Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο Siemens: Όλοι αθώοι με τη βούλα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.!


 
Ολοκληρώθηκε χθες η δικομματική μεθόδευση όχι μόνο για να παραγραφεί το σκάνδαλο της Siemens, αλλά και για να μην μπορέσει ποτέ στο μέλλον η Βουλή να ελέγξει το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο και τους υπουργούς που ενέχονται σ' αυτό. Η ηχηρή αποδοκιμασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -ψήφισαν μόλις 149 ενώ χρειάζονταν 150...- στην πρόταση κατηγορίας κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη εξυπηρέτησε και τα δύο κόμματα εξουσίας, καθώς κανένα στέλεχός τους δεν κινδυνεύει από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Όλοι αθωώθηκαν...
Απορρίφθηκε η πρόταση κατηγορίας κατά Χρ. Μαρκογιαννάκη, Γ. Αλογοσκούφη
"Όλα τα εγκλήματα στη χώρα έγιναν συναινετικά. Οι υπερπλειοψηφίες έχουν καταστρέψει τη χώρα" τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι "η συναίνεση αυτή υπάρχει και σήμερα εδώ". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "κανένα από τα δύο κόμματα δεν ήθελε να ακουμπήσει την αυτοκρατορία που λέγεται Siemens" και ότι η γερμανική εταιρεία αποτελεί μέρος της ιστορίας της νεοαποικιοκρατίας στην Ελλάδα.

"ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Siemens δεν θέλουν τη διαλεύκανση με βάση τη θεωρία 'κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει' και 'μην σκαλίζεις τα δικά μου γιατί θα σκαλίσω τα δικά σου", επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας στους βουλευτές των δύο κομμάτων ότι την Τετάρτη αγκαλιαζόσαστε και την Πέμπτη τσακώνεστε αν το σκάνδαλο είναι πράσινο ή γαλάζιο. "Τι έγινε το 'θα ματώσουμε' και η αυτοκάθαρση που υπόσχονταν Παπανδρέου και Σαμαράς;" ρώτησε υπενθυμίζοντας ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί η απόφαση για πρόστιμο στην Siemens.

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την πρότασή του

Στις δύο κάλπες για τους πρ. υπουργούς της Ν.Δ. βρέθηκαν 165 ψηφοδέλτια, καθώς Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ είχαν αποχωρήσει, ενώ απουσίασαν 5 από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: η Βάσω Παπανδρέου (όμως το πρωί ήταν στη Βουλή...), οι τραυματίες Δημήτρης Παπουτσής (υπέστη ρωγμώδες κάταγμα την Πέμπτη) και Σάββας Εμινίδης (είχε ατύχημα προ ημερών, που δεν τον εμπόδισε να μιλήσει για τα πανεπιστήμια...) και οι Θωμάς Ρομπόπουλος και Άγγελος Τόγιας που απουσίαζαν στο εξωτερικό.
Για τον Χρ. Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 ναι, 9 όχι, 12 άκυρα, 10 παρών και 9 λευκά. Για τον Γ. Αλογοσκούφη ψήφισαν 130 ναι, 8 όχι, 11 άκυρα, 9 παρών, 7 λευκά. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο ψηφοδέλτιό του "Όχι στο κουκούλωμα".

Αντιδράσεις

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και ισχυρίσθηκε ότι η ίδια "και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Τα άλλα κόμματα, και κυρίως η Ν.Δ., και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας".
"H άθλια μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής μου στην υπόθεση Siemens με κατασκευασμένες και έωλες κατηγορίες κατέρρευσε οριστικά. Η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από βουλευτές όλων των πτερύγων την καταδίκασε για δεύτερη φορά" δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών σχολίασε ότι "μετά τη παρωδία συναίνεσης στην Παιδεία ακολούθησε η συναίνεση στο κουκούλωμα. Αντί να βάλουν το 'μαχαίρι στο κόκαλο', αντί να 'ματώσουν', αντί να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα και τους ενεχόμενους σε αυτά, τα κουκουλώνουν".  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ....


avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: