Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στείρωση

Η στείρωση είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση  σε ένα θηλυκό ζώο με σκοπό την πρόληψη της εγκυμοσύνης, μέσω της αφαίρεσης των αναπαραγωγικών οργάνων της ( ωοθήκες, μήτρα, ωαγωγοί,  σαλπιγγες). Η στείρωση ενός αρσενικού ζώου ή ευνουχισμός είναι η χειρουργική αφαίρεση των αναπαραγωγικών αδένων (όρχεις) του.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  • Τα κατοικίδια γίνονται γενικά πιο τρυφερα.
  • Η διάθεσή τους για παιχνίδι, η φιλικότητα και οι συναναστροφές τους με τους ανθρώπους δεν αλλάζουν.
  • Οι γάτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν το κυνήγι.
  • Τα σκυλιά δεν χάνουν τις ιδιότητές τους.
  • Το ανεπιθύμητο <<καβαλίκεμα>> μειώνεται κατά 70% στα στειρωμένα σκυλιά.
  • Οι σχέσεις μεταξύ των αρσενικών ζώων μπορούν να βελτιωθούν και μειώνονται τα περιστατικά καβγάδων μεταξύ τους.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ


  • Η στείρωση και ο ευνουχισμός μπορούν να αυξήσουν το διάστημα ζωής του κατοικίδιού σας ενώ παράλληλα αυξάνουν την ποιότητα ζωής τους.
  • Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να περιπλανιώνται προς αναζήτηση συντρόφου για να ζευγαρώσουν. Αυτό κάνει πολύ μικρότερη την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιό σας, που με την σειρά του, κάνει μικρότερες τις πιθανότητες το κατοικίδιό σας να εμπλακεί σε καυγά, να τραυματιστεί ή να πέσει θύμα βιαιότητας, δηλητηρίασης ή τροχαίου ατυχήματος.
  • Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. 
  • Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. 
  • Οι μη στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι συνήθως οριοθετούν την περιοχή τους ψεκάζοντάς την με τα ούρα τους. 
  • Οι αρσενικοί γάτοι είναι λιγότερο πιθανό να τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ αποκτούν ένα πιο υγιές τρίχωμα καθώς περνάνε περισσότερο χρόνο περιποιούμενοι τον εαυτό τους.
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ

Μια θηλυκη γάτα ή σκύλα πρέπει να γεννήσει μια φορά πριν να στειρωθεί.
Αυτό είναι τελείως περιττό και το μόνο που κάνει είναι μα συμβάλλει στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων.
Είναι αφύσικο να στερώ στο κατοικίδιό μου την ερωτική ζωή και τον έρωτα.
Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία ενός ζώου εφόσον στειρωθεί.
Είναι ενάντια στην φύση.
Έχουμε ήδη αλλάξει την φύση με την εξημέρωση των σκύλων και των γατών και την μετατροπή τους σε κατοικίδια και πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των κατοικιδίων και να διατηρούμε τα κατοικίδιά μας υγιή και ασφαλή.  Σίγουρα είναι μαγαλύτερο έγκλημα κατά της φύσης το να απομακρύνουμε μωρά γατάκια και κουταβάκια που θηλάζουν από τις μητέρες τους και να τα πετάμε σαν σκουπίδια στους σκουπιδοτενεκέδες ή στην θάλασσα.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

Το ταξίδι της πλαστικής σακκούλας...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σώμα και άθληση

Η συχνή άθληση έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η καρδιά πιο αποτελεσματική. Η ποσότητα του αίματος που εξωθείται σε κάθε καρδιακό παλμό, αυξάνεται, ο ρυθμός της καρδιάς γίνεται πιο αργός και έτσι είναι πιο ικανή να επιταχυνθεί στην διάρκεια της άσκησης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άσκησης. Έχει διαπιστωθεί ότι οι αθλητές έχουν καρδιακό ρυθμό ηρεμίας 40 παλμούς/λεπτό ενώ ο μέσος όρος για ένα αγύμναστο άτομα είναι 72 παλμοί/λεπτό.
Το αποτέλεσμα της άθλησης είναι μια όψη της συνολικής φυσικής κατάστασης η οποία ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα και τους πνέυμονες να τροφοδοτήσουν τους μυς με αίμα και οξυγόνο πιο αποδοτικά. Αυτές οι αλλαγές στην υγεία μπορούν να μετρηθούν και επιστημονικά. Οι μύες παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή, γίνονται δυνατότεροι  και συσπώνται πιο σταθερά, αυξάνοντας έτσι την αντοχή τους για δουλειά και δραστηριότητα.
Οι τένοντες που περιβάλλουν τις αρθρώσεις, γίνονται πιο ισχυροί με αποτέλεσμα οι αρθρώσεις να είναι πιο σταθερές και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Οι αρθρώσεις γίνονται πιο εύκαμπτες και ικανές για ένα μεγάλο αριθμό κινήσεων.
Και τελικά, οι συνέπειες της ηλικίας καθώς και των χρόνιων παθήσεων,οπως η στεφανιαία νόσος, μειώνονται.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Έχασε την κηδεμονία η μάνα που έκανε botox στην 8χρονη κόρη της

Έχασε την κηδεμονία της κόρης της η αισθητικός Kerry Cambell που έκανε Botox στην 8χρονη κορούλα της...

με σκοπό το κοριτσάκι να μην κάνει ρυτίδες έκφρασης όταν μεγαλώσει.
Η ίδια είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Good Morning America” πως αγοράζει τις απαιτούμενες ουσίες από το internet και κάθε 3 μήνες “ξαπλώνει” στο κρεββάτι την 8χρονη κορούλα της Britney και της κάνει η ίδια ενέσεις botox στο μέτωπο, στα χείλη και γύρω από τα μάτια. 
Σύμφωνα με το ABC, μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή ξεκίνησαν έρευνες στο San Francisco και η Kerry κρίθηκε ανίκανη να έχει την κηδεμονία της κόρης της. Σύμφωνα με τους ειδικούς το Botox μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του παιδιού, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που είναι κάτω από 18 χρόνων.
Το εξοργιστικό είναι ότι η κυρία Cambell πιστεύει ότι είναι πολύ καλή μητέρα και θεωρούσε σωστό να τρυπά το πρόσωπο του παιδιού της στο βωμό της “ομορφιάς”.

eimaimama

Ξεφυτρώνουν παντού διάδοχοι του Στρος-Καν Φόβοι μήπως αυτοκτονήσει εξέφρασε η διοίκηση της φυλακής


Η σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν έχει φέρει στην επιφάνεια πολλούς επίδοξους διαδόχους του μέρα με τη μέρα. Υπό στενή ιατρική επιτήρηση στις φυλακές όπου βρίσκεται.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε χθες ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ», τόνισε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη. Ο Υπουργός είπε ότι συνεπεία αυτού είναι σημαντικό το ΔΝΤ να καταρτίσει ένα πρόγραμμα, που θα επιτρέπει στο διεθνή οργανισμό να έχει μια μόνιμη διεύθυνση.
Οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος μέτοχος του ΔΝΤ, γεγονός που τούς προσδίδει σημαντική επιρροή για ό,τι συμβαίνει στο διεθνή οικονομικό οργανισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε άτυπα τη Δευτέρα, για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εξαιτίας της σύλληψης του Στρος-Καν, ανακοινώνοντας απλώς ότι η διοίκηση του οργανισμού παρακολουθεί τις εξελίξεις. Πάντως, πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ είχε αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οικονομικού οργανισμού ένιωσε κατάπληξη από την απόφαση της δικαιοσύνης, να τεθεί υπό κράτηση ο Στρος-Καν, ζητώντας παράλληλα να μάθει το χρόνο που θα διαρκέσει όλο αυτό.

Απόβλητα ελαιοτριβείων για λίπασμα - «Life Prosodol»

Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα ρύπανσης καθώς ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων, όμως με τη συμβολή της επιστήμης μπορούν να αποτελέσουν άριστης ποιότητας λίπασμα.
Ο Δήμος Νικηφόρου Φωκά, στο Ρέθυμνο είναι ένας από πολλούς δήμους στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο που αντιμετωπίζει το ίδιο μεγάλο πρόβλημα. 
Στη περιοχή αυτή λειτουργούν τέσσερα ελαιοτριβεία  για περισσότερα από δέκα χρόνια ενώ δύο ακόμα μετά από μακρόχρονη λειτουργία έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους τα τελευταία χρόνια.
Τα αποτελέσματα από έξι δειγματοληψίες εδαφών και υδάτων κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 εδαφικά δείγματα και εκτελέστηκαν πάνω από 16.000 αναλύσεις ήταν απογοητευτικά.
Συγκεκριμένα  κατέδειξαν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις φυσικοχημικές ιδιότητες των εδαφών, κάποιες εκ των οποίων φαίνεται ότι είναι μη αντιστρεπτές, καθώς επιβάρυνση του εδάφους καταγράφηκε και στις ανενεργές περιοχές διάθεσης, η λειτουργία των οποίων έχει διακοπεί για αρκετά χρόνια.
Τα δεδομένα αυτά και η απειλή περαιτέρω περιβαλλοντικής υποβάθμισης,  οδήγησαν το μικρό αυτό Δήμο,  στην επιλογή του ως πιλοτική περιοχή  για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού έργου  

Life Prosodol.
Το πρόγραμμα Prosodol
Μία από τις σημαντικές δράσεις του έργου LIFE PROSODOL (στρατηγικές για τη βελτίωση και προστασία των εδαφών από τη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων στη Μεσόγειο με ακρωνύμιο ROSODOL) είναι η μελέτη του κινδύνου που απειλεί τα εδάφη, αλλά και τα υδατικά συστήματα στις περιοχές διάθεσης αποβλήτων ελαιοτριβείων.
Στοχεύει μάλιστα στην ανάπτυξη και εφαρμογή κατάλληλης τεχνολογίας για την προστασία και τη βελτίωσή τους.
Επιστημονικές ομάδες από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας , το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, το Ινστιτούτο CERSAA της Ιταλίας και το Ινστιτούτο CEBAS της Ισπανίας υλοποιούν σειρά δράσεων στα πλαίσια του 4-ετούς έργου PROSODOL.
Εφαρμογή στη περιοχή του Ρεθύμνου
Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής και εκτίμησης της ποιοτικής κατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή και αναλόγως των ευρυμάτων θα εφαρμοστεί σε έναν από τους χώρους διάθεσης πιλοτικό έργο βελτίωσης και μελλοντικής προστασίας των εδαφικών και υδατικών συστημάτων.
Τα απόβλητα ως λίπασμα
 Στη  διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθεί  μια πρωτοποριακή μέθοδος για την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων. Πρόκειται για την εφαρμογή αποβλήτων των ελαιοτριβείων σε ελαιόδεντρα με σκοπό τον προσδιορισμό παραμέτρων για την ασφαλή χρήση των αποβλήτων στη λίπανση των καλλιεργειών αυτών.
Προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη αναλυτικών μεθόδων οι οποίες θα επιτρέπουν τον γρήγορο προσδιορισμό χημικών ιδιοτήτων των αποβλήτων.
Ημερίδα ενημέρωσης
Το Ευρωπαϊκό Έργο LIFE διοργανώνει ημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα δράσης του.
Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο την Τετάρτη, 18 Μαΐου, στις 6:00 το απόγευμα στο Σπίτι του Πολιτισμού. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη συνεισφορά και υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και της ΕΑΣ Ρεθύμνου
 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!"

  Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά!


"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!" Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά! «What uncle Sam really wants..» 
 Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. 
Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον....
πλανήτη μας.
 
Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα πλεονεκτήματα της άθλησης....

  • Η καρδιά γίνεται πιο δυνατή και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
  • Μορείτε να χάσετε βάρος εφόσον συνδυάσετε άσκηση και υγιεινή διατροφή.
  • Αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας.
  • Είστε λιγότερο αγχώδεις ή καταπιεσμένοι και αισθάνεστε περισσότερο θετικοί.
  • Μπορείτε να μειώσετε στο φυσιολογικό τυχόν αυξημένη πίεση.
  • Τα επίπεδα χοληστερόλης και των άλλων λιπιδίων του αίματος είναι πιο χαμηλά.
  • Είναι πιθανό να καταναλώνετε λιγότερες ποσότητες αλκοόλ και να μειώσετε ή να κόψετε το κάπνισμα.
  • Οι γυναίκες μπορεί να έχουν πιο φυσιολογικές εγκυμοσύνες.
  • Μειώνεται η πιθανότητα να υποφέρετε από πόνους στην μέση.
  • Εαν αντιμετωπίζετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, όπως ασθένειες των πνευμόνων ή των νεφρών, διαβήτη, αρθρίτιδα ή έχετε κάνει κάποια μεταμόσχευση οργάνου, θα δείτε θετικά αποτελέσματα.
  • Θα διαπιστώσετε ότι βοηθάει στην αποκατάστασή σας αν πάσχετε από καρκίνο ή υποφέρετε από τις θεραπείες κατά του καρκίνου.
  • Μειώνονται οι πιθανότητες να απουσιάσετε από την δουλειά σας, ενώ όσο βρίσκεστε εκεί μπορείτε να πετύχετε περισσότερα.