Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

10 μύθοι για το σεξ


Το σεξ είναι σίγουρα ένα από τα πιο καυτά θέματα, που δεν παύει ποτέ να...



μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Ο καθηγητής Barry Buffman, ουρολόγος και διευθυντής της ιατρικής ομάδας του Λος Άντζελες, κατέγραψε τους 10 κορυφαίους μύθους για το σεξ. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

1ος μύθος: μια γυναίκα δεν θα μείνει έγκυος αν ο άνδρας «τραβηχτεί» πριν την εκσπερμάτιση.

Οι άνδρες δεν γνωρίζουν πάντα πότε το υγρό εκσπερμάτισης αρχίζει να διαρρέει προς τα έξω, ενώ ακόμα και πριν τον οργασμό το υγρό (που περιλαμβάνει σπέρμα) απελευθερώνεται και αυτό είναι αρκετό για να μείνει μια γυναίκα έγκυος.

2ος μύθος: είναι κακό να σκέφτεστε κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας ξεκινά από το μυαλό, όχι από το σώμα σας και μερικές φορές το μυαλό σας μπορεί να περιπλανηθεί. Αν είστε δεμένοι με τη σύντροφό σας και η σχέση σας είναι ικανοποιητική, δεν είναι κακό να σκεφτείτε την ωραία συνάδελφο από το γραφείο ή μία σέξι ηθοποιό πού και πού.

3ος μύθος: η πρόωρη εκσπερμάτωση επηρεάζει μόνο τους νέους άνδρες.

Μερικοί άνδρες υποστηρίζουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση τους βρήκε κατά την έναρξη της σεξουαλικής ωριμότητας, αλλά πολλοί άλλοι το αντιμετωπίζουν αρκετά αργότερα στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει το 30 % των ανδρών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους.

4ος μύθος: το στοματικό σεξ είναι ασφαλέστερο από το κολπικό σεξ.

Υπάρχει ανταλλαγή υγρών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθένειες μπορούν να εισέρχονται στο σώμα μέσω των πληγών ή μικρών εγκοπών στο στόμα και το λαιμό σας.

5ος μύθος: τα αφροδισιακά τρόφιμα ανεβάζουν την ερωτική διάθεση.

Αν και τα στρείδια, η σκούρα σοκολάτα και οι φράουλες μπορεί να σας κάνουν το αισθανθείτε πιο αισθησιακοί, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την επίδραση των αφροδισιακών τροφίμων.

6ος μύθος: το μέγεθος μετράει.

Ο αληθινός σεξουαλικός ενθουσιασμός υπερβαίνει κάθε προικισμένο «μόριο». Και καταρρίπτοντας έναν ακόμη δημοφιλή μύθο για το σεξ, το μέγεθος του οργάνου ενός άνδρα δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος των χεριών ή των ποδιών του.

7ος μύθος: αν κάθε άλλη μέθοδος αποτύχει, το Viagra και άλλα παρόμοια χάπια μπορούν να θεραπεύσουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Τα χάπια προσφέρουν μόνο μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, που μπορεί να έχει άλλες αιτίες που συνδέονται με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ενός γιατρού.

8ος μύθος: μετά από κάποια ηλικία το σεξ δεν είναι πλέον σημαντικό.
Το σεξ αποτελεί μια σημαντική πτυχή της φυσικής και συναισθηματικής υγείας και της ευημερίας για τους ενήλικες όλων των ηλικιών, ακόμη και για τους πιο ηλικιωμένους.

9ος μύθος: οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από ότι οι γυναίκες.

Η σεξουαλική διάθεση των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί από τους ίδιους παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο της γυναικείας επιθυμίας, όπως η δίαιτα, ο ύπνος, η υγεία, το στρες, οι παθολογικές καταστάσεις, η αυτοπεποίθηση και τα προβλήματα στη σχέση.

10ος μύθος: το τέλειο σεξ απλά θα συμβεί φυσικά, χωρίς καμία προσπάθεια, όπως ακριβώς στις ταινίες.

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για καλό σεξ, όπως και η προθυμία να είστε ανοικτοί και να δοκιμάζετε νέες τεχνικές και θέσεις για να ανακαλύψετε τι προσφέρει στο σύντροφό σας –και σε σας- μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

stakarfia

Καμία ανοχή!! Διαβάστε την αποκάλυψη της οικονομικής απάτης που μας πλασάρουν!!!

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής*


Πίνακας 2
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, πρότεινε όταν γίνεται λόγος για «χρέος» να αναφερόμαστε πλέον στο συνολικό εξωτερικό χρέος μιας χώρας και όχι μόνο στο δημόσιο χρέος. Και τούτο, όπως παρατήρησε, λόγω της διεθνούς τάσης τα χρέη των ιδιωτών να τα αναλαμβάνουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις.

Συμφωνούμε απόλυτα!
Και συμφωνούμε (για την ακρίβεια: «υπερθεματίζουμε»!) γιατί η αποτύπωση της κατάστασης του συνολικού εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, τα χρέη δηλαδή προς τρίτες χώρες, όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ.), αποκαλύπτει από μια ακόμα πλευρά την πολιτική απάτη στην οποία επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ.

Είναι, λοιπόν, το χρέος που δημιουργεί «ειδικές συνθήκες» στην Ελλάδα και που λόγω των «ειδικών συνθηκών» η κυβέρνηση «αναγκάζεται» να κόβει μισθούς και συντάξεις; Είναι το χρέος εκείνο το «ειδικό μέγεθος» που «υποχρεώνει» την κυβέρνηση να εγκαθιδρύει συνθήκες «Νταχάου» στις εργασιακές σχέσεις;
Αν ήταν έτσι, τότε οι μισοί λαοί του κόσμου θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εκτελεστεί με την κατηγορία της «σπατάλης»!

Αν ήταν έτσι, τότε ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα ανά τον πλανήτη, όχι «χαραμοφάη», όπως θέλουν οι ταγοί του να τον εμφανίζουν, αλλά «συνετού μέρμηγκα»!
Πίνακας 3
*Τα στοιχεία είναι δικά τους, προέρχονται από τους πλέον φιλικούς προς την κυβέρνηση οργανισμούς και υπηρεσίες και ομολογούν την αλήθεια.
Πρώτον: Το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας (πίνακας 1), ύψους 532 δισ. δολαρίων, τεράστιο μεν, αλλά εντούτοις δεν είναι παρά μια «κουτσουλιά» μπροστά στα κοντά 14 τρισεκατομμύρια του χρέους των ΗΠΑ ή στα περίπου 9 τρισεκατομμύρια του χρέους της Βρετανίας ή στα 4,7 τρισεκατομμύρια του χρέους της Γερμανίας της καγκελαρίου Μέρκελ!
Τα στοιχεία (τους) πιστοποιούν ότι τουλάχιστον 11 από τις 16 χώρες της Ευρωζώνης έχουν μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από το ελληνικό!
Οτι ακόμα στην έδρα της ΕΕ, εκεί που συνεδριάζει η Κομισιόν, στο Βέλγιο, το εξωτερικό χρέος είναι περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το χρέος της Ελλάδας!

Δεύτερον: Οσον αφορά το εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ (πίνακας 2) επίσης επιβεβαιώνεται ότι το 167% της Ελλάδας απέχει παρασάγγας από το πάνω από 1.000% της Ιρλανδίας ή από το 470% της Ολλανδίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο γαλλογερμανικός άξονας δεν είναι εκείνος που διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού η μεν Γαλλία έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της από εκείνο της Ελλάδας, η δε «αυστηρή» σε τέτοια θέματα Γερμανία μας ακολουθεί κατά πόδας...

Τρίτον: Σύμφωνα με τα στοιχεία για το κατά κεφαλήν χρέος, η Ελλάδα (πίνακας 3) βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση όχι μόνο από τις ΗΠΑ και μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ (Ελβετία, Νορβηγία), αλλά και από τις μισές σχεδόν χώρες της Ευρωζώνης.

Τα παραπάνω, αφ' ενός αποδεικνύουν ότι το ζήτημα του χρέους δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα του «ελληνικού καπιταλισμού». Είναι προσδιοριστικό του παγκόσμιου καπιταλισμού, αφού, από συστάσεώς του, έτσι λειτουργεί το σύστημα της «ελεύθερης οικονομίας».
Πίνακας 1
Πρόκειται για την οικονομία που «ελεύθερα» επιτρέπει στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και στις τράπεζες να κερδοσκοπούν και εξίσου «ελεύθερα» τα δικά τους ιδιωτικά χρέη, που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών τους δραστηριοτήτων, έρχονται μέσω του καπιταλιστικού κράτους να τα φορτώνουν στο δημόσιο κρατικό ταμείο, δηλαδή στους λαούς.

Αφ' ετέρου, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν - και το επιβεβαιώνει διπλά η σύγκριση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο - ότι η «τρομοκρατία» περί το χρέος και τα ελλείμματα, στο εσωτερικό της Ελλάδας, δεν αποτελεί παρά μια προπαγανδιστική μηχανή.
Μια «μηχανή» που κατασκευάστηκε να επαναλαμβάνει ότι βρισκόμαστε στο «χείλος του γκρεμού» ώστε να βρεθεί «παραλυμένος» ο λαός τη στιγμή που οι εγκάθετοι της ολιγαρχίας τον σπρώξουν να κάνει ένα βήμα μπροστά, μέσα στον γκρεμό!

Η «χρεο-τρομοκρατία» είναι ένα πρόσχημα (από τα διάφορα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες, αφού παντού, ανεξαρτήτως χρεών και ελλειμμάτων, οι λαοί υφίστανται την ανελέητη λιτότητα) για την επιβολή του προαποφασισμένου κοινωνικού βανδαλισμού και του πρωτοφανούς εργοδοτικού κανιβαλισμού, που δεν έχει στόχο το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του ελληνικού κράτους.
Ο στόχος των εμπνευστών της είναι άλλος και είναι διπλός:
Από τη μια επιδιώκουν τη συναίνεση του λαού, που καλείται να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που οι εκμεταλλευτές του δημιουργούν, αλλά εκείνος πρέπει να τα πληρώνει.
Από την άλλη, η θεωρία του χρέους γίνεται το προπέτασμα καπνού που στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται», προσπαθεί να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική που διασφαλίζει στην πλουτοκρατία «εργασιακούς κανόνες» τύπου «Αουσβιτς».
«Κανόνες» απόλυτης εργασιακής βαρβαρότητας, που θα επιτρέψουν στους κεφαλαιοκράτες την άνευ όρων εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και τη διασφάλιση μετά την κρίση μιας νέας κερδοφορίας (και ακόμα μεγαλύτερων χρεών), που θα επιτευχθεί πάνω στα νεκροταφεία των εργατών και στις ερεβώδεις στέπες της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Είναι το Δημόσιο Τέρας;

Τις τελευταίες δεκαετίες, για λόγους που σχετίζονται με την επέλαση της νεοφιλελεύθερης οικονομίας και οι οποίοι έχουν κατά κόρον εξηγηθεί, ο Δημόσιος Τομέας τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη παραγωγικότητας βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς κατασυκοφάντησης και επίθεσης. Ο προσδιορισμός της παραγωγικότητας του Δημοσίου είναι εξ ορισμού προβληματικός και όσοι συνεχίζουν να αναφέρονται σ’ αυτή και να την συγκρίνουν με την παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα, κάτι άλλο πονηρό έχουν στο μυαλό τους. Υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία γιά όποιον δεν πείθεται.

Όσον αφορά το μέγεθος του δημοσίου τομέα από άποψη απασχολουμένων, (23%), είναι συγκρίσιμο με της Βρετανίας, (20%) και αρκετά μικρότερο της Γαλλίας, (30%) και των Σκανδιναβικών χωρών, (27%-34%).

Τις μέρες αυτές, η κυβέρνηση μετά το κεφαλοκλείδωμα που υπέστη από τους φίλους μας της ΕΕ, για άλλη μια φορά αποφάσισε να στοχοποιήσει τον δημόσιο τομέα και τους υπαλλήλους της, βάζοντας χέρι στους μισθούς και τα επιδόματα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, θεσπίστηκαν και πάλι εκ του πονηρού ώστε να μειώνεται το ύψος των δώρων και των αυξήσεων τα οποία είθισται να υπολογίζονται επί των βασικών μόνο και όχι επί των συνολικών αποδοχών.

Επειδή, λόγω ενδογενούς καχύποπτης φύσης, δύσκολα πείθομαι από κοινές και τετριμμένες «αλήθειες» φόρεσα άνετα παπούτσια και βγήκα για σεργιάνι στο διαδίκτυο ώστε να αντικρίσω με τα ίδια μου τα μάτια το πελώριο αυτό τέρας. Φυσικά πάντα σε σύγκριση με άλλες χώρες από την ίδια συνομοταξία των ανεπτυγμένων.

Τα αποτελέσματα παρατίθενται στα 4 γραφήματα που ακολουθούν και αφορούν μόνο τα δημόσια έξοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, στο σύνολό τους (Fig. 1) και ανά κατηγορία (Fig. 2-4). Τα στοιχεία, τα καλύτερα που ψάρεψα, ανήκουν στον ΟΟΣΑ, είναι του 2005, και βρίσκονται εδώ. Πληροφοριακά, η μαύρη γραμμή αντιστοιχεί σε τιμές Ελλάδας και είναι μόνο για να διευκολύνει τη σύγκριση με τις άλλες χώρες.

Η πρώτη έκπληξη (
Fig. 1), ήταν ότι σε δημόσιες δαπάνες, 39% του ΑΕΠ, η χώρα μας είναι μάλλον στα χαμηλά, συγκρίσιμη με Ιρλανδία και ΗΠΑ και με μόνη την Ιαπωνία να μας υπολείπεται.


Fig. 1


Στην Fig. 2, όπου απεικονίζονται οι δαπάνες σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, και πάλι κατέχουμε χαμηλή θέση, πλάι-πλάι με την Ιρλανδία και τις ΗΠΑ.
Fig. 2

Στις δε δαπάνες για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (Fig. 3), και πάλι δεν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τη γαλαντομία του κράτους μας, μιας και εκτός των συνήθων υπόπτων έρχεται τώρα και η Γερμανία να μάς συμπαρασταθεί.

Fig. 3


Όσον αφορά τις κοινωνικές δαπάνες, (Fig. 4), δεν τα πάμε καθόλου άσκημα, με τη Γερμανία, Σουηδία και Γαλλία να μάς παίρνουν κεφάλι. Σε ποσοστό δε, ξεπερνάμε και την ίδια την πρωτοπόρο Βρετανία, αλλά και τι βλέπω(;), ακόμα και τη Νορβηγία! Αν είναι δυνατόν!
Fig. 4

Το γενικό λοιπόν συμπέρασμα εξ όλων αυτών είναι ότι, παρά τις φωνασκίες, δεν είναι οι μισθοί αυτοί που προκαλούν τη διόγκωση του ελλείμματος. Και βλέποντας πόσο λιγότερα, ακόμα κι από εμάς πληρώνει η Ιρλανδία σε μισθούς, δεν μπορούμε παρά να τη λυπηθούμε που τόσο άδικα κλήθηκε να πληρώσει τη νύφη περικόπτοντάς τους κατά 10%. Αντίθετα, για τη Γαλλία, που του έδωσε και κατάλαβε, δεν έγινε κανένα σούσουρο.

Σαν ποσοστό δε των δημοσίων δαπανών, οι μισθοί στη χώρα μας κατέχουν το 25.6%, τα αγαθά και υπηρεσίες το 17.9% και οι κοινωνικές μεταβιβάσεις το 38.5%. Από τη βόλτα αυτή γύρισα πίσω χωρίς να μπορέσω να βρω στοιχεία για το ύψος των δημοσίων επενδύσεων, που προφανώς δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες του 18% των δημοσίων δαπανών.

Το ερώτημα λοιπόν που θέτω είναι γιατί οι μισθοί, χωρίς να δικαιολογείται από τα προηγούμενα, υφίστανται τέτοια οξεία επίθεση. Η μόνη απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση, αλλά και η κάθε κυβέρνηση δεν τολμάει να βάλει χέρι στη μεγάλη μαύρη τρύπα των άλλων άδηλων δημοσίων δαπανών που είναι οι μίζες, οι προμήθειες, αλλά και οι εξοπλισμοί. Παρεμπιπτόντως για το 2005, οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονταν στο 4.3% του ΑΕΠ, με τη Γαλλία στο 2.6%, και τη Σουηδία στο 1.5%.
 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο επικυρίαρχος της Ελλάδας


Τον Αύγουστο του 490πχ ο βασιλεύς της Σπάρτης, μαζί με 300  παλικάρια, δεν δέχθηκε να υποταχθεί ο Ελλαδικός χώρος στην παντοδύναμη κυριαρχία της Περσικής αυτοκρατορίας και θυσιάσθηκε στις Θερμοπύλες, υπέρ βωμών και εστιών, προκειμένου να αναχαιτισθεί η Περσική προέλαση.
Στις 6 Ιανουαρίου του 1449, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ ο Παλαιολόγος, στέφθηκε αυτοκράτωρ Βυζαντίου στον Άγιο Δημήτριο του Μιστρά και αναχώρησε για την βασιλεύουσα πόλη, την Κωνσταντινούπολη, γνωρίζοντας πως θα είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και ποτέ δεν δείλιασε στην σκέψη πως οδηγείτο στην θυσία, μέσω της αλώσεως της πόλεως, λίγα χρόνια μετά ( 29 Μαϊου 1453).
Στις 20 Μαΐου 1825, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μαζί με 300 γενναίους άνδρες του, προσπάθησε να αναχαιτίσει την προέλαση του Ιμπραήμ Πασά και των αναρίθμητων στρατευμάτων του, προβάλλοντας ηρωική αντίσταση, όχι γιατί πίστευε πως θα νικήσει τα φουσάτα του Ιμπραήμ, αλλά για να σηματοδοτήσει με την θυσία του, την συνέχεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, έναντι της σκλαβιάς αιώνων, από τους  Τούρκους κατακτητές.
Τον Μάιο του 2010 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών της πατρίδος μας στους δανειστές και δυνάστες του ΔΝΤ της ΚΕΤ και της ΕΕ.
Από την μία στιγμή στην άλλη χάθηκαν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών που οδηγούν την χώρα μας σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η υπογραφή του μνημονίου οδήγησε την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην δραστική μείωση των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων. Στην περικοπή των δώρων στον δημόσιο τομέα και πολύ σύντομα και στον ιδιωτικό. Αύξησε όλους του έμμεσους φόρους καθώς και τον ΦΠΑ όλων των καταναλωτικών προϊόντων. Οδηγεί την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας σε πλήρη διάλυση. Η μεγάλη ύφεση οδηγεί την επιχειρηματική τάξη σε εξαθλίωση και σε καθημερινά λουκέτα. Η ανεργία καλπάζει και το μέλλον για τα νέα παιδιά είναι δυσοίωνο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέο μεταναστευτικό κύμα φυγής προς το εξωτερικό, την ίδια στιγμή που κατά δεκάδες λαθρομετανάστες εισρέουν στην πατρίδα μας, χωρίς κανένα έλεγχο, αλλοιώνοντας τη δημογραφική μας σύνθεση.
Ο Έλληνας πολίτης κατάντησε δέσμιος της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου και της μαύρης αγοράς εργασίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του Γεν. Διευθυντού του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κάτω από φιλοφρονήσεις γαλατικής ευγένειας, ούτε λίγο ούτε πολύ μας συμβούλευσε για το καλό μας, «να είμαστε καλά παιδιά».
Η επικοινωνιακή πρωτοβουλία του Στρος Καν σηματοδοτεί την νέα εποχή της έκλειψης της Εθνικής κυριαρχίας, που ωμά υποκαθίσταται από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, δηλαδή των αγγλοσαξόνων τοκογλύφων και κερδοσκόπων.
Ο επικυρίαρχος της χώρας μας, Στρος Καν, παρέδωσε μαθήματα υποταγής στους 300 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Πολλοί  εξ αυτών έπεσαν αμαχητί, μη έχοντας καμία γνώση του “Μολών λαβέ ” και οι υπόλοιποι ετράπησαν εις άτακτο φυγή ως σύγχρονοι ριψάσπιδες .
Όλοι λοιπόν, αποδέχθηκαν τον δυνάστη τους, εκφραστή της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξεως πραγμάτων και της υπό ίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης.
Έτσι, αντίθετα με όσους πολύ μεγάλους Έλληνες, αναφέρω παραπάνω, αυτοί οι 300, μετά δεκαετίες, στην καταγραφή των γεγονότων από την Ιστορία, δεν θα βρίσκονται στο πάνθεόν της, αλλά στον καιάδα της λήθης. Διάχυτη δε, είναι η εντύπωση, πως πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές εκείνες, που τούτος ο τόπος σε δύσκολους καιρούς, γεννούσε ήρωες ηγέτες !!
Παναγιώτης Αποστόλου 

antinews

Τους ενοχλούν τα αδέσποτα τα Χριστούγεννα...

Πριν από δύο ημέρες κάτοικος των Κιμμερίων Ξάνθης επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης «ΣΩΖΩ» για να καταγγείλει ένα τραγικό γεγονός! Μας πληροφόρησε ότι στα Κιμμέρια υπάρχουν δεκάδες σκυλιά που έχουν πυροβοληθεί! 
Άτομα του Φιλοζωικού έσπευσαν αμέσως , στην περιοχή που μας υπόδειξε και δυστυχώς αντίκρισαν μια φρίκη! 
Δεκάδες άψυχα σκυλιά ήταν σκορπισμένα παντού και είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο. Δυστυχώς, κάποιο αρρωστημένο μυαλό ήταν αυτό που έβαλε πάλι το χέρι του και έσπειρε το θάνατο στα άτυχα αυτά τετράποδα. Ένα αρρωστημένο μυαλό που είχε το θράσος να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολήσει πάνω από είκοσι ανυπεράσπιστα ζώα! 
Δυστυχώς ο κάτοικος του χωριού που μας ειδοποίησε δεν άφησε τα στοιχεία του και δεν έχουμε  πολλές πληροφορίες για το γεγονός. Μας είπε μόνο ότι είδε κάποιον με πράσινο αμάξι και δεν πρόλαβε να δει τις πινακίδες.

Φαίνεται  ότι κάποιος φρόντισε να σκοτώσει τα άμοιρα αυτά ζώα, με το δικό του φρικαλέο τρόπο. Είναι ένα θέμα, που αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί, διότι συν τοις άλλης, το γεγονός αυτό κάθε αυτό, εκθέτει τον πολιτισμό μας στη διεθνή κοινότητα.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει το παραμικρό για αυτό το γεγονός να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το Φιλοζωικό Σωματείο έστω και ανώνυμα.
Το  πρόβλημα αυτό, σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή χειρισμό του θέματος των αδέσποτων ζώων αποτελεί συχνά θέμα κριτικής προς τη πόλη μας και αποτρεπτικό παράγοντα για φιλόζωους που σκέφτονται να μας επισκεφτούν.


Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.
 

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταιων ετών


Μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων. Τα επεισόδια ωστόσο δεν έλειψαν αφού κουκουλοφόροι έκαψαν πολυτελή αυτοκίνητα στο Σύνταγμα ενώ προπηλακίστηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.
Στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 40.000 πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Ξεχωριστή πορεία έκανε το ΠΑΜΕ.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε από το Πεδίον του Άρεως και παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της κύλησε ειρηνικά, κουκουλοφόροι έκαψαν πολυτελή αυτοκίνητα έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο, Μεγάλη Βρετάνια και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίων διμοιρίας των ΜΑΤ.
Για περίπου μισή ώρα έσπαγαν και έκαιγαν στην περιοχή του Συντάγματος ωστόσο οι διαδηλωτές κατάφεραν να τους απομακρύνουν από την πορεία ενώ από τα ΜΑΤ έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο αρκετοί αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνέχισαν τον πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς με τους δεύτερους απαντούν με δακρυγόνα. Πύρινα οδοφράγματα έστησαν οι κουκουλοφόροι στη Στουρνάρη ενώ τα ΜΑΤ έκλεισαν όλη τη Σόλωνος για να εμποδιστεί η προσπέλαση στα Εξάρχεια.



Έντονες Χιονοπτώσεις


Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα τα σχολεία σε 8 Νομούς να παραμείνουν κλειστά. Προβλήματα προκλήθηκαν σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ η θερμοκρασία έπεσε υπό του μηδενός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Στα "λευκά" ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί χιονίζει και στο κέντρο της πόλης. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους - 2 βαθμούς Κελσίου.
Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.
Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Για την Παρασκευή 17/12 προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς σε όλη τη χωρα. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά.


Αρχίζει το εορταστικό ωράριο


Από σήμερα αρχίζει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ ήδη από τις 13/12 ισχύει στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την πρώτη Δευτέρα του χρόνου, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 19/12 κατά την οποία, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ το κανονικό ωράριο θα επανέλθει από την Τρίτη 04/12.

Στην Αθήνα το εορταστικό ωράριο έχει ως εξής:
-Πέμπτη 16/12/2010 9.00-21.00
-Παρασκευή 17/12/2010 9.00-21.00
-Σάββατο 18/12/2010 9.00-18.00
-Κυριακή 19/12/2010 10.00-18.00
-Δευτέρα 20/12/2010 9.00-21.00
-Τρίτη 21/12/2010 9.00-21.00
-Τετάρτη 22/12/2010 9.00-21.00
-Πέμπτη 23/12/2010 9.00-21.00
-Παρασκευή (Παραμονή Χριστουγέννων) 24/12/2010 9.00-18.00
-Σάββατο 25/12/2010 Κλειστά
-Κυριακή 26/12/2010 Κλειστά
-Δευτέρα 27/12/2010 9.00-21.00
-Τρίτη 28/12/2010 9.00-21.00
-Τετάρτη 29/12/2010 9.00-21.00
-Πέμπτη30/12/2010 9.00-21.00
-Παρασκευή (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) 31/12/2010 9.00-18.00
-Σάββατο 1/1/2011 Κλειστά
-Κυριακή 2/1/2011 Κλειστά
-Δευτέρα 3/1/2011 Κλειστά

Στον Πειραιά το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

-Πέμπτη 16/12 : 9.00π.μ. - 9.00 μ.μ

-Παρασκευή 17/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Σάββατο 18/12 : 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

-Κυριακή 19/12 : 10.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

-Δευτέρα 20/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Τρίτη 21/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Τετάρτη 22/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Πέμπτη 23/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.


-Παρασκευή 24/12 : 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

-Σάββατο 25/12 : Κλειστά

-Κυριακή 26/12 : Κλειστά

-Δευτέρα 27/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Τρίτη 28/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Τετάρτη 29/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.

-Πέμπτη 30/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.


-Παρασκευή 31/12 : 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

-Σάββατο 1/1, Κυριακή 2/1 και Δευτέρα 3/1 : Κλειστά