Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σώμα και άθληση

Η συχνή άθληση έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η καρδιά πιο αποτελεσματική. Η ποσότητα του αίματος που εξωθείται σε κάθε καρδιακό παλμό, αυξάνεται, ο ρυθμός της καρδιάς γίνεται πιο αργός και έτσι είναι πιο ικανή να επιταχυνθεί στην διάρκεια της άσκησης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άσκησης. Έχει διαπιστωθεί ότι οι αθλητές έχουν καρδιακό ρυθμό ηρεμίας 40 παλμούς/λεπτό ενώ ο μέσος όρος για ένα αγύμναστο άτομα είναι 72 παλμοί/λεπτό.
Το αποτέλεσμα της άθλησης είναι μια όψη της συνολικής φυσικής κατάστασης η οποία ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα και τους πνέυμονες να τροφοδοτήσουν τους μυς με αίμα και οξυγόνο πιο αποδοτικά. Αυτές οι αλλαγές στην υγεία μπορούν να μετρηθούν και επιστημονικά. Οι μύες παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή, γίνονται δυνατότεροι  και συσπώνται πιο σταθερά, αυξάνοντας έτσι την αντοχή τους για δουλειά και δραστηριότητα.
Οι τένοντες που περιβάλλουν τις αρθρώσεις, γίνονται πιο ισχυροί με αποτέλεσμα οι αρθρώσεις να είναι πιο σταθερές και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Οι αρθρώσεις γίνονται πιο εύκαμπτες και ικανές για ένα μεγάλο αριθμό κινήσεων.
Και τελικά, οι συνέπειες της ηλικίας καθώς και των χρόνιων παθήσεων,οπως η στεφανιαία νόσος, μειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: