Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Διαγωνισμός Σιέστας


Η Ισπανική Εθνική Ένωση Φίλων της Σιέστας, διοργανώνει διαγωνισμό, ο οποίος άρχισε την Πέμπτη και αναμένεται να κρατήσει 9 μέρες, με πρώτο βραβείο 1.000 ευρώ. Όσοι πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, που λαμβάνει χώρα στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, θα πρέπει να ξαπλώσουν σε καναπέδες και έχοντας στη διάθεση τους, μόλις 20 λεπτά, θα πρέπει να πάρουν τον παραδοσιακό μεσημεριανό υπνάκο. Οι διαγωνιζόμενοι, χωρίζονται σε ομάδες των πέντε ατόμων, ενώ ένα μέλος της επιτροπής, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, θα μετρά με χρονόμετρο, πόση ώρα ακριβώς, κοιμούνται οι συμμετέχοντες. Άντε και καλό ύπνο!

Σοκ από το βιασμό 15χρονης στα Χανια


Την Πέμπτη, συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 16χρονος, μαθητής Γυμνασίου, κατηγορούμενος για βιασμό 15χρονης, μαθήτριας Λυκείου. Το μεσημέρι της Πέμπτης η παθούσα , κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ότι ο 16χρονος συλληφθέντας σε χρόνο διαλείμματος, την οδήγησε με χρήση βίας, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στις ανδρικές τουαλέτες του σχολείου και τη βίασε..
Το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων, Σταμάτη Μπελιβάνη δεν αναφέρεται σε μακροσκοπικά ευρήματα, αλλά επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού. Αναφερόμενος στο περιστατικό ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Παύλος Κοτσιφάκης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία επιστάτες επισημαίνοντας ότι, καθήκον της πολιτείας είναι να προλαβαίνει και όχι απλά να επιλαμβάνεται σε τέτοια γεγονότα.
Ο 16χρονος θα οδηγηθεί θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Χανίων.

Το απίθανο βιντεάκι του Ράδιο Αρβύλα για τους μεταλλωρύχους!

Όλοιγνωρίζουμε για τους μεταλλωρύχους που εγκλωβίστηκαν εδώ και αρκετούς μήνες σε μεγάλο βάθος κάτω από τη γη στη Χιλή...Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και με ειδικά μηχανήματα κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.
Τι θα γινόταν αν οι μεταλλωρύχοι είχαν τη γκαντεμιά να βρίσκονται στην Ελλάδα;
Σίγουρα είναι από τα καλύτερα videakia που έχουν δημιουργηθεί από την παραγωγή του Ράδιο Αρβύλα...Παρουσιάζει συγκεντρωμένα αρκετά από τα προβλήματα της χώρας μας!Δείτε το:



Έφυγε ο Γιάννης Δαλιανίδης


Ο Γιάννης Δαλιανίδης, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, αφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στο οποίο νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1924 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Ιωάννη Κοπανά και χορό στη σχολή Μίσλιγγερ της Βιέννης και άρχισε να εργάζεται ως χορογράφος-χορευτής και ηθοποιός στο μουσικό θέατρο, ενώ παράλληλα ασκούσε καθήκοντα βοηθού σκηνοθέτη γράφοντας τα πρώτα σενάριά του.
Πρώτη του ταινία «Η μουσίτσα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1955 αλλά η γνωριμία του με τον Φιλοποίμηνα Φίνο, το 1961, σήμανε την εκτόξευση της καριέρας του. Η συνεργασία του Δαλιανίδη με τη Φίνος Φιλμς ξεκίνησε την ίδια χρονιά με την ταινία «Ο Κατήφορος» που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Από τότε συνεργάστηκαν σε πάρα πολλές ταινίες, δραματικές και μιούζικαλ, είδος στο οποίο ο Δαλιανίδης διέπρεψε στη δεκαετία του '60, με ταινίες όπως το «Μερικοί το προτιμούν κρύο» (1962), «Κάτι να καίει» (1963), «Κορίτσια για φίλημα» (1965) και «Ραντεβού στον αέρα» (1966). Οι κινηματογραφικές ταινίες που γύρισε ως το 1987, όταν μετά τα «Ισόβια» απομακρύνθηκε πλήρως από την κινηματογραφική σκηνοθεσία, ήταν παραπάνω από 65.
Στην τηλεόραση μπάινει δυναμικά το 1970 σκηνοθετώντας σειρές, που άφησαν εποχή, όπως το Λούνα Πάρκ (1974-1981), τα Λιονταράκια, το Ρετιρέ, οι Μικρομεσαίοι, Στραβά κι Ανάποδα, Το τρίτο στεφάνι (1995) και το τελευταίο σήριαλ με τίτλο Μικρές Αμαρτίες (1999).
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 18/10 στις 15.00 από Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Δαλιανίδης ζήτησε να μη σταλούν στέφανα αλλά χρήματα στους οργανισμούς «SOS», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός».














Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Χαλί ... να το πατήσεις...

Συμβουλές για να ντύσετε ζεστά το χώρο σας χωρίς να τον επιβαρύνετε με παθογόνους μικροοργανισμούς 
και επικίνδυνους ρύπους.
Αν και δύσκολα το συνειδητοποιούμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα χαλιά δεν είναι πάντα η σύνθεσή τους. 
Είναι οι ρύποι και οι οργανισμοί (οι «μικροί» και οι μεγαλύτεροι) που μπορεί να «φιλοξενεί». Ο ανεπαρκής καθαρισμός του ευνοεί τη συγκέντρωση ρύπων και την ανάπτυξη οργανισμών, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.
Ρύποι επί τάπητος
Ο λόγος για τη σκόνη, το χώμα, τοξικές ή επικίνδυνες ενώσεις, τα υπολείμματα από τις οικοδομές και τα εργοτάξια. Για να αντιμετωπίσετε τους ρύπους, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τους εμποδίσετε να τρυπώσουν στο σπίτι. Οι ρύποι μπορεί να εισβάλουν στο χώρο σας με τρεις κυρίως τρόπους:  
1. Να μεταφερθούν με τα παπούτσια και τα ρούχα σας,  
2. Να απελευθερωθούν από δομικά υλικά, έπιπλα, χρώματα, καθαριστικά προϊόντα, χαλιά και υφάσματα, και  
3. Να παραχθούν από τις δραστηριότητές σας μέσα στο σπίτι (όπως το κάπνισμα, τα κατοικίδια και το μαγείρεμα).
Για να τους κρατήσετε έξω από το χώρο σας:

Διαλέξτε χαλιά και μοκέτες που τινάζονται και καθαρίζονται εύκολα. Αν στρώσετε τα δάπεδα από τοίχο σε τοίχο ή αν κολλήσετε στο δάπεδο τα χαλιά και τις μοκέτες, το καθάρισμα δυσκολεύει.
Φροντίστε να σκουπίζετε καλά τα παπούτσια σας στο χαλάκι της εισόδου. Επιπλέον προγραμματίστε να πλένετε το χαλάκι αυτό συχνά- μην περιοριστείτε στο τίναγμα.
Συνηθίστε να βγάζετε τα παπούτσια με τα οποία κυκλοφορείτε έξω, όταν μπαίνετε μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, μην κυκλοφορείτε έξω με τις παντόφλες που φοράτε μέσα στο σπίτι.
Προγραμματίστε να αερίζετε καθημερινά όλους τους χώρους του σπιτιού.
Συνηθίστε να βουρτσίζετε καθημερινά το σκύλο ή τη γάτα σας με το ειδικό γάντι για τις τρίχες.
Προσθέστε στις δουλειές της εβδομάδας το τίναγμα των χαλιών. Επιπλέον, φροντίστε να τα «περνάτε» με την ηλεκτρική σούπα κάθε δύο μέρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα HEPA (High-efficiency particulate air), τα οποία συγκρατούν τα μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης και μικρόβια και δεν τα αφήνουν να σκορπίσουν στον αέρα.
Συνηθίστε μία φορά την εβδομάδα, να σηκώνετε το χαλί για να σκουπίζετε τα λεπτότερα σωματίδια της σκόνης που περνούν ανάμεσα στις ίνες.
Κοιτώντας χαμηλά
Αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή στην καθαριότητα, τα χαλιά και οι μοκέτες μπορεί εύκολα να μετατραπούν σε ένα ασφαλές καταφύγιο για τα ακάρεα, τα σκαθάρια, τους ψύλλους και ένα πλήθος μικροοργανισμών. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε, είναι η πρόληψη, δηλαδή να μην αφήσετε περιθώρια να μπουν στο σπίτι. Έτσι:
• Σφραγίστε τις τρύπες που έχουν αφήσει οι υδραυλικές ή οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα κλείνουν ερμητικά.
• Εξοπλίστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες με σήτες.
• Συνηθίστε να «περνάτε» τα χαλιά και τα γυμνά δάπεδα με την ηλεκτρική σκούπα κάθε δύο μέρες.
• Πριν φυλάξετε τα χαλιά, δώστε τα σε ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο για καθάρισμα και έπειτα φροντίστε να τα τυλίξετε σε χάρτινο περιτύλιγμα. 

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 21 ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ-ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ



Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Ετσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.

Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.
Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Ελληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συμφωνα με πληροφορίες, το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως πχ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Κόστιζε περίπου 80$ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες.
Εχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.
AYTA EINAI TA ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 21 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ
1). ΒασταρδήςΑναστάσιος(38) άεργος,
2). Μπελιζενίτης Βαγγέλης(38) φωτογράφος,
3). Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ.υπάλληλος,
4). Καραχάλιος Γιάννης(38)Επιχειρηματίας,
5). Χιωτάκης Αντώνης(49) ιδ. υπάλληλος,
6). Ζήσιμος Αντώνης-ιδ.υπάλληλος,
7). Κυριακίδης Δημήτρης -Γιατρός(Βέροια),
8). Κατσαβός Δημήτρης-στρατιωτικός(Λάρισα),
9). Ρώρρας Θανάσης(45) Μουσικός,
10).Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ,
11).Νικολουδάκης Σπύρος (29)τεχνικός Mega,
12).Γεωργιάδης Βασίλης (44)ηλεκτρολόγος,
13).Oldfield derek-Ιδ.υπάλληλος,
14).Θυμωδέας Φώτης-Εκπαιδευτικός,
15).Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
16).Γεωργιάδης Δημήτρης(37)ιδ.υπάλληλος,
17). Καραμουσαδάκης Παναγιώτης,
18).Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος,
19).Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος,
20). Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας.
21)।Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός
troktikov2

Και το όνομα αυτού.... Άλεξ Ρόντος..

Ποιός είναι ο Άλεξ Ρόντος?

Υπήρξε στον πολύ στενό κύκλο του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Τότε μάλιστα είχε ενταχθεί στον μηχανισμό του ΥΠΕΞ ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων.
Είναι γνωστή η εγκατάστασή του τότε σε ξενοδοχείο του Βελιγραδίου και η ουσιαστική του συμβολή στην υποστήριξη των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης μέσα από τις οποίες ανετράπη το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Ο εν λόγω κύριος, όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, εγκαταστάθηκε στην Γεωργία ως σύμβουλος της κυβέρνησης με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τους τελευταίους μήνες, ο κύριος αυτός, παρ' όλο που δεν περνά ούτε έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών,  αναλαμβάνει δουλειές του, τις οποίες προφανώς γνωρίζει μόνο η ηγεσία η οποία έχει την δυνατότητα να καλύπτει τα έξοδά του σε βαλκανικές πρωτεύουσες, όπου ταξιδεύει για εθνικούς λόγους, από το γκρίζο χρήμα.
Για να καταλάβετε την μυστική διπλωματία που κάνει φτάνει μόνο ένα περιστατικό: σε τηλεγραφήματα που έφτασαν στην Αθήνα από την ελληνική πρεσβεία βαλκανικής χώρας, ο πρέσβης μας εκεί διατυπώνει την έκπληξή του επειδή πληροφορήθηκε από κοινοτικό πρεσβευτή ότι ο εν λόγω απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης είχε επαφές με την ηγεσία της χώρας για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΝΑΤΟ, οικονομίας κ.τ.λ.Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση?
Για να δείτε την εξουσία του, ενώ το καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στην Πάρο, δέχτηκε την επίσκεψή του. Για το τι ειπώθηκε, δεν το ξέρουμε...... αλλά ξέρουμε ότι την επομένη της επίσκεψής του το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε την επίσκεψη στην Αθήνα του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ακόμα έκπληξη και στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κο Δημήτριο Δρούτσα που δεν την περίμενε τόσο σύντομα.
Όλα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αναλάβει εντεταλμένο ρόλο από τα αφεντικά του (ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΟΗΕ, διεθνές κεφάλαιο και ντόπιο κατεστημένο εξουσίας), να διεκπαιρεώσει όλα τα αντιλαϊκά και αντιεθνικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού ο οποίος θα αποτελέσει το πειραματόζωο και το μοντέλο χώρας και για τις υπόλοιπες <<ανυπάκουες>> χώρες,  από τους διεθνείς νταβατζήδες.Φυσικά ο φιλέλληνας πρωθυπουργός , αφού ολοκληρώσει όλα αυτά, θα ανταμηφθεί με μια θέση σε κάποιον διεθνές οργανισμό από τα αφεντικά του για τις υπηρεσίες που τους πρόσφερε.Άλλωστε όπως έχει πει και ο ίδιος του φτάνει μια 4ετία.
Τελικά ο Κος Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνηση  δεν μας ανέφεραν τι έκανε ο Υπουργός στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ στην Ισπανία, τι ειπώθηκε εκεί για την χώρα μας? Τι αποφάσεις πήραν? Ποιά ήταν η γνώμη του Υπουργού? Το σχέδιο το έχουν οργανώσει καλά αλλά ξέχασαν ένα αστάθμητο παράγοντα.... τον ελληνικο λαό....
Έλληνες σε αυτές τις εκλογές μαυρίστε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου και της παρέας του Γιωργάκη!!!! Μαυρίστε την πολιτική της κυβέρνησης, μαυρίστε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.... Γιατί δεν είστε προβατάκια τους ούτε οι μαριονέτες τους να σας ορίζουν τη ζωή σας....Κάθε ψήφο υπέρ υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτου προσώπου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και επιβράβευσης στην πολιτική της κυβέρνησης.

BY BLACK ROSE

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί την επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων


Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι εδώ και πάνω από δυο μήνες σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα, με μια ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα.
Πρώτοι βγήκαν στην επιφάνεια ο Μάριο Σεπούλβεδα και ο Φλορένσιο Άβαλος με την κάψουλα Φοίνιξ, που σχεδίασε και κατασκεύασε το πολεμικό ναυτικό, ώστε να γίνει με ασφάλεια η ανάβαση από βάθος 622 μέτρων.Οι οικογένειες του Φλορένσιο Άβαλος -του πρώτου διασωθέντος- και του Σεπούλβεδα ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς. Και οι δύο εισήχθησαν απευθείας σε νοσοκομείο εκστρατείας μέσα στο ορυχείο για εξετάσεις.

Ειδικοί του πολεμικού ναυτικού και διασώστες κατέβηκαν στη στοά για να ετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την διαδικασία. Χρειάστηκαν 17 λεπτά για να κατέβει με το θαλαμίσκο, ενώ οι παγιδευμένοι εργαζόμενοι τον αγκάλιασαν ενθουσιασμένοι. Ο θάλαμος θα κινείται με 1 μ. το δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να επιταχύνει στα 3 μ./δευτερόλεπτο εάν κάποιος από τους παγιδευμένους αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Η άνοδος αυτή καθ' εαυτή του κάθε μεταλλωρύχου διαρκεί 15 λεπτά αλλά η όλη προετοιμασία του καθενός για την άνοδο διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά, συνολικά μία ώρα για τον καθένα, πράγμα που σημαίνει ότι για να ανέβουν όλοι θα χρειαστούν περίπου δύο ημέρες.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι, έχουν συγκεντρωθεί έξω το ορυχείο Σαν Χοσέ για να παρακολουθήσουν την τελευταία φάση της διάσωσης των μεταλλωρύχων. Σύμφωνα με το διοικητή της τοπικής αστυνομίας, Μάριο Ρόζας 2.000 άνθρωποι είχαν φτάσει στο σημείο ήδη από τη Δευτέρα το βράδυ και μεταξύ 3.500 και 4.000 αναμένονται σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα βγουν στην επιφάνεια οι μεταλλωρύχοι. Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα, ο Βολιβιανός ομόλογός του, Εβο Μοράλες και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι θα περιμένουν μέχρι και οι 33 μεταλλωρύχοι να βγουν ξανά στην επιφάνεια της γης, περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ευφορία του ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, μετά την ανάβαση του πρώτου μεταλλωρύχου από τους 33 που παρέμεναν παγιδευμένοι 622 μέτρα κάτω από τη γη εδώ και δύο μήνες στην επιφάνεια. Ο Πινιέρα περιέγραψε την εμπειρία λέγοντας ότι πρόκειται για «μια υπέροχη νύχτα που οι Χιλιανοί και όλος ο κόσμος δε θα ξεχάσει ποτέ... Ας μείνει πάντα μαζί μας το παράδειγμα των μεταλλωρύχων». Ευχαρίστησε «το θεό» και τους διασώστες για την επιχείρηση, η οποία είναι από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει ποτέ, και δήλωσε πως όταν βγήκε ο πρώτος εργαζόμενος «νοιώσαμε, όλοι οι Χιλιανοί, υπερήφανοι».

Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη από τεχνικής πλευράς. Τις πρώτες 17 ημέρες οι μεταλλωρύχοι δεν είχαν καμιά επαφή με τον έξω κόσμο. Έτρωγαν μια κουταλιά τόνο και μια γουλιά γάλα, μια φορά την ημέρα. Τα βράχια στην έρημο Ατακάμα κάτω από οποία παγιδεύτηκαν είναι σκληρά και όχι πάντοτε σταθερά. Όταν οι διασώστες τους βρήκαν στις 22 Αυγούστου κι άρχισαν να σκάβουν για να τους φθάσουν, μια δεύτερη κατάρρευση τους ανάγκασε να σταματήσουν και να ξαναρχίσουν τα πάντα από την αρχή.

Επτά τρυπάνια έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες επί ημέρες. Φτιάχτηκαν τρεις στοές. Μεταφέρονταν, με «παλόμας» («περιστέρια», κάψουλες μήκους 1,5 μέτρου και πλάτους 10 εκατοστών) τρόφιμα, ιματισμός και άλλα αναγκαία ώστε οι παγιδευμένοι να ζήσουν.

Αρχικά πιστευόταν ότι η επιχείρηση θα διαρκούσε ως τον Δεκέμβριο -αλλά τελικά ένα από τα τρυπάνια κέρδισε τον αγώνα δρόμου. Χρησιμοποιήθηκαν ως και ειδικοί της NASA, της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, για να βοηθήσουν τους μεταλλωρύχους να αντιμετωπίσουν την απομόνωσή τους, γυμναστές, αλλά και ψυχολόγοι ώστε να αντιμετωπίσουν την πίεση των ΜΜΕ όταν βγουν στην επιφάνεια. Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής και μηχανικοί της εταιρίας Codelco σχεδίασαν και κατασκεύασαν τρεις πρωτότυπους θαλάμους, με συσκευές οξυγόνου και εξοπλισμό, ειδικά για τις συνθήκες στο ορυχείο, υπό ασφυκτική πίεση -δεν υπήρχε χρόνος να δοκιμαστούν. Αλλά ο θάλαμος Φοίνιξ δούλεψε. Ειδικοί είχαν μελετήσει το ρυθμό της ανάβασης ώστε να μην αντιμετωπίσουν οι παγιδευμένοι πρόβλημα υγείας.


Facebook


MARK ZUCKERBERG – Ένας πρωτοετής φοιτητής, που για να εκδικηθεί μια κοπέλα δημιουργεί το πιο διάσημο site κοινωνικής δικτύωσης, το facebook. O Mark φοιτητής του Χάρβαρντ μαζί με έναν φίλο του δημιουργούν μια ιστοσελίδα στην οποία όλοι οι συμφοιτητές τους μπορούν να συγκρίνουν όλες τις συμφοιτήτριές τους. Η ιδέα των δύο φίλων διαδίδεται με γοργούς ρυθμούς και το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι χρήστες ζουν στην δική τους πραγματικότητα, βρίσκοντας παλιούς και νέους φίλους, μέσα από το πανεπιστημιακό campus.

4 Φεβρουαρίου 2004 το facebook κάνει την εμφάνισή του, εξαπλώνεται και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γέιλ και το Κολούμπια. Μπροστά σε όλο αυτό το παραλήρημα ο Εντουάρντο φαίνεται να δειλιάζει και δίνει μοναδική ευκαιρία στον Μάρκ να τον βγάλει από το παιχνίδι. Ο ίδιος αναπτύσσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και δημιουργεί το δημοφιλέστερο siteκοινωνικής δικτύωσης που άλλαξε διαπαντός τους εναλλακτικούς κανόνες της κοινωνικής ιεραρχίας.

Μετά από όλα αυτά η δημιουργία μιας ταινίας για το facebook ήταν θέμα χρόνου. Τα σενάρια έχουν ήδη αρχίσει να περιγράφουν την ζωή του Μάρκ, για τις σπουδές του στην ψυχολογία και τους υπολογιστές στο Χάρβαρντ. Την απόφαση να εγκαταλείψει το Χάρβαρντ στα 19 και να αφοσιωθεί στο facebook. Τα κορίτσια και οι φίλοι, που δεν λείπουν ποτέ από την ζωή δεν θα μπορούν να λείψουν από την ταινία.

Μικρές λεπτομέρειες για το facebook βγαίνουν στο φως σιγά σιγά, όπως για παράδειγμα η επιλογή του μπλε χρώματος έγινε μετά την επίσκεψη του Μάρκ στον οφθαλμίατρο όπου διαπίστωσε ότι έχει αδυναμία στον διαχωρισμό του κόκκινου και του πράσινου, πράγμα που δεν συνέβαινε με τις αποχρώσεις του μπλε.

Όπως σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, έτσι και στην περίπτωση του facebook, υπάρχουν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: από την μία ο Μάρκ έγινε αντικείμενο θαυμασμού για όλος εκείνος που χρησιμοποιούν το facebook φανατικά, και από την άλλη ο πανούργος νεαρός εξελίχθηκε σε ορκισμένο εχθρό όλων όσων τον κατηγορούν για κλοπή του copyright της επίμαχης πατέντας. Ο Μάρκ από την αρχή «άδειασε» προσωπικές φιλίες , μπλέκοντας ακόμα και σε δικαστικές διαμάχες με τους παλιούς του συμφοιτητές. Ότι και να έχει γίνει σίγουρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση..

Ο Μάρκ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του: « το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορείς να πάρεις είναι να μην πάρεις ρίσκο». Αυτό το μότο υποστήριξε όταν το 2007 επέλεξε την Microsoft πουλώντας το 1,6% των μετοχών της εταιρείας αντί 240 εκατ. δολαρίων!

Αυτές τις μέρες ο Αμερικάνος δεν φαίνεται να απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς πληροφορείται τις κριτικές για την ταινία που τον παρουσιάζει ως ένα άπληστο κολεγιόπαιδο που δεν δίστασε να προδώσει τους φίλους του. Όταν ο ίδιος παρακολούθησε την ταινία φαίνεται να δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες γύρο από τον ίδιο και την ζωή του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα της πρεμιέρας της ταινίας ο πανούργος δημιουργός του facebook εμφανίστηκε σε γνωστό αμερικανικό σόου όπου έκανε δωρεά 100 εκατ δολαρίων για την αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων στην πειοχή Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με προβλέψεις η βιωσιμότητα του facebook ανέρχεται στα επόμενα 10-20 χρόνια καλό κουράγιο….

Εκδήλωση Ι.Ο.ΑΣ στην Χαλκίδα

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας ημερίδα με θέμα ¨ΠρποετοιμάΖΩ το Δρόμο με Ασφάλεια¨ από το Ι.Ο.ΑΣ (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας) ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν ως εξής:
-Εναρξη-χαιρετισμοί επισήμων
-Χαιρετισμός προέδρου Ι.Ο.ΑΣ."ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" κ.Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά και παρουσίαση με θέμα:
*"Ενέργειες Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την πρόληψη των Τροχαίων Δυστυχημάτων"
*"Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα"
-Ολιγόλεπτη παρουσίαση προγράμματος "ΠροετοιμάΖΩ το Δρόμο με Ασφάλεια", Γεώργιος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

-Παρουσίαση Εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα Σχολεία, Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, Υπεύθυνος   Θεμάτων Νεότητας του Ι.Ο.ΑΣ."Πάνος Μυλωνάς"

-Είσηγηση με θέμα:"Βασικές Αρχές Ασφαλούς Οδήγησης",Ευγένιος Πετούμενος,Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου, Εθελοντής

-Εισήγηση-Παρουσίαση με θέμα: "Περιβάλλον και Οδική Ασφάλεια", Νικόλαος Χασσάνδρας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλογου "ΓΑΙΑ"
-Πρόσκληση εθελοντών για συμμετοχή στις δράσεις και κλείσιμο Ημερίδας από την πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  1. Υλοποίηση δράσης <<Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα>> (16/10/2010)
  2. Παρέμβαση στον Οδικό άξονα Χαλκίδας-Μεσσαπίων: <<ΠροετοιμάΖΩ το δρόμο με ασφάλεια>> (24/10/2010)
  3. Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία <<Κυκλοφορώ με Ασφάλεια>> (προγραμματισμός ανά σχολείο)

Ελλάδα-Ισραήλ 2-1

Ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Σαλπιγγίδη, άλλο ένα από τον Καραγκούνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην 101η συμμετοχή του, ένας σούπερ Φετφατζίδης και ένας... φιλέλληνας διαιτητής, ήταν τα συστατικά για την συνταγή νίκης της εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ (2-1), που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας
Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, όμως ένα ηρωικό και αντρικό γκολ του Σαλπιγγίδη με λόμπα στο 22', άλλαξε το δεδομένα και έκοψε τα φτερά στους Ισραηλινούς. Στην συνέχεια ανέλαβε ο Σουηδός διαιτητής που για καλή μας τύχη δεν έδωσε δύο καθαρά πέναλτι στους φιλοξενούμενους (23' χέρι Παπασταθόπουλος, 45' ανατροπή Κατσουράνη σε Σέχτερ).

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λουίς Φερναντέζ, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει έστω και με την βοήθεια της τύχης ή για την ακρίβεια την βοήθεια του Σπυρόπουλου που την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του (59').

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 63' ο διαιτητής αυτή την φορά είδε το πέναλτι και ο Καραγκούνης το μετέτρεψε σε γκολ κάνοντας το δώρο στον εαυτό του για την 101η συμμετοχή του με το εθνόσημο.

Αυτό ήταν αρκετό για να δώσει στην Ελλάδα τη νίκη και να την ανεβάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, με 8 βαθμούς, την στιγμή που οι Κροάτες έχουν έναν λιγότερο και με ματς λιγότερο βέβαια.

Γήπεδο:
  "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Βοηθοί:
Χένρικ Άντρεν, Μάγκνους Σιόμπλομ (Σουηδία)

Τέταρτος: Μάρτιν Ινγκβάρσον (Σουηδία)

Κίτρινες κάρτες:  45+1' Σέχτερ

Κόκκινες κάρτες:

Γκολ: 22' Σαλπιγγίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος):
Σηφάκης, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Καφές, Κατσουράνης, Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Ισραήλ (Λουίς Φερναντέζ):
Αουάτ, Μπόνταρβ, Γκέρσον, Νάτσο, Αλμόγκ Κοέν, Κολαούτι, Σέχτερ, Κέιναν, Ραφαέλοβ, Ταμίρ Κοέν, Γκολάσα.

Τα πλάνα του Σάντος

Δίχως εκπλήξεις και με το αγαπημένο του 4-3-3 παρέταξε την εθνική μας ομάδας ο Φερνάντο Σάντος, βάζοντας στην κορυφή τον Σαλπιγγίδη αντί του Μήτρογλου. Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο φορμαρισμένος Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, αριστερά ήταν ο Σπυρόπουλος και δεξιά ήταν ο Βύντρα.

Η τριάδα στα χαφ απαρτιζόταν από τα τρία "Κ",  Κατσουράνη, Καραγκούνη και Καφές, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Σαμαράς, δεξιά ήταν ο Νίνης, ενώ στην κορυφή ήταν όπως σας προαναφέραμε ο "Σάλπι".

Η αρχή πάντως δεν ήταν εύκολη για την εθνική, αφού οι Ισραηλινοί μπήκαν με αρκετό θράσος, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα μας, ενώ είχαν μπλοκάρει τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

Το αποφασιστικό Ισραήλ...
Ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα και πιο αποφασιστικά στον αγώνα, με σκοπό να κάνουν την ζημιά από νωρίς και να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης στα χέρια τους.

Στο 7ο λεπτό μάλιστα οι Ισραηλινοί έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα αντίπαλα καρέ και ανησύχησαν τον Σηφάκη. Ο Σεχτέρ έδωσε για τον Ραφαέλοβ, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ και έτσι ο κίνδυνος πέρασε για την εθνική Ελλάδας.
Από κει και πέρα, οι διεθνείς μας ισορρόπησαν κάπως το ματς, συνήλθαν από τον λήθαργο και ήρθε μια ατυχία να φέρει κάτι καλό. Συγκεκριμένα, ο Νίνης τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Φετφατζίδης, που ανέβασε αμέσως την απόδοση της εθνικής με τις κινήσεις του.

Τρανό παράδειγμα το γεγονός πως ένα λεπτό μετά την είσοδό του, εκτέλεσε ένα φάουλ από τα πλάγια δεξιά, όμως δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα (18') ο "Φέτφα" έκανε το πρώτο του... μαγικό και κέρδισε ένα κόρνερ που βέβαια δεν είχε καλό αποτέλεσμα.

.... και ο εκτελεστής Σαλπιγγίδης (1-0)


Τα λεπτά περνούσαν και η εθνική Ελλάδας είχε πατήσει γκάζι, δημιουργώντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες και ήταν φανερό πως το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει. Κι αν στο 20 ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε στόχο, δύο λεπτά αργότερα (22') ο ίδιος παίκτης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Καφές έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον "Σάλπι" που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ισραήλ και λίγο πριν πέσει κατάφερε να "τσιμπήσει" την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό. Ο παίκτης που μας έστειλε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με το γκολ του στην Ουκρανία, πήρε ξανά το όπλο του...



Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει ακόμα, οι Ισραηλινοί λίγο έλειψε να κάνουν ζημιά. Στο 23' ο Παπασταθόπουλος έδιωξε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής, Μάρτιν Χάνσον έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάτσο έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η καταιγίδα είχε περάσει...

Στην συνέχεια, οι διεθνείς μας πήραν ξανά τα ηνία και είχαν δύο καλές στιγμές. Στη πρώτη ο Καραγκούνης βρήκε χώρο και έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής (26') το οποίο έδιωξε ο Αουάτ σε κόρνερ, ενώ στην δεύτερη (32') κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Φετφατζίδη.

Άγιος Χάνσον!
Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, τα λεπτά περνούσαν δίχως κάποια καλή φάση και ενώ φαινόταν πως το πρώτο ημίχρονο θα τελειώσει χωρίς κάτι συνταρακτικό, οι Ισραηλινοί βρήκαν την ευκαιρία να φωνάξουν δίκαια για δεύτερο πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

Ο Κατσουράνης βρήκε με το πόδι τον Σέχτερ μέσα στην περιοχή στο 45', όμως ο διαιτητής τιμώρησε τον Ισραηλινό με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Αυτό είδε και αυτό έδωσε, ο διαιτητής που δεν είχε δει επίσης το χέρι του Ανρί κόντρα στην Ιρλανδία και έστειλε τους "τρικολόρ" στο Μουντιάλ.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε πολύ μ' αυτή του πρώτου, αφού οι Ισραηλινοί μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση.

Χωριό που φαίνεται... Κολαούτι δεν θέλει (1-1)

Αυτή η ώρα δεν άργησε να έρθει, αφού λίγο πριν την συμπλήρωσης μιας ώρας παιχνιδιού ο Σπυρόπουλος έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη και έφερε το ματς στα ίσα.

Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Κολαούτι που από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και η σέντρα του κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε στα πόδια του αμυντικού του Παναθηναϊκού.

Η ισοφάριση από το Ισραήλ, έκοψε τα χαμόγελα και "πάγωσε" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Φερνάντο Σάντος ήταν έτοιμος να κάνει την κίνηση του από τον πάγκο, ετοιμάζοντας τον Μήτρογλου, όμως δεν πρόλαβε.

Όσο κακή ήταν η αμυντική μας λειτουργία, τόσο εύκολα βγαίναμε στην επίθεση και δημιουργούσαμε προβλήματα στα αντίπαλα καρέ.

Ο "Κάρα" γιόρτασε τα 101 με γκολ (2-1)


Κάπως έτσι φτάσαμε στο 63', όπου ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Αουάτ και ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι. Σωστή απόφαση από τον διαιτητή, που για καλή μας τύχη αυτή την φορά είδε την παράβαση και είχε 1 στα 3. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραγκούνης που στην 101η συμμετοχή του με την εθνική σκόραρε, κάτι που είχε κάνει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Και ενώ άπαντες στο στρατόπεδο της εθνικής Ελλάδας πανηγύριζαν το γκολ του "τυπάρα", ο Βερμούτ λίγο έλειψε να μας... κεράσει ένα πικρό ποτήρι, αφού στην πρώτη επαφή του με την μπάλα μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Η τύχη ήταν γι' άλλη μια φορά στο πλευρό της Ελλάδας.

Στο 76' πάντως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας είχε την μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς, όμως ο Βύντρα δεν εκμεταλλεύτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Φετφατζίδη και το σουτ του εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Αουάτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ζαχάβι λίγο έλειψε να ισοφαρίσει τα αυτογκόλ του αγώνα, όμως η κεφαλιά του προς τον τερματοφύλακά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το ξέρεις πως αν τρως μήλα... χάνεις πιο γρήγορα βάρος;

Φωτό: © Fotolia
Το χαρακτηριστικό φρούτο του φθινοπώρου είναι πολύ πιο "χρήσιμο" από ότι νομίζεις... 

Οι γυναίκες που τρώνε μήλα (ή ακόμη και αχλάδια) καθημερινά για όσο διάστημα κάνουν δίαιτα, τείνουν να χάσουν πιο γρήγορα βάρος, σε σχέση πάντα με εκείνες που δεν τρώνε φρούτα στη δίαιτά τους. “Στις θρεπτικές ιδιότητές του, διακρίνεται η θετική συμβολή στη πέψη και στην καύση του λίπους. Επίσης, ρυθμίζει ευεργετικώς την αρτηριακή πίεση του αίματος, την γλυκόζη και την όρεξη” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Με λίγα λόγια, το μήλο επιταχύνει τις διαδικασίες. Σε οδηγεί στο ποθητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα.
Σημαντικό tip: Μετά από κάθε γεύμα, μην βουρτσίζεις αμέσως τα δόντια σου γιατί το αλκαλικό της οδοντόπαστας σε συνδυασμό με το όξινο περιεχόμενο του φαγητού κάνουν κακό στα δόντια. Αμέσως μετά το γεύμα σου φάε ένα μήλο. Λόγω της έντονης παρουσίας φυτικών ινών, το μήλο δρα θετικά στην υγεία των δοντιών, κάνοντας "μασάζ" στα ούλα.

ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ!

Προστατεύει τα οστά: Μια συγκεκριμένη ουσία που εντοπίζεται στο μήλο, η φλοριδζίνη, προστατεύει από την οστεορπόσωση μετά την εμμηνόπαυση και φέρεται να αυξάνει την οστική πυκνότητα.

Βοηθά στην καταπολέμηση του άσθματος: Ένας χυμός μήλου σε καθημερινή βάση, μειώνει τις κρίσεις άσθματος σε σχέση πάντα με ανθρώπους που πίνουν χυμό μια φορά το μήνα.

Μειώνει την χοληστερίνη: Η πηκτίνη που βρίσκεται στα μήλα βοηθά στην μείωση της τιμής της κακής χοληστερίνης. Μάλιστα έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν 2 μήλα την ημέρα, μπορούν να μειώσουν εως και 16% την χοληστερίνη.

Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου: Η κατανάλωση μήλων φαίνεται πως έχει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού, αλλά και του καρκίνου στο συκώτι κτλ.
Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Η πηκτίνη προμηθεύει τον οργανισμό με τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να μειώνονται οι ανάγκες του για ινσουλίνη.

ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί ποια είναι τα ωφέλη καθενός από αυτά:

Κόκκινο μήλο: Η παρουσία της ανθοκυανινης είναι ισχυρή και δρα προστατευτικά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα την "κακή" (LDL) χοληστερόλη και προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι της οξείδωσης των ελεύθερων ριζών.

Πράσινο μήλο: Λόγω της παρουσίας της ζεαξανθινης και της λουτεινης προστατευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κίτρινο μήλο: Ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών, προλαμβάνει το καρκίνο του παχέος εντέρου, διατηρεί σε υγιές επίπεδο το δέρμα, προστατεύει έναντι των φλεγμονών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

ΝΙΚΟΣ Σ. ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Γεννήθηκα το 1947 στην Καστέλλα του Δήμου Μεσσαπίων και είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, διετέλεσα Διευθυντής Οικονομικού Προγραμματισμού και Διοίκησης στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης του ΥΠΕΧΩΔΕ και για μεγάλο χρονικό διάστημα Γενικός Διευθυ- ντής με αρμοδιότητα την περιφερειακή ανά- πτυξη μέσα από τα συγχρηματοδοτουτου- μενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( 2ο και 3ο Κ.Π.Σ). Εργάστηκα, επίσης, σε με- γάλες βιομηχανίες και κατασκευαστικές εται- ρείες ως οικονομοτεχνικός σύμβουλος σε προγράμματα επενδύσεων, ανάπτυξης και χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης.

Επί σειρά ετών, ανέπτυξα ουσιαστική δράση στο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κίνημα. Κατά τα τελευταία έτη ιδιαίτερα, από τη θέση του Προέδρου του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου " Η Γαία", που εδρεύει στα Ψαχνά και αριθμεί περισσότερα από 200 ενεργά μέλη, αγωνίστηκα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και αποδείχθηκε καθοριστικός ο ρόλος μου στην αποκάλυψη των μεγάλων οικολογικών προβλημάτων, για τα οποία ήταν ανυποψίαστος ο τόπος μας. Με δυναμικές παρεμβάσεις του συλλόγου μας και εμού προσωπικά, ενεργοποιήθηκε πλέον η πολιτεία και πρόσφατα εξήγγειλε τη λήψη  μέτρων για την αντιμετώπισή του προβλήματος και την εξασφάλιση πόσιμου νερού .

Έχοντας ολοκληρώσει τον επαγγελματικό μου κύκλο, αποφάσισα να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της συμμετοχής μου στο Συνδυασμό "Δημιουργία - Όραμα - Συνείδηση" (ΔΗΜ.Ο.Σ). Στη συγκεκριμένη επιλογή μου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ακέραιος χαρακτήρας και η ισορροπημένη προσωπικότητα του επικεφαλής Γιώργου Ψαθά, όπως επίσης η εντιμότητα και ικανότητα των προσώπων που αποτελούν τον κορμό του Συνδυασμού μας.

Τα κίνητρα για την ενεργή συμμετοχή μου σε τούτη την εκλογική διαδικασία είναι η εσωτερική ανάγκη προσφοράς στον τόπο μας, η συμβολή με όλες τις δυνάμεις μου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η συνείδηση του χρέους μου απέναντι στις νέες γενιές, η πεποίθησή μου ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πεπαλαιωμένη νοοτροπία και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να χτίσουμε ένα νέο, υγιή και με ανθρώπινο πρόσωπο δήμο, όπου θα προέχει το κοινό καλό έναντι της ιδιοτέλειας και του ατομισμού.

Σήμερα ζω στην Καστέλλα και είμαι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ντίνα Κωνσταντοπούλου, με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.

Θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση κάθε δημότη, για επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, στα τηλέφωνα  6942560299 & 22280-22055 και στο e-mail hasnikos@gmail.com

Νίκος Σ. Χασάνδρας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

“Στο σφυρί” 4.000 αυτοκίνητα



Μια Porsche Cayenne ξεκινάει από 12.000 ευρώ, ενώ ένα Hammer Η3 του 2008 από 15.500
Τιμές που μπορεί να εντυπωσιάζουν, όμως είναι για... λίγους. Δεκάδες υπερπολυτελή αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες λόγω χρεών μένουν στα πάρκινγκ... απούλητα.

Μονάχα μέσα στο Σεπτέμβριο οι τράπεζες πούλησαν μέσω πλειστηριασμού περίπου 4.000 αυτοκίνητα όμως ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε σχέση με όσα βρίσκονται στην κατοχή τους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στους πλειστηριασμούς τις υψηλότερες τιμές δεν πιάνουν, όπως θα περίμενε κανείς, τα βαριά ονόματα της αγοράς, αλλά οι φίρμες με τα αυτοκίνητα πόλης.

Τα υπερπολυτελή μένουν στα... αζήτητα λόγω οικονομικής κρίσης. Οι έμποροι, που βάσει νόμου, είναι οι μόνοι που μπορούν να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς δεν αγοράζουν πανάκριβα, κατά τα άλλα αυτοκίνητα, αν και διατίθενται σε τιμές-έκπληξη.

Έτσι και για να μην μένουν να... σκονίζονται χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα μελετάται τώρα να “ανοίξουν” οι πλειστηριασμοί και στους ιδιώτες. Ήδη σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία” οι τράπεζες έχουν έτοιμο σχέδιο που θα προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών σε πλειστηριασμούς αυτοκινήτων που επί τρεις συνεχόμενες δημοπρασίες δεν έχουν πωληθεί σε εμπόρους.

http://www.newsit.gr

Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση του τζίρου στα καταστήματα



Η ομοσπονδία εκτιμά ότι οδηγούνται σε κλείσιμο αρκετές επιχειρήσεις, ''με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία.
Μείωση του τζίρου των καταστημάτων τους διαπιστώνουν τα μέλη του Πανελληνίου Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία σημειώνει ότι έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από εκατοντάδες επαγγελματίες απ' όλη την χώρα, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου-έλλειψη πελατών) από την εφαρμογή του μέτρου.

Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι ακόμη και πριν την ψήφιση του Ν. 3868/2010, είχε εκφράσει στην κυβέρνηση τις ενστάσεις της, πλην των άλλων και για την επιλογή του χρόνου εφαρμογής, δεδομένου ότι ο κλάδος παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 40% και σε ορισμένους νομούς ακόμη μεγαλύτερη. ''Εάν σε αυτό προστεθεί και η αναμενόμενη μείωση λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος (ευρωπαϊκός μέσος όρος -25%), δεν κινδυνεύει απλά, αλλά είναι βέβαιο, ότι χιλιάδες επιχειρήσεων του κλάδου θα βάλουν λουκέτο'' αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι οδηγούνται σε κλείσιμο αρκετές επιχειρήσεις, ''με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, (σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο κύκλος εργασιών μόνο των χώρων εστίασης ανέρχεται στο ποσόν των 5,6 δισ ευρώ για το 2009 μειωμένος έναντι του 2008 κατά 800 εκατομμύρια ευρώ) και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας''.

http://www.newsit.gr

Πως θα είναι η νέα φοροκάρτα


Χωρίς όνομα και ΑΦΜ θα είναι η νέα κάρτα με την οποία θα πηγαίνουμε για ψώνια από τον νέο χρόνο. Πως θα γίνεται η προμήθεια της κάρτας και ποιος θα πληρώνει τον... “λογαριασμό”;

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, είπε ότι οι κάρτες αυτές: «Δεν θα έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε όνοµα, αλλά µόνο έναν αύξοντα αριθµό, τον οποίο µόνο το υπουργείο Οικονοµικών θα µπορεί να ταυτίσει µε πρόσωπο»!

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει υπουργείο Οικονοµικών και τραπεζίτες αφορά την ενεργοποίηση των καρτών µε τρία απλά βήµατα:

1 Οι πολίτες, χωρίς κόστος, προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση µε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη µία όψη της κάρτας περιλαµβάνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονοµικών και της τράπεζας (οι διαφηµιστικοί λόγοι αλλά και η εν δυνάµει πελατεία που διαµορφώνεται από καταναλωτές και επιχειρήσεις κάνουν τις τράπεζες να µη ζητούν χρεώσεις) και ο µοναδικός αριθµός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει µια µαγνητική ταινία.

2 Ο φορολογούµενους, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργηθεί ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα µπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα µε τον αριθµό των µελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet, θα µπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

3 Η φοροκάρτα είναι έτοιµη για χρήση. Με κάθε συναλλαγή, είτε µε µετρητά είτε µε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούµενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηµατάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα µηχανήµατα ΡΟS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες. Με το πέρασµα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν µε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηµέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων µε τις οποίες συνεργάζονται αλλά δεν θα έχουν καµία πληροφορία για τον φορολογούµενο που έκανε τη συναλλαγή. Θα βλέπουν ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε αριθµό κάρτας Χ αγόρασε, για παράδειγµα, ένα ζευγάρι παπούτσια αξίας 70 ευρώ από το συγκεκριµένο κατάστηµα.

Στο τέλος Σ κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργήσει η ΓΓΠΣ, θα µπορούν να µπαίνουν στο σύστηµα και να βλέπουν – µε χρήση των προσωπικών τους κωδικών – πόσες αποδείξεις έχουν µαζέψει.
Η χρήση της φοροκάρτας τουλάχιστον για το 2011 θα είναι προαιρετική και δεδοµένου ότι στην αρχή τουλάχιστον όλα τα καταστήµατα και οι ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν θα µπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστηµα – εξαιτίας των απαραίτητων µηχανηµάτων ΡΟS – οι χάρτινες αποδείξεις θα µπορούν να χρησιµοποιούνται κανονικά, συµπληρωµατικά.

http://www.newsit.gr

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μικρούτσικος - Θηβαίος

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά φέτος τον χειµώνα τον Χρήστο Θηβαίο «Στην ίδια πόλη υπό βροχήν», όπως είναι και ο τίτλος του πρόγραµµατος που παρουσιάζουν στην Κεντρική Σκηνή του «Σταυρού του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, τηλ. 210-9226.975) στις 22.00. Δύο µουσικοί διαφορετικών γενεών θα βρεθούν επί σκηνής ύστερα από την πρώτη τους κοινή εµφάνιση το 2002 στον ίδιο χώρο.

* Ο Στάθης Δρογώσης παρουσιάζει τα τραγούδια του από τηνεπόµενη δισκογραφική του δουλειά «Οµορφη ζωή», η οποία αναµένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέµβριο, στο «Κοο Κοο» (Ιάκχου 17, Γκάζι, τηλ. 210-3450.930) στις 22.30.

* Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει συναυλία µε τίτλο«Πάω να πω στο σύννεφο», βασισµένη στο οµότιτλο δίσκο της µε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, στο θέατρο «Κάππα» (Κυψέλης 2, τηλ. 210-8831.068) στις 21.00. Στο πλαίσιο του Μουσικού Οκτωβρίου. Εισιτήρια: 20, 15 και 10 ευρώ.

* Ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεκινά απόψε τις εµφανίσεις του στη µουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάµι» (Λάµπρου Κατσώνη 189, Αγιοι Ανάργυροι, τηλ. 210-2610.444). * Ο Δηµήτρης Μητσοτάκης (dΙΜ) και οι Ευδαίµονες παρουσιάζουν τη µουσικοχορευτική παράσταση «Αν ήτανε οι µπάµιες κρουασάν», στη µουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ. 210-3474.074) στις 22.30.

* Μουσική βραδιά µε την Αναστασία Μουτσάτσου στον δηµοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας» (Πλατεία Ν. Σµύρνης, τηλ.

210-9310.408) στις 20.00. Συνοδεύει ο Ανδρέας Βουδούρης στο πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

tanea