οι Αξιωματικοί που Παρανόμησαν και Παρανομούν;
    Εμείς καλούμε τους γονείς και τους φαντάρους να μας απευθυνθούν άμεσα και να προβούν σε καταγγελίες όλων των αυθαιρεσιών και των επικίνδυνων πρακτικών
    laikoura

    Αναζητούν τον τάφο της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου


    Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον λόφο «Καστά» της Αμφίπολης, για την αναζήτηση του τάφου της γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ'.

    Οι ανασκαφές θα γίνουν υπό την εποπτεία της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και το τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών και του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου.
    Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, πρόκειται για έναν λόφο στον οποίο τις πρώτες έρευνες για τους τάφους είχε ξεκινήσει επί των ημερών του ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης που ερεύνησε την Αμφίπολη, από το 1956 μέχρι το θάνατό του, το Μάιο του 1985.
    Στις ανασκαφές θα συνδράμει οικονομικά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, μετά από ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού Συμβουλίου.
    Μαζί με τις ανασκαφές στο λόφο «Καστά», θα ξεκινήσουν και αυτές για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης, στις οποίες δίνουν άμεση προτεραιότητα όχι μόνο το υπουργείο Πολιτισμού και το «Διάζωμα» που υποστηρίζει την ανάδειξή του, αλλά και η νομαρχία Σερρών.
    Η ΚΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, ελπίζει μέχρι την μεγάλη έκθεση στο Λούβρο του Παρισιού που θα γίνει σε έναν χρόνο από σήμερα και η οποία θα είναι αφιερωμένη στις αρχαιότητες της Μακεδονίας, οι Σέρρες και η Αμφίπολη, να δώσουν το «παρών» με μία σημαντική αρχαιολογική και ιστορική ανακάλυψη με διεθνή θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας।

    laikoura