Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σκότωναν ανεπιθύμητα βρέφη

Ομαδικό τάφο βρεφών ανακάλυψαν, σε αρχαία ρωμαϊκή βίλα Βρετανοί αρχαιολόγοι, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για παιδιά γυναικών που εργάζονταν σε οίκο ανοχής



Όικος ανοχής θεωρούν ότι στεγαζόταν σε αρχαία ρωμαϊκή βίλα στην Κοιλάδα του Τάμεση, της Αγγλίας οι αρχαιολόγοι όταν ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο 97 βρεφών.

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι τα βρέφη πέθαναν σε πολύ νεαρή ηλικία περίπου την 40στη εβδομάδα μετά την κύηση τους.

Ο επιβλέπων αρχαιολόγος Τζίλ Έγιερς δήλωσε "Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι πρόκειται για ένα πορνείο".

Όπως τονίζει ο αρχαιολόγος η μη αποτελεσματική αντισύλληψη, οδηγούσε σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στους ρωμαϊκούς οίκους ανοχής.

Η παιδοκτονία δεν ήταν κάτι το σοκαριστικό κατά την περίοδο των Ρωμαϊκών χρόνων όπως είναι σήμερα.

Αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι εκείνη την εποχή τα βρέφη δεν θεωρούνταν άνθρωποι μέχρι περίπου την ηλικία των δύο και έτσι μπορούσαν εύκολα να τα θανατώνουν!
Ακόμη και έτσι όμως να ήταν η κουλτούρα της εποχής οι ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός των πεθαμένων βρεφών στη περιοχή είναι κάτι το εξαιρετικό.

Ο βιολόγος Σαιμον Μέγιερς τονίζει "Δεν υπάρχει άλλη αρχαιολογική σκαπάνη που να έχει ανακαλυφθεί ένας τόσο μεγάλος ομαδικός τάφος βρεφών".

Οι ηλικίες των βρεφών εκτιμήθηκαν με τη μέτρηση του μήκους των οστών. Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτά ήταν όλα παρόμοιου μεγέθους.

Ο Μέγιερς πιστεύει ότι αυτό δείχνει τη συστηματική παιδοκτονία κατά τη γέννησή τους και όχι το θάνατο από φυσικά αίτια, τα οποία θα είχαν πληγεί βρέφη σε διαφορετικές ηλικίες.

Η ομάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τεστ DNA στους σκελετούς σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί το φύλο τους και την πιθανή σχέση μεταξύ τους.
Επίσης, προσπαθεί να αποκαλύψει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να προτείνει ένα κίνητρο για την πρακτική.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/kosmos/science

Δεν υπάρχουν σχόλια: