Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1) Η.Π.Α 237.697.097
2) Ιαπωνία 73.824.660
3) Γερμανία 49.223.500
4) Ιταλία 39.059.754
5) Γαλλία 36.039.000
6) Αγγλία 34.594.400
7) Ρωσία 30.990.000
8) Κίνα 30.650.000
9) Ισπανία 25.158.244
10)Βραζιλία 23.023.000

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση.


Η λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση είναι μια νέα τεχνική περιορισμού της χωρητικότητας του στομάχου για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η επέμβαση μοιάζει απο άποψη φυσιολογίας αλλά και εξωτερικά με τη γαστρεκτομή sleeve (γαστρικό μανίκι). Το στομάχι παίρνει μορφή σωλήνα χωρίς όμως να αφαιρεθεί κάποιο μέρος του, μόνο με πτύχωση του μείζονος τόξου με λίγες εξωτερικές (ορομυικές) ραφές. Με την τεχνική αυτή η χωρητικότητα και η διατασιμότητα του στομάχου περιορίζονται δραματικά και ο κορεσμός επέρχεται με μικρές ποσότητες τροφής. Η μέθοδος είναι εντελώς ακίνδυνη και έχει να παρουσιάσει μόνο πλεονεκτήματα: ελάχιστο τραύμα, ανύπαρκτες επιπλοκές, αποφυγή εμφύτευσης σιλικόνης στον οργανισμό, αξιόπιστη απώλεια βάρους, επαναληψιμότητα και πλήρη αναστρεψιμότητα. Με τη γαστρική πτύχωση δεν υφίσταται πρακτικά κίνδυνος σηπτικών επιπλοκών όπως με τη sleeve, γιατί δεν γίνεται εκτομή στομάχου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αναστροφής. Με την αφαίρεση των ραμάτων ο στόμαχος ανακτά αυτόματα το αρχικό του σχήμα.

Η επέμβαση γίνεται χωρίς τομές λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά σε όλους σχεδόν τους ασθενείς. Τη μόνη ίσως εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις εξεσημασμένης ηπατομεγαλίας ή ακραίας παχυσαρκίας. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 60 λεπτά και η νοσηλεία 1-2 ημέρες. Δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις, ρινογαστρικός σωλήνας και καθετήρας στην κύστη. Η μόνη μετεγχειρητική παρενέργεια είναι μια παροδική και ήπια ναυτία που διαρκεί 2-4 ημέρες και αντιμετωπίζεται με χορήγηση αντιεμετικών. Τις πρώτες 15 ημέρες επιτρέπεται η λήψη μόνο υγρών και ημιστερεών, μέχρι να παρέλθει το γαστρικό οίδημα και να αποκατασταθεί η κινητικότητα του στομάχου. Με τη γαστρική πτύχωση ο στόμαχος συμπεριφέρεται όπως και με τη sleeve. Η μικρή του χωρητικότητα δεν επιτρέπει μεγάλα γεύματα (αρχικά 4-5 κουταλιές). Τον πρώτο καιρό η σύγχρονη λήψη τροφής και υγρών μπορεί να προκαλέσει πόνο ή εμετό. Η χωρητικότητα του στομάχου αυξάνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες και το βάρος σταθεροποιείται μετά απο απώλεια 25-40 κιλών. Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζουμε τη μέση απώλεια βάρους των 20 πρώτων ασθενών μας, τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση.

Η έλλειψη επιπλοκών και η αναστρεψιμότητα της λαπαροσκοπικής γαστρικής πτύχωσης την κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμη σαν εναλλακτική βαριατρική τεχνική. Η μέθοδος αυτή είναι πρακτικά η μοναδική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας και δεν επιθυμούν τοποθέτηση εμφυτευμάτων (γαστρικός δακτύλιος) ή αφαίρεση στομάχου (γαστρεκτομή sleeve). Όπως και με τη γαστρεκτομή sleeve, στη λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση δεν απαιτείται ιδιαίτερη ιατρική παρακολούθηση, δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις συνεργασίας και οι περιορισμοί στη διατροφή είναι ελάχιστοι.

Πλεονεκτήματα της γαστρικής πτύχωσης

Είναι εξαιρετικά ασφαλής. Δεν υπάρχουν σηπτικές ή άλλες απώτερες επιπλοκές.

Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος παραμένει απολύτως φυσιολογική. Δεν υπάρχει δυσαπορόφηση θρεπτικών συστατικών.

Δεν απαιτείται εμφύτευση ξένων υλικών (δακτύλιος σιλικόνης) και εκτομή του στομάχου (sleeve).

Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες ή περιορισμοί στη διατροφή.

Είναι αναστρέψιμη. Με την αφαίρεση των ραμάτων ο στόμαχος ανακτά την αρχική του μορφή.

Είναι επαναλήψιμη. Αν μελλοντικά χρειαστεί νέος περιορισμός της χωρητικότητας, η μέθοδος μπορεί να επαναληφθεί.

Απαιτεί ελάχιστη νοσηλεία (1-2 ημέρες).

Έχει το χαμηλότερο κόστος.

by Dimoula

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Προς νέο ιστορικό ρεκόρ οι αυτοκτονίες στον αμερικάνικο στρατό: 140 καταγράφηκαν μόνο στο πρώτο δεκάμηνο του 2009. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι και διευκρίνισε ότι υπάρχουν και άλλες 71 αυτοκτονίες απόστρατων. Το ένα τρίτο του συνόλου των περιπτώσεων ήταν άτομα που δέν είχαν υπηρετήσει στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Οι μήνες με τα περισσότερα περιστατικά ήταν ο περσινός Ιανουάριος και Φεβρουάριος, ενώ μετά η τάση ακολούθησε ελαφρώς καθοδική πορεία.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ? ΧΜΜΜΜΜ...

Το 60% περίπου των νέων στην Ταιβάν, έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν, ενώ πάνς από το 30% δεν έχουν κάποιο στόχο στην ζωή τους επειδή δεν έχουν πρότυπα και στήριξη από την οικογένεια, σύμφωνα με μια έρευνα, σε δείγμα 4.475 μαθητών και φοιτητών, από 15-22 ετών. Οι περισσότεροι είχαν εξετάσει την ιδέα της αυτοκτονίας, με το 23% να το σκέφτεται ακόμα. Περίπου το 34% απάντησε ότι δεν έχει ιδέα για το τι θα κάνει στην ζωή του. Ύστερα από χρόνια πληθωρισμού και μείωσης των εισοδημάτων, η ανεργία στην Ταιβάν αυξήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ στις αρχές του χρόνου, με την οικονομία σε βαθιά ύφεση.
Εώς και 4.400 άνθρωποι αυτοκτονούν ήδη κάθε χρόνο στην ασιατική χώρα.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Ιρλανδία 1.676 λίτρα ανά άτομο ετησίως
Η.Π.Α 1.631
Ισλανδία 1.609
Νορβηγία 1.543
Αυστραλία 1.521
Δανία 1.477
Ελβετία 1.455
Λουξεμβούργο 1.433
Ισπανία 1.432
Γερμανία 1.411

Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Όταν ο άνθρωπος πατάει τα 45 χρόνια ζωής και ενώ θεωρητικά βρίσκεται στο απόγειο της κοινωνικής και επαγγελματικής του δόξας, τα «καμπανάκια» αρχίζουν να «χτυπούν». Οι αυξημένες τιμές χοληστερίνης και πίεσης του αίματος υποσκάπτουν την ασφάλεια της καρδιαγγειακής λειτουργίας, η οστέινη πυκνότητα μειώνεται και οι χόνδροι «στεγνώνουν». Ταυτόχρονα, η μυϊκή μάζα συρρικνώνεται και ο μεταβολισμός πέφτει, με συνέπεια ο,τι τρώτε να μετατρέπεται σε λίπος. Δυστυχώς, όλα αυτά μπορεί να είναι αιτίες πρόκλησης αιφνίδιων βλαβών που πιθανών να σας ταλαιπωρήσουν για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Και αν δεν έχετε προνοήσει να θωρακίσετε τον εαυτό σας όσο ήσασταν νέοι, τώρα που ωριμάσατε πρέπει να γυμναστείται.
Η επιλογή σας είναι μονόδρομος, αφού όσο ασκείστε τόσο το μυοκάρδιο δυναμώνει. Άρα μπορεί να ωθεί περισσότερο αίμα σε κάθε παλμό οδηγώντας την πίεση σε χαμηλότερες τιμές και εξισορροπώντας ιδανικά τις πυκνότητες των λιποπρωτεϊνών HDL και LDL (της καλής και κακής χοληστερίνης). Επίσης, με τη συστηματική άσκηση ενδυναμώνουν οι τένοντες και λιπαίνονται επαρκώς οι κοιλότητες των συνδέσμων, βοηθώντας στην ευκινησία της άρθρωσης. Επιπλέον, η αύξηση του μυϊκού ιστού επιφέρει καλύτερες και αποδοτικότερες καύσεις λίπους ακόμη και όταν είστε τελείως αδρανής (π.χ. κατάσταση ύπνου) βοηθώντας να μειωθεί το στρώμα λίπους που περιβάλει το στομάχι.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μειώνονται αρκετά οι πιθανότητες να εμφανιστεί στεφανιαία νόσος η οποία απειλεί ένα στους δέκα άντρες άνω των 45.

by Iwanna

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟΥ

Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος για το νερό World Water War

Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της.

Η ιδέα αυτή αποτέλεσε την υπόθεση μίας μονόλεπτης κινηματογραφικής προβολής, δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου.

World Water War


Πρόκειται για τους φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου, Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη, που συμμετείχαν με την ταινία «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος». Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Want to Subscribe?
Sign In or Sign Up now!
Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό π...
«Η έλλειψη νερού στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και μαχών μεταξύ των λαών. Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να δείξει την αξία του, ενώ στις δολοφονίες εμπλέκονται άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, που αποδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος» δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης.
Η ταινία θα προβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη, ενώ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.


πηγή:prasino-hamomilaki

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ

Στην Αρκτική εκτός από σκελετούς μαμούθ και πολικές αρκούδες, υπάρχουν ακόμα λιωμένα παγόβουνα καθώς και τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου.
Στις 2 Αυγούστου 2007 στήθηκε η ρωσική σημαία στον πυθμένα του Βόρειου Πόλου, μία κίνηση που σαφώς δεν ήταν για πλάκα, αφού έχει υπολογιστεί ότι το 25% των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων που έχουν απομείνει στον πλανήτη βρίσκονται θαμμένα κάτω από τον Αρκτικό Ωκεανό. Και ενώ η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αγχώσει ανθρώπους και ζώα, το κυνήγι του πετρελαίου ανάμεσα σε Ρωσία, Καναδά και Η.Π.Α. θα είναι μάλλον η χαριστική βολή για τη χώρα των πάγων.
Πάντα τραβούσε το ενδιαφέρον των εξερευνητών. Τελευταία όμως και των ταξιδιωτών αφού έστω και μία φορά να δει κάποιος το βόρειο σέλας νιώθει ιδιαίτερα τυχερός. Εκεί ο ήλιος ανατέλλει και δύει μόνο μία φορά το χρόνο, το λυκόφως διαρκεί σχεδόν δύο εβδομάδες και μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το ρολόι του σε οποιαδήποτε χρονική ζώνη τον συμφέρει.
Όμως ο παγωμένος παράδεισος λιώνει. Η Αρκτική χάνει σχεδόν το 10% του πάγου της ανά δεκαετία από το 1953. Το μόνιμα παγωμένο έδαφος λιώνει, τα δέντρα στην τάιγκα γέρνουν και πέφτουν, δημιουργώντας το φαινόμενο που αποκαλείται από τους επιστήμονες «μεθυσμένο δάσος». Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται μαζικοί θάνατοι καριμπού ( όπως ονομάζονται οι τάρανδοι στην Αρκτική). Οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στην εξάπλωση της τάιγκα βορειότερα καλύπτοντας τις λειχήνες της τούνδρας και κατ’ επέκταση την τροφή των ταράνδων. Η πολική αρκούδα εξαφανίζεται ενώ η τιμή του πετρελαίου συνεχώς ανεβαίνει και οι πάγοι λιώνουν. Ο δρόμος προς την κατάκτηση του πυθμένα της Αρκτικής είναι ανοιχτός.

by Iwanna!!!!!