Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ

Οι γιορτές έχουν συνδεθεί με το κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι κατακριτέο ή ανεπιθύμητο καθώς μια μικρή και περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να φτιάξει περισσότερο την διάθεση χωρίς να επιφέρει επιπλοκές. Η χρήση όμως υπερβολικής ή και συστηματικής πσότητας οινοπνεύματος έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό.
Μια άλλη αρνητική συνέπεια αφορά στον θανατηφόρο συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης. Την περίοδο των γιορτών αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα εξαιτίας του αλκοόλ και της λανθασμένης στάσης των οδηγών που υποστηρίζουν ότι είναι νηφάλιοι παρά την κατανάλωση ποτών.
Στην πραγματικότητα ακόμα και ο εξοικειωμένος με το ποτό οδηγός, που μπορεί να φαίνεται ή να αισθάνεται νηφάλιος έχει αυξημένες πιθανότητες να μην λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του σε περίπτωση κινδύνου και άρα δύσκολα να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά.
Τέλος η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος ιδίως από άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με το ποτό, μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ιδιαίτερα αν συνδιάζεται με χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: