Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η χρονιά της τίγρης, το 2010, πέρασε με μια μικρή πρόοδο για τα 3.200 ζώα που έχουν απομείνει. Ήδη τρία από τα εννιά υπο-είδη έχουν εξαφανιστεί πλήρως αλλά και τα υπόλοιπα κινδυνεύουν. Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε Τίγρη της νότιας Κίνας, ήταν την δεκαετία του 1970 και είναι πιθανό να έχει και αυτή εκλείψει τελείως.
Οι 13 χώρες που φιλοξενούν τα εναπομείναντα ζώα,συγκεντρώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου σε μια σύνοδο κορυφής που φιλοξένησε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Στο τέλος της πενταήμερης συνάντησης, οι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα <<Πρόγραμμα επανάκαμψης της τίγρης>> με σκοπό το διπλασιασμό των ζώων μέχρι το τέλος του 2011. Κομβικό σημείο είναι φυσικά, η χρηματοδότηση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα μαζί με την οικολογική οργάνωση WWF συντονίζουν το πρόγραμμα, υπολόγισε σε 350 εκατ δολάρια μόνο για τα  πέντε πρώτα χρόνια του προγράμματος. Οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν για την χρηματοδότηση 127 εκατ δολαρίων ενώ τα υπόλοιπα θα συμπληρωθούν από δάνειο από την ΠΤ, πόρους της WWF και δωρεές όπως εκείνη του ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που κατά την διάρκεια της συνόδου δώρισε 1 εκατ δολάρια στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: