Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αιχμηρός ο Στρος Καν












Αιχμηρός ο Στρος Καν
Νέες αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού “Canal +”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε από νωρίς την άσχημη κατάσταση στα οικονομικά της χώρας και βολιδοσκόπησε τον κ. Καν λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και προτού απευθυνθεί στην ΕΕ για το θέμα.

Μιλώντας στο περιοδικό “Επίκαιρα” ο Γάλλος δημοσιογράφος, Νικολά Εσκουλάν, αποκάλυψε τη συνομιλλια, που είχε ο επικεφαλής του ΔΝΤ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως την μετέφερε ο ίδιος ο Στρος Καν, με τον διάλογο να έχει ως εξής:

Γιώργος Παπανδρέου: Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;

Nτομινίκ Στρος Καν: Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δε νομίζω ότι η ΕΕ θα σας άφηνε να έρθετε σε μας.

Γιώργος Παπανδρέου: Μην ανησυχείς για την Ευρώπη. Εγώ μπορώ να τους πείσω.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον ΔΝΤ, την ώρα που εκείνος γνώριζε το πρόβλημα της οικονομίας και δεν το αποκάλυπτε.

Μάλιστα η ΝΔ κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου πως δεν πήρε μέτρα μέχρι το τέλος του 2009 και ότι κατέθεσε πλαστό προϋπολογισμό, που γνώριζε ότι βρισκόταν στον “αέρα”, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: “Αφού τώρα παραδέχεται μυστικές συνομιλίες με τον Στρος Καν, γιατί την ίδια ώρα αλλά και αργότερα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι "λεφτά υπάρχουν";

Ο Στρος Καν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Τα Νέα” σοκάρει με τα σχόλια του για το κλίμα στην ελληνική κοινωνία και την αποτυχία στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και αναφέρει κυνικά: "Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά... Οι άνθρωποι στον δρόμο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο."

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δηλώνει στην ίδια συνέντευξη πως ήταν ζήτημα ημερών η πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία για στήριξη από ΔΝΤ και ΕΕ και προσθέτει: "Αν δεν είχαμε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση."

megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: