Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος επανάληψης του Μεγάλου Κραχ

Τα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ, Γερμανίας και Βρετανίας έχουν διολισθήσει σε ιστορικά χαμηλά. Τα yields στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα, για παράδειγμα, βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1953 που άρχισε να κρατάει στοιχεία η Federal Reserve. Τα yields στα προστατευμένα από τον πληθωρισμό 10ετή είναι μηδενικά.

Πρόκειται για ακατανόητα επίπεδα, με προφανείς αρνητικές συνέπειες. Χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ ορθώς προειδοποίησε την Αμερική και την Ευρώπη ότι βρίσκονται στα πρόθυρα νέας ύφεσης. Μόνο η προοπτική αμελητέας ζήτησης κεφαλαίων και αμελητέου πληθωρισμού -πρόδρομοι ύφεσης και τα δύο- μπορεί να κατεβάσουν τα επιτόκια τόσο χαμηλά.

Το να διολισθήσουν ξανά οι οικονομίες της Αμερικής και της δυτικής Ευρώπης, όταν η ανεργία ήταν τόσο υψηλή, θα είναι καταστροφικό. Θα προκαλέσει σοκ σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και αγορές. Η απασχόληση θα επιδεινωθεί και θα έχουμε ογκώδη ελλείμματα και χρέη. Συνολικά, θα ξαναζήσουμε την εμπειρία του 1937, όταν η Αμερική ξαναδιολίσθησε σε ύφεση, μετά τα τρία χρόνια ανάκαμψης από το Μεγάλο Κραχ.

Πώς γνωρίζουμε ότι πλησιάζει και άλλη ύφεση; Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την αδιάκοπη πτώση των επιτοκίων. Η ψυχολογία αναζήτησης των επενδυτικών καταφυγίων είναι επίσης ενδεικτική. Επιπλέον, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη καταδεικνύουν σοβαρές αδυναμίες. Η καθαρή αξία του αμερικανικού νοικοκυριού άρχισε πάλι να υποχωρεί και τα επιδόματα ανεργίας αυξάνονται επί εβδομάδες. Οι λιανικές πωλήσεις είναι στάσιμες και το καταναλωτικό κλίμα σε πολυετή χαμηλά. Η ρευστότητα που διακρατούν οι εταιρίες εντός των ΗΠΑ έχει φτάσει στο ρεκόρ των 13.000 δισ. δολ., δείχνοντας ότι οι επιχειρηματίες είναι πολύ ανήσυχοι για το μέλλον.

euro2day

Κόβουν πλέον και από τα βασικά οι Έλληνες

"Μαχαίρι" ακόμη και σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα όπως τα τρόφιμα είναι αποφασισμένοι να βάλουν 6 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 58%, που είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά του Μεξικού με 67%), με το 74% να δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί προσωπικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Την ίδια ώρα, και προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, περισσότεροι από 5 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 53%) δήλωσαν ότι θα μειώσουν τα έξοδά τους τους επόμενους 12 μήνες, όταν ακόμη και στην Ινδία το ποσοστό αυτό είναι… μόλις 42%.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία προκύπτουν από τη φετινή έρευνα της The Boston Consulting Group (BCG) για τη συμπεριφορά των καταναλωτών, υπό τον τίτλο "Πλοήγηση στα Νέα Δεδομένα των Καταναλωτών", που παρουσιάστηκε προχθές σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας μεσοσταθμικά 7 στους 10 θα αναβάλουν τις αγορές που μπορούν να περιμένουν και θα μειώσουν τις δαπάνες στα μη απαραίτητα.

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 (73%) δήλωσαν ότι θα μειώσουν τις δαπάνες στα μη απαραίτητα, 8 στους 10 (79%) θα αναβάλουν τα έξοδα που μπορούν να περιμένουν, 7 στους 10 (71%) θα κάνουν περισσότερες αγορές προϊόντων σε προσφορά, ποσοστό 64% θα αναζητήσει καλύτερες τιμές εντός των καταστημάτων, ενώ 69% δήλωσε ότι θα κάνει περισσότερες αγορές στα εκπτωτικά καταστήματα.
Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό, ήτοι 65%, όσων δήλωσαν αποφασισμένοι να μειώσουν τις δαπάνες τους στις κατηγορίες μη τροφίμων, ενώ μόνο το 8% δηλώνει ότι θα το αυξήσει, όταν στη γειτονική Τουρκία μόνο το 45% δήλωσε ότι θα μειώσει τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Ακόμη πιο ανησυχητικά για τη βιομηχανία και το εμπόριο είναι τα ευρήματα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών στην κατηγορία των τροφίμων, με το 58% να δηλώνει ότι θα μειώσει τις δαπάνες του, όταν σχεδόν στο σύνολο των χωρών που εξετάζονται στη συγκεκριμένη έρευνα το ποσοστό αυτό είναι κάτω από το 50%, με μοναδικές εξαιρέσεις την Ισπανία με 55% και το Μεξικό με 67%.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, μεγαλύτερο "μαχαίρι" είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι Έλληνες σε οινοπνευματώδη, μπίρες, κονσέρβες, ενεργειακά ποτά, έτοιμα γεύματα, αναψυκτικά, ακόμη και στο εμφιαλωμένο νερό.

Ο επικεφαλής της BCG στην Αθήνα, κ. Βασίλης Αντωνιάδης, με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας τόνισε ότι η ιδιωτική κατανάλωση ανέκαθεν ήταν παράμετρος-κλειδί του εθνικού ΑΕΠ και παρά τη μείωσή της παραμένει το 76% του παραγόμενου εισοδήματος.

Από την έρευνα της BCG προκύπτουν και σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η αξιοποίηση της πρόθεσης των καταναλωτών να ξοδέψουν περισσότερα υπό προϋποθέσεις και σε ορισμένες κατηγορίες (φρέσκα τρόφιμα, γαλακτοκομικά, παιδικός ρουχισμός κ.λπ.) αλλά και η "έξυπνη" αξιοποίηση του Διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους μπορούν να το εκμεταλλεύονται καταλλήλως.

euro2day

Τα οφέλη της πατάτας

Η  πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας.  Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Ιστορία
Η ιστορία της πατάτας ξεκινά στη Νότιο Αμερική (Μεξικό, Περού, Χιλή και Κολομβία) απ’ όπου και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία.  Στην Ελλάδα ήρθε το 1833 από τον Ιωάννη Καποδίστρια και υπήρξε πολύ σημαντική τροφή κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων. Σήμερα, οι μεγαλύτερες πατατοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Πολωνία.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS



Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη 27/9/2011

Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.

Διαδώστε το μήνυμα, με κάθε μέσο η ελπίδα είναι στα χέρια κάθε ενός ξεχωριστά..

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τυρόπιτα αφράτη με σόδα



















Δοκιμάστε την!
Πολύ αφράτη και φυσικά νόστιμη τυρόπιτα, ιδίως όταν είναι ζεστή...

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 συσκευασία μαργαρίνης 250γρ (εγώ χρησιμοποιώ soft)
4-5 αυγά
500 γρ φέτα
1 κουτάκι σόδα 330ml
πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Λιώνουμετη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ανάμεσα από το λιωμένο βούτυρο.

Κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια και παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τα χέρια σε κομμάτια ακανόνιστα (απλώς σχίζεις τα φύλλα). Γεμίζουμε το ταψί ανάκατα με τα φύλλα και τη φέτα. Κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και τα ρίχνουμε κομματάκια και αυτά.

Πιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα αυγά λίγο με ένα πιρουνάκι και μετά τα ρίχνουμε στο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε και τη σόδα μέσα στο υλικό με τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας. Κουνάμε το ταψί ή πυρέξ να πάνε παντού τα υγρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Πηγή:sintagespareas.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόγειος θησαυρός στην Καλλιθέα....

Ο λογαριασμός προς την ΕΥΔΑΠ κάθε χρόνο δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ στον 10ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας μας, την Καλλιθέα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Το μυστικό βρίσκεται καλά κρυμμένο κάτω από την γη. Εκατοντάδες σωλήνες μήκους 25 χλμ μεταφέρουν πάνω από 500.000 κυβικά νερό σε ετήσια βάση, χωρίς να καταγράφονται στην ΕΥΔΑΠ. Νερό που βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος, κατάλληλο για να ποτιστούν τα παρτέρια, το πράσινο στα πάρκα, στις νησίδες και στις πλατείες του Δήμου.
Όλα ξεκίνησαν το 1992. Μέχρι τότε και στον Δήμο Καλλιθέας ήταν γνωστή η εικόνα του εργάτη με το λάστιχο πίσω από το βυτιοφόρο να ποτίζει χύνοντας αλόγιστα το νερό. Αντιδήμαρχος πρασίνου ήταν ο νυν Δήμαρχος Καλλιθέας Κος Κ. Ασκούνης, που πίστεψε στην ιδέα εξοικονόμησης νερού και έδωσε εντολή να υλοποιηθεί.
Το σχέδιο περιελάμβανε την απεμπλοκή του πράσινου από το καθαρό νερό της ΕΥΔΑΠ με την διάνοιξη γεωτρήσεων, την δικτύωσή τους, την αυτοματοποίηση των δικτύων άρδευσης και τελικά τον ηλεκτρονικό έλεγχο ολόκληρου του δικτύου. Σε μια οθόνη υπολογιστή, ο Κος Στ. Παπαδόπουλος παρακολουθεί την λειτουργία όλου του αρδευτικού συστήματος.
Πόσο κόστισε όλο το σύστημα? Με τα ευρώ περίπου 1.5 εκατ. Πόσα κέρδισε ο Δήμος? Με απλούς υπολογισμούς πάνω από 20 εκατ ευρώ!!!!!!!!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)




Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ...







ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δουλειά στην Αυστραλία μόνο με τουριστική βίζα!

Δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, μελετά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αυστραλιανές αρχές...


Η συμφωνία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν που υπεγράφη ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά τον Μάιο του 2011, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά και σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν.

Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης μετά από ερώτηση που έθεσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που αφορά τους Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του και την συμβολή ομογενειακών φορέων στην Αυστραλία που έχουν έλθει σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσης σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες που θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διερεύνησης της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή.
on-news.gr/

Η Ελλάδα γλιτώνει μόνο με χρεοκοπία και δραχμή

Απόλυτος και απολύτως σαφής ο Nouriel Roubini, που χαρακτηρίζει ως ληστεία εις βάρος της Ελλάδας το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και ολοένα βαθύτερης ύφεσης. Με την επίδραση και της...
δρακόντειας δημοσιονομικής λιτότητας, το δημόσιο χρέος οδεύει στο 200% του ΑΕΠ. Για να γλιτώσει, η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας και να επιστρέψει στην δραχμή.

Αεροπλανοφόρο made in China....

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η καθέλκυση του πρώτου κινέζικου αεροπλανοφόρου, πιάνοντας στον <<ύπνο>> την Αμερική. Μεταφέροντας τις έντονες ανησυχίες της Αμερικής για το γεγονός, η εκπρόσωπος του αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών Κα Βικτόρια Νιούλαντ κατηγόρησε την Κίνα για << αδιαφανείς προθέσεις>> και θύμισε ότι οι ΗΠΑ δημοσιοποιούν τον τον στρατιωτικό προϋπολογισμό αλλά και κάθε νέο απόκτημα των ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά του το Πεκίνο, καθησύχασε την Αμερική, λέγοντας ότι η ναυπήγηση του πρώτου κινεζικού αεροπλανοφόρου θα χρησιμοποιηθεί σαν πλοίο για εκπαίδευση και έρευνα. Η Κίνα υλοποιεί ήδη ένα ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ναυτικού της, δαπανώντας μεγάλα ποσά για τη ναυπήγηση υποβρυχίων και ενός ναυτικού αντιπυραυλικού συστήματος.
Εκτός από τις ΗΠΑ, ανησυχεί και η Ιαπωνία, που διαβλέπει επεκτατικές πολιτικές του Πεκίνου, αν και ένα αεροπλανοφόρο δύσκολα θα ανατρέψει τους συσχετισμούς ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κινεζικής Θάλασσας.

«Βούλιαξε» την Ακρόπολη το Focus


«Βούλιαξε» την Ακρόπολη το Focus

Με ακόμη ένα προκλητικό εξώφυλλο για την Ελλάδα που φέρει τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» και φωτογραφία που απεικονίζει τον Παρθενώνα να βουλιάζει κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.
Στο περιοδικό εμφανίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, από την οποία προεξέχει το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος επάνω στο οποίο βρίσκεται ένα χαρτονόμισμα  των  200 ευρώ.
Στους υπότιτλους του εξωφύλλου αναφέρεται: "Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη -- τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση".
"Η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;" αναφέρεται επίσης στην βιντεοσκοπημένη παραπομπή για το άρθρο στον ιστότοπο του περιοδικού.
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους Έλληνες.

enet

Στις δηλώσεις Νταβούτογλου η ερμηνεία των τουρκικών προκλήσεων

Τoυ Κώστα Ράπτη

«Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι χώρος όπου μπορεί να στριμωχθεί η Τουρκία. Ως το κράτος με τις μεγαλύτερες ακτές, δεν θα επιτρέψουμε τη στάση ορισμένων χωρών να θεωρούν ότι στα διεθνή ύδατα ισχύει ο δικός τους λόγος» διεμήνυσε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περιγράφοντας εκ πρώτης όψεως στην αντιπαράθεση της χώρας του με το Ισραήλ.

Ωστόσο, οι παρατηρήσεις του είναι πολλαπλής αναγνώσεως και με πολλαπλούς αποδέκτες – συνδέονται δε απολύτως με όσα έχει κατά καιρούς αναφέρει στα ακαδημαϊκά του συγγράμματα για την Τουρκία ως «γεωγραφικώς μειονεκτούν» κράτος, το οποίο παρεμποδίζεται να «ασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά του δικαιώματα».