Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Βγήκαν ραντεβού και ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια

Έψαχνε τον έρωτα σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών και... βρήκε το χαμένο αδελφό της! Πρόκειται για μια 42χρονη Βρετανίδα, τη Sarah Kemp. Το όνειρό της ήταν να βρει ένα σύντροφο, με τον οποίο θα μοιράζεται πολλά κοινά.

Έχοντας αυτό στο μυαλό της γράφτηκε σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών, μέσω της οποίας γνώρισε τον George Bentley.

Η διαδικτυακή γνωριμία τους μετρούσε τρεις μήνες, με το ενθουσιασμένο ζευγάρι να ανταλλάζει email και φωτογραφίες, όταν αποφάσισαν ότι ήρθε ο καιρός να τα πουν και από κοντά.
Στο πρώτο τους ραντεβού, όμως, ανακάλυψαν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζονταν.
Πιάνοντας μιας συζήτηση για την παιδική τους ηλικία, συνειδητοποίησαν ότι είναι τα δύο αδέλφια που χωρίστηκαν πριν από 36 χρόνια.

«Φαντάζεστε την έκπληξη, τη χαρά και ταυτόχρονα τη ντροπή που νιώσαμε και οι δύο; Ήταν κάτι τρελό», είπε η Sarah Kemp για τη στιγμή της αναγνώρισης.
Οι γονείς τους χώρισαν το 1975. Η Sarah ήταν έξι ετών και ο αδελφός της George ήταν 11 ετών. Η μητέρα πήρε μαζί της την κόρη και έφυγαν για το Εδιμβούργο, ενώ ο πατέρας έμεινε με το γιο στο Λονδίνο.

Οι γονείς δεν κράτησαν καμία επαφή και έτσι τα παιδιά δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ.
Ανακαλώντας η Sarah τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους, λέει: «Ήταν σαν να γνωριζόμαστε μια ζωή» και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.
Πάντως, η πρώτη αμηχανία τη στιγμή της αποκάλυψης ξεπεράστηκε γρήγορα και τα δύο αδέλφια γιόρτασαν την επανένωσή τους με ένα μπουκάλι σαμπάνια.

10me3

Οι 4 σωματοφύλακες του Βαλβέρδε

Ποιοι από τους 25 παίκτες που χρησιμοποίησε ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δικαιούνται και γιατί το επιπλέον χειροκρότημα.

Οι 4 σωματοφύλακες του Βαλβέρδε



 Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα ως αουτσάιντερ. Προηγούνταν στα προγνωστικά ο πρωταθλητής και στρωμένος αγωνιστικά Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ με τον έμπειρο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της φιλοδοξούσε να κάνει την υπέρβαση, όπως και ο νικητής των περυσινών πλέι οφ ΠΑΟΚ. Οι ισορροπίες άλλαξαν μετά τις 9 Αυγούστου 2010 που ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε το τιμόνι των Ερυθρολεύκων. Ο ισπανός τεχνικός σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων μόνταρε ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο άρχισε να παίζει πειθαρχημένο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ολοκληρώθηκε 53 χρόνια μετά το πείραμα για την Πηγή της Ζωής



"Το 1958 ένας νεαρός φοιτητής, ονόματι Stanley Miller ξεκίνησε ένα πείραμα για να μάθει από που ξεκίνησε η ζωή στον Πλανήτη Γη. Το 2011, ένας από τους πιο πιστούς μαθητές του κατάφερε να το ολοκληρώσει.....







Ο Miller λοιπόν, ένας νέος επιστήμονας που...

σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ξεκίνησε για να μάθει από προήλθε η Ζωή σε αυτόν τον πλανήτη που ζούμε και αναπνέουμε.
Τότε, ο Miller, με τη βοήθεια του μέντορα του, Harold Urey, τοποθέτησε μικρές ποσότητες μεθανίου, αμμωνίας, υδρογόνου και νερού, σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο, το ζέστανε και το φόρτισε ηλεκτρικά, σε μια προσπάθεια να υπολογίσει την πρώιμη ατμόσφαιρα της Γης.
Το αποτέλεσμα; Κυριολεκτικά κατάφερε να δημιουργήσει έναν κεραυνό μέσα σε ένα μπουκάλι! Μέσα σε λίγες εβδομάδες, o Miller παρατήρησε μέσα στο δοχείο ότι είχαν δημιουργηθεί περίπου 13 είδη αμινοξέων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής.
Ωστόσο αυτό από μόνο του μπορεί να μην εξηγεί πλήρως το πώς προήλθε η ζωή στη Γη. Δίνει όμως τους τρόπους με τους οποίους η ζωή μπόρεσε να αναπτυχθεί.
Μέσα στην επόμενη δεκαετία, ο Miller επανέλαβε το αρχικό του πείραμα με διάφορες παραλλαγές: εισήγαγε θερμό ατμό μέσα στο δοχείο προκειμένου να προκαλέσει ένα ηφαίστειο, που θεωρείται από τους επιστήμονες ένα πολύ χαρακτηριστικό μόρφωμα της πρώιμης ζωής στη Γη.
Σε μια άλλη εκδοχή, πρόσθεσε δύο ακόμα στοιχεία, διοξείδιο του άνθρακα και υδροθείο.
Παρ' όλα αυτά, ο Miller για έναν ανεξήγητο έως τώρα λόγο, ποτέ δεν ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας του. Αντιθέτως σφράγισε όλη τη δουλειά του και την άφησε στην αποθήκη του σπιτιού του κλειδωμένη μέχρι το θάνατο του, το 2007.
Ένα χρόνο αργότερα,το 2008, ο Adam Johnson, μαθητής του Miller, κληρονόμησε μέσω της διαθήκης, όλο το πείραμα του. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές, που είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο λεπτομερείς από τις τεχνικές του Miller, ο Johnson βρήκε τουλάχιστον 23 αμινοξέα.
Στο πείραμα αυτό, τα αμινοξέα βρίσκονται σε δύο τύπους, ίσης ποσότητας καθένα από το οποίο είναι ο καθρέφτης του άλλου. Αυτό παρατηρείται μόλο στις εργαστηριακές αντιδράσεις, γιατί στη φύση τα αμινοξέα παράγονται μόνο σε ένα τύπο. Έτσι, ο Johnsson ήταν σίγουρος ότι αμινοξέα δεν είχαν προέλθει από μια πηγή μόλυνσης.
Έτσι λοιπόν, φανταστείτε έναν νέο και βίαιο πλανήτη που πλήττεται από ηφαίστεια που εκρήγνυνται, από δηλητηρίωδη αέρια και κεραυνούς.
Αυτά τα συστατικά συνδυάζονται για να παράγουν μια πρωτογενή “σούπα”, η οποία διαμόρφωσε τους προδρόμους της ζωής στις δεξαμενές νερού. Επιπλέον, οι μετεωρίτες που πέφτουν από το διάστημα θα μπορούσαν να προστεθούν στα συσσωρευμένα μόρια.
Αν και όλο το πείραμα θεωρείται πια ξεπερασμένο, εν τούτοις είναι τουλάχιστον συναρπαστικό πως ο άνθρωπος κατάφερε να προβλέψει την πρώιμη μορφή της Γης, τη στιγμή που η Ζωή άρχιζε δειλά να εμφανίζεται στο Σύμπαν...

10me3

Σπέρμα του σωλήνα δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές

Σπέρμα του σωλήνα δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές

Σπέρμα του σωλήνα δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές, ανοίγοντας τον δρόμο σε άντρες με πρόβλημα στειρότητας να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί καθώς το σπέρμα δημιουργήθηκε από ιστό όρχεων. Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ανάπτυξης εργαστηριακού σπέρματος αφού οι προηγούμενες απόπειρες των μελών της επιστημονικής κοινότητας δεν είχαν ποτέ ώς τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η υπομονή και η επιμονή που έδειξε ο ερευνητής Τακεχίκο Ογκάβα από το Πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα οδήγησαν στη δημιουργία σπέρματος -για αρχή- σε ποντικούς. Ο επικεφαλής της έρευνας απέσπασε τμήματα ιστού από τους όρχεις των στείρων πειραματόζωων. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε αυτά τον σωστό συνδυασμό πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών, ώστε να πυροδοτήσει την ανάπτυξη του σπέρματος. Μόλις τα κατάφερε, χρησιμοποίησε το εργαστηριακό σπέρμα για να γονιμοποιήσει ωάρια με τη βοήθεια μεθόδων τεχνητής γονιμοποίησης. Ετσι γεννήθηκαν δώδεκα ποντίκια, αρσενικά και θηλυκά, τα οποία μάλιστα δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα γονιμότητας.

Για να φτάσει όμως σε αυτό το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας ο καθηγητής Ογκάβα δοκίμασε διάφορους συνδυασμούς πρωτεϊνών μέχρι να βρει τη «σωστή συνταγή». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνική του λειτουργεί μόνο αν ο ιστός καταψυχθεί. Οπως αναφέρουν ογκολόγοι και ειδικοί σε θέματα γονιμότητας, τα σχετικά ευρήματα κάνουν τους ειδικούς να αισιοδοξούν ότι στο μέλλον αγόρια που έρχονται αντιμέτωπα με καρκίνο, με αποτέλεσμα να μένουν στείρα από τρυφερή ηλικία, θα έχουν πιθανότητες μεγαλώνοντας να αποκτήσουν παιδί. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει απλώς να καταψύξουν ιστό των όρχεών τους προτού υποβληθούν σε χημειοθεραπεία. Το επόμενο βήμα των ειδικών από την Ιαπωνία είναι να δοκιμάσουν τη μέθοδο σε δείγματα ιστού ανδρών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί ανά τον κόσμο, στο άκουσμα των νέων δεδομένων έδειξαν ενθουσιασμένοι καθώς, όπως λένε, μπορούν τώρα να κατανοήσουν καλύτερα τον σχηματισμό του σπέρματος. Παράλληλα, δεν αποκλείεται -χάρη στην επαναστατική τεχνική- να καταφέρουν την παρασκευή νέων φαρμάκων για τη βελτίωση της ποσότητας ή της ποιότητας του ανδρικού σπέρματος.

mantata

«Έκοψαν» τον X.Παπουτσή από εκδήλωση στη Ν.Υόρκη

Με παρατράγουδα, μεγάλη ένταση και μέσα σε μια άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα  «άρχισαν τα όργανα» στις εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Χρήστος Παπουτσής, ως εκπρόσωπος του Έλληνα πρωθυπουργού και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι γνωστό ότι βρίσκεται εκεί, προκειμένου να παραστεί σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας. Μιλώντας μάλιστα στη δεξίωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που δόθηκε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, σήμερα το πρωί δήλωσε με περίσσια αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και θα το κάνει.

Μετά τη δεξίωση, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στην πολιτιστική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου παρέστησαν και μίλησαν οι βουλευτές που εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο στους εορτασμούς της Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο, χωρίς ωστόσο κανείς να δει τον κύριο Παπουτσή.




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο υπουργός «κόπηκε» από τη λίστα των καλεσμένων της εκδήλωσης από το γ.γ. του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κύριο Πέτρο Γαλάτουλα.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

"Ένας Πολωνός διαπίστωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «κουβαλούσε» μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του Bochum της Γερμανίας, οι γιατροί εντόπισαν -προς μεγάλη τους έκπληξη- τη...

σφαίρα στο κρανίο του 35χρονου. Μετά το αρχικό σοκ, ο 35χρονος ανέφερε ότι ενδεχομένως να δέχτηκε τη σφαίρα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά του 2005. Επίσης δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε τίποτα καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την επιτυχημένη αφαίρεση της σφαίρας, η οποία, ωστόσο, δεν προκάλεσε κάποια ρήξη στα αιμοφόρα αγγεία.

10me3

Οι 6 βαρύτεροι άνθρωποι του κόσμου!

"
Ο Kenneth Brumley ήταν ένα από τα βαρύτερα άτομα που έχει καταγραφεί ποτέ. Χαρακτηρίστηκε στο ντοκιμαντέρ BodyShock του Channel 4 "Half Ton μπαμπάς», ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, που ζύγιζε περίπου 468 κιλά< Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kenneth Brumley στο ντοκιμαντέρ, είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι για τέσσερα χρόνια. Μετά έγινε δεκτός για γαστρική επέμβαση στο νοσοκομείο Renaissance στο Χιούστον, οι πυροσβέστες έπρεπε να σπάσουν έναν τοίχο στο σπίτι Brumley για να τον πάρουν έξω. Στο νοσοκομείο Renaissance, τον...

Λύση αλά Σερβία ετοιμάζεται για την Λιβύη - Μάθετε την αλήθεια που σκόπιμα σας κρύβουν!



- ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ;
- Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ


Η κυβέρνηση Ομπάμα σίγουρα δεν θα είχε ξεκινήσει πόλεμο στην Λιβύη αν δεν είχε ήδη έτοιμη την μαριονέτα που θα αναλάβε την εξουσία μόλις ο πόλεμος τελειώσει...



Αυτή η μαριονέτα δεν είναι άλλος από τον Μουσταφά Αμπντουλ Ζαλίλ, τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του Καντάφι, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που επιβλέπει τις εξελίξεις από την Αλ Μπάιντα.

14 συμβουλές για υγιεινή διατροφή

Κατά την άσκηση της ιατρικής στην καθημερινή κλινική πράξη, ο σύγχρονος ειδικός παθολόγος αντιμετωπίζει καθημερινώς πληθώρα νοσημάτων και παθολογικών διαταραχών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου Έλληνα. Νοσήματα και επικρατούσες διατροφικές συνήθειες


Στο παρόν άρθρο αναφέρονται συνοπτικά ορισμένα από τα πιο κοινά νοσήματα και παθολογικές διαταραχές, στην εμφάνιση των οποίων συντελούν σε πολλές περιπτώσεις κακές διατροφικές συνήθειες.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠαΤΕΡΑΣ στην Θεσσαλονίκη

Ενας 25χρονος πατέρας κατηγορείται για τον θάνατο της, μόλις ενάμιση έτους, κόρης του. Για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση κάνει λόγο η ιατροδικαστής. Με τραύματα στο κεφάλι η 8χρονη αδελφή της.

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου βρέφους, στην περιοχή της Χαλάστρας, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η σύλληψη του 25χρονου πατέρα του ως δράστη και της ανθρωποκτονίας και της σεξουαλικής της κακοποίησης, καθώς και για τον τραυματισμό της άλλης 8χρονης κόρης του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το ενάμιση έτους βρέφος αντίκρισε έντρομη σε λιπόθυμη κατάσταση, η 24χρονη μητέρα του, χθες στις 2 το μεσημέρι, όταν επέστρεψε στο παράπηγμα όπου διαμένουν, σε οικισμό της Χαλάστρας. Δίπλα της ήταν και η άλλη 8χρονη κόρη τους, η οποία έφερε τραύματα στο κεφάλι.

Η μητέρα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι γείτονές της που την άκουσαν, ειδοποίησαν με τη σειρά τους το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας. Το ιατρικό προσωπικό, που έσπευσε στο σημείο, διαπίστωσε τον θάνατο του βρέφους.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, που ανέλαβαν την υπόθεση, συνέλαβαν τον 25χρονο πατέρα των δυο κοριτσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία από πρόθεση», «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».

Η ιατροδικαστής, που πραγματοποίησε τη νεκροψία, διέκρινε στοιχεία


enet

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε σπέρμα στο εργαστήριο

Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο σπέρμα ενός ποντικιού, προσφέροντας ελπίδες για τεκνοποίηση σε άνδρες των οποίων το σπέρμα είναι αδύναμο. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς οι βιολόγοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν σπέρμα έξω από το σώμα περίπου έναν αιώνα, χωρίς όμως επιτυχία.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα, με επικεφαλής τον ουρολόγο και βιολόγο Τακεχίκο Ογκάβα, ανέπτυξαν το σπέρμα σε μία καλλιέργεια χρησιμοποιώντας τμήματα ιστών από τους όρχεις νεογέννητων ποντικιών. Κατέληξαν ότι το εργαστηριακό σπέρμα μπορούσε να γονιμοποιήσει ωάρια θηλυκών ποντικιών, οδηγώντας στη γέννηση υγιών ζώων. Η διαδικασία παραγωγής του σπέρματος διήρκεσε περίπου δύο μήνες.

Ο Ογκαβά δήλωσε: "Θέλω να χρησιμοποιήσω την μέθοδό μας και σε άλλα μεγαλύτερα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων", εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα τεχνική θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα.

Ωστόσο κάποιοι επιστήμονες, όπως ο ανδρολόγος, Άλαν Πέϊσι, του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί και είπαν ότι η επιτυχία της μεθόδου στα ποντίκια δεν εγγυάται ανάλογη επιτυχία και στους ανθρώπους.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature".


enet

Συναυλία Αγάπης απο τον Παναθηναίκο και την Άννα Βίσση

Ενισχύουμε τον ΠΑΟ, την Ομάδα της Καρδιάς Μας!!!
Παρασκευή 15 Απριλίου. Κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 15 eur στην αρένα, 15 eur και 50 eur στις κερκίδες - ανάλογα με το τμήμα του γηπέδου - και 100 eur για το χώρο των VIP.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, οι φίλοι του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Άννα Βίσση - η οποία πάντα στηρίζει την ομάδα - σε μια εντυπωσιακή συναυλία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με ουσιαστικό τρόπο την ομάδα της καρδιάς τους, μιας και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών τμημάτων του Ομίλου. Μαζί με την Άννα Βίσση θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Σαμπάνης και η Βέρα Μπούφη. Η συναυλία θα στηριχθεί επίσης και με την παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 κι η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00. Μέγας χορηγός της συναυλίας είναι η HTC, η οποία διευρύνει συνεχώς τα όρια της καινοτομίας στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Εκτός όμως από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, η συναυλία αυτή στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης κατά του AIDS, -Ενημέρωση, Προφύλαξη Εξέταση, Το δικό μας μότο Ζωής-, που συνδιοργανώνεται από την PRAKSIS και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ.
Η προπώληση των φυσικών εισιτηρίων ξεκινά στις 31 Μαρτίου στα καταστήματα PUBLIC και PAO SHOP καθώς και στους κινηματογράφους ODEON και VILLAGE.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στην στήριξή του, στέλνοντας SMS με την λέξη -ΠΑΟ- στο 54242. Η χρέωση για κάθε μήνυμα είναι 2,48 eur (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). 

i-ticket.gr

Στον Αμερικανό μαθηματικό Τζον Μίλνορ το Βραβείο Άμπελ


Στον Αμερικανό μαθηματικό Τζον Μίλνορ απονέμεται το Βραβείο Άμπελ για το 2011, το αποκαλούμενο και «Νόμπελ Μαθηματικών», όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας ο 80χρονος σήμερα επιστήμονας βραβεύεται για τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις στην τοπολογία, τη γεωμετρία και την άλγεβρα, δηλαδή σε όλο το φάσμα των μαθηματικών, ένα ασυνήθιστο επίτευγμα. Ο Μίλνορ έγινε διάσημος όταν ανακάλυψε ότι υπάρχουν σφαίρες σε επτά διαστάσεις, πολύ διαφορετικές απ' αυτές με τις οποίες παίζουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.

Το βραβείο Άμπελ απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2003, αποκτώντας γρήγορα «στάτους» ισοδύναμο με Νόμπελ μεταξύ των μαθηματικών, και συνοδεύεται από το ποσό περίπου του 1 εκατ. δολαρίων. Πήρε την ονομασία του Νορβηγού μαθηματικού του 19ου αιώνα Νιλς Χένρικ Άμπελ, ο οποίος ανακάλυψε τη θεωρία ομάδων μαζί με τον Τσέχο μαθηματικό Φράντιζεκ Βολφ.

Το βραβείο θα απονείμει στον Μίλνορ ο Νορβηγός βασιλιάς Χάραλντ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 24 Μαΐου, όπως αναφέρουν οι επιστημονικές εκδόσεις “Science”, “Nature” και “New Scientist”.

Ποιος είναι

Ο Τζον Μίλνορ είναι ειδικός στην τοπολογία, καθώς και στις θεωρίες των δυναμικών συστημάτων, των παιγνίων, των ομάδων και των αριθμών και διδάσκει στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών του πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1950, όταν όντας ακόμα φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πρίνστον, κατάφερε να λύσει ένα άλυτο μέχρι τότε πρόβλημα σχετικά με την καμπυλότητα των κόμβων, συγκεντρώνοντας πάνω του το ενδιαφέρον των μαθηματικών. Μόλις έξι χρόνια αργότερα αναγνωρίστηκε διεθνώς, όταν απέδειξε την ύπαρξη «εξωτικών» σφαιρών με επτά διαστάσεις και παράξενες τοπολογικές ιδιότητες.

Διασημότητα του έχουν χαρίσει επίσης τα “μυθικά” βιβλία του, στα οποία εξηγούνται με (σχετικά) απλό και καθαρό τρόπο τα μαθηματικά, κάθε νέο του πόνημα γίνεται σύντομα “κλασικό” μεταξύ των συναδέλφων του. Σύμφωνα με τη Νορβηγική Ακαδημία όλα τα έργα του διακρίνονται “ για τη σπουδαία έρευνά τους, τις θεμελιώδεις ενοράσεις, τη ζωηρή φαντασία, τα στοιχεία έκπληξης και την υπέρτατη ομορφιά τους”.

Του έχουν ήδη απονεμηθεί όλα τα άλλα σημαντικά βραβεία μαθηματικών (Φιλντς 1962, Βολφ 1989 κ.α.), ωστόσο δήλωσε ότι ξαφνιάστηκε όταν τον ειδοποίησαν ότι πήρε και το Άμπελ, καθώς όπως είπε “πάντα αιφνιδιάζεται κάποιος, όταν τον παίρνουν τηλέφωνο στις έξι ώρα το πρωί”.


enet

Δασκάλα έκανε στοματικό έρωτα στους 11χρονους μαθητές της!


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια δασκάλα από to Σύδνεϋ ζητούσε σεξ από 11χρονους μαθητές της.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη κατηγορήθηκε... τον Δεκέμβριο για είκοσι σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων στοματικό σεξ και σεξουαλική επαφή. Θύματά της έξι μαθητές της ηλικίας 11-12 ετών.
Ο δικαστής απέρριψε την υπεράσπιση που επικαλέστηκε ψυχική ασθένεια δασκάλας.
Οι μαθητές κατήγγειλαν ότι η δασκάλα τους το 2009 ενώ είχαν πάει εκδρομή, μπήκε στην σκηνή τους γυμνή και άρχισε να τους ρωτά ποιος ήθελε να του κάνει στοματικό έρωτα. Μάλιστα ένα από τα θύματα κατέθεσε ότι στόχο έβαζε πιο πολύ τα δειλά αγόρια.

10me3

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Περιπτώσεις ανθρώπων που κοιμόντουσαν για 20, 30 μέχρι και 70 χρόνια και ξύπνησαν κανονικά…..!!!!!!

 

Έχω στην κατοχή μου ένα «Ρόδο της Ιερουσαλήμ», που θα μπορούσε να είναι το φυτικό αντίστοιχο αυτού του νεκραναστημένου βατράχου. Πρόκειται για ένα φυτό της ερήμου, λίγο μεγαλύτερο από μια σφιγμένη γροθιά, το οποίο είναι τελείως ξερό και μαζεμένο στον εαυτό του (και το οποίο το έχω ήδη πάνω από επτά χρόνια). Φαίνεται σαν ένα κομμάτι τελείως ξερής θημωνιάς. Παρ’ όλα αυτά, αν τοποθετηθεί μέσα σε ένα πιάτο με νερό, έπειτα από περίπου μισή ώρα αρχίζει να κινείται και να ανοίγει διάπλατα, δεν είναι πια ξερό, πρασινίζει και βγάζει μικρά λευκά άνθη, και συνεχίζει να έχει αυτήν την εμφάνιση όσο είναι μέσα στο νερό, τελείως ζωντανό. Όταν το βγάλεις από το νερό, έπειτα από λίγη ώρα αρχίζει να κλείνει, να μαζεύεται και να συρρικνώνεται και τελικά να ξεραίνεται τελείως (μάλιστα, ένα άτσαλο άγγιγμα μπορεί να το θρυμματίσει). Θα συμβεί το ίδιο φαινόμενο, αν π.χ. ακόμη και μετά από δύο χρόνια το ξαναβάλεις στο νερό. Ο άνθρωπος που μου το πούλησε, μου είχε πει ότι είναι αθάνατο, ότι ζει αιώνια σ’ αυτήν την ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου. Και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί…

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους. Να πέσουν να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Η πιο διάσημη περίπτωση ενός τέτοιου ανθρώπου, είναι εκείνη της Carolina Olsson, που κοιμήθηκε για 32 χρόνια και ξύπνησε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, (υπάρχει πολύ μεγάλη βιβλιογραφία για την περίπτωσή της, και μπορεί κάποιος να την αναζητήσει για τις λεπτομέρειες).
image
Στις 22 Φεβρουαρίου 1970, η 19χρονη Μαρία Λεοντάκου, τότε κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, έπεσε ανεξήγητα σε έναν παράξενο εκστατικό λήθαργο για έναν ολόκληρο μήνα. Ο λήθαργος αυτός εξελίχθηκε σε ύπνο –όχι κώμα– και η νεαρή γυναίκα κοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει καθόλου για 23 χρόνια και 21 ημέρες! Την περίπτωση της είχαν εξετάσει ειδικοί από όλον τον κόσμο χωρίς να μπορούν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα και χωρίς να μπορούν να την επαναφέρουν. Η Μαρία ξύπνησε στις 15 Μαρτίου 1993, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτε από την περίοδο της «απουσίας» της, ή τουλάχιστον χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τίποτε σχετικά με τα όνειρα της, (τί μπορεί να ονειρεύεται κάποιος για 23 χρόνια; Σε ποια πραγματικότητα να ζει;).
Αφότου ξύπνησε, μέσα σε λίγους μήνες άρχισε να ζει μια κανονικότατη ζωή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σήμερα είναι παντρεμένη και ζει στον Πειραιά, χωρίς να φοβάται να συζητά για την παράξενη περιπέτεια της που «έσβησε» τόσα χρόνια από την συνειδητή ζωή της. Την περίπτωση της έχουν μελετήσει πάρα πολλοί ερευνητές, που όλοι τους έχουν διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο, με υψηλό επίπεδο ευφυΐας, ασυνήθιστης διαύγειας και μνήμης.
Η Μαρία δεν είναι η μοναδική ανάλογη περίπτωση. Νομίζω πως το ρεκόρ ανήκει στην Ιταλίδα Μπετίνα Πιέρι, που έπεσε στο κρεβάτι το 1864 σε ηλικία 15 ετών και ξύπνησε 88 χρονών, για να ζήσει δύο χρόνια ξυπνητή και να πεθάνει, (73 χρόνια ύπνου!). Ακολουθεί η Σκανδιναβή Καρολίνα Όλσον, που, όπως ήδη είπα, κοιμήθηκε 14 ετών το 1876 και ξύπνησε στις 3 Απριλίου του 1908, έπειτα από έναν ύπνο που κράτησε 32 χρόνια! Η Καρολίνα θυμόταν πολλά παράξενα πράγματα: διηγήθηκε σε όλους με πολλές λεπτομέρειες μια κανονικότατη ζωή που έζησε σε ένα μέρος που δεν θυμόταν το όνομα του, το οποίο δεν διέφερε και πολύ από το μέρος στο οποίο ζούσε. Η 20χρονη Αλντα Μπόμεκ, κοιμήθηκε το 1881 και ξύπνησε το 1908, κι από την ημέρα της «μετανάστευσης» της πίσω στον κόσμο μας, έζησε άλλα 42 χρόνια σε κατάσταση μελαγχολίας, και πέθανε τον Απρίλιο του 1950 σε ηλικία 89 ετών.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν κανενός είδους πρόβλημα, απλά μια μέρα έπεσαν να κοιμηθούν και ξύπνησαν σε έναν άλλο κόσμο. Μελέτησα το θέμα στη διεθνή βιβλιογραφία και ανακάλυψα εκατοντάδες καταγραμμένες περιπτώσεις πολυετούς ύπνου τους τελευταίους δύο αιώνες. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία ήταν σχεδόν τα ίδια. Το παράξενο ήταν πως όλες ανεξαιρέτως αυτές οι καταγραμμένες περιπτώσεις είχαν να κάνουν με νεαρές γυναίκες, 14-22 ετών…
loutrakiblog

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου


Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την χαρμόσυνη δηλαδή είδηση, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.


Όταν η Παναγία ρώτησε πώς είναι δυνατόν να τεκνοποιήσει χωρίς άνδρα, ο Αρχάγγελος της απάντησε ότι το Άγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και με την δύναμη του Υψίστου θα συντελεστεί η ενσάρκωση του Υιού του.
Έτσι η Μαρία συνέλαβε τον Υιό και λόγο του Θεού, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος με την εκούσια θυσία και τον μαρτυρικό «θάνατό» του, έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο, στον οποίο είχε οδηγηθεί μετά από την εκδίωξη των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο.
Το απολυτίκιο της γιορτής λέει:
«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και τού απ' αιώνος μυστηρίου ή φανέρωσις ο Υιός τού Θεού Υιός τής Παρθένου γίνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται. Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν, Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου.»
Δηλαδή:
«Σήμερα είναι η κυριότερη μέρα της σωτηρίας μας και η φανέρωση του Μυστηρίου, που ήταν από πολλά χρόνια κρυμμένο: Ο Υιός του Θεού θα γίνει άνθρωπος, Υιός τής Παρθένου Μαρίας και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα φέρνει. Γι’ αυτό κι εμείς μαζί μ αυτόν ας πούμε ζωηρά στην Παναγία: Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου.»
 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας. Είναι μέρα χαράς και αγαλλίασης. Η Εκκλησία επιτρέπει την βρώση ψαριών ακόμα και αν ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου «πέσει» μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ημέρα αυτή είναι και ημέρα αργίας. Η παράδοση λέει ότι αυτήν την ημέρα ούτε τα χελιδόνια δεν χτίζουν τις φωλιές τους.
Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, την ημέρα αυτή, τα παιδιά βγάζουν από τα χέρια τους τον «Μάρτη» και τον αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές ή σε κλαδιά δέντρων, για να τον πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τις φωλιές τους.
Σε μερικές περιοχές την Ηπείρου, την παραμονή του Ευαγγελισμού, τα παιδιά ξεχύνονται στα χωράφια, χτυπώντας κατσαρόλες, καπάκια τσουκαλιών και ότι μεταλλικό μαγειρικό σκεύος έχουν. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο διώχνουν τα φίδια, που εκείνη την μέρα ξυπνούν από την χειμερία τους νάρκη.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπου υπάρχουν Χριστιανοί αυτή την ημέρα γιορτάζουν την χαρμόσυνη είδηση του Αρχαγγέλου και τιμούν την Παναγία.

spnews

Έχασε τη μάχη με τη ρύπανση


Μοιάζουν με τα κομμάτια ενός ζωηρόχρωμου μωσαϊκού. Κι όμως είναι δεκάδες διαφορετικά πλαστικά κομμάτια που βρέθηκαν στο στομάχι μιας νεαρής θαλάσσιας χελώνας.
Είναι το αποτέλεσμα ενός θανάσιμου φόρου του πολιτισμού μας στη θαλάσσια ζωή.

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι επιρρεπείς στη λήψη αυτών των αντικειμένων παθαίνουν σύγχυση, επειδή παρουσιάζουν ομοιότητες με τη βασική τους τροφή που είναι το περιεχόμενο που περιέχουν τα οστρακοειδή.
Το πλαστικό μπορεί να εμποδίσει την λειτουργία του πεπτικού, που οδηγεί σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.
Η νεαρή χελώνα στης οποίας το στομάχι βρέθηκαν όλα αυτά τα χημικά αντικείμενα , βρέθηκε σε ακτή της Αργεντινής.
Το 75% του συνόλου της πράσινης θάλασσας που εξετάστηκαν από βιολόγους είχαν καταναλώσει άπειρες ποσότητες από πλαστικά υπολείμματα.
Η Colette Wabnitz του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας και Wallace Nichols της ακαδημίας Καλιφόρνιας, ισχυρίζονται σε έκθεσή τους ότι 260 είδη από τα πλέον τρωτά και άγρια υπό εξαφάνιση ζώα του πλανήτη, τα οποία διαβιώνουν μακριά από τον άνθρωπο, στο στομάχι τους υπάρχει ποσότητα πλαστικών.
Δυστυχώς όμως ένα δισεκατομμύριο πλαστικές τσάντες διανέμονται δωρεάν κάθε ημέρα και το 10% καταλήγει στις θάλασσες.
Η Βρετανική αγορά διένειμε πέρυσι 475 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες τον Μάϊο, δηλαδή 5 τοις εκατό περισσότερες απ' ό, τι τον ίδιο μήνα το 2009.
Οι θαλάσσιες χελώνες, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια έζησαν δίχως ρύπανση περιπλανώμενες στους ωκεανούς, όμως σήμερα, είναι ένα από τα περισσότερο απειλούμενα είδη του πλανήτη, που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό της ανθρώπινης αδιαφορίας.
newsbomb

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τεστ πρόωρης διάγνωσης του διαβήτη



Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου. Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν έναν τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Ένα νέο αιματολογικό διαγνωστικό τεστ πιστεύεται ότι θα μπορεί στο μέλλον να ανιχνεύει τον διαβήτη μέχρι και δέκα χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», σύμφωνα με τη βρετανική «Independent», εστίασαν την προσοχή τους στις μεταβολές που παρατηρούνται σε μια ομάδα συγκεκριμένων χημικών μεταβολιτών (μορίων τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία του μεταβολισμού στο σώμα), που βρίσκονται στο αίμα και συσχετίζονται με την πάθηση, η οποία συνδέεται με τη διαταραχή της ορμόνης ινσουλίνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα πέντε αμινοξέων, σε συγκεκριμένους συνδυασμούς μεταξύ τους, «δείχνουν» την εμφάνιση του διαβήτη. Όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των αμινοξέων, έχουν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, σε σχέση με όσους έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να βασιστούν σε αυτούς τους νέους βιολογικούς δείκτες για να προβλέπουν πρόωρα την εκδήλωση της πάθησης.

Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τα περιστατικά του πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία κ.α. Η πάθηση μπορεί να μην διαγνωστεί για αρκετά χρόνια, με συνέπεια να γίνει αντιληπτή μόνο όταν προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Η ανάπτυξη ενός έγκαιρου διαγνωστικού τεστ θα επιτρέψει ακριβώς την ανίχνευση της νόσου πριν προλάβει να απορρυθμίσει τον οργανισμό, με πιθανές συνέπειες προβλήματα στην καρδιά, τα νεφρά, εγκεφαλικό, τύφλωση, ακρωτηριασμό κ.ά.


medinfo

Πυροβόλησε τρία σκυλιά και τα πέταξε στα σκουπίδια



Οργή, αποτροπιασμό και αγανάκτηση έχει σκορπίσει στην Ζάκυνθο η δολοφονική ενέργεια σε βάρος τουλάχιστον τριών αδέσποτων σκυλιών από ένα ανθρωπόμορφο τέρας, που τα εκτέλεσε εν ψυχρώ πυροβολώντας τα στο κεφάλι και στη συνέχεια πέταξε στα σκουπίδια τα άψυχα κορμιά τους!

Την απάνθρωπη πράξη αποκάλυψαν μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Ζακύνθου, που αναζητούσαν τα άτυχα αδέσποτα τα οποία φρόντιζαν στην περιοχή του Εθνικού σταδίου, αλλά δεν τα έβρισκαν… Ψάχνοντας, βρέθηκαν μπροστά στο φρικτό θέαμα των σκοτωμένων σκυλιών που ήταν πεταμένα μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων, με τα κρανία τους διαλυμένα από τα σκάγια κυνηγετικού όπλου!

Στον κάδο υπήρχαν τα πτώματα τριών μεγαλόσωμων σκυλιών, αλλά παρά τις έρευνες δεν βρέθηκαν κάπου τα μικρά τους και εικάζεται ότι ο δράστης έχει σκοτώσει και αυτά! Το φιλοζωικό σωματείο υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, αλλά η Αστυνομία στρέφει τις έρευνές της προς έναν κάτοικο της περιοχής για τον οποίο υπάρχει μαρτυρία ότι έλεγε πως θα σκοτώσει τα άτυχα αδέσποτα!

protothema

Η σεροτονίνη «ελέγχει» τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ποντικιών



Ένας νευροδιαβιβαστής, η σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο, φαίνεται να ελέγχει τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τουλάχιστον στα αρσενικά ποντίκια, τα οποία μπορούν να γίνουν αδιάφορα απέναντι στα θηλυκά, δείχνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για άλλα αρσενικά, όπως αποκάλυψαν πειράματα Κινέζων επιστημόνων.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας γνωστός νευροδιαβιβαστής παίζει ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός θηλαστικού, αν και άλλοι επιστήμονες συνιστούν επιφύλαξη και αυτοσυγκράτηση για την εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων σχετικά με τη σημασία της ανακάλυψης για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γι Ράο του Εθνικού Ινστιτούτου Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά πειραματόζωα, στα οποία υπήρχε έλλειψη σεροτονίνης, έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα θηλυκά. Όταν αυτά τα ποντίκια -τα οποία είχαν τροποποιηθεί, έτσι ώστε ο εγκέφαλός τους να μην έχει αρκετά κύτταρα που παράγουν σεροτονίνη- κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ συντρόφων στο ίδιο κλουβί, δεν έδειξαν κάποια προτίμηση είτε στα θηλυκά είτε στα αρσενικά (τα μισά περίπου μεταλλαγμένα ποντίκια προτίμησαν να συνουσιαστούν με άλλα αρσενικά).

Ανάλογα πειραματικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με ποντίκια στα οποία είχε αφαιρεθεί ένα γονίδιο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα αν η σεροτονίνη επηρεάζει ανάλογα και τη συμπεριφορά των θηλυκών ποντικιών.

Οι ερευνητές, ωστόσο, διευκρίνισαν ότι το "φλερτ" στο εργαστήριο μεταξύ αρσενικών ποντικιών, λόγω έλλειψης σεροτονίνης, δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί με την ανθρώπινη ομοφυλοφιλία. Παραμένει έτσι ανοιχτό το ζήτημα αν η σεροτονίνη έχει κάποια σχέση με τη σεξουαλική συμπεριφορά και των ανθρώπων.

Η σεροτονίνη μεταφέρει μηνύματα μεταξύ των νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων), παίζοντας ρόλο σε πολλές λειτουργίες, όπως ο ύπνος, η τροφή, η επιθετικότητα, η ψυχική διάθεση κ.ά. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα συνήθως αυξάνουν το επίπεδο της σεροτονίνης στον εγκέφαλο και έχει αναφερθεί ότι, μεταξύ άλλων πιθανών παρενεργειών, μειώνουν τη σεξουαλική ορμή (λίμπιντο) σε ορισμένους ανθρώπους.

Ο καθηγητής νευροεπιστήμης Κιθ Κέντρικ του πανεπιστημίου Κέμπριτζ δήλωσε ότι υπάρχουν μερικές πολύ περιορισμένες ενδείξεις για διαφορετικές αντιδράσεις των επιλεκτικών αναστολέων της σεροτονίνης στον εγκέφαλο των ομοφυλόφιλων. Από την άλλη, πρόσθεσε, εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούνται ευρέως ψυχοφάρμακα που είτε αυξάνουν είτε μειώνουν τη λειτουργία της σεροτονίνης και, ενώ συχνά έχουν αναφερθεί επιδράσεις στη σεξουαλική διέγερση, την παρορμητικότητα και την επιθετικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχουν επιδράσεις στις σεξουαλικές προτιμήσεις και τον σεξουαλικό προσανατολισμό όσων παίρνουν αυτά τα φάρμακα.

protothema

Τουρκικός πυρηνικός εφιάλτης στη γειτονιά μας!

Η τραγωδία στην σεισμογενή Ιαπωνία και η απειλή ενός πυρηνικού ολέθρου, έχουν σίγουρα προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε όλες τις χώρες που εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν πυρηνικά προγράμματα. Σε όλες πλην μίας: της Τουρκίας!
Με το πυρηνικό νέφος από την Φουκοσίμα να "κόβει" βόλτες, ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω στην απόφασή της να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστασίου στο Ακουγιού, την πιο σεισμογενή περιοχή ολόκληρης της Τουρκίας!
Μάλιστα, ανακοίνωσε με υπερηφάνια ότι το πρόγραμμα για την κατασκευή του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες!
Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θέτει μείζον θέμα ασφάλειας ολόκληρης της Μεσογείου και της Ελλάδας! Πρόκειται για μια εθνική μόνιμη απειλή αφού, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, το Ακούγιου βρίσκεται μία ανάσα από τη Ρόδο, ακριβώς απέναντι από την Κύπρο!
Το πυρηνικό εργοστάσιο θα χτιστεί ακριβώς πάνω στο μεγάλο σεισμικό ρήγμα της Ανατολίας, σε μία τοποθεσία που βρίσκεται στην τέταρτη ζώνη του Χάρτη Σεισμικότητας! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το σχέδιο κατασκευής του σταθμού προβλέπει αντοχή μέχρι και σεισμό 6,5 Ρίχτερ! Και μετά;
Θα μου πείτε γιατί επιμένουν οι Τούρκοι αφού ουσιαστικά θέτουν και ολόκληρη τη χώρα τους σε κίνδυνο καθώς και δεκάδες άλλες μουσουλμανικές χώρες; Υπάρχει απάντηση! Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και να κάνει την Τουρκία τη μεγαλύτερη παραγωγό πυρηνικής ενέργειας χώρα στη Μεσόγειο, με όποιο κόστος!!
Σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έρχεται να προστεθεί και η πίεση από την ανακάλυψη των τεράστιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων στον θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ και της Κύπρου. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι η εξέλιξη αυτή είναι ικανή να αποδυναμώσει σημαντικά τη στρατηγική δύναμη της χώρα του, αφού Κύπρος και Ισραήλ θα έχουν σε λίγα χρόνια τη δυνατότητα να πωλούν φυσικό αέριο!
Πέρα όμως από τους εφιαλτικούς περιβαλλοντικούς κινδύνους, η κατασκευή του σταθμού θα ανοίξει το δρόμο στην Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικών όπλων που θα τη μετατρέψουν σε μία παγκόσμια πυρηνική δύναμη! Θα μου επιτρέψετε να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τις διαβεβαιώσεις Ερντογάν ότι δεν έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει τους πυρηνικούς σταθμούς προκειμένου να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα!!
Η κατασκευή του συγκεκριμένου πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου έχει ήδη αναβληθεί περίπου δέκα φορές, μετά από εντονότατες αντιδράσεις! Τώρα, είναι μοναδική ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση, με μοχλό πίεσης την τραγωδία στην Ιαπωνία να θέσει άμεσα ζήτημα επικινδυνότητας του πυρηνικού προγράμματος της Τουρκίας, στην Ε.Ε. και να απαλλαγούμε οριστικά από τον πυρηνικό εφιάλτη που θελουν να εγκαταστήσουν οι Τούρκοι στη γειτονιά μας! Σε αντίθετη περίπτωση...
newsbomb

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Είναι το σεξ εγκεφαλική υπόθεση;

Μήπως η λίμπιντό σας έχει πέσει σε χειμερία νάρκη; Καιρός να την ξυπνήσετε εφαρμόζοντας μια πιο εγκεφαλική προσέγγιση του σεξ!
Όταν η ερωτική επιθυμία είναι .πεσμένη παρόλη την έλξη που μπορεί να αισθανόμαστε για τον σύντροφό μας, υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να την επανακτήσουμε.

Η ερωτική επιθυμία είναι σημαντικό να καλλιεργείται με σποραδικά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της μέρας, πολύ πριν πέσουμε στο κρεβάτι και απαιτήσουμε από τον σύντροφό μας ξαφνικά να έχει όρεξη για σεξ.
Προετοιμάζοντας το μυαλό μας με τα κατάλληλα ερεθίσματα δίνουμε ώθηση στη λίμπιντό μας.
Αυτό λοιπόν που πραγματικά μπορεί να ξυπνήσει τη διάθεσή μας είναι να έχουμε τις κεραίες μας στραμμένες σε όλα τα ερωτικά ερεθίσματα που εκπέμπει ο σύντροφός μας και να απαντάμε με τη σειρά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι το μυαλό μας πάει όπου το πάμε.

10me3

Όταν οι μαθητές έχουν κέφια...



Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα. (Γυμνάσιο Αθήνας)

2.989,28€ ο λογαριασμός κινητού του Πάγκαλου που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!


2.989,28€ ο λογαριασμός κινητού του Πάγκαλου που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!Τα λόγια είναι περιττά, οι αποφάσεις «μιλάνε» από μόνες τους! Ιδού αναγνώστες μας ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου του Πάγκαλου που αποφασίστηκε το μήνα Φεβρουάριο να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός! Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ξέρετε ο «μαζί τα φάγαμε», χρέωσε το κινητό του με 2.989,28€. Δεν αντιλέγουμε ότι ένας αντιπρόεδρος έχει πολλά τηλεφωνήματα να κάνει, αλλά αναρωτιόμαστε: δεν τους έχει μιλήσει κανείς για «οικονομικά πακέτα;.
Εάν του Πάγκαλου το κινητό, το μήνα, κοστίζει μέσο όρο τρία χιλιάρικα, όσο δηλαδή 3 μισθοί στο δημόσιο, γιατί δεν του κόβουμε το κινητό και να κρατήσουμε 3 εργαζόμενους στις θέσεις τους; Να απολύουμε τον κοσμάκη κύριε Παπανδρέου ξέρουμε, να «μαζέψουμε» τους Υπουργούς μας ξέρουμε;
Εάν υποθέσουμε ότι ο υπουργός σας, κύριε Παπανδρέου, εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία και χρέωνε τόσο το κινητό του, αναλογικά με τον «πενιχρό» (φαινομενικά) υπουργικό μισθό του, ή θα τον είχαν απολύσει, ή θα τον έβαζαν να τον πληρώσει από την τσέπη του. Αλλά τι να περιμένει κανείς κύριε Παπανδρέου από την κυβέρνηση σας; Αξιοκρατία, λογική, οικονομία; Εδώ υπογράψατε την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας και ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε 50 δισ. ευρώ περιουσία του ελληνικού λαού, με τα 3 ψωροχιλιάρικα θα ασχολείστε;

Πλησιάζει η ώρα κύριε Παπανδρέου που ο ελληνικός λαός θα ζητήσει πίσω και τα κλεμμένα και τα σπαταλημένα και τα ξεπουλημένα (εάν προλάβετε να τα ξεπουλήσετε που πολύ χλωμό το βλέπουμε…)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.mantatanews.gr/2011/03/298928.html#ixzz1HRvwbd7V

«Έφυγε» από τη ζωή η Ελίζαμπεθ Τέιλορ


Την Τετάρτη 23/3/2011 άφησε την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ηλικία 79 ετών!
Η μεγάλη ηθοποιός του Χόλιγουντ, είχε εισαχθεί πριν από δύο μήνες εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Σεντάρς-Σινάϊ στο Λος Άντζελες, καθώς αντιμετώπιζε έντονα συμπτώματα αποφρακτικής καρδιακής ανεπάρκειας, όπου αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα της υγείας της.

Να σημειώσουμε πως η μεγάλη σταρ του παγκοσμίου κινηματογράφου είχε βραβευτεί με δύο Όσκαρ και μάλιστα είχε προταθεί άλλες πέντε φορές.

Ρομπότ - μάγοι για χειρουργεία χωρίς πόνους

Σε άλλη διάσταση βρίσκεται πλέον η χειρουργική. Με μία μικροσκοπική τομή στην κοιλιά οι επιστήμονες προχωρούν αναίμακτα σε επέμβαση αφαίρεσης χολής. Ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί αμέσως μετά το χειρουργείο και να πάρει εξιτήριο την επόμενη μέρα! Η μέθοδος αποτελεί την εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική χρησιμοποίησή της και σε άλλες παθήσεις.

Χειρουργοί τοποθετούν στον ασθενή τους βραχίονες του ρομπότ, τους οποίους κατευθύνει από απόσταση ο επικεφαλής χειρουργός
Χειρουργοί τοποθετούν στον ασθενή τους βραχίονες του ρομπότ, τους οποίους κατευθύνει από απόσταση ο επικεφαλής χειρουργός
Ολα αυτά είναι δυνατά χάρη στο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι δυνατότητες που παρέχει έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς τα εργαλεία του έχουν εξελιχθεί.
Λαπαροσκοπική χειρουργική σε ασθενή με κοιλιοκήλη. Οι χειρουργοί κατευθύνουν το λαπαροσκόπιο με τα χέρια και γίνονται τέσσερις τομές
Λαπαροσκοπική χειρουργική σε ασθενή με κοιλιοκήλη. Οι χειρουργοί κατευθύνουν το λαπαροσκόπιο με τα χέρια και γίνονται τέσσερις τομές
Οι χειρουργοί έχουν άριστη εικόνα της περιοχής στην οποία επεμβαίνουν. Η ειδική κάμερα δίνει τρισδιάστατη εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ενώ υπάρχει και δυνατότητα μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου. Ενδεικτικό είναι ότι τα αγγεία ?που έχουν μέγεθος χιλιοστού... εμφανίζονται στην οθόνη του χειρουργού στο μέγεθος ενός μολυβιού.

Με προβλήματα ύπνου ένας στους τρεις ενήλικες

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, ενώ σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.


Με προβλήματα ύπνου ένας στους τρεις ενήλικες
Το φαινόμενο καταγράφεται πιο συχνά στις γυναίκες, ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων αναφέρεται ότι πάσχουν από αϋπνία σε ποσοστό, που προσεγγίζει το 50%.
Το πρόβλημα του μειωμένου ύπνου φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε νεαρότερες ηλικίες καθώς πρόσφατη μελέτη σε εφήβους δείχνει ότι 1/3 των ερωτηθέντων εμφανίζουν σημαντική καθυστέρηση στην επέλευση του ύπνου και 1/3 αναφέρουν ανεπαρκή διάρκεια ύπνου.

Επικίνδυνο το κοκτέιλ «ενεργειακών» ποτών και αλκοόλ

Επικίνδυνος για την υγεία μπορεί να αποβεί ο συνδυασμός κατανάλωσης αλκοόλ με τα λεγόμενα «ενεργειακά» ποτά. Τα τελευταία που καταναλώνονται όλο και περισσότερο από νέους, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, δεν είναι τόσο «αθώα» και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάποιες χώρες απαγορεύεται η κατανάλωσή τους, ενώ σε άλλες πωλούνται από τα φαρμακεία.



Επικίνδυνο το κοκτέιλ «ενεργειακών» ποτών και αλκοόλ

Οπως αναφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Ι. Καψοκαλύβας και Ε. Πεταλά, σε εργασία που παρουσίασαν σε διαδικτυακό συνέδριο (EMUNI), ο συνδυασμός κατανάλωσης ενεργειακών και αλκοολούχων ποτών προκαλεί διούρηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Παράλληλα «κρύβει» τη μέθη και ενδέχεται να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερη κατανάλωση αλκοόλ, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, λόγω αφυδάτωσης.

Στην ΕΕ τα ενεργειακά ποτά πρέπει να φέρουν τη σήμανση «περιέχει υψηλή ποσότητα καφεΐνης», στον Καναδά απαιτείται η σήμανση «δεν πρέπει να αναμειγνύεται με αλκοόλ και να μην υπερβαίνει η καθημερινή κατανάλωση τα δύο κουτιά», στη Νορβηγία ορισμένα ενεργειακά ποτά πωλούνται στα φαρμακεία, στη Γαλλία, τη Δανία, την Τουρκία και την Ουρουγουάη απαγορεύεται η πώλησή τους.

Στην Ελλάδα πωλούνται παντού, σε καφέ, μπαρ, περίπτερα και σούπερ μάρκετ.


ethnos

Στη Βουλή αποστέλλεται η δικογραφία για το σκάνδαλο των Υποβρυχίων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, που διερευνά την υπόθεση, “σκόνταψε” μελετώντας τα στοιχεία πάνω σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και αναμένεται σήμερα να διαβιβάσει τα σχετικά έγγραφα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που είναι αρμόδια για να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Η εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο θα συνεχίσει να διερευνάται από τους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος που έχουν αναλάβει την υπόθεση και έχουν ήδη αξιολογήσει τα στοιχεία που προέκυψαν από τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ.

Εκτός από τα 37 άτομα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης κακουργημάτων, έχουν προκύψει υποψίες τέλεσης αδικημάτων και για άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες, οπότε αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος αποστολής κλήσεων.

Τα πρόσωπα που έχουν ήδη κλητευθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για απιστία, δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος του Δημοσίου, είναι στην πλειονότητά τους πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στρατιωτικοί, που διετέλεσαν μέλη Επιτροπών που συστάθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό. Στους υπόπτους περιλαμβάνονται ακόμη και γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η ανάθεση της κατασκευής των υποβρυχίων μέχρι και την παραλαβή τους.

Τα αδικήματα αφορούν στην περίοδο 1998 – 2002, δηλαδή από το έτος απόφασης προμήθειας των υποβρυχίων με απ' ευθείας ανάθεση στις εταιρείες HDW-Ferostaal και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι και τις τροποποιήσεις στις συμβάσεις των αντισταθμιστικών οφελών.

Η ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο δεν αποκλείεται να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, δεδομένου μάλιστα ότι δεν εκτελέστηκαν οι συμβάσεις που αφορούσαν τα αντισταθμιστικά οφέλη. Τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο πιστοποιούν και στοιχεία που προέρχονται από τις γεμανικές αρχές και έχουν αποσταλεί με δικαστική συνδρομή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.


enet

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΑ 37 ΕΙΔΗ ΟΡΓΑΣΜΟΥ



- 1.Γεωγραφικός : Εδώ ! Εδώ ! Ή Εκεί ! Εκεί !
- 2.Θρησκευτικός ; Θεέ μου !!!

- 3. Αυτοκτονίας : Πεθαίνω !!!!!!

- 4. Δολοφονίας : Αν σταματήσεις σε σκότωσα !!!

- 5. Θετικός : Ναι ! Ναι ! Ναι ! Ναι ! Ναι !

- 6. Αρνητικός : Όχι ! Όχι ! Όχι ! Όχι ! Όχι !

- 7. Στιγμιαίος : Τώρα ! τώρα ! τώρα !

- 8. Επίπονος : Ωχχχ ! αχχχχχχ ! Ωχχχ !

- 9. Οργασμός του τρόπου 1 : Πιο γρήγορα ! Πιο γρήγορα !

- 10. Οργασμός του τρόπου 2 Πιο δυνατά ! Πιο δυνατά !

Ο εξάχρονος με τα 31 δάχτυλα

Ένας εξάχρονος, κινεζικής καταγωγής ο οποίος γεννήθηκε με πέντε επιπλέον δάχτυλα χεριού και έξι ποδιού, απασχόλησε πρόσφατα τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Ο Λι Τζινπεγκ γεννήθηκε με συνολικά 15 δάχτυλα χεριών και 16 ποδιών (στη φωτογραφία)! Ο μικρός υποβλήθηκε σε εξαιρετικά λεπτή χειρουργική επέμβαση, διάρκειας πέντε ωρών, κατά την...

οποία του αφαίρεσαν τα 11 επιπλέον δάχτυλα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κατάσταση του εξάχρονου Λι οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη από προβλήματα που σημειώθηκαν κατά την εγκυμοσύνη.

Οι γιατροί συμβούλεψαν τους γονείς να περιμένουν μέχρις ότου ο μικρός Λι ήταν αρκετά μεγάλος για την επέμβαση. Ωστόσο οι συμμαθητές του στο σχολείο τον ενοχλούσαν, αποκαλώντας τον σε πολλές περιπτώσεις «τέρας». Για τον λόγο αυτό οι γονείς έκριναν ότι η ώρα της επέμβασης είχε φτάσει και έτσι προχώρησαν στην εγχείρηση.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο μικρός όταν συνήλθε από την νάρκωση, ήταν να φορέσει ένα κανονικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στα πόδια του.

totefteri

Η παχυσαρκία, η νευρική ανορεξία και ο εθισμός στο διαδίκτυο απειλούν τα Ελληνόπουλα



Ελλάδα: Η παχυσαρκία, η νευρική ανορεξία και ο εθισμός στο Διαδίκτυο τείνουν να γίνουν οι νέεςμεταδοτικές ασθένειες που απειλούν τα Ελληνόπουλα.

