Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το ζευγάρι σε κρίση.....

Είναι γενικά παραδεκτή στις μέρες μας η αύξηση ενδοοικογενειακών προβλημάτων και μαζί η αλλαγή του τρόπου που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και ειδικά το γάμο και τα παιδιά.
Οι δυσκολίες που παρατηρούνται στις οικογένειες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν άσχετες με αυτές τις αλλαγές, ακριβώς επειδή αλλάζουν τόσο γρήγορα τα πράγμαρα, δημιουργούνται και δυσκολίες. Καμιά λύση δεν υπάρχει, αν πρώτα δεν έχουν αναζητηθεί τα αίτια των δυσκολιών και προβλημάτων. Πολλά άτομα, αναζητούν την αιτία των συζηγικών προβλημάτων στον θεσμο του γάμου.
Εκείνο που δυσκολεύει την ανθρώπινη σχέση φυσικά και δεν είναι ο γάμος, αν σκεφτεί κανείς ότι και με την κατάργησή του ακόμα δεν αλλάζει τίποτα και δεν διευκολύνεται κανένας. Οι ανθρώπινες σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες από όλα όσα κουβαλάει μέσα του το κάθε μέλος της δυάδας.
Οι άνθρωποι σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν μια φοβερή πολυπλοκότητα που δημιουργήθηκε από τις ραγδαίες και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η πολυπλοκότητα είναι χρήσιμη, σίγουρα όμως δυσκολεύει τη διεργασία των πληροφοριών που έρχονται από έξω και αυξάνει τις πιθανότητες να γίνουν τα άτομα αντιφατικα. Ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες πράγματα και καταστάσεις κάθε φορά που κάνει οποιοδήποτε βήμα στην ζωή του και πιο συγκεκριμένα στις ανθρώπινες σχέσεις. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως να βλέπει ο ένας τις αντιφάσεις του άλλου και τις συμπεριφορές που δεν του αρέσουν και να προσπαθεί να αλλάξει τον άλλον χωρίς να αναγνωρίζει ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με αντιφατικό τρόπο.
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είαι ότι το πρόβλημα δεν είναι στον άλλον και ότι οφείλεται και στουε 2 κάθε φορά. Χρειάζεται να καταλάβουν τα άτομα ότι δεν επικοινωνούν με τον σύντροφό τους γιατί απλά δεν επικοινωνουν με τον εαυτό τους.
΄Οσον αφορά το σκοπό του γάμου στην εποχή μας, αυτός έχει σχέση με καθαρά ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων οι οποίες δεν είναι καθορισμένες και δεν είναι ίδιες για κάθε ζευγάρι. Το κάθε ζευγάρι και το κάθε άτομο είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει τους δικούς του στόχους να μπορεία να πει: <<ξέρω ποιός είμαι, που πάω και γιατί>> έτσι ώστε να ξέρει τι θέλει από τη ζωή του και να το αναζητήσει...
Σήμερα, υπάρχουν οι ευκαιρίες να φτιάξει ο καθένας τον εαυτό του όπως τον θέλει και την σχέση του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι εύκολο ή δύσκολο, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι εφικτό.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΑΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: