Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Έντονες Χιονοπτώσεις


Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα τα σχολεία σε 8 Νομούς να παραμείνουν κλειστά. Προβλήματα προκλήθηκαν σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ η θερμοκρασία έπεσε υπό του μηδενός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Στα "λευκά" ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί χιονίζει και στο κέντρο της πόλης. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους - 2 βαθμούς Κελσίου.
Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.
Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Για την Παρασκευή 17/12 προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς σε όλη τη χωρα. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: