Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

10 πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για τα κινητά τηλέφωνα.

Αν και λίγο καθυστερημένα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 3 Απριλίου είχαμε την επέτειο μιας εφεύρεσης που ομολογουμένως έχει αλλάξει την ζωή μας, αυτής του κινητού τηλεφώνου. Η πρώτη κλήση που πραγματοποιήθηκε από κινητό τηλέφωνο, έγινε στις 3 Απριλίου του 1973. Με αφορμή την ημέρα αυτή, σας μεταφέρω 10 πράγματα που αφορούν τα κινητά και που οι περισσότεροι αγνοούμε.
1. Η πρώτη εκείνη κλήση έγινε από τον ερευνητή της Motorola, Martin Cooper στον ανταγωνιστή του Dr Joel Engel, των εργαστηρίων της Bell.
2. Το πρώτο εμπορικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που κάλυπτε μια πόλη, εγκαινιάστηκε στην Ιαπωνία το 1977.
3. Το 2007, υπήρχαν 3,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, τα μισά των οποίων υπήρχαν στην Κίνα.
4. Η χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία κινητών τηλεφώνων είναι το Λουξεμβούργο, με κατά μέσο όρο 1,5 συσκευές ανά κάτοικο.
5. Οι κορεάτες έφηβοι στέλνουν κατά μέσο όρο 60 μηνύματα κειμένου την ημέρα.
6. Η κάρτα SIM παίρνει το όνομα της από τα αρχικά των λέξεων Subscriber Identity Module.
7. Το 70% των ενηλίκων στην Βρετανία διαθέτει κινητό. Στις Ηνωμένες πολιτείες το ποσοστό αυτό πέφτει στο 40%.
8. Το 1996, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Cambridge έγινε η πρώτος χώρος στην Βρετανία που απαγόρευε την χρήση κινητών τηλεφώνων λόγω της ενόχλησης που προκαλούσαν.
9. Στην Βρετανία πετιούνται περίπου 1,5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα κάθε χρόνο. Για ολόκληρη την Ευρώπη ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.
10. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν τον χρόνο που μας πέρασε μια καινούργια υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους κινητών τηλεφώνων να "κατεβάζουν" οσμές αρωμάτων !!!.

psaxtiria

24 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Simpsons


Γράφει η Ρομίνα Δερβεντλή

18 σεζόν, 389 επεισόδια μέχρι το 2006, δεκάδες χαρακτήρες, ατελείωτες ώρες γέλιου, ψυχαγωγίας και δεκάδες διάσημοι που δάνεισαν τη φωνή ή το πρόσωπο τους στη σειρά.

Νεολογισμοί που βρήκαν τη θέση τους στο λεξικό της Οξφόρδης, 23 βραβεία Έμι, δικό τους αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και πρώτη θέση στη λίστα του Time Μagazine με τις καλύτερες σειρές του 20 αιώνα.

Μετά από όλα αυτά και μια μικρή διακοπή, οι πασίγνωστοι Σίμπσονς είναι έτοιμοι για μια νέα, τη 19η σεζόν τους που θα προβληθεί (στην Αμερική) το 2007-2008. Το MEN 24 παρουσιάζει τα 24 πράγματα που δε ξέρατε για τους Σίμπσονς πριν εμφανιστούν στην οθόνη σας.

1. Τη φωνή του Μπαρτ Σίμπσον την κάνει μια 50χρονη γυναίκα, η Νάνσι Κάρτραϊτ, η οποία στην αρχή είχε κάνει audition για τον ρόλο της Λίσα Σίμπσον.

2. Η πασίγνωστη ατάκα και original trademark του Χόμερ «D’oh» έχει αναγνωριστεί και από την αγγλική φιλολογία αφού καταχωρήθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης με την παρακάτω ερμηνεία : «Εκφράζω αγανάκτηση όταν τα γεγονότα δεν έχουν πάει όπως αναμενόταν ή όταν κάποιος λέει ή κάνει κάτι ανόητο.»D’oh!!

Ισχυρός σεισμός και τσουνάμι στην Ιαπωνία

Οι κάτοικοι του Τόκιο εκκενώνουν τα κτίρια, ενώ κύματα ύψους δέκα μέτρων έπληξαν τις ακτές. Στέγη κτιρίου κατέρρευσε στο Τόκιο και καταπλάκωσε σπουδαστές. Έξι νεκροί και είκοσι τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.
Νέος σεισμός έπληξε τις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, λίγα λεπτά μετά την προειδοποίηση που απηύθυναν οι αρχές για επικείμενη νέα δόνηση, χάρη στο σύστημα πρόβλεψης σεισμών.
Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτίρια στο Τόκιο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων.
Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας σήμερα το πρωί ανήλθε σε 22, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.
Οι πρώτοι θάνατοι αναφέρθηκαν σε ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας που κατέρρευσε στο Μινάμι Σόμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα και το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση στην ίδια περιοχή.
Τα κύματα πλημμύρισαν κτίρια και εκτάσεις καλλιεργειών και παρέσυραν αυτοκίνητα και σκάφη. Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν βυθισμένα οχήματα στην περιοχή Καμαΐσι. Παλιρροϊκά κύματα έπληξαν επίσης το Χίρο και το Χοκάιντο.
Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές σε κτίρια μέσα και γύρω από το Τόκιο. Περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή του Τόκιο και σχεδόν σε όλες οι περιοχές της ανατολικής Ιαπωνίας σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Ο σεισμός που έπληξε σήμερα την βορειο-ανατολική Ιαπωνία έγινε αισθητός ως το Πεκίνο, 2.500 χιλιόμετρα δυτικά, δήλωσαν κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας.
Μέχρι τώρα το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έχει ανακοινώσει οκτώ ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν.
Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού, ενώ το πρακτορείο είχε μεταδώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη έξι πυρκαγιές στην περιοχή του Τόκιο.
«Σημαντικές ζημίες» είναι πιθανόν να έχει προκαλέσει ο σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ενώ το Τόκιο συγκλονίσθηκε από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών.
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής και διάσωσης, «εκκινώντας από την υπόθεση ότι αυτό ο σεισμός έχει προκαλέσει σημαντικές ζημίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιουκίο Εντάνο.
Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ προς την πληγείσα περιοχή κατευθύνονται και πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού.
Κύματα ύψους δέκα μέτρων στις ιαπωνικές ακτές
Κύματα ύψους μέχρι 10 μέτρων για τις ακτές του νησιού Χονσού στον Ειρηνικό εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, «ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες».

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λάτσης και Νιάρχος οι πλουσιότεροι Ελληνες

Ο Σπύρος Λάτσης.
Ο Σπύρος Λάτσης.
Πρώτος στη λίστα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με περιουσία 74 δισ. δολαρίων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δημιουργός της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με 56 δισ. δολάρια. Ο Γουόρεν Μπάφετ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με περιουσία 50 δισ. δολαρίων.
Ο πλουσιότερος Ελληνας
Στη 219η θέση της σχετικής λίστας και πρώτος μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, που συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα του στη ναυτιλία, ανοίγοντας παράλληλα τις δραστηριότητές του στον τραπεζικό κλάδο και όχι μόνο. Το Forbes γράφει ότι τον τελευταίο χρόνο η περιουσία του δέχθηκε πιέσεις από τη μείωση της κεφαλαιοποίησης μίας σειράς επιχειρήσεων που ελέγχει, όπως οι EFG International, EFG Eurobank, Lamda Development, και Hellenic Petroleum.
Είναι επίσης ιδιοκτήτης των ναυλομεσιτικών PrivatAir και PrivatSea για ιδιωτικά αεροσκάφη και γιωτ. Είναι πτυχιούχος του London School of Economics και είναι μέλος του Ινστιτούτου Προχωρημένων Μελετών του Πρίνστον. Το 2011 η περιουσία του εκτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια, από 5,3 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ τη διετία 2007-2008 ανερχόταν σε 11 δισ. δολάρια.
Κορυφαίος συλλέκτης έργων Τέχνης
Ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή της δυναστείας Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος, κληρονόμησε τη συλλογή έργων Τέχνης του πατέρα του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πανάκριβα έργα όπως η «Αυτοπροσωπογραφία με δεμένο αυτί», του Βαν Γκογκ και η αυτοπροσωπογραφία του Πικάσο με τίτλο «Ε, Πικάσο!».
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο Φίλιππος Νιάρχος έχει προσθέσει στη συλλογή νέα αριστουργήματα όπως είναι η αυτοπροσωπογραφία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά και το «Shot Red Marilyn» του Αντι Γουόρχολ. Ο τελευταίος μάλιστα έχει δημιουργήσει και προσωπογραφία του ίδιου του Νιάρχου, χρησιμοποιώντας αξονικές του κρανίου του.
Η αξία της περιουσίας του Φίλιππου Νάρχου υπολογίζεται στα 2,5 δισ. δολάρια, αυξημένη σε σχέση με τα περυσινά 2 δισ. δολάρια, φέρνοντάς τον στην 459η θέση της λίστας του Forbes.

ethnos

Αιχμηρός ο Στρος Καν












Αιχμηρός ο Στρος Καν
Νέες αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού “Canal +”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε από νωρίς την άσχημη κατάσταση στα οικονομικά της χώρας και βολιδοσκόπησε τον κ. Καν λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και προτού απευθυνθεί στην ΕΕ για το θέμα.

Μιλώντας στο περιοδικό “Επίκαιρα” ο Γάλλος δημοσιογράφος, Νικολά Εσκουλάν, αποκάλυψε τη συνομιλλια, που είχε ο επικεφαλής του ΔΝΤ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως την μετέφερε ο ίδιος ο Στρος Καν, με τον διάλογο να έχει ως εξής:

Γιώργος Παπανδρέου: Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;

Nτομινίκ Στρος Καν: Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δε νομίζω ότι η ΕΕ θα σας άφηνε να έρθετε σε μας.

Γιώργος Παπανδρέου: Μην ανησυχείς για την Ευρώπη. Εγώ μπορώ να τους πείσω.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον ΔΝΤ, την ώρα που εκείνος γνώριζε το πρόβλημα της οικονομίας και δεν το αποκάλυπτε.

Μάλιστα η ΝΔ κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου πως δεν πήρε μέτρα μέχρι το τέλος του 2009 και ότι κατέθεσε πλαστό προϋπολογισμό, που γνώριζε ότι βρισκόταν στον “αέρα”, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: “Αφού τώρα παραδέχεται μυστικές συνομιλίες με τον Στρος Καν, γιατί την ίδια ώρα αλλά και αργότερα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι "λεφτά υπάρχουν";

Ο Στρος Καν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Τα Νέα” σοκάρει με τα σχόλια του για το κλίμα στην ελληνική κοινωνία και την αποτυχία στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και αναφέρει κυνικά: "Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά... Οι άνθρωποι στον δρόμο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο."

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δηλώνει στην ίδια συνέντευξη πως ήταν ζήτημα ημερών η πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία για στήριξη από ΔΝΤ και ΕΕ και προσθέτει: "Αν δεν είχαμε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση."

megatv

Καθηγητής έκανε ζωντανό “μάθημα” οργασμού!

Μάθημα για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Ο καθηγητής έκανε μάθημα δείχνοντας ζωντανά στην αίθουσα έναν οργασμό με τη χρήση... μηχανοκίνητου σεξουαλικού βοηθήματος!

Σάλο προκάλεσε η απόφαση ενός καθηγητή ψυχολογίας στο φημισμένο πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγο να ενισχύσει το μάθημα του για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με μιά ζωντανή επίδειξη γυναικείου οργασμού, η οποία μάλιστα επετεύχθη με την χρήση... μηχανοκίνητου σεξουαλικού βοηθήματος!
Την επίδειξη παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 προπτυχιακοί φοιτητές στο πλαίσιο της διάλεξης του καθηγητή Τζον Μπέιλι, με θέμα τον γυναικείο οργασμό, την ύπαρξη ή μή του λεγόμενου σημείου G, καθώς και την γυναικεία εκσπερμάτιση.

Η διαδικασία διήρκεσε μόλις τρία λεπτά όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει πολλαπλούς οργασμούς στη γυναίκα που πήρε μέρος στην επίδειξη, αλλά και σφοδρότατες αντιδράσεις από (ορισμένους) φοιτητές που παρευρέθησαν και, κυρίως, από τους γονείς τους, οι οποίοι καταβάλλουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο στο εν λόγω πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Ο καθηγητής είχε προσκαλέσει τον παραψυχολόγο Κεν Μελβόιν - Μπεργκ και τρεις βοηθούς του για να παρακολουθήσουν το μάθημα, στο οποίο έχουν εγγραφεί αυτό το εξάμηνο συνολικά 600 φοιτητές. Στο τέλος του μαθήματος οι ειδικοί συνεργάτες του κ. Μελβόιν - Μπεργκ, το ζεύγος Τζιμ Μάρκους και Φέιθ Κρολ, εφάρμοσαν στην πράξη την ακαδημαϊκή διάλεξη προχωρώντας σε ζωντανή σεξουαλική επίδειξη με ένα υψηλής ισχύος ερωτικό βοήθημα αξίας 120 ευρώ - αφού φυσικά πρώτα προειδοποίησαν τους φοιτητές για το τί επρόκειτο να ακολουθήσει.
Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Μόρτον Σαπίρο ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την «κακή κρίση» του καθηγητή Μπέιλι και τόνισε ότι το πανεπιστήμιο ξεκίνησε έρευνα για το ζήτημα. Ο ίδιος ο καθηγητής δήλωσε ότι αν και δεν είχε πρόθεση να εξοργίσει τους γονείς, επέτρεψε την επίδειξη επειδή πιστεύει ότι «οι φοιτητές είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ενήλικες».
Στην συνέχεια όμως υποχρεώθηκε κι αυτός με την σειρά του να ζητήσει συγγνώμη, αποδεχόμενος ότι η επιλογή του «έβλαψε την φήμη» του πανεπιστημίου όπου εργάζεται.
Ποιος όμως παραπονέθηκε ακόμη δεν μπορώ να το καταλάβω!


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

«Φωτιά» οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης – Νέο ρεκόρ και 1,67€ η αμόλυβδη, αυξήθηκε 0,4€ σε μια μέρα!

Κάθε μέρα και πιο ακριβή η μέση τιμή της αμόλυβδης, παραμένει σταθερά πάνω από 1,60€, «καίγοντας» κυριολεκτικά τις τιμές των πολιτών!

Καθώς οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» παραμένουν στα ύψη, λόγω κυρίως του εμφυλίου στη Λιβύη, στην Ελλάδα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε μέσα σε ένα... βράδυ κατά 0,4 λεπτά.

Η μέση τιμή της διαμορφώνεται σήμερα στα 1,67 ευρώ, ενώ την Τετάρτη, η τιμή της βενζίνης ήταν 1,666 και στις αρχές του έτους ήταν 1,60 ευρώ το λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έφθασε στα 89 λεπτά σημειώνοντας άνοδο 0,6 λεπτών το λίτρο. Και στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση το τελευταίο 24ωρο είναι 0,5 λεπτά και η μέση τιμή στο 1,487.

Από την αρχή του χρόνου το ντήζελ θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση είναι 9 λεπτά και στη βενζίνη 6,6.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επισκόπηση της αγοράς καυσίμων του υπουργείου ΠΕΚΑ, η διεθνής τιμή της βενζίνης έσπασε το φράγμα των 1000 δολαρίων ανά μετρικό τόνο και διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 1019,5 δολ.

Η διεθνής τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 52 δολάρια σε μια εβδομάδα ενώ από την αρχή του χρόνου η αύξηση είναι 177,75 δολ./μ.τ., η 21 %


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Αποζημιώσεις μαμούθ κέρδισαν 105 καθαρίστριες από το δημόσιο

Με την απόφασή του το Πρωτοδικείο (394/2011) δικαίωσε τις καθαρίστριες και κρίνοντας ότι το Δημόσιο παραβίαζε τα δικαιώματά τους διατάσσει την αποζημίωση.

Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει το Δημόσιο σε 105 καθαρίστριες δημοτικών σχολείων, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε σε διεκδικήσεις τους για μεγαλύτερες αμοιβές.

Οι καθαρίστριες προσέφυγαν στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι αν και εργάζονταν με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, εμφανίζονταν στις λίστες του Δημοσίου ως εργολάβοι, με αποτέλεσμα να αμείβονται λιγότερο από τις προβλεπόμενες συμβάσεις.

Με την απόφασή του το Πρωτοδικείο (394/2011) δικαίωσε τις καθαρίστριες και κρίνοντας ότι το Δημόσιο παραβίαζε τα δικαιώματά τους διατάσσει την αποζημίωση της καθεμίας με ποσά κατά περίπτωση από 50 έως 72 χιλιάδες ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Στο άρθρο 99 περί πτώχευσης τα Ναυπηγεία Ελευσίνας



- Ενημέρωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας
- Τι καταγγέλλουν στο NewsIt αιφνιδιασμένοι οι εργαζόμενοι που προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις
- Αυριο στις 8.00 το πρωί συνεδριάζει το Σωματείο των Εργαζόμενων
- Τι θα γίνει με τις συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό

Όπως ενημέρωσε η ''Νεώριον'', τα ναυπηγεία Σύρου δηλαδή, η θυγατρική της ''Ναυπηγεία Ελευσίνας'' κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Μάλιστα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που πρόσκαιρα αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εταιρείας.
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφερόντων του επιχειρηματία Ν.Ταβουλάρη, υποστηρίζουν ότι έχουν έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακό και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανείων ώστε και το πρόβλημα ρευστότητας να αντιμετωπιστεί και να επιτραπεί η ομαλή λειτουργία της και ιδίως η εκτέλεση των συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι εξελίξεις αιφνιδίασαν τους 730 εργαζομενους στα ναυπηγεία οι οποίοι ενημερώθηκαν πριν λίγο από τη διοικηση για τις δραματικες εξελίξεις.
Για να υπαχθεί είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό στο άρθρο 99 θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ, η επιχείρηση θα πρέπει να απασχολεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα ενώ προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών, κατ΄αρχήν του 51% αυτών, και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Όπως δήλωσε στο NewsIt o Παντελής Παπαβασιλείου, μέλος Διοίκησης Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας "η διοίκηση του ομίλου Ταβουλάρη που τόσο χρόνια ζούσε κρατικοδίαιτα απο τις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, μας αιφνιδίασε. Δεν ξέραμε τίποτα για την υπαγωγή στη ρύθμιση για πτώχευση. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Νεωρίου δεν πρόκειται να το δεχτούν αυτό. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ζητάμε να γίνει κλαδική πολιτική και όχι μόνο να δίνουν πολεμικά προγράμματα και το πρόβλημα δεν είναι μόνο σε εμάς αλλά και στον Σκαραμαγκά και παντού.Ένας μεγάλος κλάδος οδηγείται σε διάλυση. Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αναρωτιώμαστε γιατί να κατασκευαστούν 250 πλοία εφοπλιστών στην Κίνα μετά τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση και να μην γίνουν και 5 πλοία στην Ελλάδα; Η αντίδρασή μας θα είναι τόσο δυναμική που δεν το φαντάζονται ούτε το περιμένουν".

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Ποιο ήταν το κορίτσι που φορούσε το στεφάνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Όταν έφυγε από τη ζωή οι Μακεδόνες έφτιαξαν για χάρη της έναν περίτεχνο τάφο, τον γέμισαν χρυσάφι, τεχνουργήματα ανάλογα με εκείνα που βρέθηκαν στον τάφο του Φιλίππου

Στο άψυχο σώμα της τοποθέτησαν το ολόχρυσο στεφάνι που φορούσε όσο ήταν στη ζωή. Οι αρχαιολόγοι έμειναν άφωνοι.

Είναι ακριβές αντίγραφο αυτού που φαίνεται να φοράει ο νεαρός Αλέξανδρος στο πλάι του πατέρα του στην τοιχογραφία που εντοπίστηκε απ' τον μεγάλο Μανώλη Ανδρόνικο μέσα στον τάφο του Φιλίππου.

Πέρασαν σχεδόν 30 μήνες από τότε που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ευρήματα. Χρειάστηκαν μελέτες, εργαστηριακές έρευνες...

Τώρα οι επιστήμονες μιλούν για ένα κοριτσάκι, από τριών ως το πολύ επτά χρόνων. Ένα παιδί... όχι τυχαίο.
Είναι κτερισμένο με χρυσά σκουλαρίκια με φτερωτές Νίκες, χρυσά διακοσμητικά δισκάρια διακοσμημένα με ακτίνες και ένα ακόμη χρυσό στεφάνι με φύλλα ελιάς.



Στεφάνι ελιάς φοράει ο Αλέξανδρος στην παράσταση του κυνηγιού στην πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου, παραπέμπει σε νικητές αγώνων. Αυτό το παιδί, κτερισμένο με τέτοιο στεφάνι, ήταν ξεχοριστό.

Ποιο ήταν αυτό το κορίτσι κανείς δεν ξέρει. Η ιστορία έχει ακόμη πολλά κενά και οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να τα καλύψουν με εικασίες, χρειάζονται στοιχεία.

Βρέθηκε πλάι στον τάφο του νόθου γιου του Αλέξανδρου, του Ηρακλή. Έχει κάποια σχέση με το κορίτσι με τον Ηρακλή και τη μητέρα του την Βαρσίνη τους οποίους δολοφόνησε ο Κάσσανδρος για να καταλάβει την εξουσία;Συνδέεται και 'κεινη με τον τελευταίο των Τημενιδών...
Όπως και να ΄χει η γη της Μακεδονίας δεν σταματάει να μας εκπλήσει με αυτά που κρίβει στα σπλάχνα της.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Το μέγεθος μετράει στη γονιμότητα


Η απόσταση ανάμεσα στον πρωκτό και τη βάση του πέους, μετράει πόσα... παιδιά θα κάνουμε
Το μέγεθος μετράει στη γονιμότητα
Η πρωκτογεννητική απόσταση αποτελεί δείκτη που μπορεί να δείξει σε έναν άνδρα εάν θα βιώσει τη χαρά της πατρότητας

Αθήνα

Το μέγεθος τελικώς μετρά σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την ανδρική γονιμότητα. Δεν εννοούμε το μέγεθος του πέους ή των όρχεων, αλλά το μήκος που αφορά την πρωκτογεννητική απόσταση (AGD- πρόκειται για την απόσταση μεταξύ του πρωκτού και της βάσης του πέους).

Σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Ιατρικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ που διεξήχθη σε 126 νεαρούς, οι άνδρες στους οποίους η απόσταση αυτή είναι μικρότερη των 5,2 εκατοστών αντιμετωπίζουν επταπλάσιες πιθανότητες υπογονιμότητας.

Τι θέλουν από το Καστέλι?????

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την κατασκευή και την διαχείτηση του νέου αεροδρομίου της Κρήτης στο Καστέλι Ηρακλείου, προϋπολογισμού 900 εκατ ευρώ.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως Καστέλι και άλλα μεγάλα έργα, χωρίς την στήριξη Γερμανών και Γάλλων δεν μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ξένοι όμιλοι έχουν προτείνει στην ελληνική πλευρά το <<πακετάρισμα>> του αεροδρομίου που θα κατασκευαστεί στο Καστέλι.
Μαζί με την διαχείρηση όλων των αεροδρομίων του νησιού, εκφράζεται προβληματισμός, καθώς σύμφωνα με αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών <<αν παραχωρηθεί η εκμετάλλευση και άλλων αεροδρομίων της Κρήτης, όπως των Χανίων και της Σητείας,στο ίδιο επιχειρηματικό σχήμα, θα προκύψει θέμα μονοπωλίου στις αερομεταφορές της Κρήτης.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!

Το δάγκωμα της αράχνης κάνει καλό στο... σεξ!


Το δηλητήριο αράχνης χαρίζει λύση στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας
Το δάγκωμα της αράχνης κάνει καλό στο... σεξ!

Ουάσιγκτον

Στις περισσότερες περιπτώσεις η παρουσία μίας αράχνης στην κρεβατοκάμαρα θα προκαλούσε πανικό στους ενοίκους της. Αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων το τσίμπημα από ένα συγκεκριμένο είδος αράχνης θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμο - τουλάχιστον για όσους παρουσιάζουν προβλήματα στύσης. Ο λόγος για τη Βραζιλιάνικη αράχνη ή αράχνη της μπανάνας, με το επιστημονικό όνομα Phoneutria nigriventer, η οποία ενδημεί στη νότια και κεντρική Αμερική.


Επιστήμονες από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι στο δηλητήριο αυτού του μικρού οκτάποδου ζώου κρύβεται η λύση στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αφού ένα τσίμπημά του αρκεί για να χαρίσει στον άνδρα στύση που διαρκεί μέχρι και τέσσερις ώρες!


Η δρ. Κένια Νούνες, φυσιολόγος στο κολέγιο και επικεφαλής της μελέτης, εξήγησε: «Το δηλητήριο της αράχνης Phoneutria nigriventer είναι μία πλούσια μίξη αρκετών τοξινών με διαφορετική δραστηριότητα. Εξαιτίας αυτών, όταν μια αράχνη τσιμπήσει έναν άνθρωπο, παρατηρούμε διαφορετικά συμπτώματα συμπεριλαμβανόμενου του πριαπισμού, μία κατάσταση στην οποία το πέος βρίσκεται σε παρατεταμένη στύση».


Άλλες παρενέργειες από το τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης περιλαμβάνουν την απώλεια του ελέγχου των μυών, έντονο πόνο, δυσκολία αναπνοής ακόμη και θάνατο ως αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου αν το θύμα δεν λάβει γρήγορα αντίδοτο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δρ. Νούνες και την ομάδα της, το δηλητήριο της Phoneutria nigriventer κρύβει το μυστικό στα προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.


Για τις ανάγκες της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, η δρ. Νούνες χρησιμοποίησε υπερτασικά ποντίκια με σοβαρά προβλήματα στύσης. Διαπίστωσε ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε η τοξίνη PnTx2-6 εμφάνισαν στύσεις χωρίς παρενέργειες. «Ανακαλύψαμε τη τοξίνη που ευθύνεται για τη στύση και διεξήγαμε πειράματα χρησιμοποιώντας υπερτασικά ποντίκια με προβλήματα στύσης. Η τοξίνη επανέφερε σε φυσιολογικά επίπεδα τη στυτική δυσλειτουργία των ζώων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα», είπε η δρ। Νούνες.

tovima

Οι κότες νιώθουν τον πόνο του άλλου

Διαθέτουν χαρακτηριστικά που ως τώρα θεωρούνταν ανθρώπινα

Οι κότες νιώθουν τον πόνο του άλλου

Λονδίνο Οι κότες αισθάνονται τον πόνο του άλλου, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία θεωρείται σημαντική σε ό,τι αφορά την καλή μεταχείριση τόσο των πτηνών που χρησιμοποιούνται σε πειράματα όσο και εκείνων που εκτρέφονται σε πτηνοτροφικές μονάδες για εμπορικούς σκοπούς.

Η συναισθηματική ταύτιση, η οποία πιστευόταν ότι αποτελεί αποκλειστικώς ανθρώπινο χαρακτηριστικό, μεταφράζεται σε βαθιά επικοινωνία με τον άλλον μέσω της κατανόησης των συναισθημάτων του. Ουσιαστικώς τα συναισθήματα ενός ατόμου «αντικατοπτρίζονται» στα άτομα που το περιβάλλουν με αποτέλεσμα να μοιράζονται κοινές συναισθηματικές εμπειρίες, είτε αυτές αφορούν χαρά, είτε λύπη είτε άγχος.

Η μελέτη του …πόνου

Η νέα μελέτη, η οποία διεξήχθη από ειδικούς της Σχολής Κτηνιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Βρετανίας έδειξε ότι οι κότες διαθέτουν τη θεμελιώδη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματα των διπλανών τους ή τουλάχιστον εκείνα των «τέκνων» τους.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», οι επιστήμονες διεξήγαγαν διαφορετικά πειράματα σε κότες και στα μικρά τους.

Για παράδειγμα ανακάτεψαν τα φτερά των μικρών ρίχνοντάς τους αέρα, κάτι που τους προκάλεσε στρες. Το στρες που ένιωσαν τα κοτοπουλάκια αντικατοπτρίστηκε στις μητέρες τους, όπως φάνηκε μέσα από την ανάλυση διαφορετικών παραμέτρων: ο καρδιακός ρυθμός των ενηλίκων θηλυκών αυξήθηκε, η θερμοκρασία των οφθαλμών τους η οποία αποτελεί δείκτη στρες ανέβηκε και οι κότες βρίσκονταν σε συνεχή εγρήγορση. Παράλληλα οι μητέρες άρχισαν να βγάζουν έντονους ήχους – κακαρίσματα που απευθύνονταν προς τα μικρά τους.

«Ανακαλύψαμε ότι οι ενήλικες κότες διαθέτουν κάποιες από τις βασικές ιδιότητες της συναισθηματικής ταύτισης, της ικανότητας να μοιράζεται κάποιος τα συναισθήματά του. Τα ευρήματά αυτά συνδέονται άμεσα με την καλή μεταχείριση των πτηνών».ανέφερε ο Τζο Εντγκαρ, ερευνητής που συμμετείχε στη μελέτη, προσθέτοντας ότι σήμερα στα πτηνοτροφεία τα κοτόπουλα βιώνουν πόνο και στρες «είτε εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης είτε εξαιτίας του υψηλού ποσοστού καταγμάτων ή διαταραχών των οστών που εμφανίζουν».

tovima

Κόβουν το σεξ οι Αμερικανοί

Κόβουν το σεξ οι Αμερικανοί


Ουάσινγκτον


Λιγότερο σεξ κάνουν οι Αμερικανοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης και πλέον αξιόπιστης έρευνας που έγινε σε 5।300 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες। Αν και η μελέτη δεν ρίχνει φως στις αιτίες του φαινομένου, οι αριθμοί μιλούν για ξεκάθαρη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας στις τάξεις των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών।

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι σε αυτή την τάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έμφαση που δίνεται πλέον στην αποχή από το σεξ πριν τον γάμο ή την έστω την ενηλικίωση στην Αμερική. Άλλοι εκτιμούν ότι η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ανησυχία που μεταδίδουν στα παιδιά τους γονείς που έχουν δει την κρίση του AIDS να εκτυλίσσονται, αποτελούν βασικούς παράγοντες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η γενιά εφήβων και νέων παρουσιάζει μικρότερη τάση για πειραματισμό με τα ναρκωτικά ή το σεξ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών που δηλώνουν ότι είχαν κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής έχει πέσει από το 78% στο 72%. «Αν και η μείωση μοιάζει μικρή, αλλά είναι σημαντική», λέει δόκτωρ Αντζάνι Σάντρα του κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. Αν και αρνήθηκε να εικάσει τους λόγους της μείωσης, η δόκτωρ Σάντρα υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να ψάξουμε για σχετικές τάσεις πριν από το 2002 διότι οι προηγούμενες έρευνες δεν συγκέντρωναν λεπτομερή στοιχεία για τα διάφορα είδη σεξ.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που υπάρχουν για την κολπική διείσδυση μεταξύ μη παντρεμένων εφήβων δηλώνουν μια σταθερή πτώση ήδη από το 1988.
Η μελέτη περιελάμβανε όμως στοιχεία και για μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες। Βασίστηκε σε συνεντεύξεις περίπου 13.500 άντρών και γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών και διεξήχθη μεταξύ 2006 και 2008. τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με παρόμοια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2002.

tovima

Πανσέληνος σε απόσταση αναπνοής Στις 19 Μαρτίου η Γη θα δεχθεί το στενό «φλερτ» της Σελήνης

Πανσέληνος σε απόσταση αναπνοής
Λονδίνο Στις 19 Μαρτίου η Σελήνη αναμένεται να «φλερτάρει» τη Γη από απόσταση μόλις 356.578 χλμ. Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων από το 1992, χαρίζοντας έτσι στους λάτρεις του σεληνόφωτος μια εντυπωσιακή Πανσέληνο.

Αρκετοί ωστόσο είναι εκείνοι που σπεύδουν να συνδέσουν το φαινόμενο - γνωστό και ως σεληνιακό περίγειο – με φυσικές καταστροφές που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων κοντινών ταξιδιών της Σελήνης προς τη Γη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τις χρονιές 1955, 1974, 1992 και 2005, κατά τις οποίες ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν πλήξει τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τσουνάμι που τον Δεκέμβριο του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στην Ινδονησία, λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της τεράστιας Σελήνης στον νυχτερινό ουρανό τον Ιανουάριο του 2005.

Οι επιστήμονες ωστόσο υπογραμμίζουν ότι το στενό φλερτ της Γης με τον δορυφόρο της δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίες στον πλανήτη μας.

«Δεν θα υπάρξουν σεισμοί ή εκρήξεις ηφαιστείων λόγω του φαινομένου, εκτός βέβαια και αν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβούν» επισημαίνει ο αστρονόμος Πιτ Γουίλερ από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοαστρονομίας (ICRAR).

«Αυτό που αναμένεται να παρατηρηθεί είναι η μεγαλύτερη από το συνηθισμένο άνοδος της στάθμης της παλίρροιας κατά τη διάρκεια του φαινομένου, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι ανησυχητικό» προσθέτει.

Από την άλλη πλευρά, ο Αυστραλός αστρονόμος Ντέιβιντ Ρένεκε συμπληρώνει χαριτολογώντας: «Με λίγη προσπάθεια μπορεί κανείς να συνδέσει οποιαδήποτε φυσική καταστροφή με κάποιο αστρονομικό γεγονός».

tovima

Στο 4,4% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο (ΕΛΣΤΑΤ)

Κατά 4,4% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Φεβρουάριο σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2010, ενώ κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009 είχε σημειωθεί αύξηση 2,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε μηνιαία βάση ο δείκτης μείωση 1,3%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 10 – Φεβρουαρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 09 – Φεβρουαρίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 1,4%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
I. Σύγκριση Φεβρουαρίου 2011, με Ιανουάριο 2011
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 1,3% το μήνα Φεβρουάριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:
1. Από τις μειώσεις των δεικτών:
α) Κατά 17,6% της ομάδας `' Ένδυση και υπόδηση`', λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.
β) Κατά 2,5% της ομάδας `' Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες `', λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.
γ) Κατά 0,4% της ομάδας `' Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια `', λόγω, κυρίως της επαναφοράς των τιμών των σερβιριζόμενων ειδών στα επίπεδα πριν από τη χορήγηση του Δώρου Χριστουγέννων.
δ) Κατά 0,7% της ομάδας `' Άλλα αγαθά και υπηρεσίες `', λόγω κυρίως, της μείωσης των τιμών των ειδών ταξιδίου-λοιπών προσωπικών ειδών (εξαιτίας των γενικών χειμερινών εκπτώσεων), αλλά και λόγω της μείωσης των τιμών στα είδη ατομικής φροντίδας.
2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,8% της ομάδας `' Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά `', λόγω αύξησης , κυρίως, των τιμών στα ψάρια νωπά, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, πατάτες νωπές.
β) Κατά 0,9% της ομάδας `' Στέγαση `', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στο πετρέλαιο θέρμανσης.
γ) Κατά 0,4% της ομάδας `' Μεταφορές`', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των αυτοκινήτων.

Τα ανάπηρα κορίτσια είναι εύκολα

Στο κάτω μέρος μιας συρταριέρας, κάτω από δώδεκα είδη παυσίπονων, τεσσάρων διαφορετικών τύπων καπνού και σε αρκετά στάδια εξασθένησης, πρόσφατα βρήκα ένα σωρό ερωτικών γραμμάτων από τις μέρες που ήμουν μόνη μου χωρίς σύντροφο.
Καλά, τα ερωτικά γράμματα ίσως το μεγαλοποιούν.
Περιείχαν σελίδες σκισμένες από
ένα περιοδικό με σημειώσεις γραμμένες βιαστικά στην πίσω πλευρά, σταλμένες σε μένα από ένα συνταξιούχο γείτονα και φυλαγμένες σε περίπτωση που η κατάσταση ξέφευγε εκτός ελέγχου, μαζί με μια κασέτα.
Τίποτα μέσα στη στοίβα αυτή δεν με έκανε να σκεφτώ με καημό τις μέρες που ήμουν αδέσμευτη. Ήταν υπέροχες στιγμές αλλά πρέπει να υπήρχε κάτι στο συνδυασμό του να είσαι μια νέα, μόνη, ανάπηρη γυναίκα (που να ζει δίπλα σε μια παμπ), κάτι το οποίο έκανε τα πρώτα μου χρόνια των είκοσι ετών γεμάτα από αντιπαραθέσεις, συγχύσεις και ακόμη, σποραδικά, και με φόβο.
Ήταν απλά αυτή η θέση κάθε νέας, μόνης γυναίκας;
Ή είχε να κάνει, όπως το υποπτεύθηκα με την αναπηρία μου;
Οι φίλοι μου προσπάθησαν να με πείσουν πως δεν είχε να κάνει με αυτό.
Αλλά παρόλο που και εκείνοι βρέθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις, εγώ ήμουν εκείνη με τρελούς μεγάλους άντρες να περνούν την πόρτα μου, να μου παίρνουν τα εσώρουχα από το σύρμα, και συχνά έβρισκα τον εαυτό μου σε καταστάσεις, όπου άντρες στους οποίους δεν είχα δείξει ενδιαφέρον, απογοητεύονταν επειδή δε θα βρισκόμουν ερωτικά/ δεν θα μετακόμιζα/ δεν θα μετανάστευα στο Ιράκ μαζί τους.
Δεν είναι ότι παραπονούμαι για την προσοχή των αντρών.
Αυτό δεν θα ήταν σοφό για ένα κορίτσι αδέσμευτο να το κάνει.
Αλλά αυτός ο τύπος του άντρα- το είδος που σε στέλνει να κοιτάξεις στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης για τον ακριβή ορισμό του «κυνηγού» – δεν ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα.
Παρά την εμφανή απροθυμία μου, αυτοί οι άντρες έδειχναν βέβαιοι ότι ήμουν η ιδανική γυναίκα για αυτούς, όσο βέβαια η προσωπικότητα μου ακόμη δεν υπεισερχόταν σε αυτό.
Ήμουν ένας κενός καμβάς πάνω στον οποίο θα πρόβαλαν ό,τι παράξενες, απαρχαιωμένες ιδέες είχαν για τους άντρες και τις γυναίκες.
Έμοιαζε σαν να είμαι μια ρομαντική ηρωίδα από Βικτοριανό μυθιστόρημα, που βήχει αίμα στο χαρτομάντηλο ενώ εκείνος, ο μελαγχολικός ήρωας που κουβαλούσε το φορτίο του γενναία.
Υποθέτω πως για ένα συγκεκριμένο τύπο άντρα, η ιδέα μιας ανάπηρης φιλενάδας φέρει έναν αριθμό πλεονεκτημάτων.

Το ανέκδοτο της εβδομάδας από τον κ. Μαρκογιαννάκη...


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Ο βουλευτής Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι "μια προσεκτικότερη έρευνα της υπόθεσης, σχετικά με την μίσθωση των Πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατά την αντιπυρική περίοδο 2009, θα την τοποθετούσε στις πραγματικές της διαστάσεις και δεν θα ήταν ανάγκη να φτάσει στη Βουλή". Και πρόσθεσε: "Τώρα εκείνο που επιβάλλεται είναι να................
κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια. Το μόνο που δεν επιτρέπεται να γίνει είναι το κουκούλωμα,  όπως έγινε στην υπόθεση Siemens”.
Λιτός, δίχως να αναφέρεται στις φερόμενες ευθύνες του, δίχως να αρθρώσει μια λέξη για την ταμπακέρα, καθώς προφανώς ευελπιστεί να έχει την τύχη η υπόθεση που είχαν όλες οι υπόλοιπες, των οποίων οι φάκελοι έφθασαν στη Βουλή. Αφού σημείωσε την εισαγγελική βιασύνη με την οποία πιστεύει ότι έγινε η έρευνα και με εμφανή προσπάθεια να υποβιβάσει τη διάσταση της υπόθεσης, χρησιμοποίησε φράσεις που πια ερεθίζουν άσχημα τα ώτα των...
ελλήνων ακουόντων. Προτάσεις κλισέ που δεν πετυχαίνουν τίποτα άλλο πια, παρά να εκνευρίσουν τους νοήμονες πολίτες ή να φαντάζουν ως το ανέκδοτο της βδομάδας σε όσους είναι επηρεασμένοι από το κλίμα του Τριωδίου, όπως ο υπογράφων...

Ξαναγράφω, λοιπόν, το ανέκδοτο της εβδομάδας: "επιβάλλεται να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια. Το μόνο που δεν επιτρέπεται να γίνει είναι το κουκούλωμα..."
 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε1







Το ραντεβού των φορολογούμενων με την εφορία πλησιάζει· με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να περνούν πρώτοι την πόρτα της εφορίας την 4η Απριλίου, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010 στις 3 Μαΐου για όσους ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 1 και μέχρι τις 31 Μαΐου για όσους τα τελευταία ψηφία είναι 00.
Παρατίθεται τμήμα των ερωτοαπαντήσεων για την ορθή υποβολή της δήλωσης.
1. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την απαλλαγή από την αντικειμενική δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση αγοράς τους με επαναπατριζόμενα κεφάλαια;
– Για τη μη εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που αυτά αγοράζονται με επαναπατριζόμενα κεφάλαια, υποβάλλεται το λογιστικό παραστατικό της συναλλαγής - εισαγωγής των κεφαλαίων που εκδίδει η τράπεζα που διενεργεί την εισαγωγή. Η τράπεζα εκδίδει ένα παραστατικό το οποίο είναι μοναδικό. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού ο ένας από τους συνδικαιούχους παίρνει το πρωτότυπο και οι λοιποί επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτού, στα οποία πάνω σημειώνουν ενυπόγραφα ποιος έχει πάρει το πρωτότυπο και ποια είναι η ΔΟΥ του.
2. Πώς αποδεικνύεται ότι ένα ακίνητο παρέμεινε κενό;
– Πρέπει να προσκομίζονται φωτοαντίγραφα των λογαρια

Βρέθηκαν πέντε μετόπες στην Ακρόπολη

















Πέντε μετόπες του Παρθενώνα εντοπίστηκαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία"॥

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως εντοιχίστηκαν κατά το 18ο αιώνα όταν επισκευάστηκε το τείχοςτης Ακρόπολης. Μάλιστα, ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λίθους καθώς είναι από λευκό... καλοδουλεμένο μάρμαρο Πεντέλης, όπως δηλαδή ο Παρθενώνας. Οι αρχαιολόγοι πίστευαν μέχρι τώρα ότι οι μετόπες αυτές είχαν καταστραφεί από την έκρηξη Μοροζίνη το 1687. Η ύπαρξή τους διαπιστώθηκε μετά την επεξεργασία εικόνων στο πλαίσιο της αποτύπωσης των τειχών με σύγχρονες φωτογραφικές μεθόδους।

10me3

«Βλέπουν» τον καρκίνο στα…νύχια των ποδιών

Τα νύχια στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών μπορεί να «δείχνουν» πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσει κανείς καρκίνο του πνεύμονα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», αναφέρουν ότι η μέτρηση των επιπέδων νικοτίνης σε αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί ο κίνδυνος καρκίνου πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, αξιολόγησαν στοιχεία από 840 άντρες ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι κατά την έναρξη της μελέτης τους έδωσαν δείγματα νυχιών.

Οι ερευνητές τους παρακολούθησαν επί 12 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι εθελοντές είχαν τα υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως περισσότερο από το 10% των εθελοντών με τα υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια, ΔΕΝ είχαν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.

Το εύρημα αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της καταστροφικής επίδρασης του παθητικού καπνίσματος, εξηγούν ο δρ Γάελ Αλ-Ντελάιμι και οι συνεργάτες του.

Οι ερευνητές στράφηκαν στα νύχια των ποδιών για να μετρήσουν τη νικοτίνη επειδή αυτά μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό (μόλις ένα εκατοστό τον χρόνο), οπότε η περιεκτικότητά τους σε νικοτίνη είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι η αντίστοιχη στο αίμα ή στα ούρα.

Προγενέστερη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας έχει συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Το συμπέρασμα της παρούσας μελέτης είναι πως «τα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των μεγάλων δακτύλων των ποδιών παρέχουν έναν βιοδείκτη, ο οποίος μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του πνεύμονα ανεξάρτητα από το αναφερόμενο ιστορικό καπνίσματος»।

tanea

Οι ελέφαντες ξέρουν πώς να συνεργάζονται

Elephants_couple






















Ακόμα ένα ζώο, ο ελέφαντας, αποδεικνύει ότι διέπεται από ομαδικό πνεύμα, κατανόηση και ικανότητα συνεργασίας και αλληλεγγύης

απέναντι στους όμοιους του, ιδίως όταν στόχος είναι το αμοιβαίο όφελος, όπως έδειξε για πρώτη φορά μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον πειραματικό ψυχολόγο Τζόσουα Πλότνικ του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, έκαναν πειράματα για τις ικανότητες συνεργασίας των ασιατικών ελεφάντων στην Ταϊλάνδη. Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα παχύδερμα -αντίθετα με την υποτιμητική έννοια που έχουν δώσει οι άνθρωποι στην λέξη και, καμιά φορά, αντίθετα και προς τους ίδιους τους ανθρώπους- καταλαβαίνουν ότι θα αποτύχουν να φέρουν εις πέρας ένα καθήκον, αν δεν συνεργαστούν.

Η αναγνώριση ότι μερικές φορές χρειάζεται η βοήθεια ενός άλλου για κάποια δουλειά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί γνώρισμα ανώτερης κοινωνικής νοημοσύνης, που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους και σπάνια συναντάται σε άλλα είδη. Οι ελέφαντες πλέον έρχονται να συμπεριληφθούν σε ένα «ελιτίστικο κλαμπ» κοινωνικών και νοημόνων ζώων, μαζί με τους χιμπατζήδες, τις ύαινες, τα κοράκια, τα δελφίνια και (συνήθως, τέλος πάντων) τους ανθρώπους.

Σε πρώτο στάδιο, οι ερευνητές δίδαξαν το κάθε ένα ζώο ξεχωριστά να τραβάει το σκοινί με την προβοσκίδα του. Στη συνέχεια, έξι ζευγάρια ελεφάντων κλήθηκαν να συνεργαστούν, πράγμα που, μετά από μερικές αποτυχίες (όταν κάποιο ζώο τραβούσε πρώτο το σκοινί, η τροφή δεν γλιστρούσε προς το μέρος τους), γρήγορα έμαθαν να κάνουν, τραβώντας συγχρονισμένα το σκοινί και, έτσι, φέρνοντας μπροστά τους το καλαμπόκι.

Για να εξακριβώσουν ότι όντως οι ελέφαντες αντιλαμβάνονταν την ανάγκη της παροχής βοήθειας του ενός προς τον άλλο, οι επιστήμονες, σε επόμενο στάδιο, τους απελευθέρωναν στη «σκηνή» του πειράματος, με χρονική υστέρηση 45 δευτερολέπτων. Έτσι, όταν ο ένας έφτανε πρώτος μπροστά στο σκοινί και στην τροφή, έπρεπε να περιμένει και τον άλλο, πριν βάλουν μπροστά την από κοινού προσπάθειά τους. Τα πειράματα επαναλήφθηκαν 40 φορές σε διάστημα δύο ημερών και έδειξαν ότι και τα έξι ζευγάρια ελεφάντων κατάφεραν, ιδίως τις τελευταίες δέκα φορές, να συνεργαστούν, με ποσοστό επιτυχίας 88% έως 97%.

«Έμαθαν να το κάνουν πιο γρήγορα και από τους χιμπατζήδες. Κάθονταν υπομονετικά, κρατώντας το σκοινί με την προβοσκίδα τους, μέχρι να έρθει και ο άλλος ελέφαντας για να κάνει το ίδιο από την άλλη πλευρά. Όταν, μάλιστα, ο ένας απλώς δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, τότε και ο άλλος δεν επέμενε, αλλά τα παρατούσε επίσης», δήλωσε ο Πλότνικ, επισημαίνοντας ότι αυτό δείχνει πως οι ελέφαντες καταλαβαίνουν τη σημασία της συνεργασίας.

Τα πειράματα επιβεβαιώνουν τις παρατηρήσεις και βιντεοσκοπήσεις στην φύση, οι οποίες, για παράδειγμα, δείχνουν ελέφαντες να συνεργάζονται με τις προβοσκίδες τους για να σηκώσουν ένα μέλος της ομάδας τους που έχει πέσει στο έδαφος ή έχει κολλήσει στη λάσπη, ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά που ελέφαντες φαίνεται να θρηνούν ομαδικά ένα νεκρό συγγενή τους.

«Ως άνθρωποι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί, όμως επανειλημμένα διαψευδόμαστε. Αν και ξεχωρίζουμε όσον αφορά τη γλώσσα, άλλες εντυπωσιακά πολύπλοκες κοινωνικές συμπεριφορές, όπως η κουλτούρα, η χρήση εργαλείων και η κοινωνική αλληλεπίδραση, συναντώνται στο ζωικό βασίλειο», τόνισε ο βρετανός επιστήμονας. Ο Πλότνικ, στο παρελθόν, έχει δείξει ότι οι ελέφαντες φαίνεται να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη, ένα ακόμα σημάδι νοημοσύνης।

news.ert.gr

Αυτοκίνητο έπεσε σε λίμνη και κόπηκε στα δύο


Απίστευτο είναι αυτό που συνέβη σε ένα pickup της GMC, στην Αμερική.

Το όχημα έπεσε σε μία λίμνη και αναποδογύρισε και όπως ήταν φυσικό ο ιδιοκτήτης του φώναξε γερανό για να το βγάλει έξω. Αυτό όμως που συνέβη σίγουρα δεν το περίμενε…

Την ώρα που το άλλο όχημα προσπαθούσε να βγάλει έξω από τη λίμνη το GMC, αυτό «δίπλωσε» στα δύο σαν ένα κομμάτι χαρτί. Όσο και εάν, το περιστατικό, ακούγεται ψεύτικο, είναι πέρα για πέρα αληθινό κάτι που επιβεβαιώνεται και από το παρακάτω video.

10me3.blogspot

Εκτόξευση ανεργίας στο 14,8%

Πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το Δεκέμβριο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανέργων στα 733.645 άτομα. Στο 14,8% ο δείκτης. Ανεργος ένας στους δέκα άνδρες, δύο στις δέκα γυναίκες, τέσσερις στους δέκα νέους μέχρι 24 ετών.

Μαύρα μαντάτα για την αγορά εργασίας έστειλε η νέα έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για την ανεργία του περασμένου Δεκεμβρίου.
Πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα και ο δείκτης της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 14,8%.

Εκτόξευση ανεργίας στο 14,8%
Μέσα στο 2010 χάθηκαν σχεδόν 230.000 θέσεις εργασίας, καθώς τον Δεκέμβριο του 2009 οι άνεργοι ήταν 505.110 και ο δείκτης βρισκόταν στο 10,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον τελευταίο μήνα του 2010 και σε σχέση με τον Νοέμβριο:
  • οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5,9% σε 733.645, από 692.577
  • οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 1,7% σε 4.233.765, από 4.307.054
  • οι μη ενεργοί οικονομικά αυξήθηκαν κατά 0,7% σε 4.353.149, από 4.320.927
Σε επίπεδο περιφερειών τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Ιόνιο με 23,1%, Δυτική Μακεδονία με 17,7% και Κεντρική Μακεδονία με 16,5%, ενώ τα μικρότερα σε Βόρειο Αιγαίο με 10,6% και Πελοπόννησο με 11,5%. Πλέον όλες οι περιφέρειες έχουν διψήφιο ποσοστό ανεργίας.
Η γυναικεία ανεργία παραμένει πολύ υψηλότερη από την ανδρική, με 18,7% έναντι 11,9%.
Οι νέοι αδυνατούν να ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό μετά την έξοδο από το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως δείχνει η ανεργία 39% στις ηλικίες 15 ως 24 ετών.
Πολύ υψηλότερη του μέσου όρου είναι η ανεργία και στην επόμενη ηλικιακή ομάδα 25 - 34 ετών, καθώς φτάνει το 21%.

ethnos

Εδώ Καντάφι, εκεί Καντάφι, αλλά δεν ήταν ο Καντάφι...



Το κυβερνητικό Φάλκον της Λιβύης τύπου DA-900 πέρασε για λίγα λεπτά από το FIR Αθηνών. Δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί αν στο λιβυκό αεροσκάφος επιβαίνουν μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

Το λιβυκό κυβερνητικό Φάλκον που πετούσε μέσα στον αεροδιάδρομο P868, μπήκε στο FIR Αθηνών στο σημείο Arlos, εκεί δηλαδή που το ελληνικό FIR τέμνεται με το FIR της Μάλτας, νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Έπειτα από λίγα λεπτά πτήσης στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων της Αθήνας, το DA-900 βγήκε από το FIR Αθηνών από το σημείο Salun, εκεί που το FIR Αθηνών τέμνεται με το FIR Καϊρου.

Tο κυβερνητικό τζετ της Λιβυης είχε προορισμό την Αίγυπτο, και συγκεκριμένα το Κάιρο.

Ο πιλότος του αεροσκάφους κατέθεσε κανονικά, ως όφειλε, σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,, λέγοντας ότι απογειώθηκε από την Τρίπολη της Λιβύης και είχε προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιους είχε επιβάτες.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο πιλότος δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ποιους μεταφέρει, από τη στιγμή που έχει καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συγκεκριμένη πτήση χαρακτηρίστηκε συνήθης, σαν αυτές που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Όταν το λιβυκό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αίγυπτο, Αιγύπτιος αξιωματούχος του αεροδρομίου τόνσιε ότι σε αυτό επέβαινε ένας αξιωματούχος υπεύθυνος προμηθειών...

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πάντως ότι την Τετάρτη πραγματοποιούνται διάφορες πτήσεις ιδιωτικών τζετ από τη Λιβύη προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί άλλη, πλην της συγκεκριμένης...
 

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Στην κορυφή του box office ο “Rango”



Η ταινία κινουμένων σχεδίων "Rango" κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box office, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Στην ταινία αυτή, την φωνή του στον πρωταγωνιστή “Rango” δανείζει ο διάσημος ηθοποιός Johnny Depp. Το “Rango” κατάφερε στο ντεμπούτο του στους κινηματογράφους να ανέβει στην κορυφή του box office, εισπράττοντας 38 εκατ. δολάρια σε εισιτήρια.
Στην δεύτερη θέση του box office βρέθηκε η ταινία "The Adjustment Bureau", με εισπράξεις 20.9 εκατ. δολάρια. Στην τρίτη θέση συναντάμε την ταινία "Beastly", με 10,1 εκατ. δολάρια.

Στο no4 του box office βρέθηκε η κωμωδία "Hall Pass", με εισπράξεις εννέα εκατ. δολαρίων. Το top 5 συμπληρώνει η 3D ταινία κινουμένων σχεδίων "Gnomeo and Juliet", με 6.9 εκατ. δολάρια.

ant1online

Ελλάδα-Ισραήλ...

Την θεσμοθέτηση της προσέγγισης Αθήνας-Τελ Αβίβ αποτελεί η δημιουργία κοινού υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας που ανακοινώθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Κου Παπανδρέου με τον Κο Β. Νετανιάχου.
Στον σκληρό πυρήνα βρίσκεται το Ενεργειακό, στο οποίο το Ισραήλ επενδύει πολλά μετά την ανακάλυψη των τεράστιων κοιταμάτων φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών του. Ο τομέας αυτός δίνει διέξοδο στην ενεργειακή ασφυξία από το εμπάργκο στην προμήθεια πετρελαίου που του έχει επιβάλει ο Αραβικός Σύνδεσμος λόγω της επεκτατικής του πολιτικής στην περιοχή. Η ιδέα να προμηθεύει το Ισραήλ την Ευρώπη μέσω ενός αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα φαίνεται ότι δελεάζει και τις 2 κυβερνήσεις και το BBC έκανε πρόσφατα λόγο στην ιστοσελίδα του για <<όνειρα αγωγών>>.
Στα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα, υψηλή προτεραιότητα είναι και η ανάπτυξη των σχέσεων στον τουρισμό. Ηδη το 2010 επισκέφτηκαν την χώρα μας περίπου 250.000 ισραηλινοί τουρίστες και ο στόχος για φέτος είναι ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί. Η Ελλάδα περιμένει πολλά και σε τομείς όπου το Ισραήλ έχει σημαντική τεχνογνωσία, όπως οι τεχνολογικές καινοτομίες, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η αφαλάτωση για τα νησιά, τα αρδευτικά έργα,  η ιατρική τεχνολογία, η κινητή τηλεφωνία και η διαχείρηση απορριμμάτων. Τα 13  projects συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς που έχει υποβάλει η ισραηλινή πλευρά δεν έχουν βρεί την δέουσα ανταπόκριση, λόγω της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας. Σημαντική προτεραιότητα  για τους Ισραηλινούς είναι και η στρατιωτική συνεργασία, με την ενίσχυση και αναβάθμιση των κοινών ασκήσεων της ελληνικής και ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Ισραήλ <<καίγεται>> για την αξιοποίηση του εναέριου χώρου του Αιγαίου για την εκπαίδευση των πιλότων του, καθώς η επιδύνωση των σχέσεων με την Τουρκία του έχει στερήσει ζωτικό χώρο.
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, ανέφεραν ότι οι κινήσεις για την διαμόρφωση ενός άξονα Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή, καθώς ήδη καταγράφεται από τις πρεσβείες μας σε αραβικές χώρες, κλίμα μεγάλης δυσαρέσκειας, ενώ απροσδιόριστος παράγοντας είναι και η στάση της Άγκυρας.

Περιήγηση στο δάσος αναψυχής Τατοΐου

Η Πάρνηθα κρύβει ανεξάντλητες ομορφιές και οι επιλογές που δίνει στους Αθηναίους για μονοήμερες εκδρομές αναψυχής, συνδυασμένες με αθλητισμό, είναι πάμπολλες. Ανεξαρτήτως καιρού, μια βόλτα στην Πάρνηθα είναι πάντα ανανεωτική και ξυπνάει στον περιηγητή εξερευνητικές διαθέσεις.
Ακολουθώντας την λεωφόρο Τατοΐου, λίγο μετά την πλατεία Βαρυμπόμπης, στρίβουμε αριστερά στη λεωφόρο Αγίου Μερκουρίου. Μετά από μια σύντομη γραφική διαδρομή ανάμεσα στην καταπράσινη βλάστηση, αντικρίζουμε μια ταμπέλα που αναφέρει ότι βρισκόμαστε στο Δάσος Αναψυχής Τατοΐου.
Στο μικρό πλάτωμα που υπάρχει εκεί, βλέπουμε πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά και άλλα που καταφτάνουν φορτωμένα με ποδήλατα. Παρόλο τον ψυχρό καιρό που έχει στις αρχές του Φλεβάρη, άνθρωποι κάθε ηλικίας ντυμένοι με αθλητική περιβολή, μπουφάν και σκουφιά, είτε πεζοί, είτε σε μικρές ομάδες ποδηλατών, είτε συνοδευόμενοι από τη παρέα κάποιου σκύλου, εκτελούν κοντινούς ή μακρινούς περιπάτους στο πανέμορφο δασικό τοπίο.
Αν και μένουμε χρόνια στη περιοχή και είχαμε ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο μέρος, δεν είχε τύχει ποτέ να το επισκεφτούμε στο παρελθόν.
Μαζί με άλλους περιπατητές ακολουθούσαμε περπατώντας το φαρδύ ασφαλτοστρωμένο δρομάκι, κατά μήκος του οποίου παρατηρούσαμε τα αιωνόβια δέντρα που το σκίαζαν. Οι κορμοί τους ήταν τόσο φαρδιοί που σίγουρα θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρείς άντρες για να αγκαλιάσουν τον καθένα από αυτούς.

dasos-tatoi 
Οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με ομάδες ποδηλατών που έκαναν διαδρομές φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ακόμα και στα χωμάτινα μονοπάτια του δάσους.
Ο ήλιος δυνατός μας έδινε ευκαιρίες για όμορφα φωτεινά πλάνα, αλλά το κρύο ήταν τσουχτερό και νιώθαμε ότι τα πνευμόνια μας γέμιζαν με καθαρό, παγωμένο, βουνίσιο αέρα. Μέσα από την πλούσια βλάστηση, από σκίνα, κουμαριές, χαρουπιές, πικροδάφνες, ξεπρόβαλλαν με θρασύτητα μικροί κοκκινολαίμηδες και μας συντρόφευαν σε όλη την διαδρομή πλεκόμενοι σχεδόν μέσα στα πόδια μας.
Στην απόλυτη ηρεμία που κυριαρχούσε στο τοπίο, ξεχωρίσαμε τα κελαηδήματα σπίνων και κοτσυφιών. Κάποια φτεροκοπήματα μέσα από τα πανύψηλα έλατα και πεύκα μας αποσπούσαν την προσοχή αλλά η πυκνή βλάστηση μας εμπόδιζε να αναγνωρίσουμε τα πετούμενα είδη.
Φτάνοντας σε μια διασταύρωση αντικρίσαμε μπροστά μας ένα ξέφωτο με κούνιες, ξύλινους πάγκους και τραπέζια για πικ νικ, καθώς και μια ενημερωτική πινακίδα που μας έδειχνε την θέση μας.
kounies-tatoi 
Επιλέξαμε το αριστερό μονοπάτι και μετά από μια ολιγόλεπτη πορεία ανάμεσα στα κυπαρίσσια, τα πλατάνια και τις βελανιδιές διακρίναμε τα εγκαταλελειμμένα βασιλικά ανάκτορα. Μόνο 2-3 σκυλιά έστεκαν ως φύλακες και φυσικά οι κοκκινολαίμηδες που έδιναν ζωή στα παρηκμασμένα κτίρια.
tatoi-anaktora 
Κατεβαίνοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια με προσοχή, μιας και τα πεσμένα φύλλα είχαν δημιουργήσει ένα γλιστερό χαλί, αντικρίσαμε την άδεια πισίνα που κάποτε θα έσφυζε από ζωή.
Σε ένα σκιερό από την άγρια βλάστηση σημείο, είδαμε μια μεγάλη μαρμάρινη μπανιέρα που παλιότερα αποτελούσε τον χώρο για λουτροθεραπεία. Μια μαρμάρινη λεοντοκεφαλή θα ήταν το σιντριβάνι που ανέβλυζε το νερό.
Οι μεγάλες γλάστρες από λευκό μάρμαρο δεξιά και αριστερά της σκάλας, που υπήρξαν γεμάτες με μυρωδάτα πολύχρωμα λουλούδια, τώρα ήταν γεμάτες λιμνάζοντα νερά.
Η θέα από το σημείο αυτό ήταν υπέροχη: όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας και ο Σαρωνικός απλώνονταν στα πόδια μας.
Περιφερόμενοι γύρω από τα κτίσματα διακρίναμε πολλά μονοπάτια πετρόχτιστα ή χωμάτινα ιδανικά για πεζοπορία ή ποδηλασία, αλλά και να παίξει ομαδικά παιχνίδια με μπάλες στις επίπεδες εκτάσεις. Αφού περιηγηθήκαμε αρκετά στην γύρω περιοχή και εισπνεύσαμε καθαρό αέρα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Αξιοπρόσεκτο ήταν ότι παντού υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων και όλη η περιοχή ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη από άποψη καθαριότητας. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας απαραιτήτως νερό ή αν επιθυμείτε κάτι φαγώσιμο, καθώς δεν υπάρχει καμία καντίνα ή οτιδήποτε σχετικό για να εφοδιαστείτε αν πεινάσετε ή διψάσετε. Στην επιστροφή μπορείτε να απολαύσετε λαχταριστά μεζεδάκια στις γειτονικές ταβέρνες.
Συνδυάστε την εκδρομή σας με μια επίσκεψη στην λίμνη Μπελέτσι! Θα σας ενθουσιάσει!
Μην αντισταθείτε στην πρόκληση της Πάρνηθας που ανοίγει απλόχερα την αγκαλιά της για να σας προσφέρει δροσιά, ψυχική ηρεμία και αθλητική δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

prasino-hamomilaki

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο νέο «Αmerican Ηeart Ιnstitute» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Κύπριο γιατρό Γιώργο Κυριακίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η λήπτρια του μοσχεύματος είναι 44 ετών, από την Ελλάδα, και ταξίδεψε ειδικά στην Κύπρο για να κάνει τη μεταμόσχευση με δότρια τη θεία της, 62 ετών. «Η ασθενής ζούσε για τέσσερα χρόνια χωρίς νεφρούς και τύγχανε αιμοκάθαρσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο γιατρός Γιώργος Κυριακίδης ανέφερε ότι «η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία και ο νεφρός λειτουργεί ικανοποιητικά».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριακίδης ήταν επί δεκαετίες ο επικεφαλής του Παρασκευαΐδιου Μεταμοσχευτικού Κέντρου και από τις αρχές Μαρτίου δραστηριοποιείται στο Αmerican Ηeart Ιnstitute, όπου λειτουργεί το πρώτο ιδιωτικό μεταμοσχευτικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το κρατικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Αmerican Ηeart Ιnstitute είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία στον κόσμο και άρχισε τη λειτουργία του πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου, αν και ειδικεύεται στις καρδιολογικές επεμβάσεις έχει όλη την υποδομή ενός πλήρους νοσοκομείου και σταδιακά θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

sigmalive