Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογές

Με διαφορά που ξεπερνά το 6% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το "Έθνος της Κυριακής", το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,7% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 5.7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%.

Σε έρευνα της Alco για το "Πρώτο Θέμα", το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,7% έναντι της 25,7% της ΝΔ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις οι Οικολόγοι-Πράσινοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών ήταν άφαντοι, έχουν ποσοστά κάτω από το 3%.

Στην δημοσκόπηση της Alco, ο Γιώργος Παπανδρέου για πρώτη φορά θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 33,7% έναντι 32,5% του κ. Καραμανλή, τον οποίο ξεπερνά ο "κανένας" με 32,5%.

Περιμένοντας τον Καραμανλή

Εν τω μεταξύ στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται μυστική δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτή η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι τέτοια, που αναγκάζει τον πρωθυπουργό να προβεί σε πρωτοβουλίες, εφόσον η ακινησία δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα στον ίδιο και την κυβέρνηση.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κλειδώσει η απόφαση είτε για έναν σαρωτικό ανασχηματισμό, είτε για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Την τελευταία επιλογή στηρίζουν κορυφαίοι υπουργοί όπως ο κ. Σουφλιάς και ο κ. Παπαθανασίου, που θεωρούν ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: