Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη 17χρονου που κακοποιούσε ζώα

Βασάνιζε με το χειρότερο τρόπο κατοικίδια ζώα και ύστερα δημοσίευε τα αποτελέσματα της απάνθρωπης πράξης του στο Facebook.
Πρόκειται για έναν 17χρονο, μαθητή Λυκείου, από το νομό Τρικάλων σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής για κακοποίηση ζώων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας που έστειλαν ζωόφιλοι και μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους και ζητώντας την τιμωρία του βασανιστή.
Ταυτόχρονα αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν εντοπίσει στο Facebook τις αναρτήσεις του 17χρονου, ο οποίος εμφανιζόταν με συγκεκριμένο προφίλ και δημοσίευε φωτογραφίες και βίντεο από τους βασανισμούς τα οποία συνοδεύονταν και με υβριστικά σχόλια εναντίον των ζώων και των ζωόφιλων.
Η ελληνική αστυνομία μέσω της διεθνούς συνεργασίας ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη σελίδα και έτσι εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη και το σπίτι του στα Τρίκαλα. Χθες έγινε έφοδος από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος με τα κατοικίδια που υπέστησαν βασανισμό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου εστάλη στον εισαγγελέα Αθηνών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβημα Παπανδρέου στην τρόικα

Με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, επικοινώνησε τηλεφωνικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από τη θύελλα που προκάλεσαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής οι τοποθετήσεις της τρόικας που ανάγκασαν σε αυστηρή απάντηση την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατέστησε απολύτως σαφή στον κ. Καν την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της τρόικας, και εν προκειμένω του ΔΝΤ, εξέθεσαν τις απόψεις τους για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας,  στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεών του και τον σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να επικοινωνήσει τόσο με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ, όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, κάνοντας ανάλογα διαβήματα, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει διάβημα και στον Πρόεδρο του «Γιούρογκρουπ» Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε ήδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Με πρωτοβουλία Στρος Καν η επικοινωνία

Στην επικοινωνία του με τον κ. Στρος Καν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΔΝΤ, που θέλησε να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ύστερα και από την ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της "τρόικας", τονίζοντας ότι δεν είναι δική τους δουλειά να απευθύνονται στον ελληνικό λαό και να λένε τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με τη δημόσια περιουσία ή με τους εργαζόμενους και όλα τα άλλα που είπαν και ζήτησε τις δικές του ενέργειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Στρος Καν έδειξε απόλυτη κατανόηση προς τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, θεώρησε θεμιτή και δικαιολογημένη την αντίδρασή της.
 
Η σκληρή ανακοίνωση της κυβέρνησης
Την σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης στις υποδείξεις της τρόικας είχε ήδη εκφράσει σε αυστηρότατο τόνο, με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε αυτή ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά των εκπροσώπων ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Η οργισμένη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ξεσήκωσε και αυτή με τη σειρά της θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, έχει ως εξής:
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό», τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και προστίθεται: «Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη, αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».
Ραγκούσης: Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει εντολή στην Τρόικα
Ήδη από χθες το βράδυ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είχαν αρχίσει να εκφράζονται  με δυσφορία για το ύφος αλλά και το περιεχόμενο (με σημείο αιχμής το πωλητήριο των 50 δισ.) των τοποθετήσεων της τρόικας:
Την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει εντολή σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και να του δίνει μαθήματα, σημείωνε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βέροια.
«Κανείς από όλους όσοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν μπορεί να παρεξηγεί τον ρόλο του. Και ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή, ή την εξουσιοδότηση, να του δίνει μαθήματα. Και γι αυτό τον λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους. Η ευθύνη μάς ανήκει, μάς ανήκει αποκλειστικά και είμαστε σε θέση απέναντι στον ελληνικό λαό, ανά πάσα στιγμή, να αιτιολογήσουμε τις αποφάσεις μας» επεσήμανε ο υπουργός
Βενιζέλος: Την Ελλάδα την κυβερνά ο λαός της
Τονίζοντας ότι την χώρα κυβερνά ο ελληνικός λαός μέσω του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης και κανένας άλλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε αναφερόμενος στις συστάσεις της τρόικας:
«Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές από όλους: Ο τόπος αυτός, που  διέρχεται τώρα μία βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες, ελληνική κοινωνία, είναι αυτοί που στηρίζουν τις αναγκαίες αλλαγές. Αυτό που κάνουμε είναι επώδυνο αλλά έχει προοπτική, δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό.
«Ο ελληνικός λαός όμως, μέσω της Βουλής και της Κυβέρνησής του και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, κυβερνά την Ελλάδα. Δεν την κυβερνά και δεν την διαφεντεύει κανείς άλλος. Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε γι' αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού». «Δεν δεχόμαστε τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές».
Πυρ και από το κόμμα
Για «τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές» που δεν πτοούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κάνει με ανακοίνωσή του λόγο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας.
«Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεπέρασαν τα όρια. Τα όσα είπαν, χθες, είναι απαράδεκτα και αποδοκιμαστέα. Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανέναν. Και από κανέναν, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια», τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη και προστίθεται: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, ξέρουν ποια είναι τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και αυτά υπηρετούν με επιτυχία. Γι αυτό πήραμε σκληρές αποφάσεις και σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, για αυτό προχωράμε σε ριζικές αλλαγές για να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση. Για να μην χρειαστούμε ξανά ούτε Μνημόνια ούτε τρόικες και φυσικά ούτε τους εκπροσώπους τους».

ethnos

Φάρμακο του προκάλεσε εθισμό σε τζόγο & ομοφυλοφιλικό sex


Ένας Γάλλος, πατέρας δυο παιδιών, σκοπεύει να σύρει στα δικαστήρια την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline με την κατηγορία ότι το φάρμακο που έπαιρνε για το πάρκινσον, του προκάλεσε εθισμό στο σεξ με άνδρες και στον τζόγο.
Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του 51χρονου, η συμπεριφορά του πελάτη του άλλαξε δραστικά από την πρώτη κιόλας στιγμή που πήρε το χάπι το 2003 για την ασθένεια που του προκαλούσε τρεμούλα, δυσκολία στην κίνηση και την ομιλία.
Ο Didier Jambart προσπάθησε να αυτοκτονήσει 3 φορές και όπως ισχυρίζεται εθίστηκε στον ιντερνετικό τζόγο κάτι που τον οδήγησε στο να χάσει όλες τις οικονομίες της οικογένειας.
Εθίστηκε επίσης στο gay σεξ και μάλιστα άρχισε να επιδεικνύει τον εαυτό του μέσα από το Ίντερνετ και να μεταμφιέζεται. Οι επικίνδυνες σεξουαλικές του νέες συνήθειες είναι υπεύθυνες και για τον βιασμό του.
Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του σταμάτησε όταν έκοψε και το χάπι το 2005. Όμως μέχρι τότε είχε χάσει τη δουλειά του καθώς και έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τους εθισμούς του.
Ο άνδρας ζητάει 450.000 ευρώ από την Βρετανική εταιρία που πουλούσε το χάπι, αλλά και από τον νευρολόγο του που δεν τον ενημέρωσε για τις παρενέργειες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το εν λόγω φάρμακο είναι γνωστό για τις παράξενες παρενέργειές του, κάτι που όμως δεν θέλησε να σχολιάσει η εταιρία

source:http://www.otherside.gr

Ο Αγιος Βαλεντίνος δίνει αφορμή για... διαζύγια!

 Για κάποιους είναι μία από τις πιο «ρομαντικές» ημέρες του χρόνου και σίγουρα από τις πιο επικερδείς τουλάχιστον για τις σοκολατοβιομηχανίες, τα ανθοπωλεία, τα χαρτοβιβλιοπωλεία και τα καταστήματα με είδη δώρων. Ομως οι σοκολατένιες καρδιές, οι ανθοδέσμες και τα λούτρινα αρκουδάκια αντικαθίστανται από δικηγόρους, χαρτομάνι και μίσος, αφού η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τείνει να γίνει ημέρα του Αγίου... Διαζυγίου.
 Σύμφωνα με νέα έρευνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των ζευγαριών που υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου τη 14η Φεβρουαρίου και την περίοδο πριν και μετά από αυτή αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Αvvo. com- μία ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν αξιολογήσεις και προφίλ δικηγόρων και γιατρών - δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό των αιτήσεων για διαζύγιο που υποβάλλονται την συγκεκριμένη ημέρα και περίοδο του χρόνου.

 «Τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε μία μέση αύξηση της τάξεως του 40% στον αριθμό των αιτήσεων για διαζύγιο,γύρω από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες» σχολίασε ο Μαρκ Μπρίτον, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Αvvo. «Επιπλέον ο αριθμός των ερωτήσεων τις οποίες υποβάλλουν πολλοί έγγαμοι ενδιαφερόμενοι σχετικά με τη διαδικασία του διαζυγίου αυξήθηκε κατά 36%» προσέθεσε.

 Η Κέλι Τσανγκ, δικηγόρος από το Λος Αντζελες στις Ηνωμένες Πολιτείες που ειδικεύεται στα διαζύγια, επίσης διαπιστώνει αύξηση στις αιτήσεις για διαζύγιο που φθάνουν στο γραφείο της αμέσως μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε δύο μεγάλες ομάδες ανθρώπων:σε όσους έχουν πάρει την απόφαση να χωρίσουν την Πρωτοχρονιά και καθυστερούν τη διαδικασία για έναν μήνα και σε όσους ανάλογα με τις πράξεις του συντρόφου τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφασίζουν είτε να συμφιλιωθούν μαζί του είτε να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου» είπε.

 Η Κάρι Χάιφετζ, δικηγόρος από το Νιου Τζέρσι, είπε στην αμερικανική εφημερίδα «Νew Υork Ρost»: «Είναι σαφές ότι ο αριθμός των αιτήσεων διαζυγίου αυξάνεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πιστεύω ότι το εν λόγω φαινόμενο οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων:πλήξη στη σχέση,μετάθεση του χωρισμού για το διάστημα που ακολουθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και, ακόμη πιο σημαντικό,αναμονή για να διαπιστωθεί πόσο θα είναι το μπόνους και η οικονομική κατάσταση του συντρόφου τους με την έλευση του νέου έτους».

pyles.tv

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κυρία ταχυδρόμησε κουταβάκι



Μια γυναίκα από τη Μινεάπολις των ΗΠΑ που προσπάθησε να ταχυδρομήσει ένα κουτάβι...
δε θα πάρει πίσω την κηδεμονία του ζώου.

Ο υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος αρνήθηκε το αίτημα της 39χρονης Stacey Champion να ξαναπάρει το ζωάκι κρίνοντας την πράξη της ως αισχρή.


Η 39χρονη κατηγορείται για κακοποίηση ζώου, αφού οι αρχές την έπιασαν να προσπαθεί να στείλει ένα κουτάβι 4 μηνών, σε ένα κουτί, χωρίς καν τρύπες για οξυγόνο, χωρίς τροφή και χωρίς νερό μέσω ταχυδρομείου! Το κουταβάκι ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν ένας υπάλληλος στο ταχυδρομείο το άκουσε να γρατζουνά τα τοιχώματα.

Το ζώο πιθανώς δεν θα είχε επιβιώσει μέχρι την Τζώρτια, όπου ήθελε να το στείλει η «κυρία».

Η 39χρονη παραδέχτηκε κατά την ακρόαση στο Δημαρχείο ότι έβαλε το κουτάβι σε ένα χαρτόκουτο, στις 25/1 και ήθελε να το στείλει ως δώρο γενεθλίων στο γιο της στην Ατλάντα। Παραδέχτηκε επίσης ότι είπε ψέμματα στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου ότι μέσα στο κουτί ήταν ένα παιχνίδι - ρομπότ σκυλάκι!

http://networkedblogs.com/e9CmI

Ποια 350 επαγγέλματα ανοίγουν;

Στην απελευθέρωση περισσότερων από 500 επαγγελμάτων στοχεύει η κυβέρνηση...
με τα 350 από αυτά να θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξουν μέχρι τον Ιούνιο.

Τα υπόλοιπα είτε είναι «υπό επεξεργασία» είτε θεωρούνται ήδη «ελεύθερα».

Στις πρώτες 343 ειδικότητες που απελευθερώνονται, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κομμωτές, τεχνικοί, έμποροι, ξενοδόχοι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.

Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από τα υπουργεία και έχουν φτάσει στη ΓΣΕΒΕΕ, η οποία εκλήθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ως ο βασικός εκπρόσωπος των «θιγόμενων» επαγγελματιών που «φωτογραφίζει» αλλά δεν αναφέρει ονομαστικά το σχετικό νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Σήμερα το θέμα συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μία εβδομάδα πριν, κατά την πρώτη ανάγνωση, η ΝΔ είχε ζητήσει από τη ΓΣΕΒΕΕ λίστα των πιθανών «θιγόμενων», την οποία δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει.

Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει «λίστα», επικαλούμενο την πιθανότητα να «ξεχάσει» κάποιους επαγγελματίες.

Γι' αυτό και «πέταξε» το... μπαλάκι στους ενδιαφερόμενους. Κάλεσε όποιον από τους εκατοντάδες κλάδους που εκτιμούν ότι θίγονται, να δηλώσουν εντός τεσσάρων μηνών τις «αντιρρήσεις» τους, ζητώντας εξαίρεση.

Αν αυτή δεν γίνει δεκτή (με προεδρικό διάταγμα), τότε από το τέλος Ιουνίου θα αρθούν μία σειρά από περιορισμοί, αρκετοί από τους οποίους σχετίζονται με την πολυνομία, και εμποδίζουν την εύκολη άσκηση των δραστηριοτήτων.

Το ζήτημα είναι σύνθετο, καθώς δεν «ακουμπά» μόνο στο νομοσχέδιο που τώρα συζητά η Βουλή κατ' εντολή της τρόικας αλλά σε τουλάχιστον 2 ακόμη νόμους:

Ο Μικρός Πρίγκηπας μετακομίζει στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων αφιερωμένη στον ήρωα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξιπερί “Ο Μικρός πρίγκηπας” σε συνδυασμό με την ψηφιακή παράσταση του ομώνυμου έργου που φιλοξενείται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για να συμμετέχετε πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων.
Η γνωστή αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμαδάς στα πλαίσια των αφηγηματικών δρώμενων «Μια φορά κι έναν καιρό ο Μικρός Πρίγκιπας…» θα μυήσουν τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που υπήρξαν κάποτε παιδιά, στο μαγικό κόσμο του «Μικρού Πρίγκιπα», παρασύροντάς τους σ΄ ένα ταξίδι ως τα βάθη της καρδιάς.
Ημερομηνίες και ώρες:
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00 και
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00
Στους χώρους της βιβλιοθήκης θα διοργανωθούν εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου «Ταξιδεύοντας στο θαυμαστό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα» με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε δύο θεματικές καλύπτοντας την ηλεκτρονική εικονογράφηση βιβλίου και την εικονογράφηση βιβλίου με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές υδατογραφίας υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου. Για την ηλεκτρονική εικονογράφηση ανάμεσα σε βιβλία και μπροστά από υπολογιστές, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και τον τρόπο με τον οποίο μια εικόνα συμπληρώνει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου. Κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30
Σάββατο 19Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Το εργαστήριο εικονογράφησης με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές υδατογραφίας διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρες 16:30 – 19:30.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για να συμμετέχετε πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων.
Πού: Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.


hamomilaki

Τι πρέπει να κάνουμε; Απαντά ο ψυχοθεραπευτής Πατήρ Φιλόθεος Φάρος

Οι αιτίες που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως «τι πρέπει να κάνουμε;» είναι το αντικείμενο έρευνας της Κρυσταλίας Πατούλη 
.
Πιστεύω ότι η αιτία είναι η επικράτηση ενός «ήθους» το οποίο εκτός του ότι είναι παραπλανητικό και δυσλειτουργικό, δημιούργησε συγκεκριμένες πεποιθήσεις στους ανθρώπους για το ποιες είναι δήθεν οι πραγματικές τους ανάγκες και πώς δήθεν θα είναι η ζωή τους καλύτερη. 
Κυρίως, επικράτησε η εντύπωση ότι η πραγματική ανάγκη του ανθρώπου είναι να επιδιώκει το ατομικό του συμφέρον και όχι το κοινό. Αυτή η πεποίθηση, όμως, είναι παραπλανητική και αντίκειται προς την πραγματικότητα, αφού ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα όταν αποδεχθεί μια ισορροπία μεταξύ ατομικού και κοινού συμφέροντος. Άλλωστε ο κόσμος έχει μια ενότητα. Όταν κάποιος εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος για τον εαυτό του ενώ κάποιοι άλλοι υστερούν, δεν θα μπορέσει να χαρεί τελικά αυτό που εξασφάλισε για τον ίδιο τον εαυτό του! Κι αυτό, γιατί, μπορεί να περνά καλά με την οικογένειά του, με τις σχέσεις του, αλλά αν οι υπόλοιποι στον περίγυρό του δεν είναι καλά, τελικά η δική του ευτυχία θα επηρεαστεί αναλόγως.

Αυτή η πεποίθηση λοιπόν που κυριάρχησε τα τελευταία 40-50 χρόνια (δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρόνια και δεν θα αναφερθώ στο πώς επικράτησε επειδή αφορά μια ολόκληρη ιστορική πραγματικότητα η οποία μπορεί να μας εμπλέξει και στην πολιτική, πράγμα που δεν θα μας βοηθήσει καθόλου) παραπλάνησε τον σύγχρονο άνθρωπο ώστε να πιστεύει ότι είναι κερδισμένος όταν επιδιώκει το ατομικό συμφέρον, καταπατώντας πολύ συχνά -όχι μόνο αγνοώντας- το συμφέρον των άλλων.

Το δεύτερο που επικράτησε, που έχει να κάνει γενικότερα με τον δυτικό πολιτισμό,
είναι ότι οι υλικές ανέσεις είναι αυτές που κυρίως χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει. Οπωσδήποτε έχουν και υλικές ανάγκες οι άνθρωποι, αλλά οι πραγματικές υλικές τους ανάγκες είναι περιορισμένες. Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται κάτι πολύ πενιχρό. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα, ήμουν στην κεντρική αγορά και με ρώτησαν από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό έκαναν ρεπορτάζ, τι ψώνισα και αν βρίσκω την αγορά καλή σε σχέση με πέρυσι αλλά και πώς με έχει επηρεάσει η κρίση. Τους είπα «Κοιτάξτε, εγώ έχω ψωνίσει μισό κιλό καρότα, μισό κιλό σέλερι, δυο-τρεις πατάτες, και δυο κολοκυθάκια με τα οποία θα κάνω μια χορτόσουπα που θα μου εξασφαλίσει τέσσερις μερίδες. Θα είναι πολύ υγιεινό φαγητό, πολύ εύγευστο, και θα μου έχει στοιχίσει μόνο τρία ευρώ!». Ο καθένας μπορεί, λοιπόν, να ζήσει θαυμάσια χωρίς π.χ. μία φεράρι, χωρίς να έχει βίλα στα βόρεια προάστια και χωρίς να φοράει επώνυμα ρούχα, αλλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να καλυφθούν οι συναισθηματικές και οι πνευματικές του ανάγκες.

Το τρίτο που έχει επικρατήσει και δεν είναι λειτουργικό, είναι ότι η επιδίωξη του ανθρώπου θα πρέπει να είναι το υλικό κέρδος. Αυτό δεν το υποστηρίζουν μόνο οι καπιταλιστικές ιδεολογίες αλλά και οι σοσιαλιστικές. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος τι μπορεί να αποκομίσει από την εργασία του; Κέρδος λένε. Χρήματα. Δεν διαφέρουν λοιπόν οι αντιλήψεις ως προς αυτό. Όλοι μας προτείνουν σαν τρόπο κάλυψης των αναγκών το κέρδος! Κανείς δε μας λέει για κάποιες άλλες σημαντικές ανάγκες του ανθρώπου. Για παράδειγμα, ένας εκπαιδευτικός τι περιμένει να πάρει για την προσφορά του στην εκπαίδευση; Κέρδος! Δεν φαίνεται να περνάει από κανενός το μυαλό ότι υπάρχει κάτι άλλο, που μπορεί να αποκομίσει ο εργαζόμενος στην εκπαίδευση αλλά και ο εργαζόμενος γενικά. Και επιμένουν όλοι «τι μπορεί να αποκομίσει από την εργασία του; Κέρδος!». Ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια ανάγκη πολύ σημαντικότερη από αυτό. που θα μου εξασφαλίσει τα τρία ευρώ με τα οποία μπορώ να φτιάξω μια χορτόσουπα καλύπτοντας τις πραγματικές μου ανάγκες και όχι τις πλασματικές. Γιατί αυτές οι υπερβολικές υλικές ανάγκες όταν ικανοποιηθούν είναι και καταστροφικές: π.χ. το πολυτελές φαγητό μπορεί να δώσει μια πολύ σύντομη προσωρινή απόλαυση για 10-15 λεπτά, μετά όμως θα έχει κόστος την άμεση δυσφορία και μακροχρόνια την καταστροφή της υγείας.

Αντιθέτως, μία άλλη πάρα πολύ σημαντική ανάγκη που έχει ο άνθρωπος είναι εκείνη της δημιουργίας που δεν αποτιμάται σε υλικό κέδρος. Και πιο συγκεκριμένα μπορεί να συμβεί π.χ. σε έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος καλείται να γίνει πυγμαλίων και να συμβάλλει με δημιουργικότητα και έμπνευση για τους νεώτερους, στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων οι οποίοι θα είναι υγιείς και θα έχουν ποιότητα ζωής. Και κάποια στιγμή ένας τέτοιος εκπαιδευτικός μπορεί να περπατά στο δρόμο και να τον σταματήσει ένας παλιός μαθητής του, να τον χαιρετήσει και να του πει «Κύριε τάδε, εσείς σαν καθηγητής μου πριν από 20 χρόνια μου είπατε δυο λόγια που σημάδεψαν τη ζωή μου και την ποιότητα της». Αυτού του είδους την ικανοποίηση έχει ανάγκη βασικά ο άνθρωπος πέραν του υλικού κέρδους.

Αυτά όλα τα έχει διαστρεβλώσει αυτό το επικρατούν ήθος
και μας οδηγεί και σαν άτομα, αλλά και σαν κοινωνία σε έναν ολέθριο δρόμο, σε μια ζωή ταλαιπωρίας, βασάνων με χαμηλή ποιότητα και καθόλου πληρότητα.

Αυτό που απαιτείται λοιπόν, είναι η αλλαγή ήθους. Και πώς θα γίνει αυτό; Δεν θα γίνει, φυσικά, με έναν τρόπο ολοκληρωτικό, δηλαδή με εξαγγελίες κάποιων μέτρων από μια κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να αλλάξει τα δεδομένα. Εγώ που είμαι 80 χρονών ακούω παρόμοια πράγματα από παιδάκι, που άρχισα να καταλαβαίνω, για όλα αυτά που πρέπει να «αλλάξουν» και διαρκώς τελικά βλέπουμε την ίδια μιζέρια, και ανθρώπους να λένε συνεχώς ότι «η ζωή μας είναι φρικτή!».

Η προσέγγιση λοιπόν της λύσης με κάποιον μεγαλομανιακό τρόπο είναι παιδαριώδης. Η αντίληψη ότι η αλλαγή θα έρθει με κάποια διατάγματα είναι νηπιακή. Η αλλαγή αντίθετα, γίνεται στον κάθε άνθρωπο που διαλέγει να αλλάξει το σύστημα αξιών του, και αυτόματα και άμεσα βρίσκει και πληρότητα και ποιότητα στη ζωή του. Δεν χρειάζεται να περιμένει να ενεργοποιηθούν νομοθετικά διατάγματα και νόμοι ή συντάγματα. Άμεσα κατακτάται η αλλαγή. Και δεν την κατακτά μόνο ο ίδιος για τη ζωή του αλλά την ακτινοβολεί και στο περιβάλλον του. Αυτός, είναι ο καλύτερος τρόπος να συμβάλεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας! Όχι με τις μεγάλες ιδέες που ακούμε να λένε όλοι αυτοί που εμφανίζονται συνέχεια στην τηλεόραση και λένε λένε λένε, όλες αυτές τις εξυπνάδες, αλλά που τελικά είναι μεγαλομανιακά λόγια.

Συμβάλλει πραγματικά στη βελτίωση της κοινωνίας βελτιώνοντας τη δική σου ποιότητα! Ένας άνθρωπος ο οποίος σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη του, που ποδοπατεί οτιδήποτε και οποιονδήποτε για να εξασφαλίσει τάχα το ατομικό του συμφέρον καταφέρνει το εντελώς αντίθετο. Αν αντ’ αυτού δούμε γύρω μας κάποιον που έχει διαφορετικό σύστημα αξιών, αυτόματα θα μας επηρεάσει και θα μας δείξει έναν άλλο δρόμο.

Έτσι γίνονται οι αλλαγές, και όχι με μεγαλόστομους λόγους
που ακούμε διαρκώς στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες ή τα βιβλία.


Ρωτάει ένας προφήτης το Θεό, πόσοι δίκαιοι άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν σε μια πόλη για να μην καταστραφεί; «10» απαντά εκείνος. Αυτοί οι δέκα συντελούν εκείνη τη μικρή μαγιά ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει αυτή την ισορροπία μεταξύ ατομικού και κοινού συμφέροντος και μεταξύ πνευματικών και υλικών αξιών. Και δέκα τέτοιοι άνθρωποι είναι αρκετοί για να μην καταστραφεί μια κοινωνία.


 
 

Ο ηγέτης που "έσπασε" τα δεσμά του ρατσισμού

Στις 11 Φεβρουαρίου του 1990 ο Μαντέλα ανέπνεε μετά από  27 χρόνια και πάλι τον αέρα της ελευθερίας και η Νότιος Αφρική γύριζε σελίδα αφήνοντας πίσω της την πολιτική των φυλετικών διακρίσεων.
Η περιπέτεια ξεκινά το 1948, όταν ο Μαντέλα μπαίνει ενεργά στον αγώνα κατά του Απαρτχάιντ ενώ σχεδόν μία δεκαετία μετά
 αναλαμβάνει την ηγεσία της ένοπλης πτέρυγας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.
Η σύλληψή του το 1961 κάνει το γύρο του κόσμου. Στην περίφημη δίκη της Ριβόνα το 1963 ο Μαντέλα έρχεται αντιμέτωπος με την αγχόνη αλλά η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Λένε ότι καθοριστικό ρόλο σ αυτό έπαιξε η αγόρευση του δικηγόρου του, Έλληνα ομογενούς Γιώργου Μπίζου.
Η παραμονή στη φυλακή σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα και την πολιτική σκέψη του Μαντέλα, ενώ ενδυνάμωσε την αντίσταση κατά του ρατσιστικού καθεστώτος.
Η μετάβαση στη δημοκρατία ήταν μια δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση που απαιτούσε την εθνική συμφιλίωση, την υπόσχεση για αναδιανομή του πλούτου και, το δυσκολότερο, την αλλαγή των ηθών και της κουλτούρας των Νοτιοαφρικανών για τους οποίους οι φυλετικές διακρίσεις ήταν η καθημερινότητά τους.
Ο Μαντέλα ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο και κατάφερε να εμπνεύσει την αισιοδοξία. Χρησιμοποίησε ακόμη και το ράγκμπι, το μισητό από τους μαύρους σπορ των Αφρικάνερς και σύμβολο του Απαρτχάιντ για να συμφιλιώσει λευκούς και μαύρους, πιστεύοντας ακράδαντα πως αν ένας λαός μπορεί να ενωθεί για ένα παιχνίδι ράγκμπι, μπορεί να ενωθεί και για πολύ πιο σοβαρά πράγματα.
Είκοσι ένα χρόνια μετά ο μύθος του Μαντέλα δεν έχει χάσει τίποτα από τη λάμψη του. Οι υποσχέσεις του ωστόσο για μια καλύτερη ζωή για όλους τους Νοτιοαφρικανούς παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Η Νότιος Αφρική σήμερα υποφέρει από υψηλή ανεργία, έλλειψη κοινωνικού κράτους, διαφθορά, τεράστια εγκληματικότητα και το AIDS έχει χτυπήσει έναν στους έξι ενήλικες. Πίσω από το πολυτελές στάδιο που έγινε ο τελικός του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2010, οι παραγκουπόλεις του Σοβέτο και της Αλεξάνδρα παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες, θυμίζοντας σε όλους, προφανώς και στον ίδιο τον Μαντέλα, ότι μπορεί το φυλετικό απαρτχάιντ να καταργήθηκε, το ταξικό όμως απαρτχάιντ παραμένει ζωντανό.
Βιογραφικό
*  Γεννήθηκε τα 1918 στην επαρχία Κέιπ της Νοτίου Αφρικής. Από το 1948 αναλαμβάνει έντονη πολιτική δράση κατά του Απαρτχάιντ υποστηρίζοντας το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο (ANC), ενώ παράλληλα υπερασπίζεται ως δικηγόρος σε διάφορες δίκες φτωχούς μαύρους.
*  Το 1961 αναλαμβάνει την ηγεσία της ένοπλης πτέρυγας του ANC και ένα χρόνο μετά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια.
*  Το όνομά του γίνεται συνώνυμο με την αντίσταση κατά του Απαρτχάιντ. Μετά από 27 χρόνια στη φυλακή απελευθερώνεται το 1990 και το 1994 εκλέγεται πρόεδρος.
*  Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 250 βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του Νόμπελ Ειρήνης. Έχει κάνει τρεις γάμους από τους οποίους έχει αποκτήσει 6 παιδιά και 20 εγγόνια.
Κώστας Πλιάκος

Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/02/blog-post_4807.html#ixzz1DeMmBfgO

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Με ποιον επώνυμο είχε τρυφερά tet a tet η Πετρούλα στην Κύπρο;


Αδυναμία σε γοητευτικό παρουσιαστή έδειξε η σεξοβόμβα Πετρούλα Κωστίδου κατά την Σαββατιάτικη εμφάνιση της σε γνωστό club της Παλιάς Λευκωσίας στην Κύπρο. Ο λόγος για τον Ονούφριο Σωκράτους, τον παρουσιαστή του Αnt1 Κύπρου! Η καυτή παρουσιάστρια χόρευε αισθησιακά μαζί με τον γοητευτικό παρουσιαστή καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, φέρνοντας τον πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Μάλιστα φεύγοντας έλεγε σε φίλους της πόσο πολύ συμπάθησε τον Ονούφριο, με τους δυο τους να έχουν ανταλλάξει και τηλέφωνα।
http://networkedblogs.com/e6NUZ

Αναταραχές στον Περισσό

Η αποχώρηση του Α. Χαλβατζή, με τη δημοσιοποίηση μέσω Διαδικτύου της επιστολής που είχε αποστείλει στο ΚΚΕ, δημιούργησε κλίμα αναταραχής στον Περισσό. Ο γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Σ. Χαλβατζή, στην επιστλή του «καυτηρίαζε» την εσωκομματική λειτουργεία του ΚΚΕ, έθετε ζήτημα πολιτικής γραμμής και καλούσε όσους έχουν διαφωνίες με την ηγεσία να παραμείνουν στις τάξεις του κόμματος και να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του. Όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΚΚΕ επιμένουν ότι, αν και η ηγετική ομάδα δεν αμφισβητείται, εν τούτοι οι «φωνές» που ζητούν αλλαγή πορείας πυκνώνουν. Ιδιαίτερα μάλιστα σε θέματα συνεργασιών με την «άλλη» αριστερά, στη νέα πολιτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ενώ ασκείται και κριτική για επιλογές του ΠΑΜΕ.

Στο 13,9% η ανεργία το Νοέμβριο

Στο 13,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010, έναντι 13,5% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (1,2%), για να διαμορφωθούν σε 692.577 άτομα.

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.320.927 άτομα.

Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν σε 4.307.054 άτομα, μειωμένοι κατά 157.176 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (3,5%) και κατά 62.489 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (1,4%).

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις ηλικίες 15-24 ετών (35,6%) και 25-34 ετών (17,9%).
Τέλος, κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (16,2%), στα νησιά του Ιονίου (16,2%) και στη Δυτική Μακεδονία (15,4%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Βόρειο Αιγαίο (9,7%), Πελοπόννησο (10,9%) και Ήπειρο (12,8%).
Κατά φύλο, στις γυναίκες η ανεργία ανήλθε στο 17% από 13,3% το Νοέμβριο του 2009 και στους άνδρες στο 11,6% από 8,8%.

tanea

Πέθανε χθες ο Μιλτιάδης ΈΒερτ

 

Πέθανε χθες, έπειτα από μακρά νοσηλεία, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Μιλτιάδης Έβερτ, σε ηλικία 72 ετών.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε γεννηθεί στις 12 Μαΐου του 1939 και είχε διατελέσει, εκτός από πρόεδρος της Ν.Δ., υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του Κων. Καραμανλή, αλλά και δήμαρχος Αθηναίων.
Εντάχθηκε στην νεολαία της ΕΡΕ το 1957 και ανέλαβε τη διοίκησή της το 1963. Επί δικτατορίας τού απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας. Το 1976 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών και λίγο αργότερα ο Κων. Καραμανλής τού εμπιστεύθηκε το υπουργείο Βιομηχανίας.
Το 1986 ο Μιλτ. Έβερτ εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων και ίδρυσε τον “Αθήνα 9,84”, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο στα ΜΜΕ. Στις 26 Οκτωβρίου 1991, ο πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης αποδέχτηκε την παραίτησή του από το υπουργείο Προεδρίας και στις 3 Νοεμβρίου 1993, μετά την εκλογική ήττα της Ν.Δ. και την παραίτηση Μητσοτάκη, εξελέγη νέος πρόεδρος του κόμματος.
Ο Μιλτ. Έβερτ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Κ. Σημίτη στις εκλογές του 1996 και παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος ώς τις 21 Μαρτίου 1997, οπότε και εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κ. Καραμανλής. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον τότε πρωθυπουργό την αποχώρησή του από την πολιτική.
Ήταν παντρεμένος με τη φωτογράφο Λίζα Βάντερπουλ και είχε δύο κόρες. Τη λύπη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, και η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντ. Μπακογιάννη

avgi

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι καπνοβιομηχανίες εντείνουν τις προσπάθειές τους κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην αγορά των τσιγάρων, την ώρα που οι πωλήσεις σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Εταιρείες όπως η Philip Morris Inernational και British American Tobacco αμφισβητούν τους περιορισμούς στις διαφημιστικές τους καμπάνιες στην Βρετανία, τις μεγαλύτερου μεγέθους προειδοποιητικές ετικέτες για την υγεία στη Νότια Αμερική και τους αυξημένους φόρους στα τσιγάρα που επιβάλλονται στις Φιλιππίνες και στο Μεξικό. Παράλληλα ξοδεύουν δισεκατομύρια δολάρια για την άσκηση παρασκηνιακών πιέσεων και για καμπάνιες σε Αφρική και Ασία.
Φέτος, η Philip Morris International κατέθεσε αγωγή εναντίον της κυβέρνησης της Ουρουγουάης, ισχυριζόμενη ότι οι περιορισμοί που θέτει στα καπνά είναι υπερβολικοί. Στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αγωγή είναι μια προσπάθεια των καπνοβιομηχάνων να εκφοβίζουν την συγκεκριμένη χώρα.
Η πρωτοποριακή νομοθεσία της Ουρουγουάης προβλέπει ότι οι προειδοποιητικές πινακίδες πρέπει να καλύπτουν το 80% των πακέτων τσιγάρων. Επιπλέον περιορίζει κάθε μάρκα, όπως η Marlboro, να έχει μόνο ένα σχέδιο πακέτου, ώστε τα άλλα σχέδια να μην παραπλανούν τους καπνιστές που θεωρούν πως τα προϊόντα στο εσωτερικό του πακέτου είναι λιγότερο βλαβερά.
H Philip Morris International εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετική στην καταπολέμηση νέων περιοριστικών μέτρων. Κατέθεσε αγωγή και εναντίον της Βραζιλίας, ισχυριζόμενη ότι οι εικόνες που η κυβέρνηση θέλει να τοποθετήσει πάνω στα πακέτα των τσιγάρων δεν απεικονίζουν ακριβώς τις συνέπειες που επιφέρει το κάπνισμα στην υγεία.
Αυτό τον καιρό, σε δικαστήρια σε όλο τον κόσμο, οι καπνοβιομηχανίς βρίσκονται μάλλον σε θέση άμυνας, παρά επίθεσης.
Ο ΠΟΥ και η Συνθήκη του ενθαρρύνουν τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να κινούνται νομικώς εναντίον των εταιρειών τσιγάρων, οι οποίες αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες αγωγές από καπνιστές και συστήματα υγείας σε κάποιες χώρες. σε κάποιες άλλες όμως, οι καπνοβιομηχανίες προωθούν στην αγορά τα προϊόντα τους με τρόπους που σε άλλες χώρες απαγορεύεται.

Βιάζουν και σκοτώνουν Ελληνίδες !!!

http://www.greektube.org/content/view/107014/2/

ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 4€ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ


Πήρα την πρωτοβουλία από μόνη μου να  ενημερώσω όλους εσάς που ζείτε στην Αθήνα και είτε λίγο είτε πολύ πάτε σινεμά το εξής νέο:
Στην περιοχή της Δάφνη, ακριβώς έξω από το μετρό, υπάρχει ένας κινηματογράφος που ίσως κάποιοι τον ξέρετε, ο Ατλαντίς.
Ο κινηματογράφος αυτός υπάρχει από πολύ παλιά και πριν κάποια χρόνια ανακαινίστηκε.
Έχει 2 αίθουσες εκ των οποίων η μία τεράστια,με υπερβολικά βολικά καθίσματα και τεράστια οθόνη.
Δυστυχώς το καινούργιο village λίγο πιο κάτω επειδή είναι πιο trendy τραβάει περισσότερο κόσμο.
Τα village με τις μικροσκοπικές αίθουσες-κουτιά και το εισιτήριο, που παρακαλώ έχει φτάσει τα 9euro και σε λίγο τα 10euro (αν δεν έχει πάει ήδη) τραβάει  τον κόσμο αφού προσφέρει περισσότερη ψυχαγωγία (εμπορικό κέντρο,fast food,λούνα πάρκ,χλίδα κτλ).
 Το Ατλαντίς λοιπόν,αυτός ο πραγματικά πανέμορφος κινηματογράφος κινδυνεύει να βάλει λουκέτο!
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να σας ανακοινώσω την προσφορά που έχει βάλει εδώ και λίγο καιρό με σκοπό προφανώς να κερδίσει πάλι την παλιά του πελατεία.
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 4EURO!!!
Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί να χαλάτε μια περιούσια για να πάτε ένα cinema...
Αν έχετε σταματήσει να πηγαίνετε και κατεβάζετε τις ταινίες από το ίντερνετ...
Τότε μπορείτε να πάτε μια ωραιότατη Τετάρτη που δεν γίνεται και πανικός από κόσμο και να παρακολουθήσετε την ταινία που σας ενδιαφέρει!
Όσο για το ίντερνετ καταλαβαίνω ότι είναι μια εύκολη λύση αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όσο καλή οθόνη και να έχεις δεν θα φτάσεις ποτέ τη μαγεία του κινηματογράφου!
Τώρα με 4euro είναι ακόμα πιο εύκολο! ;-)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Νέοι και διαδύκτιο μια Hi tech γενία

κάποτε αν ρωτούσαν κάποιον τι ενδιαφέροντα έχει ένας 15 χρόνος θα απαντούσε ποδόσφαιρο πρωτίστως τα μαθήματα του την βόλτα για καφέ με τα φιλαράκια στην πλατεία του χωρίου ή της πόλης και την όμορφη πιτσιρίκα απ το απέναντι τραπέζι 



 Σήμερα βλέπουμε παιδιά στοιβαγμένα σε ένα ιντερνέτ καφέ να προσπαθούν να ανεβάσουν lvl  στον διαδικτυακό χαρακτήρας τους και να δημιουργούν "φιλίες" μεσώ facebook ,θα μου πείτε τώρα όπα ρε μεγάλε έτσι που τα λες είναι σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου  και σας ρώτω εγώ ξέρετε σε πόσους κινδύνους  εν αγνοία του βρίσκεται ένας 15 χρόνος μεσώ του φατσοβίβλιου ;

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ και να παραπλανήσει ένα νέο παιδί οπού βρίσκεται στη εφηβεία και όπως όλοι ξέρουμε στη εφηβεία τα πράγματα παίρνουν άλλες διαστάσεις απ την μια οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο και απ την άλλη θέλουν οι έφηβοι με αγνοία κινδύνου πολλές φορές να κατακτήσουν τον κόσμο πράγματα απολύτως φυσιολογικά για την περίοδο της εφηβείας άλλα απολύτως εκμεταλλεύσιμα από οποιονδήποτε έχει τάση για παραβατική συμπεριφορά.  Είναι οι έφηβοι στην χώρα μας κατάλληλα ενημερωμένοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο;
και πως μπορούν να προστατευτούν; και ποία πρέπει να είναι η στάση των γωνιών σε σχέση με την χρίση του διαδικτύου απ τα παιδιά τους  ;

Είναι καποία απ τα ερωτήματα που πρεπει να απαντηθούν σε γονείς και παιδία  αξιζει να συμιωθεί ότι συμφώνα με ερευνα του προγράμματος «EU Kids Online» που καθοδηγείται από τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) και δημοσιοποιήθηκε εχθές κατά την διάρκεια εκδηλώσεων για την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011». σε δείγμα 25.000 παιδιών το 45% μεσώ διαδικτύου συζήτα θέματα που δεν τα μοιράζεται με τους φίλους του και την οικογένεια του ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 32% συζήτα προσωπικά θέματα που δεν τα θίγει με την οικογένεια και τους φίλους του

Σ' ΑΓΑΠΩ ΣΑΝ ΑΜΑΡΤΙΑ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η Αμερική ενθάρρυνε την Γεωργία να επιτεθεί στη Ν. Οσετία....

Αν η σιωπή είναι συνενοχή, τότε οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το ξέσπασμα του πολέμου στη Ν. Οσετία το καλοκαίρι του 2008.Σήμερα, εκείνη η σύρραξη που προκάλεσε τη σημαντικότερη κρίση στις σχέσεις της Δύσης με την μετασοβιετική Ρωσία, επιστρέφει στην επικαιρότητα εξαιτίας της αποκάλυψης μέρους της απόρρητης διπλωματικής αλληλογραφίας Ουάσιγκτον-Τιφλίδας, στον ιστότοπο WikiLeaks.Από την ανάγνωση των τηλεγραφημάτων της αμερικάνικης πρεσβείας της Τιφλίδας προς την Ουάσιγκτον, προκύπτει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν τις πολεμικές προετοιμασίες της Γεωργίας τις οποίες με έμμεσο τρόπο ενθάρρυναν.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Γεωργία Τζον Τεφτ, μετέδιδε ως διπλωματική εκτίμηση τη γεωργιανή προπαγάνδα που επέρριπτε ευθύνες στη Ν. Οσετία και χαρακτήριζε την Ρωσία <<επιτιθέμενη δύναμη>>. Παράλληλα, υποβάθμιζε τη σημασία των εγγράφων του Οργανισμού Συνεργασίας και Ασφάλειας για την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η Ν. Οσετία ξεκίνησε τις εχθροπραξίες.
Ο ορέσβης Τεφτ, επίσης υποδείκνυε στην αμερικάνικη διπλωματία να διαχειριστεί την κρίση έτσι ώστε να προβάλλεται η <<απόλυτη αθωότητα της Γεωργίας>>. Μια <<αθωότητα>> που εκπορευόταν από την απόλυτη ενοχή των ΗΠΑ. Αν και παραμένει άγνωστο το πόσο βαθιά εμπλέκεται η Αμερική στην προετοιμασία και διεκπεραίωση των γεωργιανών πολεμικών επιχειρήσεων κατά της ανεξάρτητης Ν. Οσετίας, εκείνο που αποκαλύπτεται είναι ότι τέτοια εμπλοκή υπάρχει.
Υπό τον Σαακασβίλι η Γεωργία εισπράττει δις δολάρια αμερικάνικης βοήθειας, ενώ αμερικάνοι αξιωματικοί και εκπαιδευτές έχουν κατακλύσει τους γεωργιανούς στρατώνες διδάσκοντας την τέχνη του πολέμου και εξοπλίζοντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.Έτσι. όταν η Μόσχα αντέδρασε, στην γεωργιανή εισβολή στη Ν. Οσετία και ξέσπασε ο αιματηρός πόλεμος των 5 ημερών, η Αμερική επιδόθηκε σε πλήρη επικοινωνιακή και προπαγανδιστική υποστήριξη του καθεστώτος, έχοντας πλήρη γνώση των πραγματικών περιστατικών.

Η χρονιά της τίγρης, το 2010, πέρασε με μια μικρή πρόοδο για τα 3.200 ζώα που έχουν απομείνει. Ήδη τρία από τα εννιά υπο-είδη έχουν εξαφανιστεί πλήρως αλλά και τα υπόλοιπα κινδυνεύουν. Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε Τίγρη της νότιας Κίνας, ήταν την δεκαετία του 1970 και είναι πιθανό να έχει και αυτή εκλείψει τελείως.
Οι 13 χώρες που φιλοξενούν τα εναπομείναντα ζώα,συγκεντρώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου σε μια σύνοδο κορυφής που φιλοξένησε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Στο τέλος της πενταήμερης συνάντησης, οι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα <<Πρόγραμμα επανάκαμψης της τίγρης>> με σκοπό το διπλασιασμό των ζώων μέχρι το τέλος του 2011. Κομβικό σημείο είναι φυσικά, η χρηματοδότηση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα μαζί με την οικολογική οργάνωση WWF συντονίζουν το πρόγραμμα, υπολόγισε σε 350 εκατ δολάρια μόνο για τα  πέντε πρώτα χρόνια του προγράμματος. Οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν για την χρηματοδότηση 127 εκατ δολαρίων ενώ τα υπόλοιπα θα συμπληρωθούν από δάνειο από την ΠΤ, πόρους της WWF και δωρεές όπως εκείνη του ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που κατά την διάρκεια της συνόδου δώρισε 1 εκατ δολάρια στο πρόγραμμα.

Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας.....

Στην τροχιά που διαγράφει η σφαίρα επιρροής της τούρκικης <<περιφερειακής υπερδύναμης>> εντάσσεται τελικά η Ελλάδα. Η έναρξη αυτής της νέας πορείας που επιλέγει η κυβέρνηση του Κου Παπανδρέου φαντάζει αναπότρεπτη, εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας μας.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, το δίλλημα που μεθοδικά και με το πέρασμα του χρόνου θα τεθεί προς την κοι΄νη εληνική γνώμη έχει ως εξής: Τι μας συμφέρει ως χώρα?  Να διατηρήσουμε την ψευδαίσθηση ότι μας ανήκει το 100% του Αιγαίου, το οποίο ωστόσο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Δηλαδή πάμε για συνεκμετάλλευση σε κάτι το οποίο είναι δικό μας? Μπραβο Κε Παπανδρέου......
Οι 2 κυβερνήσεις έχουν ήδη συμφωνήσει να δημιουργήσουν την <<πολιτική ομπρέλα>> κάτω από την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος και των 2 χωρών θα συνεργαστεί για να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά συμφέροντα.
Ως βασικός τομέας συνεργασίας προβάλλεται ήδη ο τουρισμός.Η τουρκική κυβέρνηση έχει κινηθεί επιδέξια και έχει εξασφαλίσει κεφάλαια. τα οποία μπορεί να επενδυθούν για την δημιουργία ενός <<ενοποιημένου>> ελληνοτουρκικού τουριστικού προορισμού. Ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται μια τέτοια συνεργασία διατυπώθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ihan Acikgoz, που σε πρόσφατη ελληνοτουρκική συνάντηση μίλησε ακόμα και για ενοικίαση ελληνικών νησιών.
Η οδυνηρή οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, επιβάλλει τους κανόνες της. Με λίγα λόγια, αρκετές ελληνικές τουριστικές μονάδες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναζητούν χρήμα, το οποίο θα προσφέρουν οργανωμένα και <<συντεταγμένα>> ο Ερντογάν.
Εκτός απο χρήμα, η Τουρκία προσφέρει τις σοβαρές <<άκρες>> που έχει δημιουργήσει σε νέες σοβαρές ανερχόμενες τουριστικές αγορές, όπως η ρώσικη και η κινέζικη.
Η μεθόδευση δημιουργίας ενός ενιαίου ελληνιτουρκικού χώρου τουριστικής συνεκμετάλλευσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ταιριάζει απόλυτα με την κατάργηση των εθνικών ορίων ευθύνης.

Τους έπιασαν την ώρα που πουλούσαν το παιδί τους

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στις 12:00 μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης δύο άνδρες και μία γυναίκα, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να πουλήσουν ένα βρέφος τριών ημερών. Από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνελήφθησαν ένας 25χρονος, ένας 38χρονος και μια 29χρονη, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς επίσης και ένας 31χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν σ’ ένα ζευγάρι αστυνομικών ένα βρέφος έναντι του χρηματικού ποσού των 14.000 ευρώ.
Το μωρό είχε γεννήσει η 29χρονη Βουλγάρα πριν από τρεις ημέρες στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Το βρέφος, με προφορική εντολή του εισαγγελέως Ξάνθης και της αρμόδιας κοινωνικής λειτουργού, εισήχθη σε ίδρυμα ανηλίκων για περίθαλψη, ενώ τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, καθώς και τα πιστοποιητικά γέννησης του βρέφους κατασχέθηκαν.


sigmalive

Στον εισαγγελέα οι αγρότες των Σερρών

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι οι επτά αγρότες των Σερρών που συνελήφθησαν χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου επειδή “έσπασαν” το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια έφτασαν με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από πενήντα αγρότες σε ένδειξη συμπαράστασης ενώ τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, το ίδιο και οι διμοιρίες της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η μεθοριακή διάβαση του Προμαχώνα αποκλείστηκε ξανά σήμερα το πρωί από περίπου 250 εργαζόμενους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι είχαν ξεκινήσει χτες την κινητοποίησή τους και αποχώρησαν το βράδυ από το σημείο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, αναμένεται να μεταβούν στις 12 το μεσημέρι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους και να ανοίξουν τα διόδια Μακρυχωρίου.

Σήμερα οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν νέες συσκέψεις που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και με ποια μορφή.

Αναφορικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί στα Μάλγαρα, από την Ημαθία στον κόμβο της Κουλούρας, από την Πέλλα στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο στον κόμβο Φιλώτα και από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Γυρτώνης. Στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των παραγωγών υπάρχει και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

enet

Πώς ήξεραν οι αρχαίοι πότε έπρεπε να πάνε στο Μαντείο των Δελφών αφού δεν είχαν κοινό ημερολόγιο;

  Η φίλη του pyles.tv, Σωτηρία Νεράντζη, μας ενημέρωσε σχετικα με μία ανακάλυψη που σχετίζεται με το Μαντείο των Δελφών και "δεν προβλήθηκε όπως της άξιζε" -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Το μυστήριο...
  Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές του Τμήματος Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστήμιου τou Leicester, είναι πιθανό ένα αίνιγμα 2.700 ετών να βρήκε την απάντησή του!
  Το μυστήριο γύρω από το Μαντείο των Δελφών, ήταν το εξής: πώς κατάφερναν οι αρχαίοι από όλη την Ελλάδα - συχνά και από τη Μεσόγειο-, να μαζεύονται από παντού μία συγκεκριμένη ημερομηνία στο Μαντείο, αφού δεν υπήρχε κάποιο κοινό ημερολόγιο για όλες τις περιoxές;
  Αρχικά οι χρησμοί της Πυθίας δίνονταν μόνο μια φορά το χρόνο, στις 7 του Βυσίου μήνα, δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου. Αργότερα, το Μαντείο άρχισε να χρησμοδοτεί στις 7 κάθε μήνα εκτός από τους τρεις του χειμώνα (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) αφού -σύμφωνα με τον μύθο- ο Απόλλωνας έφευγε τότε από τους Δελφούς και πήγαινε στους Υπερβορείους.
Και η πιθανή λύση του!

  Οι ερευνητές του Leicester, σκέφτηκαν πως ένας τρόπος υπήρχε να γνωρίζουν οι άνθρωποι από όλη την αρχαία Ελλάδα την ακριβή ημέρα που το Μαντείο χρησμοδοτούσε: να παρακολουθούν την κίνηση κάποιων άστρων στον ουρανό. Αφού μελέτησαν δεκάδες αρχαία χειρόγραφα, παρατήρησαν ότι ο αστερισμός του Δελφινιού αναδυόταν στον ανατολικό ορίζοντα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που πολλές πόλεις έκαναν τελετές και θυσίες στον Δελφίνιο Απόλλωνα.
  Το περίεργο ήταν ότι αυτούς τους μήνες το Μαντείο δεν χρησμοδοτούσε- όπως θα περίμενε κανείς αν ίσχυε ότι οι άνθρωποι συνδίαζαν τις θυσίες στον Απόλλωνα με τους χρησμούς της Πυθίας. Τι ήταν λοιπόν εκείνο που έκανε τους αρχαίους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο να επισκέπτονται τους Δελφούς, έναν μήνα μετά από τις τελετές αυτές;
  Η λύση στο μυστήριο ήρθε όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί βράχοι που υψώνονται στην περιοχή των Δελφών καθυστερούν την ανατολή των άστρων του Δελφινιού κατά ένα μήνα. Δηλαδή  εκείνοι που ήθελαν να συμβουλευτούν τον Απόλλωνα, έφταναν στους Δελφούς από διάφορα μέρη και παρατηρούσαν τον ουρανό, μέχρι να δουν τον αστερισμό του Δελφινιού να εμφανίζεται στον ανατολικό ορίζοντα. Αυτό γινόταν με καθυστέρηση ενός μηνός από ότι στις πεδινές περιοχές, άρα στις αρχές Φεβρουαρίου!
Συμβαίνει άραγε και σήμερα;
  Και αν αναρωτιέστε κατά πόσο θα μπορούσαμε σήμερα να παρατηρήσουμε το αντίστοιχο φαινόμενο στον ουρανό, η απάντηση έρχεται και πάλι από το Πανεπιστήμιο του Leicester. " Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φωτορύπανση που υπάρχει πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Αν ο ουρανός στους Δελφούς είναι αρκετά σκοτεινός, ίσως να είστε τυχεροί και να δείτε το "Δελφίνι" να αναδύεται όχι όμως στις αρχές Φεβρουαρίου όπως στην αρχαιότητα αλλά μάλλον έναν μήνα μετά".

source:http://www.pyles.tv/News/arxaiotita-energiakoi-topoi-%281%29/oracle_delphi.aspx

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν βρισκόταν στην επιθανάτια κλίνη, κάλεσε τους στρατηγούς του και τους ζήτησε να πραγματοποιήσουν τις τρεις τελευταίες του επιθυμίες, όταν αυτός πια θα έχει πεθάνει.

  Η πρώτη ήταν να μεταφερθεί η σορός του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής. Η δεύτερη όριζε οι θησαυροί που είχε αποκτήσει να σκορπιστούν σε όλη τη διαδρομή μέχρι των τάφο του. Η τρίτη ήταν να μείνουν τα χέρια του ελεύθερα να λικνίζονται στον αέρα, καθώς μεταφέρεται προς τον τάφο, για να είναι στη θέα όλων.

  Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι. Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες!

  «Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!»

  «Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!»

  «Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!»

Η αξία του χρόνου!

  Και συνέχισε: "Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.

Ο χρόνος είναι η ζωή μας. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου!!! Και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση", θα καταλάβεις ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ !!!
source pyles.tv

Τι ....παίζεται..... στην Θράκη.....

<<Στρατηγική ψυχραιμία>> είναι σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Κο Ευάγγελο Βενιζέλο, το δόγμα με το οποίο αντιμετωπίζουμε τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα.
Το ερώτημα είναι ποιά είναι η στρατηγική απέναντι στις πτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, αλλά και στην καθημερινή προσπάθεια φανατικών και καθοδηγούμενων από το τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής να ρίχνουν όλο και περισσότερο λάδι στην φωτιά στην Θράκη. Το προξενείο της Κομοτηνής έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Οι πρόξενοι, λειτουργούν περισσότερο ως στελέχη της ΜΙΤ, παρά ως διπλωμάτες. Η δράση τους στην περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει καταστρατηγήσει πλήρως τα προβλεπόμενα από την Διεθνή Συνθήκη της Βιέννης, την δεκαετία του 1960, που προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας ενός προξενείου.
Το θέμα είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι προετοιμασμένη να δεχτεί τα όσα πιθανόν να ακολουθήσουν μία τέτοια κίνηση. Το κλείσιμο του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, για παράδειγμα.Πριν από λίγους μήνες κάποιοι Πομάκοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν πολιτιστικό σύλλογο.Λίγες μέρες μετά, σε όλα τα τζαμιά αναρτήθηκε κατάλογος με τα ονόματά τους, υπό τον τίτλο:<<Προδότες>>!!! Οι φανατικοί αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι  επισκέφτηκαν πολλές από τις οικογένειες των Πομάκων, απαιτώντας να αποκληρώσουν όσους τόλμησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του συλλόγου!!!!Από την άλλη, οι αντιδράσεις, έστω και μεμονωμένες, δεν είναι λιγότερες προκλητικές και εκφράζονται συχνά με χυδαία συνθήματα σε τοίχους τζαμιών και άλλες τέτοιες ανώφελες ενέργειες.
Η Θράκη βράζει και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το πότε ξεχειλίσει το καζάνι. Πρέπει να παρθούν τώρα αποφάσεις ωστέ να μην αφήσουμε να γίνει η Θράκη μία νέα  Κύπρος. Ο ενδοτισμός στους <<φίλους>> μας τους Τούρκους, το μόνο που κάνει είνα να μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον που όμως οι συνθήκες θα είναι σαφώς καλύτερες από τώρα για τους Τούρκους!!!!!!

Τούρκικη γέφυρα....

Οι Τούρκοι παρουσίασαν και επίσημα την πρώτη αυτοκινούμενη γέφυρα, την οποία εφτιαξαν μόνοι τους.
Η γέφυρα SAMUR που κατασκευάζεται από την εταιρεία FNSS στην Τουρκία, παρουσιάστηκε με <<δόξα και τιμή>>. Το συγκεκριμένο σύστημα ενώνεται με τα υπόλοιπα πλωτά συστήματα και δημιουργεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια πλωτή γέφυρα σε ποταμούς, από την οποία μπορούν να περάσουν ακόμα και άρματα μάχης βάρους 70 τόνων.
Το όχημα αυτό, στην ξηρά κινείται με 100 χλμ την ώρα, γίνεται πλωτή σχεδία και μετακινείται στο νερό με 20 χλμ την ώρα.Έχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 3,5 μέτρα. Όταν 2 SAMUR ενωθούν στο νερό, δημιουργείται μια γέφυρα μήκους 20 μέτρων. Το συνολικό κόστος αγοράς 52 συστημάτων, αγγίζει τα 152 εκατ δολάρια.
Το θέμα με τις γέφυρες αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους δικούς μας στρατιωτικούς. Έχουν επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις ανησυχίες τους στην κυβέρνηση, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες γέφυρες, αλλά και για άλλες τούρκικες <<πατέντες>> που στόχο έχουν το πέρασμα του Έβρου γρήγορα και εύκολα.
 Το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί  έχει να κάνει με την ελληνοτουρκική μεθώριο στο σημείο όπου δεν υπάρχει ποτάμι. Και εκεί οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει γέφυρες για να περάσουν άμα τύχει τις αντιαρματικές τάφρους. Οι γείτονες έχουν προωθήσει 36 αυτοκινούμενες γέφυρες, που όταν αναπτυχθούν, μπορούν να περάσουν αντιαρματική τάφρο 24 μέτρων!!!! Τι καναμε εμείς? Διαπλάτυνση των τάφρων στα 30 μέτρα!!!

ΓΚΟΛ ΑΥΤΟΙ, ΣΕΝΤΡΑ ΕΜΕΙΣ!!!!!!


Στάση εργασίας την Τρίτη σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ



Ακινητοποιημένοι για πάνω από τέσσερις ώρες θα μείνουν αύριο Τρίτη οι συρμοί του Μετρό του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.
Ακινητοποιημένοι για πάνω από τέσσερις ώρες θα μείνουν αύριο Τρίτη οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά Μέσα Σταθερής Τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.

Περίπου μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, τα συγκεκριμένα μέσα δεν θα λειτουργούν, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μπουν και να βγουν από τα αμαξοστάσια.
Σήμερα Δευτέρα, χειρόφρενο τράβηξαν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

maftemporiki

Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σε μίζες 55 εκατ. ευρώ

Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτήν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη ομάδα, που είχε ως αποκλειστικό της έργο τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων. Επικαλούμενο έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης, το Spiegel εμπλέκει και το όνομα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση αυτή, που αφορά στην περίοδο 2002-2004.

Για την εμπλοκή του πρώην υπουργού φέρεται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, πρώην συμβούλου γερμανικών εταιρειών εξοπλισμού.

Την υπόθεση ερευνά και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η οποία είχε έρθει προ δίμηνου σε επαφή με την Εισαγγελία του Μονάχου.

Σχολιάζοντας το γερμανικό δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις, υπενθυμίζοντας πως την υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων την είχε χειριστεί το ΠΑΣΟΚ τόσο στην αρχή της, την περίοδο 2002-2004, όσο και στο τέλος της, με τη συμφωνία για τον «Παπανικολή» από τη σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

protothema

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το πάρκο με τα περισσότερα είδη χλωρίδας και πανίδας....

Διεθνής ερευνητική ομάδα αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της ότι το Εθνικό Πάρκο Yasuni, στον Ισημερινό, είναι πιθανότατα η περιοχή που φιλοξενεί τα περισσότερα είδη. Εκεί αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται τα περισσότερα είδη πτηνών, αρθρόποδων, φρύνων και νυχτερίδων.
Από το 1980 ο ερευνητές του Κέντρου για την επιστήμη του Τροπικού Δάσους εργάζονται στην μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη μελέτη των τροπικών. Έχουν καταγράψει 4,5 εκατ. δέντρα, που εντάσσονται σε 8.500 είδη και φύονται σε 40 δάση σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε περιοχή δημιουργούν μια μικρογραφία του δάσους: απομονώνουν 50 εκτάρια, καταγράφουν κάθε δέντρο, το είδος, τις διαστάσεις του και παρακολουθούν την ανάπτυξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι εργασίες στο Πάρκο αυτό, ξεκίνησαν το 1995 και ακόμα βρίσκονται στα μισά του δρόμου. Στα πρώτα 25 εκτάρια, βρέθηκαν 1.104 είδη δέντρων, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από όλα τα είδη που φύονται στην Β΄ρεια Αμερική. Μέχρι στιγμής οι βιολόγοι έχουν διατυπώσει πάνω από 100 θεωρίες για την ερμηνεία της βιοποικιλότητας των τροπικών. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ατόμων, άρα και ο αριθμός των ειδών που είναι δυνατό να επιβιώσουν σε έμα οικοσύστημα, καθορίζεται από τους πόρους που υπάρχουν στο οικοσύστημα και μπορούν να μετασχηματισατούν σε τροφή.
Άλλες έρευνες φέρνουν στο φως την σχέση ανάμεσα στον αριθμό των ειδών, τη βροχόπτωση και την θερμοκρασία. Στο συγκεκριμένο πάρκο, οι συνθήκες ανάπτυξης των φυτών είναι σταθερές. η θερμοκρασία κυμαίνεται όλο το χρόνο στους 24-27C και η βροχόπτωση 3.200 χιλιοστά, είναι πλούσια και κατανέμεται ισομερώς μέσα στον χρόνο. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δεδομένα, αμ και θεωρούνται καθοριστικής σημασίας, δεν μπορούν από μόνα τους να ερμηνεύσουν το φαινόμενο της υψηλής βιοποικιλότητας.
Οι τροπικοί αποτελούν το μουσείο και το βρεφοκομείο των ειδών. Παράλληλα, τροφοδοτούν με νέα είδη τις εύκρατες περιοχές. Η απωψίλωση των δασών για το εμπόριο της ξυλείας δεν οδηγεί μόνο στον αφανισμό των τροπικών δέντρων: ταυτόχρονα φθίνουν και οι δυνατότητες των εύκρατων ζωνών να εμπλουτιστούν με νέες ομάδες ζώων και φυτών.

Αφιέρωμα στους «Doors» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Ποτέ ίσως άλλοτε στην παγκόσμια ιστορία της ροκ δεν καταγράφηκε παρόμοιο επίτευγμα. Σε τέσσερις μόλις χρόνια, από το 1967 που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των «Doors», έως και τον πρόωρο θάνατο του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι το 1971, η τότε φήμη αλλά και η υστεροφημία του σχήματος είναι απίστευτη. Αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα θα παρουσιάσουν οι «Peace Frog», με τον Τόνι Φερνάντεζ, σε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα: στις 15 και 16 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 17, 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα.Το κορυφαίο ροκ γκρουπ, που κατάφερε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του να μαγέψει τα μουσικόφιλα πλήθη, αποκτώντας τους πλέον φανατικούς οπαδούς, με θρησκευτικού τύπου σχεδόν προσήλωση στο πρόσωπο του τραγουδιστή Τζιμ Μόρισον, δημιουργήθηκε το 1965 στο Λος Αντζελες.



Ξεκινώντας με την τεράστια επιτυχία του πρώτου κιόλας δίσκου τους «The Doors», που έκανε το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών στη ροκ δισκογραφία, συνεχίζοντας με το σκληρό και σκοτεινό «Morrison Hotel» το 1970 και ολοκληρώνοντας τη σύντομη, αλλά λαμπρή καριέρα τους με το «L.A. Woman» το 1971, οι «Doors» άφησαν τρία άλμπουμ που πλέον θεωρούνται κλασικά.
Οι «Peace Frog», μία μπάντα σημαντικών σολιστών, μαζί με τον τραγουδιστή Τόνι Φερνάντεζ, αναπλάθουν τη μαγεία και την ένταση του θρυλικού συγκροτήματος με ερμηνείες σαν αυτές που χάρισαν στον Τζιμ Μόρισον τον τίτλο «Lizard King».

Η παράσταση - συναυλία φέτος γιορτάζει τα 13 χρόνια της με μία διεθνή περιοδεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλησμόνητες επιτυχίες των «Doors», όπως τα τραγούδια «Hello, I love you», «The End», «Light my Fire» και πολλά άλλα.

Τιμές εισιτήριων: 30, 40 και 50 ευρώ (20 ευρώ το φοιτητικό)

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2310/895.939.


ergazomenos