Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταιων ετών


Μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων. Τα επεισόδια ωστόσο δεν έλειψαν αφού κουκουλοφόροι έκαψαν πολυτελή αυτοκίνητα στο Σύνταγμα ενώ προπηλακίστηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.
Στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 40.000 πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Ξεχωριστή πορεία έκανε το ΠΑΜΕ.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε από το Πεδίον του Άρεως και παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της κύλησε ειρηνικά, κουκουλοφόροι έκαψαν πολυτελή αυτοκίνητα έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο, Μεγάλη Βρετάνια και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίων διμοιρίας των ΜΑΤ.
Για περίπου μισή ώρα έσπαγαν και έκαιγαν στην περιοχή του Συντάγματος ωστόσο οι διαδηλωτές κατάφεραν να τους απομακρύνουν από την πορεία ενώ από τα ΜΑΤ έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο αρκετοί αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνέχισαν τον πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς με τους δεύτερους απαντούν με δακρυγόνα. Πύρινα οδοφράγματα έστησαν οι κουκουλοφόροι στη Στουρνάρη ενώ τα ΜΑΤ έκλεισαν όλη τη Σόλωνος για να εμποδιστεί η προσπέλαση στα Εξάρχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: