Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τεράστια κέρδη για το "Call of Duty"


Το νέο βιντεοπαιχνίδι "Call of Duty: Modern Warfare 2" σπάει κάθε ρεκόρ, κάνοντας πωλήσεις αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις πέντε πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

Τα στελέχη της Activision Blizzard, τρίβουν τα χέρια τους, καθώς βλέπουν τις εκτιμήσεις τους να επιβεβαιώνονται και τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Το παιχνίδι είναι "πρώτου ρόλου" και ο παίκτης παίρνει μέρος σε στρατιωτικές αποστολές από τη νότια Αμερική μέχρι το Αφγανιστάν. Τα γραφικά αφήνουν άναυδους όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών.

Όπως αναφέρει το Reuters, αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έχουν πουληθεί 11 με 13 εκατομμύρια κομμάτια και τα κέρδη της Activision θα είναι αστρονομικά. Οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται σε άνοδο και ξεπέρασαν αυτές της ανταγωνίστριας Electronic Arts.

Η μεγάλη απήχηση της συνέχειας του "Call of Duty", έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Μάλιστα πολλές εταιρείες όπως η Microsoft και η Sony, έχουν προχωρήσει σε μείωση των τιμών στις κονσόλες τους, ώστε να καταφέρουν να αντέξουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με πενιχρά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: