Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επιλογή της κυβέρνησης η ακρίβεια....

Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 6,8% σε ένα χρόνο, κατεβάζοντας τις μέσες απολαβές λίγο πιο πάνω από το 60% του κοινοτικού μέσου όρου. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περιορίστηκε κατά 5%, κάνοντας την σύγκλιση εισοδημάτων άπιαστο όνειρο, αλλά η ακρίβεια καλά κρατεί!!!! Το κόστος ζωής στην Ελλάδα παρέμεινε και το 2011 πολύ κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο, επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ τους πολίτες που πλήττονται από τις συνεχείς φοροεπιδρομές..
Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία 10ετία, η ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα περιορίστηκε κατά 20% συγκριτικά με τους <<αντιπάλους>> εντός και εκτός Ε.Ε.Αιτία ήταν οι ανατιμήσεις και η έλλειψη επενδύσεων και απλοποίησης του διοικητικού βάρους. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δύο είναι οι επιλογές που μας προτείνουν οι δανειστές μας:
Παρεμβάσεις για την αύξηση του ανταγωνισμού ή ισόποσες μειώσεις μισθών.... Στελέχη της αγοράς εξηγούν ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος οδεύει στην κατανάλωση, προκαλώντας πρόσθετες πιέσεις στην κοινωνία. Η ενίσχυση της αρμόδιας επιτροπής και των δομών του Υπουργείου είναι καθ οδόν.
Οι θεσμικές αλλαγές στην νομοθεσία των ενδοομιλικών συναλλαγών δεν έγιναν ποτέ, κρατώντας το κύμα ακρίβειας.
Η έρευνα, που θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι, για τις μεγάλες διαφορές πώλησης επώνυμων ειδών διατροφής και προσωπικής υγιεινής σε Ελλάδα και άλλες χώρες με παρόμοιο επίπεδο διαβίωσης της Ε.Ε δεν έχει οδηγήσει σε κάποια παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το ίδιο ισχύει και για παράλληλη έρευνα σε πανευρωπαϊκές αλυσίδες λιανικής που, βάση δεδομένων τα οποία είχαν συλλεχθεί, πωλούσαν στην Ελλάδα ως και 30% ακριβότερες από ότι σε άλλα κράτη της Ε.Ε.
Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι η μεγαλύτερη ακρίβεια επικεντρώνεται στα τρόφιμα. Σε βασικά είδη διατροφής, που δεν μπορεί να αποφύγει ο καταναλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: