Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Χρίσημες πλροφορίες για τις εκλογές.


Στις εκλογές της Κυριακής, εκλέγονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης, ενώ μέχρι τρεις σταυροί προτίμησης μπορούν να σημειωθούν στη λίστα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος χρειάζεται ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, όπως διαβατήριο ή αδεια οδήγησης. Σε περίπτωση που ο εκλογέας δεν βρίσκει το όνομα του στους εκλογικούς καταλόγους, σημαίνει είτε ότι είναι σε λάθος εκλογικό τμήμα ή ότι έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαιώμα. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο θα πρέπει, ο εκλογέας να απευθυνθεί στο Δήμο και να ζητήσει βεβαίωση ότι είναι γραμμένος στο δημοτολόγιο για να μπορέσει να ψηφίσει.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες. Μπορούν να ψηφίσουν όσοι: Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στο δήμο ή την κοινότητα και έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Εκλογικό δικαίωμα έχουν επίσης όλοι οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι κατοικούν στην Ελλάδα, είναι εγγεγραμμένοι στους δήμους και είναι ενήλικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: