Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τζόγος και ποδόσφαιρο.....

Στον τζόγο, αλλά και όπου υπάρχει χρήμα, συνωστίζονται συμφέροντα τα οποία δίνουν μάχη για όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα. Την μάχη τελικά κερδίζουν οι καλύτερα οργανωμένοι, αυτοί που με το χρόνο καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με την εξουσία και να μπουν στο σύστημα. Δεν είναι τυχαίο που το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έσπασε σε μια στιγμή που προσπαθούν με βίαιο τρόπο να <<εξορθολογίσουν>> τον δημόσιο τομέα.
Μια πρώτη απάντηση, βρίσκεται στις λίστες των αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο  και με τις οποίες ο κρατικός τζόγος βγαίνουν στο σφυρί. Μια δεύτερη απάντηση, προκύπτει από το τοπίο της απελευθέρωσης της αγοράς του τζόγου, η οποία έχει άμεση σχέση με το ξεπούλημα αυτών των άκρως κερδοφόρων κρατικών δραστηριοτήτων. Το παζλ θα συμπληρωθεί όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν οι προσφορές και να δουμε ποιοί πήραν τι και πως ακριβώς μοιράστηκε η πίτα.
Όλοι γνωρίζουν ότι από τα παλιά τα χρόνια στήνονταν παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκείνα τα ένδοξα χρόνια, τα στημένα είχαν κυρίως βαθμολογικό κίνητρο. Τα πάντα άλλαξαν όταν το στοίχημα αγκάλιασε και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μιλώντας για στοίχημα και στημένα παιχνίδια, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κατά κύριο λόγο το παράνομο στοίχημα και όχι τον ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ, εξαιτίας του παράνομου στοιχήματος, έχει τεράστια διαφυγόντα κέρδη, καθώς στο παράνομο με τις μεγάλες αποδόσεις, εκτός από αυτούς που παίζουν στα σίγουρα, παίζουν και δεκάδες χιλιάδες παίχτες. Είναι προφανές, ότι η διαχείριση ενός τέτοιου συστήματος παράνομου στοιχήματος μπορεί να γίνει μόνο από τον υπόκοσμο και υπό την ανοχή και την αδυναμία του οργανωμένου κράτους......

Δεν υπάρχουν σχόλια: