Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Περίπατος στο Αισθητικό δάσος Υμηττού

Αναζητώντας νέα μέρη για περιήγηση και αναψυχή εντός των ορίων του νομού Αττικής, ακολουθήσαμε τη συμβουλή μιας φίλης που μάς πρότεινε να επισκεφτούμε το Αισθητικό δάσος του Υμηττού και την Μονή Καισαριανής
Αν και είναι σχετικά κοντά μας, δεν είχε τύχει ποτέ να το επισκεφτούμε.
Η Μονή των Ταξιαρχών - Αστερίου: Το ιστορικό αυτό Βυζαντινό
Μοναστηράκι βρίσκεται σε υψόμετρο 545 μ. σε μια ήσυχη πλαγιά του Υμηττού, απ’ όπου αντικρίζετε φαντασμαγορικά
το Κέντρο της Αθήνας και τα Δυτικά Προάστια της.
Μετά από μια σύντομη διαδρομή από την Αττική οδό, ακολουθήσαμε τις πινακίδες που μας οδηγούσαν στη Μονή Καισαριανής. Αφήσαμε το αυτοκίνητο πολύ κοντά σε μια διχάλα και αμέσως μας κατέκλυσε μια αίσθηση ψυχικής ηρεμίας και πνευματικής χαλάρωσης.  

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Βλέπεις κοτσύφι; Κατάγραψέ το

Καμπάνια για την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος στις γειτονιές
Βλέπεις κοτσύφι; Κατάγραψέ το



Αφιερώστε για λίγα λεπτά την προσοχή σας στη φύση.

Δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ ζητούν από τους κατοίκους της Αττικής απλώς να κοιτάξουν γύρω τους.

Τους προσκαλούν να παρατηρήσουν, να ακούσουν και να καταγράψουν την παρουσία των κοτσυφιών στις γειτονιές τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά.

Το Κοτσύφι είναι ένα από τα πλέον κοινά και αναγνωρίσιμα είδη το οποίο έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο αστικό περιβάλλον και θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως είδος «εμβληματικό» της επιβίωσης της φύσης στον αστικό χώρο.

 Η εύκολη αναγνωρισιμότητά του, η κοινωνικότητα και η ...φλυαρία του, κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του ενώ παράλληλα το καθιστούν ιδανικό είδος για να παρατηρηθεί και να καταγραφεί από τους κατοίκους της πόλης. Η παρουσία του στην πόλη αποτελεί δείκτη ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Οι καταγραφές γίνονται από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, περίοδο αναπαραγωγής των κοτσυφιών. Τα αρσενικά του είδους έχουν ήδη αρχίσει να κελαηδούν στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ ο πρώτος ορφανός νεοσσός έφτασε προημερών στο Σταθμό Α' Βοηθειών του συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην καταγραφή μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στις ιστοσελίδες
της Ορνιθολογικής (www.ornithologiki.gr) και
της ΑΝΙΜΑ (www.wild-anima.gr).

prasino-hamomilaki

ΣΟΚ: Αγρότης - τέρας έταζε μόντελινγκ και αποπλάνουσε ανήλικα κορίτσια




Ο 33χρονος, υποσχόταν καριέρα μοντέλου σε ανήλικα κορίτσια, πείθοντάς τα μ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να φωτογραφηθούν γυμνά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις να έρθουν και σε σεξουαλική επαφή μαζί του....



Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξης, ενώ επέβαλε και ποινή 90.000 ευρώ σε έναν 33χρονο, ο οποίος είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα κορίτσια και διακινούσε γυμνές φωτογραφίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης, έβρισκε τα υποψήφια θύματά του, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών από την περιοχή της Πέλλας, μέσω ψεύτικου προφίλ που είχε δημιουργήσει σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρουσιαζόταν δε, ως φωτογράφος πρακτορείου μοντέλων και υποσχόταν στα κορίτσια υψηλές αμοιβές και καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Ο 33χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο στο χωριό Εσωβάλτα της Πέλλας, έπειτα από καταγγελία δύο 16χρονων κοριτσιών.

Σε αποθήκη στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε μετατρέψει σε φωτογραφικό στούντιο, βρέθηκαν εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες των ανήλικων θυμάτων του.

Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, εμφανίζονταν ο ίδιος σε ερωτικές σκηνές με τις ανήλικες, ενώ σε κάποιες άλλες εμφανίζονταν δύο κοπέλες σε ερωτικές σκηνές, μεταξύ τους.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι προέβη στις πράξεις για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες. 


apolitistosteki

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πρωταθλήτρια στο online φλερτ η Αθήνα

Θριάμβευσε... η Αθήνα στη λίστα World Flirtation League, η οποία συντάσσεται με βάση το πόσες εγγραφές με σκοπό το φλερτ ξεκινούν κάθε μήνα οι χρήστες στο site κοινωνικής δικτύωσης Βadoo.

Η Μόσχα ήρθε δεύτερη, η Ρώμη 3η, η Μαδρίτη 31η, το Λoνδίνο 57ο και η Νέα Υόρκη 89η ανάμεσα σε συνολικά 200 πόλεις και 12 εκατομμύρια διαδικτυακές «επαφές» με σκοπό το φλερτ।

Πρωταθλήτρια στο online φλερτ η Αθήνα

«Δεν είναι έκπληξη τα αποτελέσματα» λέει στο Reuters η ανταποκρίτρια του Lonely Planet στην Αθήνα, Βικτωρία Κυριακοπούλου: Εδώ οι γέροι φλερτάρουν, οι παντρεμένοι φλερτάρουν, ε το ίδιο κάνουν και οι νέοι χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία».

Ετσι ο μέσος χρήστης του Badoo στην Αθήνα ξεκινά κάθε μήνα 25,7 online φλερτ διπλάσια από όσα ο κάτοικος του Ρίο ντε Τζανέιρο (12.4%).

Τρεις αραβικές πόλεις -Κουβέιτ, Τυνησία και Βηρυττός- και τρεις πρωην σοβιετικές (Μόσχα, Κίεβο και Μπακού) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα।


ethnos

Μυαλό... ξυράφι

Ο κύριος Νι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπέφερε από φριχτούς πονοκεφάλους। Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολευόταν να καταπιεί καθώς και να μιλήσει καθαρά. Επιπλέον, αντιμετώπιζε και προβλήματα ακοής.


Μυαλό... ξυράφι

Οι ιατροί, στους οποίους είχε απευθυνθεί επανειλημμένως, δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να τον ταΐζουν παυσίπονα και να το στέλνουν σπίτι του μιλώντας αόριστα για κάποιου τύπου ωτίτιδα.

Μυαλό... ξυράφι

Ώσπου, πρόσφατα, ένας λειτουργός του Ιπποκράτη σε νοσοκομείο της επαρχίας Γιουνάν είχε την «φαεινή» ιδέα να υποβάλει τον κύριο Νι σε ακτινογραφία. Στην θέα των αποτελεσμάτων αυτής, οι ιατροί έμειναν με το στόμα ανοικτό. Μέσα στο κεφάλι του Κινέζου ήταν σφηνωμένη μια λεπίδα μήκους περίπου 10 εκατοστών.

Στο άκουσμα της είδησης, όλα απέκτησαν εξήγηση. Ο κύριος Νι θυμήθηκε πως ένας ληστής τον είχε μαχαιρώσει κάτω από το σαγόνι προ τετραετίας, κατά τη διάρκεια καυγά. Ωστόσο, για καλή του τύχη, η λεπίδα, παρά το μεγάλο μέγεθός της, δεν επηρέασε τις αρτηρίες του εγκεφάλου.

Τελικώς, ο κύριος Νι υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης του ξένου σώματος। Πλέον, αναρρώνει στο νοσοκομείο με καθαρό μυαλό.

ethnos

Εδωσε το παρών στην κηδεία του...

Επέστρεψε σπίτι του μετά από ψάρεμα και έδωσε το παρών στην ίδια του την κηδεία... Ο λόγος για έναν Τούρκο ψαρά που επιστρέφοντας από εκδρομή είδε κοσμοσυρροή έξω από την κατοικία του και έκπληκτος πλησίασε να δει τι συμβαίνει.

Εδωσε το παρών στην κηδεία του...

«Όλοι έπαθαν σοκ όταν με αντίκρισαν» είπε ο 72χρονος Durmuş Çıplak told Doğan μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και εξήγησε ότι όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

«Νόμιζαν ότι είχα χάσει τη ζωή μου σε ατύχημα. Αλλά είμαι ακόμη ζωντανός και ευχαριστώ το Θεό γι αυτό» πρόσθεσε.

Ο Durmus Çıplak θεωρήθηκε νεκρός μετά από ισχυρισμούς κατοίκων της περιοχής, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε τροχαίο ατύχημα. Ενα φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ποδηλάτη, που όπως δήλωσαν όσοι ήταν παρόντες στον τόπο του δυστυχήματος, επρόκειτο για τον «άτυχο» ψαρά.

Ο ποδηλάτης δεν έφερε έγγραφα που να πιστοποιούσαν την ταυτότητά του ενώ είχε παραμορφωθεί αρκετά κάτι που καθιστούσε δυσχερή την αναγνώρισή του ακόμη και από τον ίδιο του το γιο. Οταν αυτός μετέβη στο νοσοκομείο για να πιστοποιήσει ότι επρόκειτο για τον πατέρα του, αναγνώρισε το πτώμα και οργάνωσε την κηδεία του.

Ωστόσο, επιστρέφοντας στο σπίτι ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το «λάθος» και επέστρεψε τη σωρό του αγνώστου στο νεκροτομείο।


ethnos

Ληστεία με λεία σνίτσελ, σαλάτα και ψωμί

Κατέφυγαν στην παρανομία στην κυριολεξία για να επιβιώσουν.

Τρεις ένοπλοι ληστές εισέβαλαν πρόσφατα σε ένα εστιατόριο στην ισραηλινή πόλη-λιμάνι Ασντόντ και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη του να τους δώσει... φαγητό।

Ληστεία με λεία σνίτσελ, σαλάτα και ψωμί

«Νόμισα ότι θα μου ζητούσαν χρήματα, αλλά, αντίθετα, μου ζήτησαν φαγητό», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μοσέ Λάφα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Yediot Ahronot.

«Νομίζω ότι είχαν ένα πλαστικό όπλο-παιχνίδι, αλλά δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω κι έτσι τους έδωσα να φάνε. Παρήγγειλαν σαλάτες, σνίτσελ και ψωμί».

Ωστόσο, οι ληστές μπορεί να χόρτασαν αλλά φεύγοντας από το εστιατόριο απείλησαν τον ιδιοκτήτη ότι θα επιστρέψουν για να φάνε περισσότερο σνίτσελ.

Οταν μάλιστα κι ότι αν εκείνος προέβαλε αντίσταση θα τον σκότωναν.

Ο Λάφα κατέφυγε στην αστυνομία, όπου κατέθεσε μήνυση και τοποθέτησε κάμερες ασφαλείας στο κατάστημά του।


ethnos

Τους μήνυσε επειδή γλίστρησε σε... μπανανόφλουδα

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή σε βάρος καταστήματος επειδή δεν είχε μαζέψει πεταμένη μπανανόφλουδα από το πεζοδρόμιο που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

Η 58χρονη Άιντα Βάλενταϊν κατέθεσε αγωγή σε βάρος του καταστήματος 99 Cents Only, όπου γλίστρησε και έπεσε τον περασμένο Απρίλιο।

Τους μήνυσε επειδή γλίστρησε σε... μπανανόφλουδα

Όπως υποστηρίζει, έπαθε κήλη δίσκου και καταστροφή ιστών και δαπάνησε 9.000 δολάρια σε ιατρικά έξοδα.

Τώρα διεκδικεί άγνωστο ποσό για αποζημίωση.

«Έπεσε και προσγειώθηκε με την πλάτη», δήλωσε η δικηγόρος της, Κόρτνι Μικολάζ.

Η Μικολάζ είπε ότι το κατάστημα 99 Cents Only στην Φοντάνα της Καλιφόρνιας αρνήθηκε τον συμβιβασμό που του πρότεινε ύψους 44.000 δολαρίων.

Στελέχη της επιχείρησης - εκπτωτικό κατάστημα με εκατοντάδες υποκαταστήματα στις δυτικές ΗΠΑ- δεν σχολίασαν την υπόθεση।


ethnos

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γέννησε 2 μέρες μετά τον θάνατο της!!

Δύο ημέρες μετά το θάνατό της γέννησε μία προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία κατέρρευσε και τελικά...



πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. 48 ώρες αργότερα, οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο με καισαρική τομή, το παιδί που εκείνη κυοφορούσε.

Η 41 ετών Jayne Soliman κρίθηκε κλινικά νεκρή στο νοσοκομείο John Radcliffe της Οξφόρδης, όπου μεταφέρθηκε, σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρικό επιτελείο, ωστόσο, που έσπευσε πάνω της κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την καρδιά της, ούτως ώστε να μπορέσει να γεννήσει. Και τα κατάφερε. Η μικρή Aya Jayne νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής και οι πρώτες ενδείξεις σχετικά με την υγεία της είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.


Δήλωση του Bracknell Ice Skating Club, όπου ανήκε η προπονήτρια αναφέρει: ”Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η προπονήτρια Jayne Soliman πέθανε ξαφνικά από εγκεφαλική αιμορραγία. Το βρέφος της όμως αν και ζυγίζει μόλις ένα κιλό, τα πηγαίνει πολύ καλά. Οι προσευχές μας είναι μαζί της”.

Η Soliman, διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν παραπονέθηκε για φοβερούς πονοκεφάλους। Μεταφέρθηκε αεροπορικώς το νοσοκομείο John Radcliffe Hospital, όπου όμως ήταν ήδη πολύ αργά για να ανανήψει. Λίγες ώρες αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος προήλθε από έναν επιθετικό όγκο, που ”χτύπησε” ένα κεντρικό αιμοφόρο αγγείο. Για να σώσουν το μωρό, του χορήγησαν μεγάλες δόσεις στεροειδών, για να βοηθήσουν τους πνεύμονές του να αναπτυχθούν μέσα σε μέγιστο διάστημα 48 ωρών.

http://10me3.blogspot.com/2011/03/2_02.html

Θρήνος και οργή για το μακελειό


Την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και συντονισμού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) έξω από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της ημίωρης αποχής από τα καθήκοντά τους, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών, στο Ρέντη.

"Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και το σωστό συντονισμό", κατήγγειλε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Μακρής κατήγγειλε ότι τα περιπολικά θα έπρεπε να σπεύσουν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά είναι απασχολημένα με τη φύλαξη των πολιτικών.

"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε ζωές, όταν κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους", καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.

"Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια. Μπορεί στη θέση των παιδιών να ήταν ο γιος ή η κόρη καθενός, γιατί στις υπηρεσίες αυτές υπηρετούν και γυναίκες. Αύριο θα τύχει σε μας. Και κωφεύουν όλοι", καταγγέλλουν.

Oι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) απέχουν από τα καθήκοντά τους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛΑΣ για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη, που οδήγησε στο μακελειό.

"Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα", κατήγγειλε στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, φωνάζοντας "αθάνατοι”"।


http://news247.gr/ellada/sygkentrwsh_astynomikwn_sth_gada.793730.html

Εξασθενές χρώμιο άνω των ορίων στον Ασπρόπυργο





Ασπρόπυργος. Ο αέρας μυρίζει θειάφι. Τα φουγάρα εκπνέουν μαυρίλα και στην ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία διυλιστηρίων και εργοστασίων περιοχή ήρθε να προστεθεί και το εξασθενές χρώμιο (τοξική ουσία) που εντοπίστηκε στο νερό των γεωτρήσεων (όχι στο πόσιμο) ύστερα από ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.
Το τοξικό στοιχείο εντοπίστηκε αρχικά στο ρέμα «Μαύρης Ωρας» (τι ειρωνεία το όνομα) στις 25 Νοεμβρίου του 2010 και τον Ιανουάριο διενεργήθηκαν νέες δειγματοληψίες από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής σε δραστηριότητες παρακείμενες του αγωγού, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα ακατάλληλα απόβλητα που καταλήγουν στον αγωγό. Ηδη, έχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρείες της περιοχής για άμεση παύση χρήσης του νερού, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για αδιαφορία και ολιγωρία των αρχών στο πρόβλημα της συνεχούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής. «Στις 18 Ιανουαρίου υποβάλαμε αίτημα στην ΕΥΔΑΠ, η οποία προθυμοποιήθηκε να μας διαθέσει ειδικό όχημα εφοδιασμένο με κάμερα», αναφέρει στην «Κ» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Σ. Δήμου. «Οι αυτοψίες από την ΕΥΔΑΠ σταμάτησαν όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειου φρεατίου κοντά στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο δεν ήταν προσβάσιμο. Ετσι ζητήσαμε από τους υπευθύνους της εταιρείας να μας επιτραπεί η πρόσβαση και μας επέτρεψαν».

Αστυνομικοί... έκλεβαν Πακιστανούς μικροπωλητές

Για την κλοπή εμπορευμάτων συνελήφθησαν δύο ειδικοί φρουροί και δύο δόκιμοι αστυφύλακες. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν τα κλοπιμαία στο περιπολικό
Για την κλοπή εμπορευμάτων συνελήφθησαν δύο ειδικοί φρουροί και δύο δόκιμοι αστυφύλακες. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν τα κλοπιμαία στο περιπολικό

Οι δύο από τους κατηγορουμένους (ένας δόκιμος αστυφύλακας και ένας ειδικός φρουρός) συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου με τα κλοπιμαία στο περιπολικό, ενώ σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι τέθηκαν χτες σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διατάχτηκε ΕΔΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δύο πρώτοι αφαίρεσαν από δύο Πακιστανούς μικροπωλητές στη Γλυφάδα ένα σακβουαγιάζ που περιείχε ζεύγη υποδημάτων-μαϊμού. Οι δύο αστυνομικοί εκτελούσαν περιπολία στη Γλυφάδα όταν έπεσαν πάνω στους Πακιστανούς.

Πρώτα τους έκαναν έλεγχο και στη συνέχεια τους έβαλαν στο περιπολικό για να τους μεταφέρουν δήθεν στο αστυνομικό τμήμα। Στην περιοχή του Ελληνικού όμως τους αποβίβασαν, κρατώντας το ένα από τα δύο σακβουαγιάζ. Υστερα από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρέντη, βρέθηκε από τον προϊστάμενο των δύο αστυνομικών στο περιπολικό μέρος από το περιεχόμενο του σακβουαγιάζ των Πακιστανών. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται με βάση καταγγελία τρίτου Πακιστανού, που ανέφερε ότι έπεσε θύμα κλοπής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55892991

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο των δύο αστυνομικών από τη Δημοκρατική Συμμαχία

Τη βαθιά της θλίψη και οδύνη γα το θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας «Δίας» εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη με ανακοίνωσή της καλώντας παράλληλα την πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.

"Η κοινωνία μας έρχεται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπη με περιστατικά ακραίας βίας στα οποία η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να μην έχει καμία σημασία" επισημαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφού ανέφερε ότι δύο νέα παιδιά εκτελέσθηκαν εν ώρα καθήκοντος από αδίστακτους κακοποιούς, τόνισε πως "Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και να βρει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος"।


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=255965

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σε έξαρση η μαθητική βία

Διαστάσεις «επιδημίας» τείνουν να πάρουν οι άγριες συμπλοκές μεταξύ συμμαθητών. Πάνω από 100 κρούσματα σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο  
Δεν υπάρχει μαθητής σχολείου που να μην έχει υποστεί ή ασκήσει λεκτική βία σε συμμαθητές του. Από τη λεκτική προσβολή και την κοροϊδία, όμως, μέχρι τον ξυλοδαρμό και την άγρια επιθετικότητα που οδηγεί στο νοσοκομείο υπάρχει τεράστια απόσταση.

Τα παιδιά παίζουν ξύλο στις αυλές και οι καθηγητές... δηλώνουν απλοί θεατές, αναφέρει στην εισήγησή του προς το υπ. Παιδείας ο Συνήγορος του Παιδιού.
Αυτήν την απόσταση δείχνουν να καλύπτουν με «ταχύτητα φωτός» τα τελευταία βίαια και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα περιστατικά που κατεγράφησαν σε σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Μέσα σε 15 μέρες καταγγέλθηκαν στο υπουργείο Παιδείας 5 περιστατικά ακραίας μαθητικής βίας.
Σημειώθηκαν περισσότερα από 100 κρούσματα επιθετικότητας στα σχολεία τον τελευταίο χρόνο, ενώ 20-30 αναφορές ανάλογων υποθέσεων τον χρόνο φθάνουν και στον Συνήγορο του Παιδιού. Η κατάσταση βρίσκεται ένα βήμα πριν να ξεφύγει από οποιονδήποτε έλεγχο.
Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών απέστειλε προ ημερών ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, ύστερα και από εισήγηση του Συνηγόρου του Παιδιού.
«Θεατές»
Ο Συνήγορος επισκέφθηκε σχολεία και διαπίστωσε ιδιαίτερη ανησυχία στη σχολική κοινότητα για την εξάπλωση βίαιων συμπεριφορών. Την ίδια στιγμή, κι ενώ το σχολείο έχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης για την πρόληψη της επιθετικότητας, κάνει ελάχιστα ως προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα παιδιά παίζουν ξύλο στις αυλές και οι καθηγητές... δηλώνουν απλοί θεατές. Η βία που σημειώνεται στα σχολεία είναι με λόγια (βρισιές, απειλές), με συμπεριφορές (σπρωξίματα, ξύλο, επιθέσεις με μαχαίρι) και με ηλεκτρονική βία που αναπτύσσεται μέσω κινητών και Ιντερνετ.
Όπως προκύπτει και από τα διεθνή δεδομένα, 1 στα 7 παιδιά υπόκειται σε κάποια μορφή βίας στο σχολείο από συμμαθητές του. Ιδιαίτερα στην ελληνική πραγματικότητα τα επιδημιολογικά φαινόμενα έχουν δείξει ότι το πρόβλημα είναι εξίσου σοβαρό και πραγματικά υπάρχει ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου.
Η εξάπλωση των επιθετικών συμπεριφορών μέσα στα σχολεία έχει θορυβήσει και τον Συνήγορο του Παιδιού κ. Γ. Μόσχο, ο οποίος εδώ και καιρό επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Στην αναφορά που έστειλε στο υπ. Παιδείας υποστηρίζει σχετικά: «... Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, ο Συνήγορος του Παιδιού έχει εξετάσει σημαντικό αριθμό αναφορών σχετικά με περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών, που εκδηλώνονται στον χώρο του σχολείου.
Τα αιτήματα προς τον Συνήγορο αφορούσαν κυρίως τη διερεύνηση του εάν το σχολείο χειρίστηκε αυτά τα περιστατικά με αποτελεσματικό τρόπο...
Επισημαίνεται ότι βάσει ερευνητικών στοιχείων υπολογίζεται ότι το 10%-15% των μαθητών αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει θύματα διαφόρων μορφών βίας από συμμαθητές τους, ενώ στο 10% ανέρχονται οι μαθητές που παραδέχονται ότι έχουν υπάρξει θύτες».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ

Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα και... ΕΔΕ
Τα περιστατικά βίας, που καταλήγουν λόγω της σοβαρότητάς τους στο υπ. Παιδείας, αυξήθηκαν αισθητά το τελευταίο δίμηνο. Στο 15νθήμερο που πέρασε, συμπλοκές μεταξύ μαθητών σημειώθηκαν σε σχολεία της Ηλείας, στα Καμένα Βούρλα, στη Ρόδο και στα Γιάννενα. 

Μάλιστα στην περίπτωση των Καμένων Βούρλων, όπου μαθητές «τσακώθηκαν» άγρια σε εκδρομή του σχολείου τους, διετάχθη ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και γιατί δεν επενέβησαν εγκαίρως οι καθηγητές. Σφοδρό ήταν και το περιστατικό των Ιωαννίνων, όπου μαθητής έβγαλε μαχαίρι εναντίον συνομηλίκου του. 
Τον περασμένο Νοέμβριο ο καθηγητής Παιδοψυχιατρικής κ. Ι. Τσιάντης παρουσίασε μελέτη για τη βία στα σχολεία, σύμφωνα με την οποία τα θύματα στην Ελλάδα φθάνουν το 10%. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού, οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα στις ηλικίες από 8 έως 15 χρόνων.
ΕΡΕΥΝΑ

Όλο και περισσότερα θύματα βρίσκουν το θάρρος και μιλούν
Στο παρελθόν, οι έφηβοι που έπεφταν θύματα βίας στο σχολείο δύσκολα το αποκάλυπταν ακόμη και στους γονείς τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, που το φαινόμενο εξαπλώνεται ραγδαία, δεν μπορεί πια να μείνει κρυφό... Ιδιαίτερα σήμερα, που ο «νούμερο 1» κίνδυνος είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός.
Σύμφωνα με την έρευνα της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιού (ΕΨΥΠΕ), και ύστερα από τις δράσεις της στα σχολεία της χώρας, αυξήθηκε το ποσοστό των μαθητών που καταγγέλλουν στον διευθυντή του σχολείου ότι πέφτουν θύματα εκφοβισμού (από 5,5% πριν από την παρέμβαση της ΕΨΥΠΕ σε 15,79% μετά την παρέμβαση) και μειώθηκε το ποσοστό των μαθητών - θυμάτων που σιωπούν και δεν μιλούν ποτέ σε κανέναν όταν δέχονται εκφοβισμό (από 28% σε 5,26%).
Παρατηρήθηκε, επίσης, αύξηση του ποσοστού των μαθητών που αποκαλύπτουν τι έκαναν σε κάποιον συμμαθητή τους (από 18% σε 52%), ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό των παιδιών που το αποκαλύπτουν στους γονείς τους (αύξηση από 19% σε 45,5%).
Άκρως επικίνδυνη
Η σύγχρονη μορφή βίας και η πλέον επικίνδυνη μεταξύ των μαθητών είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Οταν λέμε «διαδικτυακό εκφοβισμό» εννοούμε τη λήψη e-mail, μηνυμάτων μέσω κινητού, video clip και φωτογραφιών ως μια επαναλαμβανόμενη και σκόπιμη εχθρική συμπεριφορά με στόχο να προκληθεί βλάβη σε έναν ή περισσότερα πρόσωπα.
Συνέπειές της είναι η διαδικτυακή παρενόχληση, οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, οι απειλές για σωματική βία, τα προσβλητικά σχόλια στην ιστοσελίδα κάποιου, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα απειλητικά μηνύματα.
Περίπου 23.420 παιδιά στην Ευρώπη, ηλικίας 9-16 ετών, πέφτουν θύματα «διαδικτυακού εκφοβισμού» μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ





hamomilaki

Κακές συνήθειες που… σας κάνουν καλό!



της Μαρίας Παπαδοδημητράκη



Ξεχάστε όσα σας έλεγαν μέχρι σήμερα για τις κακές σας συνήθειες. Το στρώσιμο του κρεβατιού δεν είναι μόνο αγγαρεία αλλά και… ανθυγιεινό, οι φωνές δεν απαγορεύονται, το ρυθμικό χτύπημα των ποδιών μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους άλλους αλλά υγιεινό για εσάς και η ονειροπόληση δεν είναι συνώνυμο της τεμπελιάς. Διαβάστε όσα ακολουθούν, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα σας κάνουν παρατήρηση να είστε σε θέση να τους αποστομώσετε!

Θυμώστε ελεύθερα!
Όσοι θυμώνουν δικαιολογημένα σε μια στρεσογόνο κατάσταση, διατηρούν τα επίπεδα της πίεσής τους πιο χαμηλά και εκκρίνουν μικρότερες ποσότητες κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, σε σχέση με αυτούς που, αντί να θυμώνουν, φοβούνται, λένε ερευνητές από το Carnegie Mellon University. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν πιο αισιόδοξοι και έχουν εντονότερο το αίσθημα ελέγχου. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνει και έρευνα του «Stress Research Institute» του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έδειξε ότι οι άνδρες που δεν εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στη δουλειά, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή. Φυσικά, τα παραπάνω δεν ισχύουν για το χρόνιο θυμό, που μπορεί να ανεβάσει την πίεση και να αυξήσει τις πιθανότητες για υπέρταση και στεφανιαία νόσο.

Καλύτερα το Pro!
Pro Evolution Soccer, Tekken, Gran Turismo. Αν εσείς δεν ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά, ρωτήστε τον έφηβο γιο σας, αφού πρόκειται για μερικά από τα video games που παίζει με τους φίλους του. Ωστόσο, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι οι πολλές ώρες που αφιερώνουν τα παιδιά στα παιχνίδια αυτά ευθύνονται εν μέρει για τον περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια για την αύξηση του σωματικού τους βάρους, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δραστηριότητα αυτή ίσως είναι καλύτερη από την απλή παρακολούθηση τηλεόρασης. Αφού μελέτησαν τις αντιδράσεις αγοριών (7-10 ετών) την ώρα που έπαιζαν video games, παρατήρησαν σημαντική αύξηση σε διάφορες σημαντικές παραμέτρους της λειτουργίας του οργανισμού, όπως ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, η κατανάλωση οξυγόνου και η δαπάνη ενέργειας. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα video games μπορούν να υποκαταστήσουν τη φυσική δραστηριότητα, που είναι απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας.

Ζήτω η βρομιά!
Λερωθείτε άφοβα, λένε πια οι ειδικοί, αφού ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών φαίνεται ότι ευθύνονται για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και γενικότερα αλλεργίας. Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Brunel» του Λονδίνου πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Παρακολούθησαν περισσότερα από 13.000 παιδιά από την εμβρυϊκή τους ηλικία μέχρι και μετά τα 16 τους χρόνια και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή σύντομα μετά τη γέννα, αύξαναν τον κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα τα παιδιά τους. Μάλιστα, οι πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος μέχρι την ηλικία των 7 ετών έφταναν το 41%.



Πού «ταξιδεύεις» πάλι;

Μήπως προτιμάτε να ονειροπολείτε, αντί να γυμνάζεστε ή να κάνετε δουλειές του σπιτιού; Αν ναι, συνεχίστε το ταξίδι σας στα… σύννεφα. Σύμφωνα με δημοσίευση του University of British Columbia, το μυαλό μας είναι πιο δραστήριο όταν «ταξιδεύουμε» παρά όταν κάνουμε εργασίες ρουτίνας και μηχανικές κινήσεις, καθώς η νοητική αυτή κατάσταση ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επίλυση σύνθετων νοητικών προβλημάτων. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο καθηγητής Peter Axt, συγγραφέας του βιβλίου «The Joy of Laziness: Why Life Is Better Slower - and How to Get There», καλό είναι να «σπαταλάμε» το μισό ελεύθερο χρόνο μας, αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να ζήσουμε περισσότερο.



Hard rock… αλληλούια!
Θέλετε η μέρα σας να ξεκινά ευχάριστα και το μυαλό σας να ξυπνά χωρίς τον πρωινό καφέ; Αφήστε τη χαλαρωτική μουσική κατά μέρος και βάλτε δυνατούς ρυθμούς στη διαπασών. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Manchester διαπίστωσαν ότι η δυνατή μουσική διεγείρει ένα μέρος του εσωτερικού αυτιού, το οποίο προσφέρει στον εγκέφαλο ευχαρίστηση και μας κάνει να νιώθουμε καλά, τόσο όταν την ακούμε όσο και μετά το τέλος της. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τμήμα αυτό του αυτιού φαίνεται να αποτελεί μέρος ενός πρωτόγονου ακουστικού μηχανισμού, που σταδιακά εξαφανίζεται, καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται. Το τμήμα αυτό συνδέεται με την περιοχή του εγκεφάλου η οποία ελέγχει ορμές όπως η πείνα και το σεξ, γι’ αυτό και όταν οι επιθυμίες αυτές ικανοποιούνται, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.



«Θα σου βάλω πιπέρι»!
Κλασική απειλή της παιδικής ηλικίας, ειπωμένη από το στόμα μαμάδων, γιαγιάδων κλπ. κάθε φορά που λέγαμε μια «κακιά» λέξη. Όμως, νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι βωμολοχίες ίσως να είναι κάτι παραπάνω από «κακές» λέξεις. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας, η κατακριτέα αυτή συμπεριφορά μπορεί να έχει παυσίπονη δράση, καθώς σε έρευνα που έγινε οι συμμετέχοντες άντεχαν περισσότερο χρόνο με τα χέρια τους στο παγωμένο νερό όταν έβριζαν. Φαίνεται, λένε, ότι η χρήση υβριστικών λέξεων συνδέεται με έκκριση αδρεναλίνης και αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ενδείξεις επιθετικότητας, που με τη σειρά της ενισχύει την αντοχή στον πόνο. Μάλιστα, η συμπεριφορά αυτή ίσως να επέτρεπε στους προγόνους μας να αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις των αρπακτικών.



Keep moving!
Πηγαίνετε συνεχώς πέρα-δώθε, κουνάτε ασταμάτητα τα πόδια σας και βρίσκεστε διαρκώς σε κίνηση. Μπορεί η νευρικότητα αυτή να εκνευρίζει τους γύρω σας, όμως μη δίνετε σημασία. Αμερικανοί ερευνητές από τη «Mayo Clinic» βρήκαν ότι οι νευρικοί άνθρωποι, που είναι πάντα σε κίνηση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αδύνατοι. Γιατί; Το γυμναστήριο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάψουμε θερμίδες. Η ενέργεια που καταναλώνουμε με τις καθημερινές μας δραστηριότητες παίζει πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι πιστεύουμε στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Μάλιστα, οι ειδικοί που διεξήγαγαν την έρευνα πιστεύουν ότι το αν θα ανήκουμε στους νευρικούς ή στους «καθιστούς» πιθανότατα αντανακλά μια χημική διαφορά στον εγκέφαλο των δύο ομάδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες.

Να το στρώσω ή να μην το στρώσω;
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου έρχεται να κάνει εύκολη τη ζωή των ακατάστατων, αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ξέστρωτο κρεβάτι μπορεί να αποτελεί τη λύση στο άσθμα. Συγκεκριμένα, η ζεστασιά και η υγρασία από το σώμα μας, που εγκλωβίζονται στο κρεβάτι εάν το στρώσουμε αμέσως μόλις σηκωθούμε, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που φαίνεται να ευθύνονται σε ένα ποσοστό για το πρόβλημα αυτό. Αντίθετα, οι μικροοργανισμοί αυτοί δεν επιβιώνουν στις ξηρές συνθήκες που επικρατούν σε ένα άστρωτο κρεβάτι, αφού η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα εξατμίζεται. 



vita

Σέρρες: Δωδεκάχρονος σκότωσε τον επτάχρονο ξάδερφό του

Με ένα κυνηγετικό όπλο ένας 12χρονος πυροβόλησε και σκότωσε χθες το απόγευμα τον επτάχρονο εξάδελφό του, στο Λιμνοχώρι Ηράκλειας Σερρών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κυνηγετικό όπλο ανήκε στον πατέρα του παιδιού.

Ο 12χρονος οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελέα Σερρών, η οποία του επέβαλε θεραπευτικά και αναμορφωτικά μέτρα.

Εις βάρος των γονέων του διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την εποπτεία του παιδιού τους. Παιδί και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα, όταν τα δύο ξαδέλφια έπαιζαν στο σπίτι του παππού τους, όπως συνήθιζαν κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο δωδεκάχρονος βρήκε το κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ» και άρχισε να παίζει, πυροβολώντας, στη συνέχεια, το επτάχρονο αγόρι.

Ο πυροβολισμός ήταν μοιραίος για το παιδί, το οποίο οδηγήθηκε αιμόφυρτο στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας και, κατόπιν, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου ξεψύχησε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σερρών, Μηνά Γεωργιάδη, το 7χρονο αγόρι δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό στην βουβωνική κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα η αιμορραγία να του στερήσει τη ζωή।

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4620324


Φτηνή ενέργεια με τη βοήθεια του νερού



Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία, ονόματι Παύλος Κουρής, εφηύρε μια νέα μέθοδο παραγωγής φτηνής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας επιστήμονας σκέφτηκε ότι  θα μπορούσε με τη δίνη που δημιουργεί η περιστροφή του νερού από την έλξη της γης, με μια κατάλληλη τουρμπίνα περιστρεφόμενη σε μια γεννήτρια ηλεκτρισμού, να παραγάγει ηλεκτρισμό.
Την ιδέα για την παραγωγή ενέργειας με τη βοήθεια του νερού, όπως πληροφορούμαστε, την κρατούσε μυστική επί 20 ολόκληρα χρόνια, μελετώντας την μαζί με ειδικούς μηχανολόγους. Τελικά το 1996 οι επιστημονικοί συνεργάτες του τού ετοίμασαν τα σχέδια για την τουρμπίνα «KCT», ή αλλιώς The Kouris Turbine Generator.  Η επόμενη κίνησή του ήταν να υποβάλει στις αρχές των ΗΠΑ αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, αρχικά, και παραδόξως πήρε την ευρεσιτεχνία πολύ γρήγορα. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες χώρες.
Ακολούθως, άρχισε η πειραματική λειτουργία σε διάφορες περιοχές. Τα πειράματα στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας υποψήφιος βουλευτής της Βικτώριας να δηλώσει πως, αν εκλεγεί, θα επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο την εφαρμογή της εφεύρεσης στην πολιτεία του. Πρόκειται για τον Λου Σίγμαντ, υποψήφιο στην έδρα του Μόργουελ.
Μέχρι στιγμής η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες -ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές- και φέτος θα κατοχυρωθεί και σε άλλες οκτώ.

energyonline

Καθάρισε τον αέρα του σπιτιού σου

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο, Μεθάνιο, Φαινόλες, Αμμωνία οξείδια του αζώτου αλλά και πολλές άλλες πτητικές ουσίες... Επομένως και ο ίδιος ο άνθρωπος επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού του. Επίσης άλλα αίτια για την κακή ποιότητα του αέρα ενός σπιτιού είναι το ερμητικό σφράγισμα των σπιτιών, τα συνθετικά υλικά στον εξοπλισμό επίπλωσης, ο ανεπαρκής εξαερισμός αλλά και τα βιο-απόβλητα του ανθρώπινου οργανισμού. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους διαστημικούς σταθμούς της NASA αλλά και της ESA. Η ατμόσφαιρα ενός διαστημικού σταθμού είναι πολύ χειρότερη από εδώ κάτω στην γη. Έτσι η NASA έχει ξεκινήσει μελέτες για το πως μπορούν να έχουν οι διαστημικοί σταθμοί καθαρό αέρα. Το 1980 λοιπόν ανακάλυψαν πως τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούσαν να εξαλείψουν ουσίες της ατμόσφαιρας φιλτράροντας. Κάποια από αυτά τα φυτά είναι..

1. Αρέκα (Απελευθερώνει άφθονη υγρασία στον αέρα και εξαλείφει χημικές τοξίνες)

2. Χαμαιδωρέα (Εϊναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά στην εξάλειψη χημικών ουσιών αλλά και πολύ ικανό να δίνει ατμόσφαιρα με υγρασία σε ξηρά περιβάλλοντα όπως επαγγελματικοί χώροι λόγω air-condition)

3. Φίκος Ελαστικοφόρος (Είναι ένα από τα φυτά που βοηθούν στην εξάλειψη της φορμαλδεϋδης από την ατμόσφαιρα. Ίσως το πιο σημαντικό φυτό εσωτερικού χώρου)

4. Δράκενα (Οι δράκενες είναι από τα φυτά με τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη του τριχλωροαιθυλενίου)

5. Κισσός (Πολύ σημαντικό στην εξάλειψη της φορμαλδεϋδης αλλά και άλλων χημικών ουσιών από την ατμόσφαιρα)

6. Φτέρη (Το πιο ικανό φυτό από όλα τα άλλα φυτά με τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη ρύπων του αέρα, διατήρηση σωστής υγρασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά εξάλειψη τοξικών ουσιών)

7. Σπαθίφυλλο (Διαπρέπει στην εξάλειψη ρύπων όπως ενώσεις αλκοόλης, ακετόνης, τριχλωροαιθυλένιου, βενζόλης αλλά και της φορμαλδεϋδης)

8. Πόθος (Ένα φυτό χωρίς καλλιεργητικές απαιτήσεις που μπορούν να βοηθήσει και αυτό σε ένα μικρό βαθμός στο φιλτράρισμα του αέρα)

9. Φιλόδενδρο (Ικανό στην εξάλειψη ρύπων της ατμόσφαιρας)

10. Συγκόνιο (Φιλτράρει τον αέρα)

11. Ντιεφενμπάχια (Ικανό στην εξάλλειψη των ρύπων της ατμόσφαιρας)

12. Φίκος Μπέντζαμιν (Σημαντικό στην εξάλειψη ρύπων αλλά και της φορμαλδεϋδης από την ατμόσφαιρα)

13. Σεφλέρα (Σημαντικό στην εξάλειψη ρύπων.)

14. Σανσιβέρια (Το μοναδικό φυτό όπου κατά την διάρκεια της νύχτας, παράγει οξυγόνο και απορροφά διοξείδιο του άνθρακα)

15. Καλαθέα (Φιλτράρει τον αέρα)

16. Ορχιδέες (Επίσης απορροφά σε κάποιο βαθμό διοξείδιο του άνθρακα κατά την διάρκεια της νύκτας και παράγουν οξυγόνο)

17. Χλωρόφυτο (Το πρώτο φυτό στην εξάλειψη ρύπων από την ατμόσφαιρα εσωτερικών χώρων)

18. Αγλαόνυμο (Εξάλειψη τοξικών ουσιών)

19. Κάκτοι (αποροφούν την ακτινοβολία σε κλειστούς χώρους. Καλή θέση δίπλα σε οθόνες, wifi, ασύρματα τηλέφωνα κ.τ.λ. Επίσης το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.)

prasino-hamomilaki

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Νο 2

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το δεύτερο έλλειμμα Παιδείας

Tου Πασχου Mανδραβελη
Κάποτε η Αριστερά ήταν ένα μεγάλο και συμπληρωματικό σχολειό. Δίπλα στη χρήσιμη από πολλές σκοπιές, αλλά και αποστεωμένη από τις περισσότερες, «αστική εκπαίδευση», η Αριστερά ήταν ένας γόνιμος χώρος ανταλλαγής ιδεών. Χωρίς να εξωραΐζουμε όσα συνέβαιναν στις κομματικές οργανώσεις (υπήρχαν, ίντριγκες, πισώπλατες μαχαιριές, δογματισμοί και κυριαρχούσε ο σταλινισμός) ο ευρύτερος χώρος ήταν ένα εργαστήρι της νεωτερικότητας που στην Ελλάδα ήρθε με καθυστέρηση. Πολλά από τα παιδιά της μεταπολίτευσης, για παράδειγμα, έμαθαν ότι υπάρχει ο Δαρβίνος και η Εξέλιξη, όχι στο σχολείο (όπως θα έπρεπε), αλλά στο φροντιστήριο της νεωτερικότητας που ήταν ο ευρύτερος αριστερός χώρος.
Βεβαίως, πάντα στις διδαχές υπήρχε το αίτημα της επανάστασης. Εξωραϊσμένο και εκλογικευμένο. Το «βία στη βία της εξουσίας» ήταν σύνθημα περιθωριακών ομάδων και όχι σύνθημα της Αριστεράς. Η αδιέξοδη βία, ήταν χειρότερη από αυτό που σήμερα ονομάζεται «καναπές». Εθεωρείτο επικίνδυνη για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού.
Με τα χρόνια δεν καταστράφηκε μόνο η αστική παιδεία, αλλά και η αριστερή. Οι ιδεολογικές επεξεργασίες χάθηκαν και το μόνο που απέμεινε ήταν ο Τσε Γκεβάρα στα μπλουζάκια και ο ανεπεξέργαστος θαυμασμός για την επανάσταση. Από την άλλη πλάκωσε αφενός ο γαλλικός μεταμοντερνισμός που σχετικοποίησε τα πάντα (π.χ. η επανάσταση έχει ανομία, άρα η ανομία είναι επανάσταση, όπως ο αστυνομικός είναι όργανο και συνεπώς μπουζούκι) και αφετέρου προστέθηκε η φυσιολογική κλιμακτήριος, διάφορων γεροντοπαλίκαρων του Πολυτεχνείου. Ετσι, η χώρα μετατράπηκε ένα απέραντο εργαστήρι ιδεολογικής ασυναρτησίας.
Αυτή η ασυναρτησία είναι ανάγλυφη, όχι μόνο σε πομπώδη κείμενα πανεπιστημιακών, ούτε στις συνωμοσιολογίες εξεχόντων μουσουργών. Την βλέπει κανείς σε όλα τα φόρα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει και πολλοί πιστεύουν ότι Ρώσοι και Κινέζοι θα μας έδιναν φθηνό χρήμα για να συνεχίσουμε να περνάμε καλά, ότι η βία σε ένα «παράνομο», όπως είναι εξ ορισμού το αστικό καθεστώς, είναι νόμιμη (το σχήμα με τον αστυνομικό-μπουζούκι, που λέγαμε), ότι οι δικτάτορες σε όλο τον κόσμο είναι φιλελεύθεροι (ούτε καν νεο-) κ.λπ. Αυτή η σχετιστική ασυναρτησία δεν απαντάται μόνο σε αριστερίστικα φόρουμ, αλλά -επειδή, ακριβώς, είναι ευκολομάσητη- διεισδύει στον λόγο πολλών νέων ανθρώπων ακόμη και «δεξιών».
Ετσι έχουμε μια διπλή αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Και του τυπικού (σχολείο) και του άτυπου (πολιτικές, κοινωνικές οργανώσεις κ.λπ.) Αυτό που ζούμε στους δρόμους δεν είναι η κυριαρχία της Αριστεράς, αλλά της καρικατούρας της. Είναι τα συνθήματά της χωρίς την ιδεολογική ζύμωση, τα συμπεράσματα χωρίς τη λογική επεξεργασία. Τα αποτελέσματα αυτού του διπλού ελλείμματος παιδείας δεν είναι μόνο οι διακόσιοι «μπαχαλάκηδες» που τα σπάνε. Είναι και η διάχυτη συνωμοσιολογία για την ταυτότητά τους. Δεν είναι μόνο η βία που ασκούν, είναι και η δικαιολόγησή της από ένα τεράστιο περίγυρο. Δεν είναι μόνο η ανομία, είναι και οι χειροκροτητές της.
Τα αποτελέσματα αυτής της ασυναρτησίας, δηλαδή η ωμή βία, πιθανώς να μπορέσουν να τιθασευτούν, έστω διά της μισητής «καταστολής». Το βαθύ πρόβλημα, όμως, που γεννά αυτά τα φαινόμενα, δύσκολα θα καταπολεμηθεί. Μεγαλώσαμε μια γενιά που λατρεύει τη διαδικασία της επανάστασης και η συνολικότερη παιδεία απαιτεί χρόνο να αναπτυχθεί. Αφήστε δε το γεγονός ότι κι αυτή έχει συκοφαντηθεί ως «αστική».

Δείτε γιατί είναι επικίνδυνες οι ταινίες porno...!!!

Μεγάλη μελέτη για τη στύση και το πορνό, πραγματοποίησαν Ιταλοί επιστήμονες. Πώς η...υπερβολική παρακολούθηση πορνό μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική ανορεξία και απώλεια στύσης.
Το υπερβολικό πορνό στο ιντερνέτ δεν κάνει μόνο κακό στα ματιά αλλά και στη στύση διαπίστωσε ομάδα Ιταλών επιστημόνων.

 Σύμφωνα με τη μελέτη η συνεχείς ενασχόληση με "καλλιτεχνικές ταινίες" προκαλούν απώλεια στην λίμπιντο και ανικανότητα με την πάροδο του χρόνου.
Όπως δήλωσε ο Κάρλο Φερέστα, επικεφαλής της Ιταλικής Εταιρείας Ανδρολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής "όταν κάποιος μπαίνει συχνά σε πορνό σάιτ, τότε... υπάρχει μια πτώση της λίμπιντο που στο τέλος οδηγεί σε αδύνατη στύση".
Στη μελέτη συμμετείχαν 28.000 άνδρες που πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν βλέποντας πορνό ήδη από το 14 τους. Οι άνδρες αυτοί με την πάροδο του χρόνου, βαριούνται με τις γυμνές εικόνες σε σημείο όπου δεν τους προκαλείται στύση.
Τα καλά νέα είναι αυτή η "σεξουαλική ανορεξία" δεν είναι μόνιμη. Μπορεί να αντιμετωπιστεί, ίσως αγγίζοντας μια πραγματική γυναίκα.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η παρακολούθηση 20 λεπτά πορνό ημερησίως, ώστε να απαλλάσσεστε από το άγχος της μέρας δεν πρόκειται να προκαλέσει παρενέργειες.


tyxaiodenomizo

Οι δημοσιογράφοi…




Του Φώτη Γεωργελέ


Μια φορά πριν από χρόνια, για να µην πάω έτσι να χτυπήσω την πόρτα, είχα ζητήσει από ένα φίλο να µε στείλει σε µια τράπεζα, κρατική ήταν τότε. Στο γραφείο του υπεύθυνου δανείων αυτός µου εξηγούσε τα πρακτικά, εγώ ρωτούσα ποιο είναι το επιτόκιο. Με αγνοούσε, συνέχιζε να εξηγεί, ξανά εγώ επανέφερα τη συζήτηση στο επιτόκιο που µ’ έκαιγε. Τίποτα, καµία σηµασία, άρχισα ν’ ανησυχώ. Την τρίτη φορά που ρώτησα, γυρνάει δυσανασχετώντας και µου απαντάει:
Καλά, αυτό τι σας απασχολεί, εκδοτικό δεν είναι το δάνειο; Μόνο τότε κατάλαβα πως ο άνθρωπος, υπολογίζοντας το γραφείο απ’ όπου είχα φτάσει συστηµένος, ήταν σίγουρος πως έχει να κάνει µε ένα ακόµα απ’ αυτά τα «εξυπηρετικά» δάνεια προς το «ιερό λειτούργηµα της ενηµέρωσης». Κατέβαινα τα µαρµάρινα σκαλοπάτια προς την είσοδο και µε είχε πιάσει νευρικό γέλιο. Σκεφτόµουν συνεχώς το παλιό ανέκδοτο µε την πουτάνα, που αυτοκτόνησε όταν έµαθε ότι οι άλλες πληρώνονται.

Η κατάσταση στο χώρο των µέσων ενηµέρωσης γίνεται όλο και χειρότερη. Τους τελευταίους µήνες έχουν κλείσει περισσότερα έντυπα απ’ όσα τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα Μέσα διατηρούνται στη ζωή µε δυσκολία και κάποια µε τεχνική υποστήριξη. Τι κάνουν οι δηµοσιογράφοι µπροστά σ’ αυτή την κατάσταση; Αγώνες. Έχουν κρεµάσει ένα πανό που λέει «∆ιεκδικούµε – ∆εν Παραχωρούµε» και κάνουν απεργίες. Εναντίον ποιου δεν είναι καθαρό. ∆εν θέλουµε να κλείνουν τα µέσα ενηµέρωσης, δεν θέλουµε απολύσεις, δεν θέλουµε µειώσεις µισθών, δεν θέλουµε αλλαγές στις συνθήκες εργασίας. Αγωνιστικά είµαστε «ενάντια» σε όλα. Έχουµε, όµως, ένα µικρό πρόβληµα. Εµείς είµαστε ενάντια, αλλά αυτά τα έρηµα συνεχίζουν να ψοφάνε. Και οι άνθρωποι µένουν άνεργοι. Το µικρό πρόβληµα που έχουµε, που δεν κολλάει µε την αγωνιστική µας θεωρία, είναι ότι τα ΜΜΕ είναι πράγµατι παθητικά. Έχουν ζηµιές, πάνε για φούντο.

Οι δηµοσιογράφοι θα µπορούσαν να κάνουν άλλα πράγµατα αντί να λένε µόνο αγωνιστικά «ενάντια». Θα µπορούσαν να διαπραγµατευτούν, να προτείνουν άλλες λύσεις διάσωσης, να ανταλλάξουν χρήµα µε χρόνο, να κάνουν συµβιβαστικές συµφωνίες που διασφαλίζουν θέσεις εργασίας. Θα µπορούσαν ακόµα, αν ήταν σίγουροι για το περιεχόµενο της δουλειάς τους, να αναλάβουν οι ίδιοι τα Μέσα που κλείνουν και να τα εκδίδουν οι εργαζόµενοι. Για να αποδείξουν στην πράξη ότι έχουν δίκιο. Αλλά δεν το κάνουν.
Το θέµα δεν είναι µόνο ότι δεν κάνουν αυτά.Είναι και ότι, παραδόξως, δεν θέτουν κανένα ζήτηµα «θεσµικό», δεν ζητάνε καµία αλλαγή στο διαπλεκόµενο ελληνικό µοντέλο ενηµέρωσης. ∆εν λένε τίποτα για τη διανοµή της κρατικής διαφήµισης στα Μέσα του Εκβιασµού. Για τα έντυπα που κυκλοφορούν στο όνοµα µιας ταχυδροµικής θυρίδας, χωρίς υπογραφές αλλά µε 2-3 καταχωρήσεις ∆ΕΚΟ µέσα. Για τις εφηµερίδες που υπάρχουν µόνο για να κρεµάνε στο περίπτερο έναν τίτλο, χωρίς αναγνώστες. Τίποτα για τα περίεργα δάνεια δανεικά κι αγύριστα, τις επιδοτήσεις που καταλήγουν στις τσέπες αντί στον εκσυγχρονισµό των Μέσων.
∆εν αποκαλύπτουν τις εκδοτικές οφειλές από φόρους και ΦΠΑ, τη µη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στα ταµεία. ∆εν λένε τίποτα που µια δεκαετία δεν προκηρύσσονται οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες και έχουν γίνει τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις «κλειστό επάγγελµα» όπου κάποιοι πλουτίζουν πουλώντας και αγοράζοντας τις «άδειες», την περιουσία δηλαδή του δηµοσίου. Απορούν κιόλας γιατί µ’ αυτό το καθεστώς οι δηµοσιογράφοι δεν χρειάζονται, τα ραδιόφωνα παίζουν µ’ ένα κοµπιούτερ. ∆εν βλέπουν κανένα πρόβληµα αν πληρώνει η κοινωνία µε φόρους υπέρ τρίτων τις εργοδοτικές εισφορές. ∆εν έχουν κανένα πρόβληµα αν ο πλούτος της κοινωνίας αντί σε κοινωνικές δαπάνες πηγαίνει στη συντήρηση δεκάδων τηλεοράσεων και ραδιοφώνων, κρατικών, της Βουλής, δηµοτικών, εκκλησιαστικών, κοµµατικών, δηµιουργώντας πολιτικό χρήµα.
Όµως αν δεν τελειώσει αυτό το χρεοκοπηµένο µοντέλο που ζει από την αφαίµαξη της δηµόσιας περιουσίας, πώς θα επιζήσουν τα υγιή, βιώσιµα µέσα ενηµέρωσης; Πώς θα δηµιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας πραγµατικές και όχι επιδοτούµενες από την κρατική διαπλοκή;
Οι δηµοσιογράφοι αποφεύγουν να τα πουν αυτά. Κάποιοι µάλιστα, δηµοσίως, εκβιάζουν την πολιτική εξουσία, να «σώσει» τα χρεοκοπηµένα Μέσα, να «ρυθµίσει» τις οφειλές στις εφορίες, τα ταµεία και τις τράπεζες. Κάποιοι άλλοι κατηγορούν τους νέους δηµάρχους γιατί δεν είναι διατεθειµένοι να πληρώνουν για δηµοτικά µέσα ενηµέρωσης τα διπλάσια ποσά απ’ ό,τι για κοινωνικές δαπάνες, για βρεφονηπιακούς σταθµούς, για υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες. Καλό για το δηµοσιογραφικό κλάδο είναι να παρέχει δουλειές και µισθούς. Από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά, δεν φαίνεται να µας ενδιαφέρει. Η δηµοσιογραφική απάντηση είναι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τόσα χρόνια µε τη δουλειά µας έπαιρναν δηµόσια έργα, προµήθειες, αµυντικές συµβάσεις και έφτιαχναν βίλες και σκάφη. Έχουν ένα δίκιο. Όσοι χρησιµοποίησαν τα ΜΜΕ ως µοχλούς πίεσης, διαπλοκής µε την πολιτική εξουσία για την επίτευξη των άλλων επιχειρηµατικών τους δραστηριοτήτων, τώρα, την εποχή της κρίσης, ούτε διανοούνται να τα συντηρήσουν από την υπόλοιπη περιουσία τους, τους είναι πια σχεδόν άχρηστα. Είµαστε όµως σίγουροι ότι αυτό είναι ένα επιχείρηµα που θέλουµε να το χρησιµοποιήσουµε, είναι µια απαίτηση που ως εργαζόµενους δηµοσιογράφους µάς τιµά; ∆εν είναι µια κυνική παραδοχή ότι ξέραµε πολύ καλά τη θέση µας ως πιόνια στη σκακιέρα της διαπλοκής και τώρα που το πράγµα στράβωσε, κακοµαθηµένοι ζητάµε τη διατήρηση του pay roll ακόµα κι αν ο ρόλος µας τους είναι άχρηστος; Τι άλλο σηµαίνει η επικολυρική διατύπωση «προσπαθούν να καταστήσουν ένα δηµόσιο αγαθό σε εµπόρευµα που υπακούει στους όρους της αγοράς» εκτός από την απαίτηση να πληρωνόµαστε ακόµα και εάν το προϊόν της εργασίας µας δεν αγοράζεται;
Οι δηµοσιογράφοι µοιάζουν µε εκείνες τις συντεχνίες του δηµόσιου τοµέα που αµέριµνα απόλαυσαν τόσα χρόνια το πάρτι και τώρα που το πάρτι έληξε, µε «δίκαιη οργή» κατηγορούν τους πολιτικούς όχι για το πάρτι, αλλά γιατί δεν φρόντισαν ώστε να διαρκέσει κι άλλο.

megapress10

Η καρδιά μας θα… αυτοεπισκευάζεται


Τα θηλαστικά διαθέτουν δυνατότητα ανάπλασης καρδιακού μυός. Αμερικανοί ειδικοί μάς δίνουν ελπίδες ότι θα μπορούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να… γιατρεύουμε μόνοι μας τιςτραυματισμένες καρδιές μας.



Συγκεκριμένα, με την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι μια ικανότητα που...

νομίζαμε ότι την είχαν μόνο τα αμφίβια (την αναγέννηση του καρδιακού μυός), τη διαθέτουν τελικά και τα θηλαστικά, στα οποία ως γνωστόν ανήκει και ο άνθρωπος. Πιο ειδικά, απέδειξαν ότι και τα ποντίκια μπορούν να αυτοϊαθούν και να αναπλάσουν σχεδόν πλήρως τον καρδιακό τους μυ.



Τώρα, οι ειδικοί προσπαθούν να κατανοήσουν πληρέστερα την όλη διαδικασία της αυτοΐασης στα θηλαστικά, ώστε να την αντιγράψουν φαρμακευτικά ή ίσως και χειρουργικά και να βρουν τρόπο να εξωθήσουν και τον ανθρώπινο οργανισμό να «επισκευάζει» μόνος του τυχόν βλάβες στον καρδιακό μυ.



Όσον αφορά στο συγκεκριμένο πείραμα των ερευνητών, έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Εκεί αφαίρεσαν από νεογέννητα πειραματόζωα περίπου το 15% του καρδιακού μυός τους. Περίπου 21 μέρες αργότερα, παρατηρήθηκε σημαντική αναγέννηση του καρδιακού μυός των πειραματόζωων και μετά από 2 μήνες η καρδιά των ποντικιών λειτουργούσε πλέον σχεδόν απόλυτα φυσιολογικά.



Οι ειδικοί προσπάθησαν να επαναλάβουν το πείραμα με ηλικιωμένα ποντίκια και διαπίστωσαν ότι -δυστυχώς- η επιτυχία δεν επαναλήφθηκε. Αυτό έδειξε ότι η δυνατότητα αναγέννησης του καρδιακού μυός ατονεί με την ηλικία. Εντούτοις, αυτό ισχύει για τα ποντίκια.



Πιθανόν στον άνθρωπο ο ίδιος μηχανισμός να λειτουργεί με άλλα δεδομένα και ίσως με την κατάλληλη παρέμβαση (φαρμακευτική ή άλλη) να ενεργοποιείται και να αποδίδει ακόμα σε μεγάλη ηλικία. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα οι ειδικοί να διαπιστώσουν με ποια ακριβώς γονίδια ρυθμίζεται η αναγέννηση του καρδιακού μυός στα ποντίκια και στον άνθρωπο.





Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Eric Olson από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, είπε σχετικά τα εξής:



«Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τη δυνατότητα της ανάπλασης του καρδιακού μυός δεν τη διαθέτουν αποκλειστικά τα ψάρια και τα αμφίβια, αλλά και τα θηλαστικά. Πιστεύουμε ότι τη διαθέτει και ο ανθρώπινος οργανισμός, αλλά πιθανόν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα αμέσως μετά τη γέννησή του και όχι εφ' όρου ζωής.



»Στόχος μας τώρα είναι να εντοπίσουμε επακριβώς τα γονίδια που εμπλέκονται στην αναγέννηση της καρδιάς στα ποντίκια και να καταφέρουμε να τα διεγείρουμε, ώστε να μπορούν να επισκευάσουν βλάβες της καρδιάς τους ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Όταν το καταφέρουμε στα ηλικιωμένα ποντίκια, τότε πιστεύω ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να δοκιμάσουμε την τεχνική και στον άνθρωπο.



»Αρχικά θα δοκιμαστεί σε εμφραγματίες, επειδή η καρδιά τους συχνά υφίσταται εκτεταμένες βλάβες και η τυχόν αυτοΐαση τμήματος του καρδιακού μυός τους θα ήταν σωτήρια»।

http://10me3.blogspot.com/2011/02/blog-post_1255.html

Εκτροφή στρουθοκαμήλων...

Η εκτροφή στρουθοκαμήλων για εμπορική εκμετάλλευση, αποτελεί ένα νέο τομέα της κτηνοτροφίας με πολλές προοπτικές και μερικά εκατομύρια παγκόσμιους σταθερούς αγοραστές των προϊόντων που προέρχονταιαπό την εκτροφή στρουθοκάμηλων, είτε είναι το κρέας είτε είναι αντικείμενα που παράγονται από δέρμα, τα φτερά ή άλλα μέρη του στρουθοκάμηλου.
Τέτοια προϊόντα μπορεί να είναι πολύχρωμα φτερά, ζωγραφισμένα αυγά, τσάντες, παπούτσια, ζώνες, πορτοφόλια όλα χειροποίητα με άψογη τελειότητα.