Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόγειος θησαυρός στην Καλλιθέα....

Ο λογαριασμός προς την ΕΥΔΑΠ κάθε χρόνο δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ στον 10ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας μας, την Καλλιθέα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Το μυστικό βρίσκεται καλά κρυμμένο κάτω από την γη. Εκατοντάδες σωλήνες μήκους 25 χλμ μεταφέρουν πάνω από 500.000 κυβικά νερό σε ετήσια βάση, χωρίς να καταγράφονται στην ΕΥΔΑΠ. Νερό που βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος, κατάλληλο για να ποτιστούν τα παρτέρια, το πράσινο στα πάρκα, στις νησίδες και στις πλατείες του Δήμου.
Όλα ξεκίνησαν το 1992. Μέχρι τότε και στον Δήμο Καλλιθέας ήταν γνωστή η εικόνα του εργάτη με το λάστιχο πίσω από το βυτιοφόρο να ποτίζει χύνοντας αλόγιστα το νερό. Αντιδήμαρχος πρασίνου ήταν ο νυν Δήμαρχος Καλλιθέας Κος Κ. Ασκούνης, που πίστεψε στην ιδέα εξοικονόμησης νερού και έδωσε εντολή να υλοποιηθεί.
Το σχέδιο περιελάμβανε την απεμπλοκή του πράσινου από το καθαρό νερό της ΕΥΔΑΠ με την διάνοιξη γεωτρήσεων, την δικτύωσή τους, την αυτοματοποίηση των δικτύων άρδευσης και τελικά τον ηλεκτρονικό έλεγχο ολόκληρου του δικτύου. Σε μια οθόνη υπολογιστή, ο Κος Στ. Παπαδόπουλος παρακολουθεί την λειτουργία όλου του αρδευτικού συστήματος.
Πόσο κόστισε όλο το σύστημα? Με τα ευρώ περίπου 1.5 εκατ. Πόσα κέρδισε ο Δήμος? Με απλούς υπολογισμούς πάνω από 20 εκατ ευρώ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: