Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ


ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολωμού
2 κουταλιές μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε την μουστάρδα, το λεμόνι και βουτάμε μέσα τα φιλέτα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.


Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Βουτάμε μέσα στη φρυγανιά τα φιλέτα και τα πατάμε καλά να κολλήσει η κρούστα επάνω τους!
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά!
Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού, με μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και με γλώσσες.
Το αποτέλεσμα δίνει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: