Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα για τα τρομο-δέματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Σε τέσσερις βασικές αρχές συμφώνησαν οι εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των αερομεταφορών κατά τη συνεδρίαση τους στις Βρυξέλλες την Παρασκευή (5/11), με αφορμή τα τρομο-δέματα που εστάλησαν στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η υπόθεση των τρομο-πακέτων που απασχόλησε την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, αποτυπώθηκε την Παρασκευή (5/11) σε αυτή τη σύσκεψη όπου οι εμπειρογνώμονες πρότειναν να υπάρξει ενιαία προσέγγιση στα μέτρα ασφαλείας εντός της ΕΕ και την βελτίωση του συντονισμού ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Πιο αναλυτικά, οι εμπειρογνώμονες αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρξουν τέσσερις βασικές αρχές:

1. Οι έλεγχοι ασφαλείας στις μεταφορές εμπορευμάτων και αλληλογραφίας θα πρέπει να βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου και να λαμβάνουν υπόψη τους μία σειρά από παράγοντες, όπως για παράδειγμα η φύση του αντικειμένου, η χώρα προέλευσης, καθώς και ο τύπος της πτήσης (επιβατικός ή εμπορευματικός).

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα αποφασίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταφορές από τρίτες χώρες, ώστε να διασφαλισθεί πιο αποτελεσματικός έλεγχος.

2. Τα δέματα και η αλληλογραφία που εισέρχονται στην ΕΕ πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια ασφαλείας. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα συνεργαστούν σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Μεταφορών), καθώς και διμερώς με εταίρους όπως οι ΗΠΑ.

3. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο να επιτύχουν την πλήρη εφαρμογή των νέων κανόνων που αφορούν τη μεταφορά των εμπορευμάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 300.2008.

4. Χρειάζεται να επιταχυνθεί η ανάπτυξη αποτελεσματικότερων μορφών ελέγχου και νέες τεχνολογίες. Για το σκοπό αυτό, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα εργαστούν, ώστε να αναπτυχθούν οι πιο κατάλληλες μέθοδοι για τον έλεγχο των εμπορευμάτων και της αλληλογραφίας.

cosmo.gr

Χρίσημες πλροφορίες για τις εκλογές.


Στις εκλογές της Κυριακής, εκλέγονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης, ενώ μέχρι τρεις σταυροί προτίμησης μπορούν να σημειωθούν στη λίστα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος χρειάζεται ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, όπως διαβατήριο ή αδεια οδήγησης. Σε περίπτωση που ο εκλογέας δεν βρίσκει το όνομα του στους εκλογικούς καταλόγους, σημαίνει είτε ότι είναι σε λάθος εκλογικό τμήμα ή ότι έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαιώμα. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο θα πρέπει, ο εκλογέας να απευθυνθεί στο Δήμο και να ζητήσει βεβαίωση ότι είναι γραμμένος στο δημοτολόγιο για να μπορέσει να ψηφίσει.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες. Μπορούν να ψηφίσουν όσοι: Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στο δήμο ή την κοινότητα και έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Εκλογικό δικαίωμα έχουν επίσης όλοι οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι κατοικούν στην Ελλάδα, είναι εγγεγραμμένοι στους δήμους και είναι ενήλικοι.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ..ΤΡΟΦΗ!

Συγκίνηση προκαλεί η περίπτωση ενός τετράχρονου με αυτισμό από τη Βρετανία. Μια τραυματική εμπειρία όταν ήταν βρέφος τον έκανε να σιχαθεί το φαγητό. Και από τότε δε τρώει και δεν πίνει τίποτα. Φαινομενικά, ο Ντάνιελ Χάρισον δε διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο παιδάκι της ηλικίας του. Αλλά είναι πολύ διαφορετικός.
Όταν ήταν βρέφος, υπέστη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο πόνος που του προκάλεσε, τον έκανε να μην αντέχει το φαγητό! Οι γονείς του έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά για να βρουν λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Μόνο που κάθε προσπάθειά τους, ακόμη και οι θεραπείες αλλά και οι εγχειρήσεις, έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Για την ώρα, ο Ντάνιελ τρέφεται μέσω ενός σωλήνα που καταλήγει απευθείας στο στομάχι του.

Μια νέα ελπίδα γεννήθηκε όταν έμαθαν για μια κλινική στο Γκρατς της Αυστρία, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν τη λύση που αναζητούν. Οι ιθύνοντες της κλινικής ισχυρίζονται ότι θεράπευσαν 12 παρόμοιες περιπτώσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Για να καταφέρουν να πάει όμως εκεί ο Ντάνιελ χρειάζεται να συγκεντρώσουν 22.000 λίρες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν καλύπτει τα έξοδα για το ταξίδι.

«Δεν υπάρχει, ιατρικά, τίποτα που να τον σταματά να τρώει. Είναι όλα μέσα στο μυαλό του, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον βοηθήσει», τόνισε ο πατέρας του, Κέβιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ, πέρυσι, ήταν ένα από τα θύματα της γρίπης των χοίρων, η οποία μετεξελίχθηκε σε πνευμονία και το κατέστρεψε τον έναν πνεύμονα.


http://networkedblogs.com/acpKI

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

16 χρονος κρύφτικε στις ρόδες αεροπλάνου...


Ενας ρώσος έφηβος 16 ετών δραπέτευσε από ορφανοτροφείο της περιοχής του Ιρκούτσκ στη Σιβηρία πριν επιβιβασθεί σε πτήση 400 χιλιομέτρων, κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Ο 16χρονος κατόρθωσε να γλιστρήσει στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου AN-24, όπως εξήγησε ο μικρότερος στους αστυνομικούς. Τελικά, οι αστυνομικοί τον περίμεναν κατά την άφιξη του αεροπλάνου στην πόλη Κιρένσκ, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Ερμπογκάτσεν.
Επειτα από ενδελεχή ιατρική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι το αγόρι υποφέρει από τις συνέπειες της έλλειψης οξυγόνου και από χιονίστρες. Ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι θα σταλεί πίσω στο ορφανοτροφείο.

Έκκληση της αστυνομίας σε όσους γνωριζουν οτιδήποτε για τους δυο συλληφθέντες











Τις φωτογραφίες των δύο ατόμων που συνελήφθησαν, χθές, μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι στις 11.47 το πρωί, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε για τα εν λόγω πρόσωπα, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 1014, 1964, και 170.

Οι πρώτες έρευνες στα δυο “εννιάρια” πιστόλια που είχαν πάνω τους οι δυο τρομοκράτες δεν είχαν αποτέλεσμα.
Οι αστυνομικοί έψαξαν σε πρώτη φάση πιθανή χρήση αυτών των όπλων σε “χτυπήματα” που έχει κάνει η οργάνωση “Σεχτα”, όμως οι έρευνες έπεσεν σε τοίχο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι για πρώτη φορά έχουν “ατράνταχτα” στοιχεία για τη διασύνδεση των τρομοκρατικών ομάδων. Θεωρούν ότι στην περίπτωση που μέσω των φωτογραφιών υπάρξουν πολίτες που υποδείξουν σημεία όπου συχνάζουν ή ακόμη και τη γιάφκα της ομάδας τότε θα βρεθούν στοιχεία που έχουν να κάνουν τόσο με τους ¨Πυρήνες της Φωτιάς” όσο και με τη “Σέχτα”.

Έτσι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό της γιάφκας πριν προλάβουν οι σύντροφοί τους να την αδειάσουν και να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αντιβιοτικό αμύγδαλο...


Μια φυσική πρόταση ενάντια του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης είναι το αμύγδαλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς . Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών, καθώς βοηθάνε τα λευκοκύτταρα "Τ" που ανιχνεύουν την παρουσία "ξένου σώματος". Αυξάνουν έτσι την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών. Οι επιστήμονες, σε επόμενη μελέτη τους, θα προσδιορίσουν ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης αμυγδάλων, για να έχει ο άνθρωπος την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για την υγεία του. Όπως είπαν πάντως, είναι δεδομένο ότι αν κανείς τρώει συχνά αμύγδαλα, θα αυξήσει προληπτικά τις άμυνές του κατά διάφορων ιών, ενώ όσοι έχουν ήδη μολυνθεί, θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.

Την οργή του για την βεβήλωση τάφων στο νεκροταφείο της Ιμβρου, δεν έκρυψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας την Κυριακή σε πιστούς στο Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός της βεβήλωσης των τάφων στο νεκροταφείο της Ίμβρου και στην αρνητική επίδρασή του στη ζωή της Ομογένειας λέγοντας τα εξής: "Είναι ένας διαρκής αγών η επιβίωσίς μας εδώ, ο αγών της επιβιώσεως και της συνεχίσεως των παραδόσεών μας. Με πολλές δυσκολίες και με πολλά προβλήματα, μόλις τώρα άρχισε να υποφώσκει εις το βάθος του ορίζοντος ένα ελπιδοφόρον φως επιλύσεως των προβλημάτων μας το ένα μετά το άλλο. Όμως έρχονται πάλι δυσάρεστα πράγματα, όπως είχαμε εχθές την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα Κοιμητήριόν μας εις την Ίμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους Σταυρούς «οι γνωστοί άγνωστοι» και επελήφθησαν οι Αρχές της υποθέσεως με την ελπίδα ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν δεόντως οι υπεύθυνοι.''

Εκτενή ήταν τα δημοσιεύματα και στον τουρκικό τύπο. "Οι σκοτεινές δυνάμεις έδρασαν στην Ίμβρο",γράφει η εφημερίδα Ραντικάλ αναφορικά με τη βεβήλωση 78 τάφων του ελληνορθόδοξου νεκροταφείου του νησιού.
"Παλιά,τέτοια γεγονότα υποκινούνταν από το κράτος. Σήμερα,όμως,η υποψία στρέφεται σε ακροδεξιές οργανώσεις. Είναι φανερό ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο", είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας.Στην "επίθεση στο ελληνικό νεκροταφείο" αναφέρεται η Ταράφ και δημοσιεύει δηλώσεις του δικηγόρου Ερχάν Πεκτσέ,που υπενθυμίζει ότι "το 1974 καταστράφηκε ολοσχερώς το νεκροταφείο του χωριού Κάστρο". "Τότε",λέει ο δικηγόρος,"δεν υπήρχε μουσουλμανικό στοιχείο στο νησί" και σημειώνει ότι σήμερα ο ελληνικός πληθυσμός έχει μειωθεί σε 200 άτομα. "Όλοι τους είναι γύρω στα 80 και είναι ενοχλημένοι και ανήσυχοι από το συμβάν",γράφει η εφημερίδα.


Κλειστά τα σχολέια για τις αυτιδιοικητικές εκλογές.

Με εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε, οτι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5/11 και τη Δευτέρα 8/11, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7/11. Επιπλέον, στους δήμους και τις περιφέρειες, που θα επαναληφθεί η ψηφοφορία, για την εκλογή αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14/11, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία, την Παρασκευή 12/11 και τη Δευτέρα 15/11. Τέλος, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και στις 3/11, λόγω των εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Παγκράτι: Μια έκρηξη και δύο παγιδευμένοι με εκρηκτικά φάκελοι..


Έκρηξη σημειώθηκε στην εταιρεία ταχυμεταφορών Swift Mail, στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι σήμερα το μεσημέρι. Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο φάκελο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχει προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι. Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα δάχτυλα η υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο η οποία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δεύτερος φάκελος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και σε υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών της ACS, και πάλι στο Παγκράτι η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη και είχε ως προορισμό την Ολλανδική πρεσβεία.

Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας εντοπίστηκαν στην οδό Ριζάρη δύο ύποπτοι , οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν πάνω τους πιστόλια και κρατούσαν φάκελο αντίστοιχο με αυτούς στις εταιρείες ταχυμεταφορών. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ προκλήθηκε και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη στο φάκελο που κατασχέθηκε και τον οποίο έφερεαν πάνω τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών καταζητείτο για συμμετοχή στους «Πυρήνες Φωτιάς» ενώ ο έτερος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις και να εξετάσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.



Τούρκικα σχέδια...στην Ελλάδα

Η Ziraat Bankasi, η μεγαλύτερη τούρκικη τράπεζα, με ισχυρή συμμετοχή του κράτους και του τουρκικού μετοχικού ταμείου στρατού. Η τράπεζα, που στα εγκαίνιά της στην Κομοτηνή, παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, καθώς οι σχετικές προσκλήσεις ήταν γραμμένες μόνο στα τούρκικα, όπως και το όνομα της πόλης, αναπτύσσει στρατηγικό σχέδιο δραστηριοποίησης σε περιοχές με μουλσουμανικό στοιχείο.
Στην Ξάνθη διαμένει μεγάλος αριθμός ελλήνων μουσουλμάνων-Πομάκων τους οποίους η Τουρκία προσπαθεί να προσεγγίσει και μέσω δανείων-προσφορών. Ανάλογης στρατηγικής κινήσεις κάνει η τράπεζα και σε άλλες περιοχές με μουσουλμανικό στοιχείο, όπως στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, όπου υπάρχει ισχυρός τουρκόφωνος πληθυσμός, καθώς και στο Βατούμι της Γεωργίας. Τα σχέδιά της πάντως. επί ελληνικού εδάφους, δεν φαίνεται να περιορίζονται στην Θράκη, καθώς σε τούρκικα ΜΜΕ έχει γίνει λόγος για διερεύνηση του εδάφους ώστε να ανοίξουν υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κω.
Μην ξεχνάτε ότι οι Τούρκοι διεκδήκησαν την αναγνώριση της τούρκικης μειονότητας στην Ρόδο και Κω.
Τυχαίο? Δεν νομιζω....

Φάτε κρεμμύδι για να χτυπήσετε την κακή χοληστερόλη!

Το κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ένα από τα κύρια συστατικά των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης... από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα συντελεί στη διατήρηση της «καλής» ΗDL χοληστερόλης που αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες...


http://www.newsit.gr/files/Image/08-10-10/resized/Big_Red_Onions.49164458_473_355.jpg
«Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας»
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τάισαν χάμστερ που ακολουθούσαν πλούσια σε χοληστερόλη διατροφή με κόκκινο κρεμμύδι. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές είδαν ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες κατανάλωσης ξερού κρεμμυδιού τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης των ζώων εμφάνισαν μείωση 20% κατά μέσο όρο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν εμφανίστηκε μείωση των επιπέδων της «καλής» ΗDL χοληστερόλης.
Ο επικεφαλής της μελέτης Ζεν Γιου Τσεν από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. 
«Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας» σημείωσε ο ερευνητής.
Η κατανάλωση ξερού κρεμμυδιού έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, ακόμη και του καρκίνου.