Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Μέσα στο κλίμα των γιορτών,της ευφορίας και του κεφιού . όπου οι αντιστάσεις βρίσκονται σε πιο χαλαρή μορφή, μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες να δεχτεί κανείς να δοκιμάσει για μια έστω φορά, κάποια ναρκωτική ουσία που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη ψυχική ανάταση.
Οι γιορτές αλλά και η καθημερινότητα δεν χρειάζονται τεχνητά μέσα για να ομορφύνουν. Η καλή παρέα, η αισιόδοξη στάση απέναντι στην ζωή και τους ανθρώπους, η πίστη στον εαυτό, η αγάπη και οι ζεστές σχέσεις μπορούν να φτιάξουν μια πραγματικά όμορφη ζωή.. Τα ναρκωτικά άλλωστε, μετά την αρχική και ψέυτικη ευφορία, προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και μπλοκάρουν όλους τους τομείς της ζωής με άσχημο τέλος τις περισσότερες φορές.
Ακόμα και η ¨αθώα¨ για πολλούς, μαριχουάνα, που η χρήση της αυξάνει την περίοδο των γιορτών, μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες επιπλοκές.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ

Οι γιορτές έχουν συνδεθεί με το κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι κατακριτέο ή ανεπιθύμητο καθώς μια μικρή και περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να φτιάξει περισσότερο την διάθεση χωρίς να επιφέρει επιπλοκές. Η χρήση όμως υπερβολικής ή και συστηματικής πσότητας οινοπνεύματος έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό.
Μια άλλη αρνητική συνέπεια αφορά στον θανατηφόρο συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης. Την περίοδο των γιορτών αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα εξαιτίας του αλκοόλ και της λανθασμένης στάσης των οδηγών που υποστηρίζουν ότι είναι νηφάλιοι παρά την κατανάλωση ποτών.
Στην πραγματικότητα ακόμα και ο εξοικειωμένος με το ποτό οδηγός, που μπορεί να φαίνεται ή να αισθάνεται νηφάλιος έχει αυξημένες πιθανότητες να μην λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του σε περίπτωση κινδύνου και άρα δύσκολα να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά.
Τέλος η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος ιδίως από άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με το ποτό, μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ιδιαίτερα αν συνδιάζεται με χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μάθε παιδί μου γράμματα…

Τριτάκι μου! Μην απογοητευτείς μόλις διαπιστώσεις πως η σχολική σου αμοιβή δεν είναι ανάλογη της προσπάθειάς σου και της αγωνίας σου. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να γκρεμίσει τις αδιαμφισβήτητες αρετές σου.

Προσπάθησε να επιβιώσεις χωρίς να ενσωματωθείς στο μίζερο περιβάλλον που σου έχουν ετοιμάσει κράτος και εκπαιδευτικό σύστημα δεκαετίες τώρα, και μάλιστα με τη συναίνεση των γονέων σου.

Συνεργάσου με δασκάλους και συμμαθητές που αισθάνονται κι εκείνοι υποβαθμισμένοι . Παίξε, τρέξε, γέλα δυνατά και με πάθος. Ζήσε την παιδική σου ηλικία, αμφισβήτησε, διεκδίκησε, βρες ισορροπίες στη ζωή, γνώρισε άλλες κουλτούρες, άλλες κοινωνίες, λιγότερο πιεστικές, φιλελεύθερες, γιατί χωρίς αυτά θα είναι σαν να μην έχεις πάει σχολείο. Εναντιώσου σε ότι σε καταπιέζει, ακόμα και αν αυτό είμαι εγώ. Δεν θα σε κατηγορήσω. Βαθιά μέσα μου ξέρω πως θα έχεις κάνει το σωστό. Ορθώσου με ύφος μπροστά σε ότι σε θέλει τέλειο, αψεγάδιαστο και ρομπότ. Αντέδρασε όταν σου ζητούν πράγματα πέραν των δυνατοτήτων σου. Μην υιοθετείς τους εξυπνακισμούς των μεγάλων. Ότι σου να κάνεις είναι για να καρπώνονται αυτοί από σένα ο,τι δεν κατάφεραν εκείνοι να κάνουν. Η φτήνια της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι υπεύθυνη για τους λιγότερο καλούς μαθητές και όχι η οξύτητα του μυαλού τους. Άνοιξε το μυαλό σου και κάνε πέρα ανθρώπους με στενά μυαλά, ανθρώπους χωρίς φαντασία.

Αφιερώσου στο σχολείο αλλά μην χάνεις την παιδικότητά σου. Ανάπτυξε τις ικανότητές σου με δασκάλους που σου ταιριάζουν. Πέταξε αποβλακωτικές μεθόδους μελέτης. Η μάθηση είναι ωραίο πράγμα, βρες όμως τη σωστή δοσολογία ανάμεσα στη μάθηση και στη ζωή. Ασχολήσου με τα μαθήματά σου με μεγάλη οικονομία χρόνου. Πίστεψε με, ο,τι προσφέρεται στο σχολείο δεν είναι χρυσός!


by Gewrgia Tsipeli

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ


Η επανεξέταση κρανίων που βρέθηκαν στο βασιλικό νεκροταφείο του Ουρ στο ιράκ, οδήγησε τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι οι ανθρωποθυσίες που συνόδευαν τις βασιλικές ταφές στην αρχαία Μεσοποταμία, ήταν πολύ πιο φρικιαστικές από ότι πιστέυαμε.
Στο πλαίσιο της βασιλικής νεκρώσιμης τελετής, δεν χορηγούταν δηλητήριο στους αυλικούς ώστε ο θάνατός τους να είναι ήρεμος. Αντιθέτως, τους τρυπούσαν το κεφάλι με ένα αιχμηρό αντικείμενο, κάτι σαν δόρυ. Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού έκαναν αξονικές τομογραφίες σε 2 κρανία που βρέθηκαν στο νεκροταφείο των 4.500 ετών, το οποίο έχει 16 τάφους γεμάτους χρυσάφι και κοσμήματα και ανακαλύθφηκε την δεκαετία του 1920.
Όταν πέθαινε ή ακόμα και πριν πεθάνει ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα, κάποια μέλη της βασιλικής αυλής, υπηρέτριες, πολεμιστές κ.α θανατώνονταν.
Τα κρανία που βρέθηκαν ανάμεσα στα λείψανα ήταν λίγα και θρυμματισμένα. Δεν θρυμματίστηκαν την στιγμή του θανάτου, αλλά εξαιτίας του βάρους του χώματος που μαζέυτηκε πάνς τους με το πέρασμα των αιώνων.
Οι ερευνητές, έκαναν ιατροδικαστικές εξετάσεις προκειμένου να ανακαλύψουν τα πιθανά αίτια θανάτου των 2 ανθρώπων. Ανακάλυψαν 2 στρογγυλές οπές στο κρανίο του στρατιώτη και μία στης γυναίκας, όλες με διάμετρο 2,5 εκατοστών περίπου. Τέτοιου είδους ρωγμές θα μπορούσαν να σχηματιστούν μόνο αμ οι οπές έγιναν όταν οι 2 άνθρωποι ήταν ακόμα ζωντανοί, καθώς τα πιο εύθραστα κρανιακά οστά θα είχαν θρυμματιστεί αν οι οπές ήταν μεταθανάτιες.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Οι γιορτές συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα αλλά η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργεί και θλίψη σε ορισμένους. Ο ερχομός του νέου έτους αποτελεί μια καλή ευκαιρία για απολογισμό και καθορισμό νέων στόχων και δεσμέυσεων.
Ο βασικότερος παράγοντας που που καθιστά δυνατότερη την αρνητική διάθεση του ατόμου κατά την περίοδο των γιορτών βρίσκεται κυρίως στην αντίθεση της ψυχικής του διάθεσης και της γενικότερης γιορτινής διάθεσης των τριγύρω.
Εντοπίζοντας τους ακριβής λόγους της κατάστασης και αναγνωρίζοντας τις πραγματικές σας επιθυμίες για το τι είναι αυτό που θα σας έκανε να νοιώσετε καλύτερα, ίσως να μπορέσετε να βρείτε και τους τρόπους για να το πετύχετε. Ακόμα, αν και οι λόγοι είναι μη αναστρέψιμοι, η αποδοχή τους, βοηθά να οριστεί η θλίψη, πάυοντας να βιώνεται ως απροσδιόριστη και αδικαιολόγητη, κάτι που αυξάνει την αγωνία και την αρνητική διάθεση.
Το αποτελεσματικότερο φάρμακο για τους περισσότερους που βιώνουν την θλίψη των γιορτών είναι η κινητοποίηση των αποθεμάτων της ψυχικής διάθεσης που κρύβει ο εαυτός τους. Πρέπει να διατηρούν την χαρά και να αντιμετωπίζουν την θλίψη τόσο όσο μπορούν και ανεξάτητα από το κλίμα των ημερών.
Ένας καινούριος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας και πολλοί θα μπούν στην διαδικασία να κάνουν τον απολογισμό τους για τον χρόνο που πέρασε. Αν ο απολογισμός σας δεν είναι θετικός, μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε την χρονιά που έρχεται και όχι να απογοητευτείτε. Ο αναστοχασμός, βοηθά να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και να αντιμετωπίσετε το νέο χρόνο της ζωής σας αποτελεσματικότερα, θέτοντας καινούριους στόχους και σκοπούς.