Όπως καταδεικνύει έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», οι τρεις αυτές διαταραχές έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στον παιδικό πληθυσμό –διαστάσεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την άμεση και δραστική αλλαγή του τρόπου ζωής των παιδιών.

Ένα στα τρία Ελληνόπουλα ηλικίας 12 έως 20 χρόνων έχει αυξημένη πίεση. Δύο στα τρία παχύσαρκα παιδιά έχουν τάση για σακχαρώδη διαβήτη και ένα στα τέσσερα έχει χοληστερόλη και ουρικό οξύ. Επιπλέον, σημαντικός αριθμός παιδιών που προσήλθαν και παρακολουθούνται στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας εμφανίζουν συνοδά προβλήματα υγείας όπως υπερουριχαιμία, διαταραχή λιπιδίων του αίματος, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (τα κορίτσια)κ.α.

Ελέφαντας καταβρόχθισε τον Robert Pattinson

Ελέφαντας καταβρόχθισε τον Robert Pattinson!

Αντί για την πλάτη ενός ελέφαντα, στο... στόμα του βρέθηκε ο RobertPattinson! «Ήταν το καλύτερο μέρος που έχω βρεθεί ποτέ», είπε ο 24χρονος ηθοποιός και εξιστόρησε την εμπειρία του, αποκαλύπτοντας και ένα ευτράπελο: ένας από τους ελέφαντες αερίστηκε στο πρόσωπο της Reese Witherspoon!

Ο σέξι κινηματογραφικός βρικόλακας είπε να αφήσει για λίγο το «Τwilight» και να ασχοληθεί με τα τεράστια ζώα για τις ανάγκες της νέας του ταινίας, «Water For Elephants».

«Την πρώτη φορά που γνώρισα την Thai, τον ελέφαντα, απλά μπήκα στο στόμα της. Ήταν το καλύτερο μέρος που έχω βρεθεί ποτέ», είπε στην εκπομπή του Jay Leno ο Robbert, προσθέτοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η συμπρωταγωνίστριά του, Reese Witherspoon, πέρασαν ώρες ατελείωτες παρέα με τους ελέφαντες.

Εκείνη, πάντως, δεν τα πέρασε και τόσο όμορφα... Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός, η Reese έπρεπε να εκτελέσει κάποιες φιγούρες τσίρκου πάνω σε έναν ελέφαντα, όμως, έπεσε κάτω. «Εκείνη την στιγμή σηκώθηκε στα δύο πόδια και άφησε μια απίστευτη πορδή στο πρόσωπό της για 45 δευτερόλεπτα», συνέχισε ο Robbertκαι άρχισε να γελάει υστερικά! Αν ήταν εκείνος στη θέση της δεν ξέρουμε αν θα γελούσε έτσι...

«Θα μου άρεσε να ήμουν ελέφαντας», κατέληξε ο 24χρονος σταρ, προσθέτοντας πως η συμπρωταγωνίστριά του συνήλθε γρήγορα από το σοκ και έκανε την σκηνή όπως έπρεπε!


madata

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Την ίδια ώρα που ο παγκόσμιος πληθυσμός καταναλώνει περισσότερο νερό από ποτέ, η κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια τη μείωση του νερού σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, ξηρασίες και, πιο πρόσφατα, τσουνάμι επηρεάζουν ολοένα και πιο πολύ τον κόσμο.

Η προσεκτική διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εξισορρόπηση των διάφορων αναγκών για νερό είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας. Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή με την πάροδο του χρόνου το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών, η έλλειψη του νερού θα αναχθεί σε μείζον γεωπολιτικό θέμα, καθώς το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα εννέα δισεκατομμύρια, ενώ η ζήτηση για νερό θα αυξηθεί κατά 64 δις. κυβικά μέτρα ετησίως. Παράλληλα το 2030, περισσότεροι από πέντε δισ. άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστο σύστημα καθαρισμού του νερού.

Σήμερα, 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το 40% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι η κρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση της ποσότητας που διατίθεται, όσο και από την υποβάθμιση της ποιότητάς του.

Πάνω από 232 εκατομμύρια άνθρωποι από χώρες του Τρίτου Κόσμου πλήττονται από λειψυδρία, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές καθημερινές ανάγκες σε νερό, και 18 χώρες στην Αφρική και στην Ασία απειλούνται άμεσα, καθώς βρίσκονται σε οριακή από άποψη υδατικών αποθεμάτων κατάσταση.

Η υπερκατανάλωση απειλεί και την Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη διαχειριστικών πρακτικών και την υπερκατανάλωση, που οφείλεται στην ανυπαρξία ορθολογικής χρήσης.

Η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο ανέρχεται στα 1.451, τη στιγμή που θα μπορούσε να μειωθεί στα 501 με την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την αλλαγή τεχνολογιών μέσα στις κατοικίες. Τη μερίδα του λέοντος της κατανάλωσης στην Ελλάδα κατέχει, βέβαια, η γεωργία με ποσοστό που φτάνει το 80%, με κατεξοχήν υδροβόρες καλλιέργειες.

Παράλληλα, ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, δεν στηρίζεται σε βιώσιμες και ορθές πρακτικές, γεγονός που επιβαρύνει παραπάνω ήδη ευάλωτες περιοχές, όπως τα νησιά, που χαρακτηρίζονται από περιορισμένη διαθεσιμότητα υδατικών πόρων. Οι απώλειες, λόγω της παλαιότητας των δικτύων είναι πολύ υψηλές και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν έως και το 50%.

Οι οργανώσεις προειδοποιούν

Η UNICEF, από την πλευρά της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών καθώς τονίζει ότι καθημερινά πεθαίνουν 6.000 παιδιά από έλλειψη νερού, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κάθε 15 δευτερόλεπτα ένα παιδί στις αναπτυσσόμενες χώρες χάνει τη ζωή του.

Η UNESCO υποστηρίζει ότι στις αναπτυσσόμενες χώρες το 80% των ασθενειών συνδέονται με το νερό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας της κακής ποιότητας πόσιμου νερού που καταναλώνουν.

protothema

Οι σκέψεις ενώς μπόμπιρα...


Ψίτ σε σένα μιλώ τον ενήλικα του αράγματος και του φραπέ , ψίτ σε σένα μιλώ την κυρία με τα ρολέι και το τηλεκοντρόλ έτοιμη να δει την επομένη σαπουνιάδα στην τηλεόραση .

Σε τι κόσμο με φέρατε ; στον κόσμο αυτόν οι αγγέλοι μου είπαν πως θα είναι παράδεισος πως θα παίζω στους αγρούς με τα αλλά παιδάκια , πως θα μπορώ να κοιτώ κατάματα τον ήλιο , ότι θα περνώ ανάσες ζωής , ότι θα πεφτώ και θα λερόνομαι απο αγιασμένο χώμα επείδη και αυτό γεννά την ζωή όπως και η γυναίκα , ότι οι καρποί της γής θα επαρκούν να ταΐσουν όλα τα παιδάκια του κόσμου , ότι το νερό θα είναι καθαρό

Και όμως οι άγγελοι μου είπαν ψέματα γιατί ήρθα σε έναν κόσμο άγριο,Η φύση εχεί καταποντίσει από φυτοφάρμακα και σκουπίδια , τα δάση είτε καίγονται ή υλοτομούνται ανεξέλεγκτα , ότι η ανάσα είναι τόσο επικίνδυνη πλέον όσο να αφεθείς σε μια αγέλη λιονταριών το ύδωρ δηλαδή το νερό πλέον είναι αιτία θανάτου πάρα ζωής . Τα παιδάκια αντί να παίζουν ανέμελα είναι κλεισμένα σε τσιμεντένια κλούβια με ένα ηλεκτρονικό ανά χείρας να μικραίνουν κάθε φόρα ολο και  πιο πολύ το μυαλό τους, πολλά από αυτά οι γονείς τους τα βλέπουν πολύ λίγο γιατί πρέπει να δουλέψουν για να προσφέρουν στα παιδιά τους ρούχα φαγητό και παιχνίδια και φυσικά για να πληρώσουν το ενοίκιο του τσιμεντένιου κλούβιου που ζουν τα αφήνουν στους παππούδες και στης γιαγιάδες

Αλήθεια εσείς οι ενήλικες γιατί κάνετε παιδιά ; για να δουν και αυτά και αλλά ζώα να εξαφανίζονται απ τον χάρτη , για να δουν και αυτά κάτι αλλά παιδάκια στην Αφρική να πεθαίνουν από ασιτία και από Aids  , για να δουν ανθρώπους να σκοτώνουν ανθρώπους για το πετρέλαιο , για να δουν ανθρώπους να καίνε τα δάση , για να δουν ανθρώπους να τους σκοτώνει η τεχνολογία τους;

Το γιαούρτι προκαλεί νεύρα

Χθες παίχτηκε ακόμα ένα επεισόδιο στην κόντρα ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς, με τον Πάγκαλο να επιρρίπτει την ευθύνη για το γιαούρτωμα στο ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώνει πως αν πάθει κάτι δυσάρεστο στο μέλλον, υπεύθυνος θα είναι ο Τσίπρας. Ανάλογα αιχμηρή ήταν και η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και η συνέχεια που δόθηκε στη βουλή, με πρωταγωνιστές τη Διαμαντοπούλου, τον Τσίπρα και το Λαφαζάνη.

Είναι προφανές πως η αντιπαράθεση δεν είναι ιδεολογική και αμφιβάλλω αν είναι καν πολιτική. Ούτε βέβαια εποικοδομητική. Επομένως δε βρίσκω λόγο να πάρω θέση και να υπερασπιστώ ή να κατηγορήσω κάποια από τις δύο πλευρές. Είναι από τις περιπτώσεις που ότι και να σκεφτείς, καταλήγεις σε αδιέξοδο.

Το σίγουρο είναι πως Πάγκαλος και Τσίπρας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και τις επόμενες μέρες. Αυτοί οι δύο δε βαριούνται τις προκλήσεις και το λαϊκισμό με τίποτα. Γεροί να’μαστε να τους… καμαρώνουμε:








SOURCE DRSEENG

Η εξομολόγηση του Δημητράκη από το «Νησί»

Στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση "προσωπικά" είδαμε και  ευχαριστηθήκαμε τολμώ να πω τον μικρό Δημήτρη απ την σειρά " Το νησί " κατά κόσμων Μάνο Τσαγκαράκη μίλησε για την οικογένεια του ,το πως τον διάλεξαν στη σειρά και τι θα άλλαζε αν μπορούσε στην σειρά

Ήρθε ο λογαριασμός, πληρώστε τον και κάντε τον γαργάρα...

Είμαστε από τους πρώτους και μάλιστα πολύ έγκαιρα που είχαμε μιλήσει για την ανάγκη που θα προκύψει από την εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου για πρόσθετα:
α) Ιδιωτικοποιήσεις περίπου 50 δις ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λήξεις του Χρέους που δεν καλύπτονται από είτε τις εισροές του Μνημονίου είτε από δανεισμό από τις αγορές (13 Φεβρουαρίου 2011)
β) Εισπρακτικά Μέτρα πάνω από 20 δις ευρώ, προκειμένου να μηδενισθεί σχεδόν το Έλλειμμα (14 Φεβρουαρίου 2011)
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που έγινε στις 11 Μαρτίου και θα επιβεβαιωθούμε ακόμα περισσότερο με τις τελικές αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διαφωνία των συμμάχων για τη Λιβύη - Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ένας από τους γιους του Καντάφι


Screen_shot_2011-03-21_at_1.02.02_PM
Η Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν νέο γύρο επιθέσεων κατά των στρατιωτικών θέσεων του Καντάφι, καθώς οι δυτικοί σύμμαχοι δεν αναγνώρισαν την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε ο λίβυος ηγέτης.
Καμία απόφαση σχετικά με την εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας την Κυριακή, εξαιτίας των αντιρρήσεων που πρόβαλε η Τουρκία. Το ΝΑΤΟ ενέκρινε, πάντως, την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων, κάτι που προϋποθέτει στρατιωτικές επιχειρήσεις από αέρος και θαλάσσης.
Οι εξελίξεις στη Λιβύη αναμένεται να απασχολήσουν τόσο το ΝΑΤΟ, του οποίου οι εκπρόσωποι βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση, όσο και την ΕΕ, της οποίας οι υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες. ##
Ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι Χαμίς υπέκυψε στα τραύματά του τη Δευτέρα σε νοσοκομείο της Τρίπολης, μεταδίδουν δικτυακοί τόποι της λιβυκής αντιπολίτευσης και αραβικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Χαμίς Καντάφι, ο οποίος ηγείτο επίλεκτου τάγματος, φέρεται να είχε τραυματιστεί το Σάββατο, όταν πιλότος της λιβυκής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται ο Καντάφι ή κάποιοι συγγενείς του.
Ο Χάμις Καντάφι κατέληξε λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη από την επίθεση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο Arabian Business, τον οποίο επικαλείται σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. skai ##
Οι πληροφορίες ωστόσο, ότι ο γιος του συνταγματάρχη  Khamis σκοτώθηκε στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία (photo) , δεν επιβεβαιώνονται...ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για πύραυλο που έπληξε το κτίριο από δυτικές δυνάμεις.

Η «οθωμανική αυτοκρατορία» περνά πλέον ανοικτά στην πολιορκία της Ελλάδας

Του Μανώλη Κυπραίου
Ο διπλωματικός απεσταλμένος της «Υψηλής Πύλης» ή επί του δυτικότερου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούντογλου, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Τρίτη την χώρα μας και όπως δείχνουν όλα είναι αποφασισμένος να ζητήσει «γη και ύδωρ» από την Αθήνα.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» όπου χωρίς αιδώ, αναφέρει πως το Καστελλόριζο ανήκει στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου, σαν νέος «Πίρι Ρέις» που επανασχεδιάζει χάρτες.

Τα απόρρητα τηλεγραφήματα της Wikileaks που αποκαλύπτουν πράγματα για την Ελλάδα

Αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα της Wikileaks, που αφορούν την Ελλάδα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Τα συγκεκριμένα απόρρητα έγγραφα αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα της χώρας ενώ δείχνουν το παρασκήνιο που προηγήθηκε για κρίσιμα εθνικά θέματα.
«Βούδας» ο Καραμανλής
«Βούδας» είναι ο χαρακτηρισμός που επεφύλαξαν αμερικανοί διπλωμάτες για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του» αναφέρει ο διπλωμάτης Ντάνιελ Σπέκχαρντ σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα, μετά την συνάντησή του με τον τότε πρωθυπουργό στις 4 Ιανουαρίου 2008, κατά την οποία ο κ. Καραμανλής ήταν «άνετος και εξέφραζε με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και την συμπάθειά του προς τις ΗΠΑ».
Κατά την συνάντηση, ο πρώην πρωθυπουργός έπαιζε με ένα κομπολόι, ενώ αποχαιρετώντας τον αμερικανό διπλωμάτη του συνέστησε «να μην έχει πολλά πάρε δώσε με πολιτικούς δημοσιογράφους και επιφανείς επιχειρηματίες, γιατί θα γίνει στόχος βαλκανικού κουτσομπολιού».

Στο σκαμνί οι γονείς των πέντε ανηλίκων

Στο σκαμνί οι γονείς των πέντε ανηλίκων

Στο σκαμνί οι γονείς των πέντε ανηλίκων


Η εξαφάνιση αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την υπόθεση του Αλεξ Μεσχισβίλι προκάλεσαν σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο. Με αναπάντητο ακόμα το ερώτημα «πού είναι ο Αλεξ;», πέντε χρόνια μετά το θλιβερό βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου του 2006, όταν χάθηκαν τα ίχνη του 11χρονου παιδιού, το θρίλερ συνεχίζεται. Στο σκαμνί κάθονται οι γονείς των πέντε ανηλίκων που προκάλεσαν τη δολοφονία του αγοριού, καθώς κατηγορούνται για δύο αδικήματα.
Το νέο δικαστικό επεισόδιο της πολύκροτης υπόθεσης θα παιχτεί στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι επτά γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις δικές τους πράξεις αλλά και των παιδιών τους. Λόγω του ότι οι δράστες ήταν ανήλικοι, η Δικαιοσύνη εγκαλεί τους γονείς τους, οι οποίοι δεν φρόντισαν να εμποδίσουν τα παιδιά τους στην τέλεση της αποτρόπαιης πράξης τους αλλά και να τα αποτρέψουν στη συνέχεια να εξαφανίσουν το πτώμα του συνομηλίκου τους Αλεξ. Μάλιστα, το παραπεμπτικό βούλευμα τους απαγγέλλει τα αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και της περιύβρισης νεκρού.
Ηδη, ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση που πολιτογραφήθηκε ως «Εξαφάνιση του Αλεξ», καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 4,5χρόνων για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Για την κόρη του και μητέρα των εγγονών του, καθώς και για τους γονείς των υπολοίπων ανηλίκων, ενός Ρουμάνου, ενός Αλβανού και ενός Βορειοηπειρώτη, οι δικαστές που συνέταξαν το παραπεμπτικό βούλευμα τους καταλογίζουν ότι «ως ασκούντες τη γονική μέριμνα είχαν την υποχρέωση εποπτείας των ανηλίκων υιών τους, γνωρίζοντας δε ότι τα παιδιά τους ήταν χαρακτήρες ατίθασοι, βίαιοι και εριστικοί, περιεφέροντο άσκοπα στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης της Βέροιας, καθώς και ότι παρουσίαζαν αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά, με ροπή στο έγκλημα και τέλεση αξιοποίνων πράξεων, οι οποίες δεν καταγγέλθηκαν, καθώς και ότι υπήρχε το ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή να τελέσουν αξιόποινες πράξεις».
Αυτό, σημειώνει χαρακτηριστικά το βούλευμα, φέρει προ των ευθυνών τους τούς γεννήτορες της συμμορίας των πέντε παιδιών, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους και δεν ήταν σε επαγρύπνηση. Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για αύριο, ωστόσο λόγω της τετραήμερης απεργίας των δικηγόρων της χώρας αναμένεται το δικαστήριο να προχωρήσει σε μια μικρή αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης.
source: gossip-tv

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Σήμερα 21/03/2011 και ώρα 10:00πμ, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ¨ΚΑΛΚΑΝΤΡΙ¨ αναδάσωση με διοργανωτές το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων - Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών και το Δασαρχείο Χαλκίδας.
Με την υποστήριξη της Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας και την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.























Χορηγοί επικοινωνίας: www.eviorama.gr , www.psaxna-news. blogspot.com