Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μάθε παιδί μου γράμματα…

Τριτάκι μου! Μην απογοητευτείς μόλις διαπιστώσεις πως η σχολική σου αμοιβή δεν είναι ανάλογη της προσπάθειάς σου και της αγωνίας σου. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να γκρεμίσει τις αδιαμφισβήτητες αρετές σου.

Προσπάθησε να επιβιώσεις χωρίς να ενσωματωθείς στο μίζερο περιβάλλον που σου έχουν ετοιμάσει κράτος και εκπαιδευτικό σύστημα δεκαετίες τώρα, και μάλιστα με τη συναίνεση των γονέων σου.

Συνεργάσου με δασκάλους και συμμαθητές που αισθάνονται κι εκείνοι υποβαθμισμένοι . Παίξε, τρέξε, γέλα δυνατά και με πάθος. Ζήσε την παιδική σου ηλικία, αμφισβήτησε, διεκδίκησε, βρες ισορροπίες στη ζωή, γνώρισε άλλες κουλτούρες, άλλες κοινωνίες, λιγότερο πιεστικές, φιλελεύθερες, γιατί χωρίς αυτά θα είναι σαν να μην έχεις πάει σχολείο. Εναντιώσου σε ότι σε καταπιέζει, ακόμα και αν αυτό είμαι εγώ. Δεν θα σε κατηγορήσω. Βαθιά μέσα μου ξέρω πως θα έχεις κάνει το σωστό. Ορθώσου με ύφος μπροστά σε ότι σε θέλει τέλειο, αψεγάδιαστο και ρομπότ. Αντέδρασε όταν σου ζητούν πράγματα πέραν των δυνατοτήτων σου. Μην υιοθετείς τους εξυπνακισμούς των μεγάλων. Ότι σου να κάνεις είναι για να καρπώνονται αυτοί από σένα ο,τι δεν κατάφεραν εκείνοι να κάνουν. Η φτήνια της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι υπεύθυνη για τους λιγότερο καλούς μαθητές και όχι η οξύτητα του μυαλού τους. Άνοιξε το μυαλό σου και κάνε πέρα ανθρώπους με στενά μυαλά, ανθρώπους χωρίς φαντασία.

Αφιερώσου στο σχολείο αλλά μην χάνεις την παιδικότητά σου. Ανάπτυξε τις ικανότητές σου με δασκάλους που σου ταιριάζουν. Πέταξε αποβλακωτικές μεθόδους μελέτης. Η μάθηση είναι ωραίο πράγμα, βρες όμως τη σωστή δοσολογία ανάμεσα στη μάθηση και στη ζωή. Ασχολήσου με τα μαθήματά σου με μεγάλη οικονομία χρόνου. Πίστεψε με, ο,τι προσφέρεται στο σχολείο δεν είναι χρυσός!


by Gewrgia Tsipeli

Δεν υπάρχουν σχόλια: