Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ραγδαία εξάπλωση της νέας γρίπης


Τριπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα τα κρούσματα της νέας γρίπης φτάνοντας τα 975 από τα 332 . Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 14 άτομα, εκ των οποίων τα μισά έχουν βεβαρημένο ιστορικό .

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα τα κρούσματα της νέας γρίπης ανέρχονται σε 4.172. Περίπου τα μισά απ'ο αυτάπροέρχονται από την Αττική.

Απόφαση απλούστευσης των όρων κλεισίματος των σχολείων

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης απλουστεύει τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες θα αποφασίζεται αν θα πρέπει να κλείνουν τμήματα σχολείων εξαιτίας της νέας γρίπης.

Τα του εμβολιασμού

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις τρεις πρώτες ημέρες εμβολιάστηκαν 6.298 υγειονομικοί, γεγονός που επιβεβαιώνει την απροθυμία των γιατρών και νοσηλευτών να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι ξεκινά και επισήμως τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Τηλεφωνική ενημερωτική γραμμή θα λειτουργεί στο 1135 σχετικά με τα κέντρα εμβολιασμού.

Ασφαλές το εμβόλιο λέει ο ΠΟΥ

Tο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης δεν ευθύνεται για κανέναν από τους θανάτους που προέκυψαν μετά τον εμβολιασμό ανθρώπων για τη νόσο αυτή, υπογράμμισε ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

"Κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας δεν έχει προκύψει από τις αναφορές που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Οι αναφορές μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι το εμβόλιο για την πανδημία από τη νέα γρίπη είναι το ίδιο ασφαλές με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης", δήλωσε η ειδική του ΠΟΥ για τα εμβόλια Μαρί-Πολ Κιένι σε τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εμβολιάστηκαν 65 εκατομμυρια άτομα, ωστόσο ο αριθμός των εμβολιαθέντων είναι πιθανώς υψηλότερος, σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ.

πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: