Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γαλλία -Έδιωξαν τους "αγανακτισμένους" από την πλατεία της Βαστίλης

http://img.protothema.gr/7FC6FE82837508DD559DB6FDD60CFA40.jpgΟι 'αγανακτισμένοι' διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην πλατεία της Βαστίλης
στο Παρίσι με σκοπό κατασκηνώσουν ειρηνικά, στο πρότυπο της Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη, απομακρύνθηκαν τη νύχτα από την αστυνομία, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.


Στις ...04:00 η ώρα, περίπου 50 αστυνομικοί μάς περικύκλωσαν πάνω στη λεωφόρο Ρισάρ Λενουάρ όπου είχαμε κατασκηνώσει και μάς ζήτησαν να διαλυθούμε και να αναχωρήσουμε κατά μικρές ομάδες, όπως και κάναμε', εξήγησε ο Γκρέγκορι Πεσκέγι.

Από τη στιγμή που οι 'αγανακτισμένοι' εγκαταστάθηκαν στην πλατεία το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία άρχισε να διαλύει τον καταυλισμό, αποσυναρμολογώντας τις σκηνές τους και εμποδίζοντας έτσι την παραμονή τους. Οι διαδηλωτές τελικά άνοιξαν τους υπνόσακούς τους πάνω στο πεζοδρόμιο.



Στόχος τους ήταν να 'ανακαταλάβουν τη Βαστίλη', μετά την απομάκρυνση χιλίων διαδηλωτών από τη διάσημη πλατεία στις 29 Μαΐου από την αστυνομία.


Το κίνημα των γάλλων 'αγανακτισμένων' απορρίπτει την 'αντιπροσωπευτική δημοκρατία' και 'μια ανυπόφορη πλέον οικονομική κατάσταση'. Άρχισε στις 19 Μαΐου στην πλατεία της Βαστίλης, στο πρότυπο του κινήματος το οποίο γεννήθηκε αυθόρμητα στην Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη που έγινε σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία.

10me3

Γιατί το κάπνισμα κόβει την πείνα

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον ακριβή εγκεφαλικό μηχανισμό, τον οποίο ενεργοποιεί η νικοτίνη του τσιγάρου
, με συνέπεια η όρεξη των καπνιστών να περιορίζεται και έτσι είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί από τους μη καπνιστές. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέσω ενός νέου φαρμάκου που θα μιμείται την 'ανορεξική' δράση της νικοτίνης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευροβιολογίας και φαρμακολογίας του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γιέηλ Μαρίνα Πιτσιότο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό 'Science', σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εντόπισαν με ποιο τρόπο η νικοτίνη ενεργοποιεί ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) στην περιοχή του υποθάλαμου, που 'λένε' στον οργανισμό πότε έχει φάει αρκετά. Η νικοτίνη 'πυροδοτεί' αυτό το εγκεφαλικό σήμα κορεσμού.

Όπως δήλωσε η Πιτσιότο, πολλοί άνθρωποι διστάζουν να κόψουν το τσιγάρο, μήπως βάλουν παραπάνω κιλά, όμως η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά, ώστε οι άνθρωποι να ελέγχουν το βάρος τους όταν σταματούν να καπνίζουν, όπως επίσης η μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους μη καπνιστές να μην παχαίνουν.

Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψή τους με πειράματα σε ποντίκια, όμως πιστεύουν ότι παρόμοιοι υποδοχείς της νικοτίνης μπορούν να απομονωθούν και στους ανθρώπους. Διαπίστωσαν ότι το φάρμακο έκανε τα πειραματόζωα να τρώνε λιγότερο (μέχρι και το μισό) σε σχέση με όσα δεν έπαιρναν την ίδια ουσία που επηρέαζε τους υποδοχείς νικοτίνης στα εγκεφαλικά κύτταρα του υποθάλαμου, ενώ το λίπος στο σώμα τους μειώθηκε κατά 15% έως 20% μέσα σε διάστημα ενός μηνός από τη λήψη του φαρμάκου.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό να πετύχουν την καταστολή της όρεξης, χωρίς παράλληλα να ενεργοποιήσουν την επιθυμία για τσιγάρο। Ο στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν ένα φάρμακο που θα ενεργοποιεί τους νικοτινικούς υποδοχείς α3β4, που κόβουν την όρεξη, ενώ παράλληλα θα μπορεί κάποιος άφοβα να κόψει και το κάπνισμα. Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι είναι επικίνδυνο να συνεχίζει να καπνίζει κανείς, επειδή φοβάται ότι θα παχύνει αν το κόψει, από τη στιγμή που το κάπνισμα έχει αποδειχτεί ότι βλάπτει την υγεία με διάφορους τρόπους (καρδιά, καρκίνος, πνευμονοπάθεια, κίνδυνος στην κύηση, ρυτίδες κ.α.). Οποιοδήποτε όφελος από την απώλεια βάρους δεν μπορεί να αντισταθμίσει όλους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου.

10me3

O SOUTH STREAM κερδίζει....

Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream κερδίζει το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ντέρμπι μετον ανταγωνιστή του Nabucco. Οι προετοιμασίες για το γεωπολιτικό σχέδιο του  Ναμπούκο ξεκίνησαν το 2002 με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Ο σκοπός προφανής: Η κεντρική και Δυτική Ευρώπη να τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο χωρίς να εξαρτώνται από την Ρωσία, που τότε κάλυπτε πάνω από το 25% των συνολικών αναγκών τους. Το σχέδιο προέβλεπε, ο αγωγός να ξεκινά από την Κασπία και διαμέσου της Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας να φτάνει στην Αυστρία και στο Μπαουμγκάρντεν, όπου είναι ο κεντρικός σταθμός διανομής προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο αγωγός έχει μήκος 3.300 χλμ, δυνατότητα παροχής 31 δις κυβικών μέτρων το χρόνο και σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2016.
Οι Ρώσοι αντέδρασαν αμέσως. Σχεδίασαν και προώθησαν τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream. Ο αγωγός αυτός ξεκινά από την Ρωσία, διέρχεται από την τουρκική υποθαλάσσια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας, για να μην υπάξει εμπλοκή με την Ουκρανία και την Βουλγαρία κι εκεί διακλαδίζεται. Το ένα τμήμα περνά από την Ελλάδα, μέσω Ιονίου Πελάγους από την Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το άλλο τμήμα από Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία για να φτάσει στην Αυστρία και από εκεί να διακλαδωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο εν λόγω αγωγός στηρίζεται οικονομικά από την Ρωσία και την Ιταλία, έχει μήκος 2.000 χλμ, δυνατότητα παροχής 63 δις κυβικά μέτρα ετησίως και πρόκειται να λειτουργήσει το 2015. Ως προς το κόστος κατασκευής, λειτουργίας και παροχής είναι συντριπτικά υπέρ του South Stream. Το κόστος είναι το μισό και με διπλάσια δυνατότητα τροφοδοσίας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα παιδιά που γεννιούνται χειμώνα ζουν περισσότερο

Ευνοημένα για όλη τους τη ζωή, τουλάχιστον στον τομέα της υγείας, αποδεικνύονται τα μωρά που γεννιούνται τους χειμερινούς μήνες
, σε αντίθεση με αυτά που...
γεννιούνται τους ανοιξιάτικους.
Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η εποχή της γέννησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη μακροζωία και την πορεία της υγείας ενός ανθρώπου και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προνομιούχα σε αυτό το επίπεδο είναι τα παιδιά που γεννιούνται τους ψυχρούς μήνες του χρόνου. Αντιθέτως, τα μωρά της άνοιξης κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρές ασθένειες, όπως άσθμα, αυτισμό, παιδική παχυσαρκία, γλαύκωμα, σκλήρυνση κατά πλάκας και Πάρκινσον.

«Οι εποχές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πνευματική και φυσική μας υγεία» δήλωσε ο Ράσελ Φόστερ, πρόεδρος στο τμήμα Κιρκαδικών Ρυθμών και Νευροεπιστήμης του βρετανικού πανεπιστημίου. «Ακούγεται παράξενο ο μήνας που έχουμε γεννηθεί ή συλληφθεί να επηρεάζει τη διάρκεια της ζωής μας ή την πορεία της υγείας μας. Ομως είναι γεγονός ότι το πόσα χρόνια θα ζήσουμε και πόσες πιθανότητες έχουμε να αναπτύξουμε μια σειρά από ασθένειες φαίνεται να σχετίζονται με τον μήνα της γέννησής μας».

Καθοριστικό ρόλο στο φαινόμενο αυτό αποδείχτηκε ότι παίζει η έκθεση της μητέρας στο φως του ηλίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έρευνα του καθηγητή Φόστερ και της ομάδας του έδειξε ότι η βιταμίνη D, η οποία συντίθεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, ρυθμίζει τη δράση χιλιάδων γονιδίων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Η έκθεση στο πρώτο τρίμηνο της κύησης φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα, σε αντίθεση με την έκθεση στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Αφού μελέτησαν πολλές επιδημιολογικές έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στο βόρειο ημισφαίριο ο κίνδυνος εμφάνισης των περισσότερων διαταραχών κορυφώνεται τους εαρινούς μήνες, ενώ αντιθέτως πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα κοντά στον Νοέμβριο.

Κάπως έτσι λοιπόν, τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαταραχές της συμπεριφοράς και της διατροφής, όπως επίσης άσθμα, γλαύκωμα, αυτισμό, μανιοκατάθλιψη, εθισμό στο αλκοόλ, νόσο του Χότζκιν, σκλήρυνση κατά πλάκας, ναρκοληψία, αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και Πάρκινσον, ενώ αντιθέτως τα παιδιά των χειμερινών μηνών μοιάζουν να κινδυνεύουν περισσότερο από νόσο του Κρον, επιληψία, σχιζοφρένεια και Αλτσχάιμερ.

Σε μία από τις μελέτες τους οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους δύο εκατομμυρίων Δανών και Αυστριακών στο διάστημα μεταξύ 1970 και 2000.

Συμπερασματικά, διαπίστωσαν ότι η ηλικία θανάτου όσων είχαν γεννηθεί μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου ήταν μικρότερη αυτής όσων είχαν γεννηθεί μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Παρόμοιες μελέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι όσοι γεννιούνται το φθινόπωρο ζουν κατά μέσο όρο 160 μέρες περισσότερο σε σχέση με όσους γεννιούνται την άνοιξη. «Πλέον όλο και περισσότερες μελέτες συγκλίνουν στο ότι ο ήλιος και η βιταμίνη D αποτελούν παράγοντες κινδύνου» δήλωσε ο καθηγητής Τζορτζ Εμπερς, κλινικός νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που συμμετείχε στις παραπάνω έρευνες.

Δεδομένου, βέβαια, ότι δεν είναι δυνατόν όλες οι συλλήψεις να γίνονται τον Φεβρουάριο και όλες οι γέννες τον Νοέμβριο, τα συμπεράσματα των επιστημονικών ερευνών αναμένεται να χρησιμεύσουν ως βάση για να συστήνεται στις γυναίκες να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της κύησης.

10me3

Στο νοσοκομείο 8 ανήλικοι με σαλμονέλα

Εφιαλτική ήταν η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών το μεσημέρι της Κυριακή, καθώς...
από τα 33 παιδιά ηλικίας επτά έως δέκα ετών που παραβρέθηκαν τα 27 έπεσαν θύματα τροφικής δηλητηρίασης, ενώ τα οχτώ από αυτά νοσηλεύονται από τη Δευτέρα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς τα συμπτώματα ήταν πολύ έντονα.


Χθες μετά από ανάλυση δύο δειγμάτων αποκαλύφθηκε πως η αιτία της δηλητηρίασης ήταν το μικρόβιο της σαλμονέλας. Εκτός από τα παιδιά νόσησε και ένας ενήλικας συνοδός.


Τίποτα δεν προμήνυε πως η συνέχεια της εκδήλωσης στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών θα λάμβανε χώρα στο Νοσοκομείο Βόλου.


Την Κυριακή το μεσημέρι 33 παιδιά από 7 έως και 10 ετών και τέσσερις γονείς - συνοδοί αυτών βρέθηκαν στο κτήριο του Σώματος Ελλήνων Οδηγών για να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη εκδήλωση. Ένα από τα παιδιά γιόρταζε τα γενέθλιά του και έφερε μία τούρτα από γνωστό ζαχαροπλαστείο για να κεράσει τους φίλους του. Επιπλέον για την εκδήλωση ορισμένοι γονείς είχαν μαγειρέψει και μακαρονάδα καρμπονάρα.


Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί κατανάλωσαν και την τούρτα αλλά και τη μακαρονάδα και παρέμειναν στο χώρο μέχρι αργά το απόγευμα. Ώρες μετά, ξημερώματα Δευτέρας, το Νοσοκομείο κατακλύστηκε από παιδιά τα οποία παρουσίασαν διάρροιες, εμέτους, υψηλό πυρετό και έντονους κοιλιακούς πόνους.


Από τα 33 παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση τα 27 αισθάνθηκαν οχλήσεις, ενώ για τα οχτώ οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή τους καθώς τα συμπτώματα ήταν έντονα και από τους συνεχείς εμέτους και διάρροιες παρουσίαζαν αφυδάτωση.


Αρχικά οι γονείς υποπτεύθηκαν πως τα παιδιά νοσούν από γαστεντερίτιδα, όμως οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής λαμβάνοντας δείγμα των κοπράνων ανακάλυψαν πως υπεύθυνο για την κατάσταση των παιδιών είναι το μικρόβιο της σαλμονέλας.


Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Θεόφιλο Μερίδη τα παιδιά θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο για ένα ή δύο 24ωρα προκειμένου να συνεχίσουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή. Τα υπόλοιπα παιδιά που νοσούν ακολουθούν τις ιατρικές οδηγίες στο σπίτι τους, μιας και η κατάστασή τους ήταν καλύτερη.


«Ελέγξαμε τα κόπρανα των παιδιών και σε δύο από αυτά διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλας. Αμέσως ειδοποιήσαμε τη Διεύθυνση Υγείας και οι επόπτες υγείας έλαβαν δείγματα της τούρτας και της μακαρονάδας, μιας και ορισμένοι γονείς είχαν στο σπίτι τους κομμάτια αυτών. Λήφθηκε ακόμη και δείγμα από τα συστατικά του γλυκού από το ζαχαροπλαστείο και της μακαρονάδας από την κουζίνα του Σώματος Ελλήνων Οδηγών. Τα δείγματα στάλθηκαν στο ειδικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μία εβδομάδα για τα αποτελέσματα και για να έχουμε πλήρη γνώση τι έφταιξε τελικά για την κατάσταση των παιδιών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μερίδης.


Ο γιατρός ανέφερε πως στο Νοσοκομείο Βόλου έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα περιστατικά με σαλμονέλα και υπογράμμισε πως θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής, ψύξης και φύλαξης των προϊόντων, ιδίως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι αυξημένη.


Να σημειωθεί πως τα οχτώ παιδιά μέχρι και χθες συνέχιζαν τη νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο, ενώ κάποια από αυτά ενδέχεται σήμερα να λάβουν εξιτήριο καθώς η κλινική τους εικόνα συνεχώς βελτιώνεται».

10me3

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!


 bankcupt
ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ
Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει....
Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις....
Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με
αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.

Χαμομήλι: ένα βότανο με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες

Χαμομήλι: ένα βότανο με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητεςΟι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου



Χαμομήλι το ευγενές: chamaemelum nobile. Γνωστό από τα χρόνια της αρχαιότητας για τις θαυματουργές – κυρίως καταπραϋντικές - ιδιότητες του, το βότανο αυτό δεν πρέπει να λείπε από το ντουλάπι του σπιτιού, καθώς χρησιμεύει δια πάσα νόσον.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε; Υποφέρετε από φαγούρα; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Το χαμομήλι ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βοηθά σε περιπτώσεις έλκους, κολικούς εντέρων και τυμπανισμό, συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυίας. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μοναχός χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατο του















Πιστεύω πως τα λόγια είναι φτωχά όταν πρέπει να περιγράψουν ένα τέτοιο γεγονός...


Οι φωτογραφίες του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μιλούν από μόνες τους. Ο γέροντας εκοιμήθει τα χαράματα στις 1.7.2009 καταπονημένος σωματικά από μία λοίμωξη.

Πριν αφήσει την μακάρια ψυχή του στα χέρια του δημιουργού έκανε τον σταυρό του και παρέδωσε το πνεύμα του. Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγα λεπτά μετά την εκδημία του. Μετά από την είδηση της κοίμησης του σύσσωμη η μοναστική αδελφότητα της Ιεράς μονής Βατοπαιδίου, καθώς και οι επισκέπτες της μονής, συγκεντρώθηκαν στο κελί του μοναχού Ιωσήφ για να ετοιμάσουν το σώμα του για την κηδεία του. Τότε έγινε κάτι το πραγματικά θαυμαστό. Ο γέροντας αν και νεκρός εδώ και 45 λεπτά χαμογέλασε και το χαμόγελο του αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του με τόση ουράνια γαλήνη που φαίνεται στις επόμενες δύο φωτογραφίες.
Ο μοναχός Ιωσήφ θεωρείτε από τους τελευταίους αγίους του αγίου όρους. Είχε το διορατικό χάρισμα και ολόκληρος ο βίος του χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη αγάπη του προς τον θεό και τον άνθρωπο. Γεννήθηκε το 1920 στην Κύπρο και μόνασε σε μικρή ηλικία. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν πραγματικό ζηλωτή της πίστης και ένθερμο υποστηρικτή της αγάπης.

Ιωάννης Καρυοφυλάκης.
Σημ: Οι φωτογραφίες είναι από το http://vatopaidi.wordpress.com






10me3

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΨΕ Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

Αναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς, των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011
. Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας πραγματοποιήθηκε παρουσία διακεκριμένων...
προσκεκλημένων, του προέδρου της διεθνούς επιτροπής Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.Η προθιέρεια αθλήτρια Ιλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την φλόγα στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου κι εκείνη με τη σειρά της στους πρώτους λαμπαδηδρόμους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.Αυριο η φλόγα θα φτάσει στη Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό την Κορινθία, όπου στις 4 μετά το μεσημέρι θα σταματήσει στην πλατεία Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους κι ακολούθως μέσω του Ισθμού θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο.H άφιξη της φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο θα γίνει στις 17:45, όπου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία και από τις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.Στην συνέχεια λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, η φλόγα θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, μέσω των οδών Δαμασκηνού, Ερμού και τις Παραλιακής οδού.Η φλόγα της ελπίδας θα φτάσει στο Λουτράκι στις 8.30 το βράδυ όπου στην πλατεία Κρήνης θα γίνει η τελετή υποδοχής.

10me3

Χάρισε ζωή σε 4 ανθρώπους

Δώρο ζωής σε 4 συνανθρώπους μας έκανε η οικογένεια ενός 19χρονου από το δήμο Γόρτυνας που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ατύχημα που είχε το περασμένο Σάββατο..
.Ο 19χρονος καθώς ήταν κλινικά νεκρός οι οικείοι του πήραν την απόφαση και χθες το βράδυ στήθηκε αερογέφυρα μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας και...
Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα όργανά του από δύο ιατρικές ομάδες που έφτασαν στην Κρήτη:

-Τα νεφρά σε νοσοκομείο της Αθήνας

-Η καρδιά ππήγε στο Ωνάσειο

-Το ήπαρ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η επιχείριση μεταφοράς των οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις ήταν απολύτως επιτυχημένες και δεν απομένει τώρα να δούμε την εξέλιξη της υγείας των ληπτών που θα ξαναβρούν στη ζωή χάρη στην προσφορά της οικογένειας του 19χρονου.

10me3

Βερίκοκο: Σύμμαχος στη δίαιτα

Γράφει: Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης , Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Med.Sc

Πορτοκαλοκίτρινο φρούτο, ιδιαίτερα σαρκώδες, χυμώδες με πλούσια γλυκιά γεύση και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στην παραδοσιακή ιατρική το βασικό φαρμακευτικό τμήμα του ήταν ο πυρήνας του. Επίσης, θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας ενώ ο Νομπελίστας G.S.Whipple, το 1934, χαρακτήρισε το βερίκοκο ισάξιο του συκωτιού όσον αφορά την αναδημιουργία της αιμοσφαιρίνης.
Παγκοσμίως την μεγαλύτερη παραγωγή την έχουν οι Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα η Καλιφόρνια, ενώ ακολουθούν το Ιράν, η Κίνα, η Ισπανία, η Συρία και η Γαλλία. Η Ελλάδα κατέχει την 6η Θέση στην Ευρώπη με παραγωγή μεγαλύτερη από 40.000 τόνους το χρόνο.

Περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και νάτριο.

Πίνακας 1:
Βερίκοκο, 100g
Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Θερμίδες 48 kcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 11 g
- Σάκχαρα 2.4g
- Φυτικές ίνες 2.1g
Λίπος 0.3 g
Πρωτεΐνη 1.4 g
Θειαμίνη (Βιτ. B1) 0.03 mg 3%
Ριβοφλαβίνη (Βιτ. B2) 0.04 mg 3%
Νιασίνη (Βιτ. B3) 0.6 mg 4%
Βιταμίνη Α RAE 96 mcg 11%
Βιταμίνη B6 0.05 mg 4%
Βιταμίνη Ε 0,89 mg 6%
Βιταμίνη C 10 mg 11%
Ασβέστιο 13 mg 1%
Σίδηρος 0.39 mg 5%
Μαγνήσιο 10 mg 3%
Φώσφορος 23 mg 3%
Ψευδάργυρος 0.20 mg 2%
Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με τις USσυνιστώμενες ημερήσιες συστάσεις για ενήλικες.
ΠΗΓΗ: USDA Nutrient database

Οφέλη για την υγεία

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έβαλε Μια Αρκούδα ως Κουμπάρο στο Γάμο του

Είναι δύσκολο να εντυπωσιάσεις σε ένα γάμο περισσότερο από τη νύφη, στην περίπτωση όμως που είσαι αρκούδα τότε τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Ο Προύτους κατάφερε να κλέψει λίγη από τη λάμψη της γνωστής ηθοποιού Missi Pyle, αφού ο μέλλον σύζυγος της, κάλεσε τον τεράστιο αρκούδο στην γαμήλια τους τελετή.

Έχοντας αναλάβει τη φροντίδα του αρκούδου υιοθετώντας το από ένα καταφύγιο ζώων, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο κουμπάρο στο γάμο του εκτός από το ίδιο το ζώο αφού πλέον η σχέση του με το 2.3 μέτρων ζώο είναι αρκετά ιδιαίτερη.

«Πηγαίνουμε μαζί βόλτα, κολυμπάμε μαζί, ακόμη έχω αρχίσει να του μαθαίνω πώς να ψαρεύει», δήλωσε ο Κ. Άντερσον.

Νιώθω περίπου σαν να είμαι ο πατέρας του, όμως στην πραγματικότητα περισσότερο είμαι σαν ένας καλός του φίλος. Ο Προύτους συναναστρέφεται με τους ανθρώπους πολύ διαφορετικά απ’ ότι άλλες αρκούδες γιατί είναι πολύ έξυπνος και συναισθηματικός.

Η αρκούδα γεννήθηκε το 2002 σε καταφύγιο άγριων ζώων, έτσι το να αφέθη ελεύθερο στην άγρια φύση θα ήταν αρκετά επικίνδυνο να επιζήσει στο νέο περιβάλλον.

Έτσι ο Κ. Άντερσον που δούλευε εκεί, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει τη φροντίδα του.

Ακόμη και την 36-χρονη σύζυγο του τη γνώρισε μέσω της αρκούδας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Pretty Ugly People» όπου και λάμβανε μέρος το ζώο.

«Η επαφή μου μαζί του πραγματικά μου άλλαξε τη ζωή», δήλωσε ο Κ. Άντερσον.

gelastoxilaki

Τέσσερα εγγόνια με το σπέρμα του νεκρού γιου της

Οκτώ χρόνια πάλευε ο γιος  της κυρίας  Λαμάρας Κελεσίδου με την λευχαιμία αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής απ την ύπουλη αυτή ασθένεια Η κυρία Κελεσίδου μετά τον θάνατο του γιου της μπήκε στην διαδικασία να αποκτήσει εγγόνια απ το κατεψυγμένο σπέρμα του γιου της με την βοήθεια παρένθετων μητέρων .

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να έχει τον τίτλο "Μέσα από τον Θάνατο γεννιέται η ζωή . "
Αύτη η οικογενιακή ιστορία που εχεί μέσα της πολύ πόνο και ψύχη μπλέκεται όμορφα με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης  και το θαύμα έγινε..


 Τα τέσσερα πανέμορφα μωράκια γεννήθηκαν τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα τους με την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης
Η ίδια η κυρία Κελεσίδου ξεδηπλώσε την ιστορία της ζωης της τα ελλήνικα μεσά ενημερώσης.
η κυρία Κελεσίδου εμένε μαζί με τον γίο της στην Θεσσαλονίκη
Όταν το τότε 18 χρόνο παλικάρι χτυπήθηκε απ την  λευχαιμία και προτού ξεκινήσει της χημειοθεραπείες  κατεψήξε το σπέρμα του ώστε καποία στίγμη στο μελλόν όντας υγιείς να αποκτήσει καποίο παιδί
"Είναι πραγματικό θαύμα η γέννηση μιας νέας ζωής από το γιο μου. Σίγουρα δεν ήθελα μόνο ένα παιδί, αλλά δεν περίμενα τέσσερα ...Όταν μάθαμε για τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του, προτού αρχίσει η χημειοθεραπεία, φροντίσαμε να καταψύξουμε σπέρμα του για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει αργότερα. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών, που συνήθως εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις", εξήγησε η κ. Λαμάρα σε τηλεφωνική της συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης.
Μετά τον θάνατο του γιου της πήγε στην Ρωσία και βρήκε 2 ρωσίδες που δεχτήκαν να γεννήσουν τα εγγόνια της κυρίας Κελεσίδου
"Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πέρα από τα αναμενόμενα. Ακόμα και οι γιατροί δεν το πιστεύουν πως γεννήθηκαν τέσσερα υγιέστατα μωρά. Αυτά μου δίνουν μια νέα ευκαιρία να συνεχίσω τη ζωή και να έχω όνειρα να τα μεγαλώσω σωστά", λέει η 60χρονη, με έκδηλη τη συγκίνηση στη φωνή.
Η γέννηση των παιδιών πέρα απο χαρά που έδωσε στην χαροκαμένη γιαγιά έφερε και μια σωρεία προβλημάτων , η κυρία Κελεσίδου θέλει να δηλωθούν τα παιδιά ως δικά της
η ρίζα του προβλήματως δεν είναι στης "μητέρες" αλλά στο Ρωσικό ληξιαρχείο

"Το ρωσικό ληξιαρχείο αδιαφορεί αν τα παιδιά, που τώρα είναι πέντε μηνών, δεν έχουν ονόματα, ούτε θέση σε αυτή τη ζωή. Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι στη Ρωσία δεν υπάρχει νόμος, που μπορεί να νομιμοποιήσει την ύπαρξη ενός παιδιού από πατέρα που δεν ήταν εν ζωή. Στη Ρωσία, για να βγει πιστοποιητικό γέννησης πρέπει να υπάρχουν και οι δυο γονείς",εξηγεί στα μέσα ενημέρωσης  η κυρία Κελεσίδου. Και αν νομίζετε πως η περίπτωση της κυρίας Κελεσίδου είναι η μοναδική κάνετε λάθος

Η Κατερίνα Ζαχάροβα από τα Ουράλια ήταν η πρώτη στη Ρωσία, που επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να νιώθει κοντά της το γιο της, ακόμη και μετά το θάνατό του. Σήμερα, ο εγγονός της είναι πέντε χρόνων, και μόλις πρόσφατα έμαθε για τον πατέρα του όλη την αλήθεια.
(οι φωτογραφίες είναι με μωσαϊκό για την προστασία των ανηλίκων)
 

Ο άνθρωπος-λύκος

ΔΕΙΤΕ: Ελπίζει ότι θα βρεθεί θεραπεία για τη σπάνια πάθησή του

Επιστήμονες ανακάλυψαν το… μυστικό που κρύβεται πίσω από το λεγόμενο «σύνδρομο-λυκάνθρωπος», που θα μπορούσε να αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή των ανθρώπων που υποφέρουν από υπερτρίχωση και αναγκάζονται να… χτενίζουν και να κουρεύουν σχεδόν καθημερινά το… πρόσωπό τους. (δείτε και σχετικό άρθρο)

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Human Genetics, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αιτία που προκαλεί την υπερτρίχωση και επηρεάζει λιγότερους από 100 ανθρώπους στον κόσμο.

Ένας από αυτούς είναι ο Larry Gomez, ένας ακροβάτης γνωστός παγκοσμίως ως ο «άνθρωπος-λύκος».




«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά τα νέα. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός που υποφέρει από αυτήν την κατάσταση και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να αλλάξει» είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα η υπερτρίχωση προκαλείται από μία αλλοίωση του σε ένα τμήμα του χρωμοσώματος Χ, που επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών.Σύνδεσμος

Το 1995 οι ερευνητές εντόπισαν στο περίπου τη θέση της μετάλλαξης στο τμήμα του χρωμοσώματος Χ, σε μια οικογένεια από το Μεξικό που υπέφερε από υπερτρίχωση. Τώρα είναι σε θέση να γνωρίζουν την ακριβή θέση της μετάλλαξης, αφού μελέτησαν έναν Κινέζο που έπασχε από την ίδια γενετική πάθηση.

Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σε θέση να βρουν τη θεραπεία.

newsbeast

Απίστευτα και όμως αληθινά!




















Μπορεί να φαίνονται αστεία αλλά είναι πραγματικότητα, αφού το λένε οι στατιστικές!


1. Πάνω από δέκα άτομα το χρόνο σκοτώνονται από μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

2. Πάνω από 1.000 πουλιά πεθαίνουν ετησίως χτυπώντας σε παράθυρα!

3. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει τρία χρόνια από τη ζωή του στήν τουαλέτα.

4. Κατά τη κατάθεση τους στο δικαστήριο του Ρωμαίοι άνδρες ορκίζονταν στους όρχεις τους.

5. Το 30% των κινεζικών ενηλίκων ζει με τους γονείς τους.

6. Η σχολή Kampanga στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη είναι η πρώτη σχολή που διαθέτει ξεχωριστή τουαλέτα για τους τραβεστί μαθητές.

7. Το Γιο-Γιο προέρχεται από όπλο που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς στα νησιά των Φιλιππινών κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.

8. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες μπάντες γκάιντας από τη Σκωτία .

9. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α δαπάνησε 277.000 δολάρια σε ένα έρευνα για το τουρσί το 1993.

10. Σύμφωνα με τις στατιστικές, γυναίκες από την Αυστραλία είναι πιθανότερο να έρθουν σε σεξουαλική επαφή στο πρώτο ραντεβού.

11.Τα Fortune Cookies επινοήθηκαν στην Αμερική το 1918, από τον Charles Jung!

12. Ο εφευρέτης της μηχανής για βάφλες σιχαίνεται τις βάφλες.

13. Τα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.

14. Μυρίζοντας μπανάνες και πράσινα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρος!

15. Έχουν τυπωθεί περισσότερα χρήματα Monopoly σε ένα έτος, σε σχέση με αληθινά χρήματα !

10me3

Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου


Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του. Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που άρμεγαν το κράτος
, όλους μας, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.




Περαστικά μας..
10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)

08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)

07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)

06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)

05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.

04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)

03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)

02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)

01 - Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

10me3

Βουκολικό σεξ με φόντο την φιλανθρωπία

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Οι Ευρωπαίοι "τραβάνε αυτιά"

Την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανάκαμψη, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας παράλληλα από τον Αντώνη Σαμαρά, "να φανεί συνεργάσιμος".

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Χ. Ρομπάι έχει ως εξής: "Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τον τελευταίο χρόνο επετεύχθη σημαντική πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάκαμψη. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες. Η ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα εξαρτάται από ένα ισχυρό και φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής όπως πρότεινε η αποστολή της τρόικας.

Οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό, καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση".



Υπεύθυνη στάση ζήτησε ο Φιγιόν
Την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τη συνάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδοσε το παρακάτω δελτίο τύπου: «Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε (στον πρόεδρο της ΝΔ) την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Χαιρέτησε το κουράγιο του ελληνικού λαού καθώς και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάκαμψη της χώρας.

Ο Φρανσουά Φιγιόν τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σαμαράς: Η συνταγή έχει αποτύχει
Σε σύντομη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία της συζήτησής του με το Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν. Ο κ. Σαμαράς εξήγησε στο Γάλλο πρωθυπουργό όλα τα σημεία στα οποία διαφωνεί, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ αδυνατεί να συναινέσει με ένα σχέδιο που, ένα χρόνο μετά, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι «η συνταγή έχει αποτύχει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ακόμη τα εξής θέματα:

-Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να μπει φρέσκο χρήμα στην πραγματική οικονομία.

-Το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής και τις συνέπειες για την Ελλάδα μετά τη μεταρρύθμιση το 2013.

-Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τραυματισμένη ελληνική κοινωνία.

-Το μεταναστευτικό, με επισήμανση της ανάγκης για αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ ώστε να μοιρασθεί και η ΕΕ τις ευθύνες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/06/blog-post_4574.html#ixzz1OhT4i0qk

Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε"

Το περιοδικό "Time" προτρέπει τους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. "Η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ως διέξοδο για τη χώρα", σημειώνει το άρθρο. Συρρέουν οι Ελβετοί τουρίστες (Pic)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που "ορκίζονταν" να μην δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την «πεινασμένη» Αθήνα να πτωχεύσει.
Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. "Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός" αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15-20% του ΑΕΠ της αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά εμπόδια στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.

 Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το Time, ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.
Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -αν και η κοινή τους γνώμη είναι πολύ λιγότερο ανθελληνική σε σχέση με τη γερμανική- που αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα κατακλύσουν κυρίως την Κρήτη και τη Σαντορίνη.
Tέλος, προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση που μπορεί να επιφέρει μια ελληνική χρεοκοπία.
Οι Ελβετοί ψηφίζουν Ελλάδα
Οι εφημερίδες της Γενεύης "Tribune de Geneve" και της Λοζάνης "24 heures" δημοσιεύουν σήμερα ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών φέτος το καλοκαίρι, στο οποίο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς.
Το άρθρο, που συνοδεύεται από δύο μεγάλες φωτογραφίες, μια από την Ακρόπολη και δεύτερη από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι - με το ισχυρό ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου - ένας Ελβετός τουρίστας φέτος το καλοκαίρι μπορεί να εξασφαλίσει πολύ ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.
Στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ισπανίας, που το 2010 είχαν μια άσχημη χρονιά λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις που δεν θα έδιναν υπό ομαλές συνθήκες. Ειδικότερα, στην Ελλάδα η μείωση των τιμών φθάνει και μέχρι το 30%, έναντι της περυσινής χρονιάς, χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%, όπως αναφέρει στην εφημερίδα το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας Hotelplan.
Η Ισπανία και η Κύπρος εμφανίζονται, επίσης, ως μεγάλοι κερδισμένοι της τουριστικής περιόδου, ενώ Τουρκία επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η ζήτηση για την Τυνησία και την Αίγυπτο καταγράφει κατακόρυφη πτώση, ενώ και η Αμερική γίνεται ελκυστική λόγω της πρόσφατης ανόδου του ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου.
news24

Νέο χαράτσι στα ελληνικά νοικοκυριά

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες φορολογούμενοι. Γλυτώνουν τη μείωση του αφορολόγητου όχι όμως και το νέο χαράτσι. Κυβερνητικό σχέδιο για έκτακτη εισφορά 3%. Δείτε ποιους αφορά και πόσα θα κληθούν να πληρώσουν

Μπορεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ να σκόνταψε στις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο, όταν πρόκειται να επιβαρύνει οριζόντια τους πολίτες, έχει φαντασία.
Έτσι, εξετάζει την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε όλους τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ!
Η αρχική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ήταν να μειωθεί το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και το κλιμάκιο εισοδήματος από τις 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ να φορολογηθεί με 10% (δηλαδή πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση 400 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ) ή να φορολογηθεί με 18% (δηλαδή πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση 720 ευρώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ).
Αν επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 3% στο σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων τότε όλοι όσοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με ετήσιο φόρο από 210 ευρώ (για ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ) έως 3.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση θα σαφώς υψηλότερη.
Σύμφωνα με το "Βήμα",  εάν γίνουν δεκτά τα μέτρα της εισφοράς αλληλεγγύης, που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και της αύξησης των τεκμηρίων διαβίωσης, που πρότεινε η κα Κατσέλη, όσοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ) και δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, ενώ με την έκτακτη εισφορά θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που σήμερα διέπονται από ευνοϊκή φορολογική κλίμακα.
“Ένα από τα μέτρα τα οποία συζητούνται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού, είναι η μείωση του αφορολογήτου, ένα μέτρο το οποίο θα πλήξει πολλούς συμπολίτες μας, καθώς πολλοί κάτω από 12.000 μπορεί να είναι και χαμηλοεισοδηματίες και χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι.
Στη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, κατέθεσα μία πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών, η οποία αυτή τη στιγμή αξιολογείται, για υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης που ορίστηκαν από το νόμο που πέρασε τον προηγούμενο χρόνο, το 2010”, δήλωσε την Τρίτη η κα Κατσέλη.
Μάλιστα, η κα Κατσέλη έδωσε στη δημοσιότητα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ενα ζευγάρι έχει π.χ. πρώτη κατοικία 150 τετραγωνικά μέτρα, δεύτερη κατοικία 100 τετραγωνικά μέτρα, δυο αυτοκίνητα 1.800 και 1.200 κυβικών, ένα για κάθε σύζυγο, και ένα σκάφος 10 μέτρα του συζύγου, θα πληρώσει φόρο 9 ευρώ καθώς δηλώνει συνολικά ετήσιο εισόδημα 19.300 ευρώ λόγω χαμηλών τεκμηρίων.
Τα τεκμήρια αυτά έρχονται τώρα να υπερδιπλασιαστούν για να πιαστούν στην "τσιμπίδα" της εφορίας πολλοί περισσότεροι πολίτες.
news24

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένες» αφίσες πάνε πλατεία! H φαντασία στην Αγανάκτηση...

Ευφάνταστα, αστεία, επιθετικά, ειρωνικά και πολύ εύστοχα... Οι πολίτες, τελικά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, έχουν φαντασία την οποία επιστρατεύουν δημιουργικά

.

Μετά τα βίντεο «απάντηση» σποτ της κυβέρνησης, για τα πεπραγμένα των 20 μηνών, σειρά έχουν τώρα τα αφισάκια που θέλουν να πάνε πλατεία και να βάλουν τη δική τους «πινελιά« στις κινητοποιήσεις.

Ενταγμένα πλήρως στο πνεύμα των ημερών, οι αφίσες βάζουν στο στόχαστρο ΔΝΤ, κυβέρνηση, μνημόνιο, νέα μέτρα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Αυτοί που πρέπει θα το λάβουν για να κάνουν επιτέλους κάτι;