Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Skype από την Microsoft

Oλοκληρώθηκε η συμφωνία των 8,5 δισεκατομμυρίων με την οποία η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, περνάει στην ιδιοκτησία της Microsoft.

«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα του Skype για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους -οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο οποίος όμως απέφυγε να διευκρινίσει με ποιό ακριβώς τρόπο θα ενσωματωθούν οι εφαρμογές των δύο εταιρειών, αν και η αγορά υποθέτει ότι η βασική λειτουργία του Skype θα ενσωματωθεί μκατά πάσα πιθανότητα στην πλατφόρμα Windows Phone για κινητά τηλέφωνα.
Προς το παρόν το Skype θα συνεχίσει να προσφέρει τις ξεχωριστές και πρωτοποριακές υπηρεσίες του δωρεάν στους χρήστες του διαδικτύου και όπως είπε και ο διευθύνων σύμβουλος του  Τόνι Μπέιτς – ο οποίος θα αναλάβει και το νέο σχετικό τμήμα της Microsoft- «μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο του Skype να φτάσει τους 1 δισ. χρήστες ημερησίως».
Το Skype ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και έχει έδρα του το Λουξεμβούργο. Μέχρι σήμερα πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη επικοινωνούν μέσω του  λογισμικού του, το οποίο προσφέρει δωρεάν ή φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις παντού στον κόσμο. Ο κολοσσός διαδικτιακού εμπορίου eBay είχε εξαγοράσει το Skype το 2005, για 2,6 δισ. δολάρια πριν το πουλήσει αργότερα σε επενδυτικό όμιλο.
Ειδική επιτροπή των Ευρωπαϊκών αρχών επικοινωνιών είχαν δώσει την έγκριση τους προκειμένου να προχωρήσει  η εξαγορά από τη Microsoft, η οποία είχε προ-ανακοινωθεί  από το Μάιο, ώστε να μην τεθεί ζήτημα παραβίασης των διατάξεων περί ανταγωνισμού.

λαμογιο24

Νεολαία ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Επανεξετάστε, αναθεωρήστε...

Προς:
• Υπουργό Οικονομικών
• Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
• Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Αξιότιμη Κυρία και Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω, ως Γραμματέας της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ θέσεις σχετικά με τη συζήτηση και επικείμενη ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015». Απόψεις, που προέκυψαν μέσα και από διάλογο με φορείς εργαζομένων του Δημοσίου, που εκπροσωπούν ιδίως νεότερες γενιές δημοσίων υπαλλήλων, όπως η Ένωση Αποφοίτων Εθνικής σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Σωματείο Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του Δημοσίου.
Κατ’ αρχάς πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή. Το Ενιαίο Μισθολόγιο αποτελεί αυτό καθεαυτό μια ρύθμιση προοδευτική,, που αντιμετωπίζει ενιαία και ισότιμα τους εργαζομένους του ιδίου υπηρεσιακού κλάδου. Είναι όμως απαράδεκτο και προβληματικό να χρησιμοποιείται το Ενιαίο Μισθολόγιο, ως όχημα βίαιης μισθολογικής ανατροπής για τους εργαζομένους, χωρίς πρόνοιες για μεταβατικές περιόδους, πράγμα που έχει άμεσο και δραματικό αντίκτυπο στη ζωή και στην οικογένεια των εργαζομένων αυτών. Ιδίως, όταν οι οριζόντιες αυτές περικοπές συνοδεύονται με ρυθμίσεις, όπως η μείωση του αφορολόγητου (σε εισοδήματα που κατά τεκμήριο δεν αποκρύβονται), οι έκτακτες εισφορές αλλά και με κατάργηση πληθώρας φοροαπαλλαγών. Να σημειωθεί τέλος ότι τα εισοδήματα αυτά είχαν ήδη δεχτεί μια μεγάλη μείωση κατά το 2010, μετά την ψήφιση του Μνημονίου Συνεργασίας με Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ.

Σκόπια: Τουρκική δωρεά €900.000 για την οργάνωση του στρατού!!

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για την ‘αρχιτεκτονική’ του στρατού, στο κέντρο εκπαιδεύσεως των Σκοπίων, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία προέβη σε δωρεά 900 χιλιάδων ευρώ προς το υπουργείο Άμυνας, για την οργάνωση του σκοπιανού στρατού. Η ανακοίνωση έγινε κατά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Γκιούρολ Σοκμενσούερ, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συνεργασία και την υποστήριξη της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ότι είναι από τις πιο εποικοδομητικές σχέσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Μέχρι σήμερα, οι δύο χώρες έχουν υπογράψει ένα σύνολο 22 στρατιωτικών συμβάσεων.


«Ως πρέσβης της Τουρκίας, θα ήθελα να τονίσω ότι σε κάθε επίπεδο θα υπάρξει μια αυξανόμενη δραστηριότητα στις σχέσεις μας και η χώρα μου θα συνεχίζει να στηρίζει την ένταξη της Fyrom στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Gürol Sökmensüer.
Ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά η επίσκεψη και η παρακολούθηση της εκδήλωση αυτής από τους φίλους μας Τούρκους. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολύ καλή συνεργασία από την ανεξαρτησία της χώρας και η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασε την υποστήριξή της για την ανάπτυξη της και την οικονομική της ευημερία.
Επεσήμανε ότι πολλά τμήματα του σκοπιανού στρατού έχουν την τιμή να εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας υψηλού κύρους και επαγγελματισμού.
Η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης μέσω των δωρεών της Τουρκίας.
Από το 1998 μέχρι σήμερα, 82 μέλη του Στρατού έχουν αποφοιτήσει από τις στρατιωτικές Ακαδημίες της Τουρκίας. Πολλά μέλη του στρατού έχουν επιπρόσθετα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε διάφορα κέντρα κατάρτισης.
Μέσα σε δεκατρία χρόνια το συνολικό ποσό των δωρεών από τη Δημοκρατία της Τουρκίας για τη στήριξη του σκοπιανού στρατού υπερέβη το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί μια νέα στρατιωτική σύμβαση ύψους $ 1,35 εκατομμυρίων.

elnews

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κόψε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού στη... μέση


Πήρες πάλι τον λογαριασμό της ΔΕΗ και έμεινες με το στόμα ανοιχτό;

Δεν είσαι η μόνη!

Αν όμως νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό, κάνεις λάθος. Υπάρχουν μικρά μυστικά για λύσεις που θα σε βοηθήσουν να τον μειώσεις.

Με τον τρόπο αυτό, θα γλιτώσεις μεγάλη ποσότητα ενέργειας κάνοντας καλό τόσο στο πορτοφόλι σου όσο και στον πλανήτη γενικότερα!

Φως, περισσότερο (!) φως: Πόσες φορές δεν έχεις προσέξει ότι τα φώτα στο σπίτι σου καίνε άσκοπα; Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο για να κάνεις κάτι, ανάβεις το φως αλλά βγαίνοντας ξεχνάς να κλείσεις τον διακόπτη.

Ιδιαίτερα στην κουζίνα, αλλά όχι μόνο. Λοιπόν, αυτή την "κακή συνήθεια" πρέπει να την... κόψεις. Και να την κόψεις και σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας γατί σίγουρα δεν είσαι η μόνη που το κάνει. Δεν φαντάζεσαι πόση ενέργεια ξοδεύεται έτσι άσκοπα! Επίσης, φρόντισε να αρκείσαι στον φυσικό φωτισμό όσο περισσότερο μπορείς.

Ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο μπορεί να μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία, αλλά παίζει και αυτό τον ρόλο του είναι η σκόνη (!). Όλες οι λάμπες αποδίδουν περισσότερο όταν είναι καθαρές. Μία ακόμη λύση είναι να τις αντικαταστήσεις όπου είναι δυνατό με ειδικές λάμπες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Μην αφήνεις άσκοπα τα φώτα αναμένα και αντικατέστησε όσες λάμπες μπορείς με ειδικές, εξοικονόμησης ενέργειας.

Μην αφήνεις άσκοπα τα φώτα αναμένα
και αντικατέστησε όσες λάμπες μπορείς
με ειδικές, εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο μαγείρεμα: Για να εξοικονομήσεις ενέργεια όταν μαγειρεύεις στις εστίες της κουζίνας πρόσεξε τα σκεύη σου να έχουν ίσιο και βαρύ πάτο και όπου μπορείς να τα χρησιμοποιείς σκεπασμένα με το καπάκι τους. Επίσης, φρόντισε να μην χρησιμοποιείς σκεύη που είναι μικρότερα από την εκάστοτε εστία.

Η απώλεια ενέργειας σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστια. Όταν έχεις ξεπαγώσει καλά το φαγητό πριν μαγειρέψεις, εκτός από ενέργεια κερδίζεις χρόνο και ποιότητα, ενώ μια ακόμη λύση για εσένα που μπορεί να ζεις μόνη σου είναι ένα μικρό ηλεκτρικό φουρνάκι, έτσι ώστε όταν μαγειρεύεις μόνο για σένα να μην καις ολόκληρο τον φούρνο.

Στο σίδερο: Προγραμμάτισε μία μέρα της εβδομάδας για το σίδερο, έτσι ώστε να αναβοσβήνεις τη συσκευή κάθε μέρα. Τους ζεστούς μήνες του χρόνου, φρόντισε αυτή η ώρα να είναι βράδυ ή πολύ πρωί, όχι δηλαδή σε ώρα αιχμής ως προς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Τα βρεγμένα ρούχα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σιδερωθούν οπότε πρόσεξε να μην το παρακάνεις με την υγρασία που τους επιτρέπεις να έχουν.

Επίσης, μια ακόμη καλή ιδέα είναι κάθε φορά που σιδερώνεις, να αφήνεις για το τέλος μικρά κομμάτια, όπως μαντηλάκια ή μικρές πετσέτες. Οπότε, σε τέτοια περίπτωση, θα μπορέσεις να σβήσεις το σίδερο πιο νωρίς και να αποτελειώσεις τα τελευταία με τη θερμοκρασία που έχει ήδη κρατήσει το σίδερο.

Στο πλυντήριο ρούχων: Το βασικό μυστικό σε αυτή την κατηγορία -που ισχύει φυσικά και στην περίπτωση του στεγνωτηρίου- είναι να μην βάζεις ποτέ... μισό φορτίο στον κάδο. Και φυσικά να περιορίσεις τη χρήση στεγνωτηρίου στα απολύτως απαραίτητα! Όσο μπορείς, να στεγνώνεις τα πλυμμένα σου με φυσικό τρόπο. Τέλος, όσο περισσότερα ρούχα μπορείς να πλύνεις με κρύο ή χλιαρό νερό, να το κάνεις.

Το πλυντήριο ρούχων πρέπει να λειτουργεί πάντα με γεμάτο φορτίο.
Το πλυντήριο ρούχων πρέπει να λειτουργεί
πάντα με γεμάτο φορτίο.

Θέματα ψύξης: Φρόντισε το ψυγείο σου να έχει μια σχετική απόσταση από τον τοίχο έτσι ώστε να δίνει στο μοτέρ τον απαραίτητο χώρο για να αναπνεύσει αλλά και να μην υπερθερμανθεί. Επίσης, κράτα το καθαρό, με τη βοήθεια μιας κοινής ηλεκτρικής σκούπας. Θα λειτουργεί καλύτερα έτσι.

Ελεγξε συχνά τα λάστιχα της πόρτας. Αν δεν κλείνει καλά, οι απώλειες θα είναι πολύ μεγάλες. Τέλος, αν το ψυγείο σου είναι παλιό και άρα όχι αυτοσυντηρούμενο, φρόντισε να το αποψύχεις συχνά, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και να μην καταβροχθίζει άσκοπα ενέργεια.

Η ώρα των κλιματιστικών: Τοποθέτησε το κλιματιστικό σε ένα δροσερό μέρος του σπιτιού και μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε να μην "αγκωμαχάει" να πιάσει θερμοκρασία!

Κράτα το φίλτρο του καθαρό έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και φυσικά αν πρόκειται να αγοράσεις καινούριο, επέλεξε ένα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους, και φυσικά το πορτοφόλι σου.

Τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές: Όταν δεν χρησιμοποιείς κάποιες συσκευές, κλείσε το κουμπάκι. Μην τις αφήνεις στο stand by. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη ότι δεν καταναλώνεις ενέργεια με κανέναν τρόπο. Επίσης, με δεδομένο ότι το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη, φρόντισε να διατηρείς όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σε καλή κατάσταση. Το κέρδος θα το πάρεις πίσω διπλό.

Από τη Ζωή Κίττα


tv-greek-sansimera

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση - Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την ώρα που 100.000 τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται στους δρόμους ολόκληρης της χώρας, αδιέξοδο καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χ.Καστανίδη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ το βράδυ της Τετάρτης. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να ετοιμάζει υγειονομική διάταξη, που θα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε αποκομιδή και τον υφυπουργό Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλο να αφήνει να εννοηθεί ότι το έργο της αποκομιδής δεν αποκλείεται να αναλάβουν ιδιώτες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω και δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες.

Η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο υπουργός Εσωτερικών χάρης Καστανίδης στις 13:00.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

«Σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, την ώρα που στους δρόμους της χώρας έχουν συσσωρευτεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι απορριμμάτων, κάτι που συνιστά «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος απάντησε στον υφυπουργό Εσωτερικών πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες.
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων -που αφήνει ανοιχτό η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα- ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μονιμοποιήσει κανέναν εργαζόμενο στους δήμους, άρα δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ' αυτών.

Το θέμα θα θέσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της σήμερα, Πέμπτη, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

τανεα

Διατροφικές συμβουλές για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας νεότητα

Άλλαξε το καθημερινό σου διατροφολόγιο και ξέχασε την κούραση , τους πόνους στο σώμα και την απώλεια μνήμης. Το μυστικό και η πηγή της νεότητας κρύβονται στα τρόφιμα που καταναλώνεις!

    Είναι γεγονός ότι οι τροφές που καταναλώνουμε ή δεν καταναλώνουμε καθημερινά, μπορολυν να επιταχύνουν την γήρανση. Η εξήγηση είναι απλή: «Καταναλώνουμε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα», υποστηρίζει ο David Katz, MD, διευθυντής στο Yale University, στο τμήμα Έρευνας και Πρόληψης. «Αυτά έχουν συνήθως μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη B12 και τα Ω-3 λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα ενώ τρώμε ικανοποιητικά σε ποσότητα να καταλήγουμε με τεράστιες ελλείψεις σε βασικά για τον οργανισμό μας συστατικά», τονίζει ο D. Katz. Αυτές οι ελλείψεις οδηγούν συχνά στην εμφάνιση συμπτωμάτων που εμείς χωρίς πολλή σκέψη αποδίδουμε στην ηλικία, όπως αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω. Τι μπορείς να κάνεις; Να μιλήσεις με το γιατρό σου και σε συνεννόηση μαζί του να προσθέσεις στο μενού σου τα τρόφιμα εκείνα που σταδιακά θα σε κάνουν πιο δυνατή.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το ψωμί....

Τα αγαπημένα στην Ελλάδα:
  • Χωριάτικο ψωμί: Πολύ διαδεδομένο είδος ψωμιού. Γίνεται με προζύμι και αλεύρι χωρίς πίτουρα.
  • Ολικής Αλέσεως: Από αλεύρι ολικής αλέσεως, δηλαδή αλέθεται ολόκληρο το δημητριακό.
  • Σικάλεως: Από αλεύρι σικάλεως και σιταρένιο. Έχει λιγότερο άμυλο και γι΄ αυτό είναι καλό για τους διαβητικούς και γενικά θεωρείται πιο υγιεινό.
  • Πολύσπορο: Γίνεται από αλεύρι διαφόρων δημητριακών, αξιοποιώντας τα οφέλη από κάθε είδος με τον καλύτερο τρόπο.
  • Καλαμποκίσιο: Από σταρένιο και καλαμποκίσιο αλεύρι και προζύμι. 

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας.......

Κάντε πράγματα που σας ανανεώνουν και νοιώθετε καλά σε αυτά. Ανακαλύψτε και αξιοποιήστε τα ταλέντα που έχετε και τις δραστηριότητες που σας αρέσουν. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση αναγνωρίζουν τις δυνατότητές τους, είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι στο να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί και δοκιμάζουν συχνά νέα πράγματα που τους ενδιαφέρουν.Ακόμα και πολύ απλά πράγματα μπορεί να δημιουργήσουν μια καλή αίσθηση για τον εαυτό σας. Μιά βόλτα, η συζήτηση με ένα φίλο, η αγορά ενός δώρου για τον εαυτό σας ή για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, η προσφορά βοήθειας σε κάποιον συνάνθρωπό μας, το διάβασμα ενός βιβλίου, η μουσική κ.τ.λ είναι μικρά πράγματα με μεγάλη αξία όμως!!! Ικανοποιώντας τις ανάγκες σας, ενισχύεται την αυτοπεποίθησή σας...
Μην κυνηγάτε την τελειότητα!!!! Τα ψηλά κριτήρια και οι ανέφικτοι στόχοι οδηγούν σε ματαίωση και κατά συνέπεια σε αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στις ικανότητές του. Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν τα κάνουν όλα τέλεια, απλά επιλέγουν να κάνουν αυτό που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, δεν υπάρχει αποτυχία, απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι που δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θέλουμε....
Αυτογνωσία!!!!!! Τα άτομα που έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση καλλιεργούν την αυτογνωσία τους με διάφορους τρόπους και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες. Αποφεύγουν την συνεχή επαφή με άτομα ή καταστάσεις που τους αμφισβητούν, τους κρίνουν αρνητικά και τους εκμεταλλεύονται. Αποφεύγουν το <<αυτομαστίγωμα>> και εκφράζονται θετικά για τον εαυτό τους ακόμα και όταν δεν τα πάνε καλά σε κάτι. Άρα, γνωρίστε, δεχτείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας και μην επιτρέπετε σε κανένα να σας υποβιβάζει....
Μην επηρεάζεστε από τους άλλους!!!!! Υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται που είναι καλοί σε κάτι γιατί αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τους γύρω τους. <<Μαζεύοντας>> τις ικανότητές σας δεν βοηθάτε τους γύρω σας. Να είστε παράδειγμα για εκείνους με το να πιστεύετε στον εαυτό σας. Άλλωστε το να θέλουν οι γύρω σας να μην πιστεύετε στον εαυτό σας δεν ευνοεί την δημιουργία ισότιμων και ισορροπημένων σχέσεων....

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...?

Σε νέες αποκαλύψεις, σχετικά με την υπόθεση της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής», προβαίνει η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία μεταδίδεται τη Δευτέρα το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αποκαλύψεις αφορούν σε 2 διαφορετικές ιστορίες, που ωστόσο έχουν ως κοινό παρονομαστή τις μετοχές- τέρας, η ιστορία των οποίων έχει αναστατώσει τις τελευταίες εβδομάδες την ελληνική κοινή γνώμη.


Η πρώτη αποκάλυψη έχει να κάνει με μία απίστευτη εξέλιξη πριν από ακριβώς 5 χρόνια και συγκεκριμένα το 2006, όταν κάτοχος δύο τέτοιων μετοχών τις πούλησε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας είναι ακλόνητα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η ένορκη βεβαίωση ατόμου, το οποίο συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία πώλησης των μετοχών κι ήταν σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, παρά το γεγονός ότι ο κάτοχος των μετοχών έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας ως προς τη διαδικασία πώλησης αλλά και το αντίτιμο.

Μισή αθώωση για τον Αρη 66 χρόνια μετά

Στην πολιτική - και όχι και στην κομματική - αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη (Θανάσης Κλάρας) προχώρησε χθες το ΚΚΕ, με την παραδοχή ότι η άρνηση του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ να συμβιβαστεί με τη Συμφωνία της Βάρκιζας ήταν ορθή απόφαση.
Ωστόσο, η ηγεσία του Περισσού δεν συγχώρησε στον Αρη Βελουχιώτη το γεγονός ότι παρέκαμψε την επίσημη γραμμή του κόμματος σε σχέση με τη Συμφωνία της Βάρκιζας αγνοώντας την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, για την οποία άλλωστε αποκηρύχθηκε από το ΚΚΕ. Οπως είναι γνωστό, η απόφαση για τη διαγραφή του ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα - 16 Ιουνίου 1945 - με την αυτοκτονία του.
Ο Βελουχιώτης ακόμη και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας τον Φεβρουάριο του '45, η οποία προέβλεπε τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, συνέχισε το αντάρτικο ιδρύοντας το Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας και τον νέο ΕΛΑΣ.

«ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ». Το ΚΚΕ τον κατήγγειλε ανοιχτά με κατηγορίες όπως «τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο». Η απόφαση για τη διαγραφή του ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τον Απρίλιο του 1945, δεν δόθηκε όμως στη δημοσιότητα. Μόνο την ημέρα του θανάτου του ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε την απόφαση του ΚΚΕ για τη διαγραφή του από το κόμμα: «Το Πολιτικό Γραφείο ενέκρινε την δημοσίευση στον "Ριζοσπάστη" της απόφασης της 11ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής για τον Αρη Βελουχιώτη (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέρια). Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναστρώσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ τού έδωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μία δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία».
Ωστόσο, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Βελουχιώτη, ο «Ριζοσπάστης» έγραψε: «Ο τόσο τραγικός θάνατος του Αρη Βελουχιώτη προκαλεί θλίψη ανάμεσα στους πραγματικούς πατριώτες, αγωνιστές της εθνικής ιδέας. Γιατί ανεξάρτητα από τη θέση που πήρε μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, θέση που αντικειμενικά εξυπηρετούσε την αντίδραση, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ξεχνάει κανείς ότι ο Αρης Βελουχιώτης ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του αγώνα της Αντίστασης και από τους πρωταθλητές στην οργάνωση του αντάρτικου κινήματος...».
Μετά τον θάνατο του Βελουχιώτη και μέχρι την 7η Ολομέλεια της ΚΕ (1950) το ΚΚΕ δεν είχε τοποθετηθεί εναντίον της Συμφωνίας της Βάρκιζας και την αποκαλούσε «αναγκαίο ελιγμό».
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ τον περασμένο Ιούλιο που αποφάσισε την πολιτική αποκατάσταση του Βελουχιώτη θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Προσθέτει όμως: «Η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το ζευγάρι σε κρίση.....

Είναι γενικά παραδεκτή στις μέρες μας η αύξηση ενδοοικογενειακών προβλημάτων και μαζί η αλλαγή του τρόπου που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και ειδικά το γάμο και τα παιδιά.
Οι δυσκολίες που παρατηρούνται στις οικογένειες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν άσχετες με αυτές τις αλλαγές, ακριβώς επειδή αλλάζουν τόσο γρήγορα τα πράγμαρα, δημιουργούνται και δυσκολίες. Καμιά λύση δεν υπάρχει, αν πρώτα δεν έχουν αναζητηθεί τα αίτια των δυσκολιών και προβλημάτων. Πολλά άτομα, αναζητούν την αιτία των συζηγικών προβλημάτων στον θεσμο του γάμου.
Εκείνο που δυσκολεύει την ανθρώπινη σχέση φυσικά και δεν είναι ο γάμος, αν σκεφτεί κανείς ότι και με την κατάργησή του ακόμα δεν αλλάζει τίποτα και δεν διευκολύνεται κανένας. Οι ανθρώπινες σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες από όλα όσα κουβαλάει μέσα του το κάθε μέλος της δυάδας.
Οι άνθρωποι σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν μια φοβερή πολυπλοκότητα που δημιουργήθηκε από τις ραγδαίες και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η πολυπλοκότητα είναι χρήσιμη, σίγουρα όμως δυσκολεύει τη διεργασία των πληροφοριών που έρχονται από έξω και αυξάνει τις πιθανότητες να γίνουν τα άτομα αντιφατικα. Ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες πράγματα και καταστάσεις κάθε φορά που κάνει οποιοδήποτε βήμα στην ζωή του και πιο συγκεκριμένα στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως να βλέπει ο ένας τις αντιφάσεις του άλλου και τις συμπεριφορές που δεν του αρέσουν και να προσπαθεί να αλλάξει τον άλλον χωρίς να αναγνωρίζει ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με αντιφατικό τρόπο.
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είαι ότι το πρόβλημα δεν είναι στον άλλον και ότι οφείλεται και στουε 2 κάθε φορά. Χρειάζεται να καταλάβουν τα άτομα ότι δεν επικοινωνούν με τον σύντροφό τους γιατί απλά δεν επικοινωνουν με τον εαυτό τους.
΄Οσον αφορά το σκοπό του γάμου στην εποχή μας, αυτός έχει σχέση με καθαρά ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων οι οποίες δεν είναι καθορισμένες και δεν είναι ίδιες για κάθε ζευγάρι. Το κάθε ζευγάρι και το κάθε άτομο είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει τους δικούς του στόχους να μπορεία να πει: <<ξέρω ποιός είμαι, που πάω και γιατί>> έτσι ώστε να ξέρει τι θέλει από τη ζωή του και να το αναζητήσει...
Σήμερα, υπάρχουν οι ευκαιρίες να φτιάξει ο καθένας τον εαυτό του όπως τον θέλει και την σχέση του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι εύκολο ή δύσκολο, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι εφικτό.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ......