Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Προστασία μέσω νανοτεχνολογίας

Τούρκοι μηχανικοί έχουν αναπτύξει υλικό νανοτεχνολογίας, το οποίο παράγει 100πλάσια προστασία από τη ραδιενέργεια του διαστήματος, σε σύγκριση με την προστασία των υλικών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση στις διαστημικές αποστολές


Τούρκοι μηχανικοί έχουν αναπτύξει υλικό νανοτεχνολογίας, το οποίο παράγει 100πλάσια προστασία από τη ραδιενέργεια του διαστήματος, σε σύγκριση με την προστασία των υλικών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση στις διαστημικές αποστολές.

Το πρωτοποριακής τεχνολογίας υλικό, αναπτύσσεται με τη συνεργασία του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK) και της πανίσχυρης Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και θα χρησιμοποιηθεί στους δορυφόρους που θα κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, επεκτείνεται η διάρκεια επιχειρησιακής αξιοποίησης συστημάτων και υποσυστημάτων των σύγχρονων δορυφόρων, μειώνοντας σε ουσιαστικό βαθμό το οικονομικό κόστος για την αξιοποίησή τους. Παράλληλα, ένα άλλο ουσιαστικό πλεονέκτημα της χρήσης του υλικού αυτού, εντοπίζεται στο ιδιαίτερα μικρό βάρος του, που του προσφέρει η ανάπτυξή του, από την αξιοποίηση των σύγχρονων δεδομένων της νανοτεχνολογίας.

"Πήγαμε τη νανοταχνολογία στο διάστημα" δηλώνει ο καθηγητής Ekmel Özbay, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Διαστημικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Bilkent (BİLUZAY).

Μάλιστα, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να κάνουν την Τουρκία η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί ποτέ τέτοιου είδους τεχνολογία στο διάστημα.

ΠΗΓΓΗ: http://news247.gr/kosmos/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: