Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Muffins με φέτα και σολομό

Muffins με φέτα και σολομό

Συστατικά

  • 90 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φέτα (μη πάρετε και καμιά πολύ καυτερή)
  • 190 γρ. καπνιστό σολομό
  • 200 ml γάλα (πλήρες)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή στην εποχή του 1 μέτριο πράσο)
  • αλάτι

Οδηγίες

recipe image

1. Κόβουμε τα κρεμμυντάκια σε λεπτές ροδέλες

recipe image

2. την φέτα σε κύβους 1x1x1 εκ περίπου

recipe image

3. και τον σολομό και αυτόν σε μικρά κομματάκια 1x1 εκ.

recipe image

4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει λίγο

recipe image

5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά,
    recipe image

    6. μετά το γάλα,
  1. Προστέτουμε και γκιαούρτι (μμμμμ !!! το γκιαούρτι που έκετε εντώ Ελλάντα, mi fa impazzire, πώς λέτε, με τρελαίνει) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά με το σύρμα αυγκών.
  2. Σε ένα άλλο ευρύκωρο μπολ setacciamo, κοσκινίζουμε ντεεε, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαγκιά. Όκι, όκι “με μαγκιά”, όκι μάγκικα, με την μαγκιά, το lievito τέλω να πω, εντάξει ?
  3. Προστέτουμε και ροντέλες κρεμμυντιού και ανακατεύουμε καλά να αλευρωτούν εντελώς.
  4. Προστέτουμε και την φέτα (μμμμμ !!! και η φέτα σας, τρομερό τυράκι, perfetto !!!) και ανακατεύουμε να αλευρωτεί και αυτή καλά. (Εγκω τώρα πω μυστικό μου, γκιατί αλευρώνουμε κρεμμυντάκια και φέτα : Αυτό το κάνουμε per non far sprofondare, γκια να μη “βουλιάξουν”, τα υλικά στον πάτο των muffins όταν αυτά τα ψητούν … Κόλπο ε ? Furbi, πονηροί, gli Italiani …).
  5. Τελευταίο προστέτουμε il salmone, τον σολομό, και ανακατεύουμε και πάλι.
  6. Ήρτε η ώρα να ενώσουμε υλικά μας. Τα έχετε προσέξει ότι έκω κωρίσει σε ντύο ντιαφορετικές λεκανίτσες, σε ντύο μπολ, τα στερεά και τα ρευστά υλικά. Εάν τέλετε να ξέρετε γιατί, πηγαίνετε εντώ για να ντιαβάσετε εξήγκηση από ggr.
  7. Ρίκνουμε τώρα το λιωμένο κλιαρό γκάλα στο μπολ με αλευρωμένα υλικά. Ρίκνουμε και το μείγκμα αυγκών και γκαλακτομικών.
  8. Κανονίζουμε το μείγκμα μας στο αλάτι και το πιπεράκι του και ρίκνουμε από μία γκερή κουταλιά σε κάθε pirottino. Ντεν ξέρετε τι είναι I pirottini καρντούλες μου ? Είναι εκείνες οι κάρτινες φορμίτσες (τώρα τελευταία έκουν βγκει και di silicone, από σιλικόνη, εύπλαστα, όπως εμφυτεύματα .....) που με τη σειρά τους μπαίνουν dentro, μέσα, σε μεταλλικές φόρμες, σαν επέντυση, για να μη κολλάει πάνω τους γκλυκάκι (και να μη κρειάζεται να τις βουτυρώνουμε ή να τις αλευρώνουμε, ούτε πλένουμε ντύο ώρες καταρίσουν).
  9. Oppure, ντιαφορετικά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε μία από φόρμες μας και προστέτουμε εκεί μέσα μία κουταλάρα από μείγκμα. Εάν περισσέψει, ε, μοιράστε σε όλα τα pirotini ομοιόμορφα. Προσοκή μη ξεκειλίσετε τις φορμίτσες, το μείγκμα τα φουσκώσει στη συνέκεια (όκι όμως πάρα πολύ, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και λίγκο κάτω από το κείλος της φόρμας).
  10. Έκουμε προτερμάνει φούρνο σε 180 βατμούς και ψένουμε τα muffins εκεί μέσα για 25 με 30 λεπτά.
  11. Σιγκουρευόμαστε ότι η cottura, το ψήσιμο, έχει ολοκληρωθεί με τη βοήτεια μιάς οντοντο… οντοντογκλυ … άσε καλύτερα, ενός stuzzichino που πρέπει να βγκαίνει στεγκνό από μέσα τους. Το κρώμα τους πρέπει να είναι bello dorato, να έχουν κρυσίσει καλά εξωτερικά.
  12. Buon appetito a tutti.

  13. recipe image

    7. και τέλος την κρέμα από γαλακτος.

    recipe image

    8. Προστέτουμε και το γιαούρτι

    recipe image

    9. και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά με το σύρμα αυγών.

    recipe image

    10. Σε ένα άλλο ευρύκωρο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

    recipe image

    11. Προστέτουμε και ροντέλες του κρεμμυδιού και ανακατεύουμε καλά να αλευρωθούν
    εντελώς.

    recipe image

    12. Προστέτουμε και την φέτα και ανακατεύουμε να αλευρωτεί και αυτή καλά. τώρα για να πω το μυστικο γιατί αλευρώνουμε κρεμμυδάκια και τη φέτα : Αυτό το κάνουμε, για να μη “βουλιάξουν”, τα υλικά στον πάτο των muffins όταν αυτά θα ψηθούν … Κόλπο ε ?

    recipe image

    13. Τελευταία προσθέτουμε, τον σολομό, και ανακατεύουμε και πάλι


    14. Ήρτε η ώρα να recipe image

    ενώσουμε υλικά μας. Τα έχετε προσέξει ότι έχουμε χωρίσει σε δύο διαφορετικά μπολ, τα στερεά και τα ρευστά υλικά.

    recipe image

    15. Ρίχνουμε τώρα το λιωμένο χλιαρό γάλα στο μπολ με τα αλευρωμένα υλικά.

    recipe image

    16. Ρίχνουμε και το μείγμα των αυγκών και των γαλακτομικών.

    recipe image

    17. Κανονίζουμε το μείγμα μας στο αλάτι και το πιπεράκι του

    recipe image

    18. και ρίχνουμε από μία γερή κουταλιά
    .
    recipe image


    recipe image

    20. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε μία από φόρμες μας και προσθέτουμε εκεί μέσα μία κουταλάρα από το μείγμα. Εάν περισσέψει, ε, μοιράστε σε όλα τα pirotini ομοιόμορφα. Προσοχή μη ξεχειλίσετε τις φορμίτσες, το μείγμα τα φουσκώσει στη συνέχεια (όχι όμως πάρα πολύ, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και λίγο κάτω από το χείλος της φόρμας).

    recipe image

    21. Έχουμε προτερμάνει φούρνο σε 180 βαθμους

    recipe image

    22. και ψήνουμε τα muffins εκεί μέσα για 25 με 30 λεπτά.

    recipe image

    23. Σιγκουρευόμαστε ότι το ψήσιμο, έχει ολοκληρωθεί με τη βοήτεια μιάς οδοντογλυφιδας … . Το κρώμα τους πρέπει να είναι καστανο, να έχουν κρυσίσει καλά εξωτερικά.

    recipe image
    24. καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!


    http://www.sintagespareas.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: