Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Γριά παρθένα

Περίληψη από ρεπορτάζ στον REAL FM, σήμερα 12.15 μεσημέρι:

Σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, ένας Αλβανός 32 ετών που δούλευε κηπουρός σε μονοκατοικία μιας ηλικιωμένης 82 ετών, μετέφερε πανικόβλητος την εργοδότισσα του σε νοσοκομείο με αιμορραγία, όπου είπε ότι αυτή έπεσε και χτύπησε.

Η γριά όμως, τον διέψευσε λέγοντας ότι είχε αιμορραγία επειδή έκανε ερωτα με τον Αλβανό και ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ!!!

Σε ερώτηση των υπευθυνων αν ήταν βιασμός, αυτή αρνήθηκε έντονα και είπε ότι ήθελε να κάνει ερωτα με τον νεαρό.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και τις σχετικές οδηγίες, έφυγε από το νοσοκομείο χεράκι χεράκι με τον κηπουρό...

Zortal

Παιδεραστία - Παιδοφιλία ; Αρρώστια ή Πάθος ;


Η έννοια της παιδεραστίας

συγχέεται πολλές φορές λανθασμένα με εκείνην της παιδοφιλίας. Παιδοφιλία είναι μια σεξουαλική διαστροφή κατά την οποία η σεξουαλική διέγερση ενός ενηλίκου καθώς και η σεξουαλική του ικανοποίηση ολοκληρώνονται αποκλειστικά μέσα από τη σχέση ή τη φαντασίωση μιας σχέσης με ...

...ανήλικο παιδί. Εξ ορισμού ετερόφυλη παιδεραστία δεν υφίσταται και σε ανάλογη περίπτωση πρέπει να μιλάμε για κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού. Ο παιδόφιλος είναι ανίκανος να δημιουργήσει φυσιολογική σχέση με ενήλικο άτομο. Ο Κάρολος Σοκαρίδης στο βιβλίο του Ψυχαναλυτικά κείμενα γράφει: «Ο πραγματικός παιδεραστής είναι κάποιος που υποφέρει από μια καλά δομημένη διαστροφή ­ δηλαδή διαστροφή που η αποχή του από αυτή τού προκαλεί έντονο άγχος ­ και ο οποίος για λόγους εσωτερικής αναγκαιότητας εμπλέκεται σε σεξουαλικές σχέσεις με ένα παιδί που βρίσκεται στην προεφηβεία (προτού αναπτυχθούν τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου), ώστε να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και να ανακουφιστεί από τις ασυνείδητες συγκρούσεις».


ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Συνήθως αυτό συμβαίνει διότι σε μια τέτοια «σχέση» αισθάνεται από καθόλου ως ελάχιστα «απειλούμενος» από τον άνθρωπο με τον οποίο έρχεται σε επαφή ή φαντασιώνεται κάτι τέτοιο, στοιχείο που ερμηνεύεται από την ολοκληρωτική ως αρρωστημένη έλλειψη αυτοεκτίμησης, όχι βέβαια ότι η έλλειψη αυτοεκτίμησης είναι μια καλή δικαιολογία.

ΝΟΜΟΣ

Νομικά η παιδοφιλία αποτελεί ένα σημαντικό παράπτωμα. Οσο μικρότερο δε είναι το παιδί και μεγαλύτερη η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στον παιδόφιλο και στο θύμα τόσο σοβαρότερη και η τιμωρία. Οι πιο σοβαρές ποινές επιφυλάσσονται για την παιδεραστία, δηλαδή τις σεξουαλικές επαφές ανάμεσα σε ενήλικους άνδρες και νεαρά αγόρια.

ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ

Περισσότερο από 50% των συλληφθέντων για παιδοφιλία είναι φίλοι, συγγενείς ή γνωστοί του παιδιού. Τα γνωστά άτομα καλλιεργούν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ανήλικο στόχο τους, η οποία τους επιτρέπει τη συχνή συναναστροφή και συχνά δημιουργεί σύγχυση στο νέο άτομο, αφού μπορεί να αδυνατεί να προσδιορίσει τα όρια επιτρεπτού και μη, και να γίνει έτσι ευκολότερα θύμα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα 2/3 των περιπτώσεων παιδεραστίας ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Τουλάχιστον δύο στα τρία παιδιά δεν αναφέρουν το περιστατικό, νιώθοντας υπεύθυνα γι’ αυτό που τους συνέβη. Σε τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις η σεξουαλική παραβίαση συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, το ποσοστό των βιασμών ανηλίκων που δηλώνονται στις αστυνομικές αρχές δεν υπερβαίνει το 6%.

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άνδρες. Είναι μηδαμινές οι περιπτώσεις γυναικών παιδοφίλων και αυτό, σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, οφείλεται στο ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για μια γυναίκα να βλέπει ένα παιδί σεξουαλικά, ως αντικείμενο πόθου. Συχνά αυτή η συνάντηση δεν ολοκληρώνεται σεξουαλικά, γιατί το χάδι και σε μερικές περιπτώσεις η επίδειξη των γεννητικών οργάνων του καλύπτουν τις ορμές του παιδόφιλου. Οι αντιδράσεις του παιδιού-θύματος ποικίλλουν: από τρόμο ­ ιδιαίτερα αν έχει χρησιμοποιηθεί βία ή καταναγκασμός ­ ως περιέργεια ή ευχαρίστηση. Το παιδί μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και πρόθυμος συνεργάτης (!). Πολλά παιδιά βιώνουν εκείνη την παιδοφιλική συνάντηση εντός ενός α-σεξουαλικού πλαισίου και οι φόβοι τους μπορεί να προέρχονται ως επί το πλείστον από προηγούμενες γονικές προειδοποιήσεις παρά από την ίδια τη φύση του επεισοδίου. Η ίδια η σεξουαλική πράξη συνήθως δεν είναι δραματική, εκτός και αν συσχετίζεται με τη βία. Στην πραγματικότητα οι γονικές αντιδράσεις απέχθειας και πανικού μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη διαταραχή στο θύμα.

Για τον παιδόφιλο η σεξουαλική επαφή με ένα ανήλικο άτομο δεν αποτελεί παρεκτροπή από τη φυσική του ορμή. Αυτή η επιθυμία του έχει τις βάσεις της σε βιολογικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες που δεν γνωρίζουμε. Σε μερικές περιπτώσεις, ο βιασμός ή η κακοποίηση ενός ατόμου έχουν αποτέλεσμα αυτό να αποκτήσει παιδοφιλικές τάσεις. Πρόσφατη έρευνα όμως αντικρούει αυτή την άποψη, αφού μόνο το 1% των ατόμων που είχαν βιαστεί σωματικά ως παιδιά εκδηλώνουν επιθετική σεξουαλικά φορτισμένη συμπεριφορά προς τους ανηλίκους.


networkedblogs

Σρι Λάνκα: 24 καρφιά της έβαλαν στο σώμα για τιμωρία




Σρι Λάνκα: 24 καρφιά της έβαλαν στο σώμα για τιμωρία
Τον δικό της Γολγοθά έζησε στη Σαουδική Αραβία μία 49χρονη οικιακή βοηθός, από τη Σρι Λάνκα.

Υπέστη φρικτά βασανιστήρια από τους εργοδότες της, όπως η ίδια καταγγέλλει, όπου την κάρφωσαν με είκοσι τέσσερα καρφιά και βελόνες στα χέρια, στα πόδια και στο κεφάλι της, για να την τιμωρήσουν. Τα βασανιστήριά της, υποστηρίζει, διήρκεσαν περίπου έξι μήνες.

Η 49χρονη επέστρεψε, προ ημερών, στην πατρίδα της και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να τις αφαιρέσουν αρκετά από τα καρφιά, που είχε στο σώμα της, ορισμένα μήκους έως και πέντε εκατοστών.

Αποφάσισαν, ωστόσο, ότι ήταν πολύ επικίνδυνο την εγχειρήσουν, για να βγάλουν όσα καρφιά ήταν κοντά στα νεύρα και τις αρτηρίες της, τα οποία, παρ' όλα αυτά, εκτιμάται ότι δεν συνιστούν κίνδυνο για την υγεία της.

megatv


Ελλάδα-Κίνα: 89-81


Ξεπέρασε το άγχος της πρεμιέρας, τη ζώνη των Κινέζων και τις απουσίες των Σόφο-Φώτση η Ελλάδα που μπήκε με το δεξί στο Μουντομπάσκετ επικρατώντας με 89-81 των αξιόμαχων αντιπάλων.
Μπουρούσης
Αγχωθήκαμε λίγο, η Κίνα μας πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά κάναμε το καθήκον μας. Η Εθνική επικράτησε με 89-81 στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και ξεπέρασε το άγχος του πρώτου ματς, παρά τις σημαντικές απουσίες των Σχορτσανίτη-Φώτση, αλλά και τη ζώνη των Κινέζων.
Τελικά, η τιμωρία της FIBA στους Φώτση και Σόφο, ήρθε την πλέον... κατάλληλη στιγμή για την επίσημη αγαπημένη, αφού η (απαθής) ζώνη που χρησιμοποίησε ειδικά στο ξεκίνημα ο Μπομπ Ντόουνγουολντ ήταν ό,τι έπρεπε για τους περιφερειακούς μας αλλά και τον Μπουρούση που ξεκίνησαν με 5/8 τρίποντα και προβάδισμα 23-12.

Η απουσία των δύο ψηλών δεν έγινε αισθητή στο πρώτο μέρος και το καλό μας ξεκίνημα ήταν... μισή νίκη. Όχι ότι τα παράτησαν βέβαια οι Κινέζοι αφού στο δεύτερο ημίχρονο επέμειναν στη ζώνη, εκνεύρισαν την Εθνική και κατάφεραν όχι μόνο να πλησιάσουν αλλά και να προσπεράσουν.

Στην τελευταία περίοδο όμως, οι Ζήσης και Σπανούλης με τη βοήθεια του Μπουρούση, έδειξαν τη μεγάλη κλάση τους και "καθάρισαν" για την Ελλάδα που κοιτάζει τα λάθη της και πηγαίνει πλέον στο -λογικά- δυσκολότερο παιχνίδι της Κυριακής με το Πουέρτο Ρίκο.

Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Ζήσης που σημείωσαν από 21 πόντους, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 19. Ο Διαμαντίδης είχε 11 με άσχημα ποσοστά αλλά και 6 ασίστ και από πλευράς Κίνας φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο  Ζανγκ Γι με 26 πόντους.

Ο αγώνας


Στην πρώτη της επίθεση η Εθνική πήρε άριστα στην κυκλοφορία της μπάλας κι έσπασε τη ζώνη των Κινέζων με τον Μπουρούση να σκοράρει για 3 πόντους. Το ίδιο έγινε και στη δεύτερη με τον Ζήση να ευστοχεί έξω από τα 6.25 για το 6-0 της Ελλάδας που μπήκε δυναμικά στο ματς.

Ο Ζι-ζι νίκησε τον Μπουρούση και μείωσε σε 6-2 για τους πρώτους πόντους της Κίνας, αλλά ο Έλληνας ψηλός απάντησε με 3/3 βολές για το 9-2 στο δίλεπτο. Η ζώνη των Κινέζων δεν σταμάτησε να τιμωρείται και αφού ο Λιου Γουέι μείωσε σε 9-4, ο Ζήσης σκόραρε για το 11-4. Ο Μπουρούσης ήταν ασταμάτητος και με ακόμα ένα τρίποντο έφερε για πρώτη φορά στο +9 την Ελλάδα (14-5).

Η κλειστή ζώνη δεν σταμάτησε να τιμωρείται από τους παίκτες του Καζάουσκας, αφού ήταν η σειρά του Σπανούλη για τρίποντο και το 17-8. Ένα σερί 0-4 της Κίνας με τους Σιπενγκ Γουάνγκ και Ζιανγιαν Λι έκανε το σκορ 17-12 έκανε αισθητή την παρουσία των αντιπάλων αλλά με τρεις κοντούς Διαμαντίδη, Ζήση, Σπανούλη η περιφέρειά μας ήταν φαρμακερή με τον τελευταίο να σκοράρει εκ νέου για 3 (20-12 και 5/8 τρίποντα).

Χρειάστηκε να περάσουν ακριβώς 7 λεπτά για να φτάσει σε διψήφιο προβάδισμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού ο Ζήσης με γκολ-φάουλ έκανε το 23-12. Παρά το γεγονός ότι έχανε τα τρίποντα ο Διαμαντίδης από τη γραμμή ήταν εύστοχος για το 25-14. Οι αλλαγές του Καζλάουσκας με τους Καλάθη, Περπέρογου και Βουγιούκα στο παρκέ αποσυντόνισε κάπως τη λειτουργία της Εθνικής με αποτέλεσμα οι Ζιανλιαν Ζι και Γιάε Σουν να μειώσουν σε 25-18, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Συνέχεια στην κυριαρχία


Στους 5 (25-20) μείωσε μετά από πολλή ώρα η Κίνα με τον ... αλλά ο Τσαρτσαρής σκόραρε επιτέλους από κοντά για το 27-20, διασπώντας τη ζώνη και από τη ρακέτα. Η πίεση των παικτών μας απέδωσε στη συνέχεια και μετά από κλέψιμο και αιφνιδιασμό ο Περπέρογλου ευστόχησε σε 2 βολές και έκανε σερί 4-0 για το 29-20. Ο Στράτος συνέχισε και με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 31-20 δίνοντας εκ νέου διψήφια διαφορά, με το γρήγορο μπάσκετ να αποδίδει καρπούς.

Η απάντηση ήρθε με επιμέρους 0-4 των "κόκκινων" με τους Γιανλιαν Λι και Σιπενγκ Γουάνγκ, αλλά ο Μπουρούσης που είχε περάσει στο παιχνίδι ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή για το 33-24 (φτάνοντας τους 11 πόντους ο ψηλός). Το πρώτο τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε την Εθνική για πρώτη φορά στο +12 (36-24), αλλά η απάντηση των Κινέζων ήταν άμεση.

Με δύο "κολλητά" καλάθι -το δεύτερο τρίποντο στον αιφνιδιασμό- οι Κινέζοι έκαναν σερί 0-5, αλλά ο Τσαρτσαρής με εκπληκτικό καλάθι και φάουλ με σπάσιμο μέσης, έκανε το 38-29. Στο πεντάλεπτο ο Ζι Ζι σκόραρε από κοντά αλλά ο Σπανούλης ήταν σε καλή κατάσταση και με το τρίτο του τρίποντο (σε 4 προσπάθειες) έκανε το 41-31.

Ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος έξω από τα 6.25 και ο Γουαν Ζι Ζι το εκμεταλλεύτηκε για το 41-34 με τρίποντο. Ο Σiπενγκ Γουάνγκ κέρδισε το φάουλ στη συνέχεια από τον Ζήση, αντάλλαξαν και "γαλλικά" και ο Κινέζος μείωσε με βολή σε 41-35, πριν ο Έλληνας απαντήσει με δίποντο για το 43-35. Ο Σπανούλης με 2/2 βολές επανέφερε τη διαφορά στους 10 (45-35), αλλά το προβληματάκι της Εθνικής στο αμυντικό ριμπάουντ επέτρεψε στον ΓιανΛιαν να σκοράρει για το 45-37.

Ακόμα μία απάντηση ήρθε από τον Μπουρούση που φτάνοντας τους 13 πόντους έκανε το 47-37. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφού ο Τσαρτσαρής έχασε δύο βολές και ο Γιανλιαν αστόχησε στη συνέχεια.

Κολλήσαμε στη ζώνη!


Ο Γιανλιαν ξεκίνησε με καλάθι το δεύτερο ημίχρονο, αλλά το passing game της Ελλάδας ήταν άψογο κι έβγαλε ελεύθερο τρίποντο του Ζήση (50-39). Οι Κινέζοι πάντως δεν τα παράτησαν. Προσπάθησαν πολύ και "ροκάνισαν" τη διαφορά, αφού η ζώνη έδειξε επιτέλους να πιάνει τόπο.

Λι και Για Σουν κέρδιζαν τις προσωπικές μάχες, ο Πρίντεζης προβλημάτιζε με την απόδοσή του και ο Καζλάουσκας αναγκαζόταν να επαναφέρει τον πιο συγκεντρωμένο Καϊμακόγλου. Κάπως έτσι οι Κινέζοι μείωσαν με τον Σάε Γιουν στους 3 (58-55) προβληματίζοντας ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ της ομάδας μας.

Ο ασταμάτητος Μπουρούσης έβαλε τέλος στο σερί τους με καλάθι από κοντά και με τη βοήθεια του Καϊμακόγλου η εναέρια κυκλοφορία πέρασε στον έλεγχο της Ελλάδας. Ο Μπουρούσης σκόραρε ξανά και έφερε στο +6 την Εθνική. Οι Κινέζοι απάντησαν με εντυπωσιακό γκολ φάουλ του Ζι Ζι Γουάνγκ, αλλά και πάλι η συνεργασία του ψηλού με τον Καϊμακόγλου κατέληξε σε τρίποντο του δεύτερου για το 65-59.

Ξανά λύση από τον Ζίζι Γουάνγκ πήρε η Κίνα και το καλάθι του έφερε ξανά στους 3 (65-62) τη διαφορά και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, η χειρότερη για την Ελλάδα που για πρώτη φορά κόλλησε στη ζώνη.

"Καθάρισαν" Ζήσης και Σπανούλης


Ο ΓιανΛιαν με 2/2 βολές μείωσε για πρώτη φορά στον πόντο και η Εθνική είχε φανερό πλέον πρόβλημα στην επίθεση αφού ήταν μονότονη επιθετικά, αστοχώντας σε τρίποντα (Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου). Κάπως έτσι η Κίνα κατάφερε να προηγηθεί με 2/2 βολές του Γιανλιαν.

Αυτό μάλλον χρειαζόταν η Ελλάδα για να ξυπνήσει και να απαντήσει με σερί 6-0 (71-66). Ο Καλάθης ξεκίνησε με γκολ-φάουλ και ακολούθησε ο Ζήσης (με σουτ πατώντας τη γραμμή) και ο Περπέρογλου (σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό). Οι παίκτες μας άρχισαν πάλι να πιέζουν και οι Κινέζοι να κάνουν λάθη. Ο Ζήσης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με προσωπικό τρίποντο έκανε το 74-66 φέρνοντας ξανά στο +8 την Ελλάδα (9-0 το σερί).

Η εκπληκτική απόδοση του Νίκου Ζήση συνεχίστηκε αφού σκόραρε και πάλι για 3 (77-68), απαντώντας στις εύστοχες βολές του Γιανλιαν. Ο ΣουνΓιούε σκόραρε για το 77-70 αλλά ο Μπουρούσης με το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ έκανε το 79-70 και με 5 λεπτά για το τέλος η Εθνική είχε πάλι τον απόλυτο έλεγχο. Ο ΣουνΓιούε όμως δεν το έβαλε κάτω και με γκολ-φάουλ έκανε το 79-73.

Μία ασίστ του Σπανούλη όμως μετά από ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε την ευκαιρία στον Τσαρτσαρή να κάνει το 81-73. Ο Ζίζι Γουανγκ όμως σκόραρε για 3 και σαν να μην έφτανε αυτό ο Για Σου με ταμπλό έβαλε κι άλλο τρίποντο και η Κίνα πλησίασε ξανά στους 2 (81-79). Η ανάσα ήρθε από προσωπική επιλογή του Σπανούλη που με φανταστικό λέι απ έκανε το 83-79 3 λεπτά πριν το τέλος.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού -πλέον- πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με ασίστ στον Μπουρούση ο ψηλός έκανε το 85-79, καλάθι που σήμανε την αρχή του τέλους για τους Κινέζους. Ο Σπανούλης αποδείχθηκε ψύχραιμος και στις βολές αφού με 2/2 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε το 87-80 και τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Ο ίδιος "έγραψε" το τελικό 89-81 που "σφράγισε" την ελληνική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-37, 65-62, 89-81

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 21(2), Ζήσης 21(4), Σπανούλης 19(3), Καλάθης 2, Πρίντεζης, Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 11(3), Καϊμακόγλου 3(1)

Κίνα (Ντάνγουολντ): Ντινγκ 2, Λιου 7, Γιου 3 (1), Γουάνγκ 13 (2),  Σουν 15 (2), Ζανγκ Γι 26, Γκουό, Ζ. Γουάνγκ 15 (2), Ζου

sport24

Σάντουιτς με σος... σπέρματος



Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ακριβώς, όπως και τα σάντουιτς. Αυτή τη συνταγή φαίνεται πως ήξερε καλά ένας νεαρός μάγειρας από το Ιλινόις και τη χρησιμοποίησε κατάλληλα για να πάρει τη ρεβάνς από εκείνους, που του είχαν "καθίσει στο στομάχι".

Τι ακριβώς έκανε; Απλώς, όταν έφτιαχνε σάντουιτς για τους πελάτες του, εκείνους, που είχε εντάξει στη μαύρη λίστα, φρόντιζε να βάζει λίγο από το σπέρμα του στη γλυκόξινη σος. Ακριβώς! Και κάπως έτσι είχε πάρει "το αίμα του πίσω" από τον τροχονόμο της περιοχής του, ο οποίος του είχε δώσει κλήση, αναίτια, όπως ο μάγειράς μας πίστευε!

Ωστόσο, η χαρά του δεν κράτησε για πολύ αφού τα θύματα του τον υποπτεύθηκαν και τον κατήγγειλαν στις αρχές κι έτσι τώρα, ο 26χρονος Άντονι Λίντχορστ καλείται να απολογηθεί για τις πράξεις του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι η γλυκόξινη σος από σπέρμα δεν ήταν το μοναδικό alternative σκεύασμα, που είχε δημιουργήσει. Όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία μετά τις πρώτες ανακρίσεις, ο Λίντχορστ συνήθισε να παίρνει ως δεκατιανό του στο εστιατόριο που εργαζόταν κεκάκια από μαριχουάνα κι αυτή, άλλωστε, ήταν η αιτία που κάποια στιγμή αποφάσισαν να τον απολύσουν.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσετε να κατευνάσετε την πείνα σας μ' ένα πρόχειρο σάντουιτς, καλύτερα να ρίξετε πρώτα μια ματιά στο μάγειρα! Γιατί καλή κι η fusion κουζίνα, αλλά με μέτρο!
zortal

Θανάσιμη έκπληξη σε οίκο ανοχής


Γερμανός 55χρονος φορτηγατζής πήρε Viagra και πήγε σε οίκο ανοχής για να ξεδώσει. Το σοκ μέσα στο δωμάτιο όμως τον έστειλε στον άλλο κόσμο.

Πήρε τα Viagra αλλά όταν βρέθηκε μπροστά σε αναπάντεχο θέαμα έμεινε στον τόπο, ένας 55χρονος Γερμανός νταλικέρης σε οίκο ανοχής στη πόλη Χάλ της Γερμανίας.

Ο Χ. Ρέινερ επισκέφτηκε έναν οίκο ανοχής περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Μπήκε στον οίκο ανοχής, διάλεξε την κοπέλα που του άρεσε και πήγαν μαζί στο δωμάτιο.

Πέρασαν περίπου 20 λεπτά συζητώντας. Όταν αποφάσισαν να κάνουν σεξ χαμήλωσαν το φώτα και ξάπλωσαν στο κρεβάτι.

Η 24χρονη άρχισε σιγά σιγά να γδύνεται. Ο νταλικέρης άρχισε να ιδρώνει και σαν μαινόμενος ταύρος ήταν έτοιμος να κάνει έρωτα μαζί της.

Ξαφνικά ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του όταν αντί για μια 24χρονη πανέμορφη πόρνη είδε δίπλα του ένα τραβεστί.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Βild ο άνδρας προφανώς αγνοούσε ότι η κοπέλα ήταν τραβεστί και γι’ αυτό έπαθε έμφραγμα.

Οι υπεύθυνοι του οίκου ανοχής κάλεσαν αμέσως ένα ασθενοφόρο, αλλά ο 55χρονος είχε είδη αφήσει την τελευταία του πνοή।

zortal

Μένει άφραγκος επειδή έτσι θέλει

Σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα όχι επειδή χρεοκόπησε ή έμεινε άνεργος αλλά από επιλογή. Θεωρεί ότι όλα τα δεινά της υφηλίου σχετίζονται με το χρήμα και είπε να πάψει να αποτελεί μέρος αυτών

Άφραγκος όχι επειδή έτσι τo έφερε η καταραμένη η οικονομική κρίση αλλά από δική του επιλογή, ο Μαρκ Μπόιλ σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα κάποια στιγμή του 2008. Σήμερα, κοντά δυο χρόνια μετά, ο 31χρονος Βρετανός παραμένει ταπί κι όχι απλά ψύχραιμος αλλά πανευτυχής.


Μένει άφραγκος επειδή έτσι θέλει
Ο Μπόιλ, απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου και άλλοτε διευθυντής σε επιχειρήσεις, πλέον ζει σε ένα τροχόσπιτο κοντά στον πόλη του Μπρίστολ.

Μένει άφραγκος επειδή έτσι θέλει
Τα τρόφιμά του τα καλλιεργεί ο ίδιος σε μια οργανική φάρμα στην οποία εργάζεται ως εθελοντής τρεις ημέρες την εβδομάδα (σημειώνεται πως ο 31χρονος δεν καταναλώνει ούτε κρέας ούτε ζωικά προϊόντα). Το φαγητό του το ετοιμάζει σε ένα φούρνο με ξύλα και το ηλεκτρικό του ρεύμα το εξασφαλίζει με τη βοήθεια ενός ηλιακού ταμπλό.

Με την πολύτιμη συνδρομή της ηλιακής ενέργειας φορτίζει και τον φορητό ηλεκτρονικό του υπολογιστή ενώ έχει ακόμη και κινητό τηλέφωνο αλλά μόνο για εισερχόμενες κλήσεις. Όσο για τα λοιπά καθημερινά, τα δόντια του τα πλένει όχι με οδοντόπαστα αλλά με ένα μείγμα από κόκαλα σουπιάς και μάραθο, και τα ρούχα του στο χέρι με ένα αυτοσχέδιο απορρυπαντικό φτιαγμένο από ξηρούς καρπούς.

«Συζητούσα με ένα φίλο για τα προβλήματα της υφηλίου και συνειδητοποίησα πως όλα τους συνδέονται με τα νομίσματα, τότε ήταν που αποφάσισα να απαρνηθώ το χρήμα, πούλησα το σπίτι μου και παράτησα τη δουλειά μου, δεν έχω υπάρξει περισσότερο ευτυχής και υγιής στη ζωή μου», δηλώνει ο Μπόιλ ο οποίος μάλιστα έκανε την περιπέτειά του βιβλίο με τον τίτλο «The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living»।
zortal

Αποφάσισαν να κατασπαράξουν 22 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων !

Με ένα καλοκαιρινό ΦΕΚ το οποίο δημοσίευσαν 2 ημέρες μετά το 15Αυγουστο κατοχύρωσαν την απόφαση να κατασπαράξουν...

21.819.070 εκατομμύρια ευρώ!

Μιλάμε για το απόλυτο κράτος ΑΠΑΤΗΣ !

Δείτε πως θα τσακίσουν το χρήμα και στο τέλος θα βγούν όλοι μαζί λάδι.....


Ένας απο τους βασικούς λόγους που η Ψωροκώσταινα εντάχθηκε άρον-άρον και με χίλια δύο "μαγειρέματα" στη ζώνη του ευρώ (επι Σημίτη) ήταν το γεγονός οτι τα δύο κόμματα εξουσία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) θα αποκτούσαν μέσω της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης πρόσβαση στη διαχείριση τεραστίων κοινοτικών κονδυλίων σε ΕΥΡΩ !

Κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ απο κοινοτικούς πόρους που προοριζόταν για την ανάπτυξη της χώρας κατέληξαν σε "μαύρες τρύπες" που δημιουργήθηκαν ειδικά για το "ξέπλυμα" κονδυλίων!!!

Η απίστευτη κομπίνα έχει στηθεί ανάμεσα στο επίσημο Ελληνικό κράτος το οποίο έχει συστήσει Ανώνυμες Εταιρείες δια μέσω των οποίων διαχειρίζονται κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ και αναπτυξιακά προγράμματα που καταλήγουν σε "μαύρες τρύπες" και κατασπαράζονται με το πρόσχημα "έργων" που καταλήγουν σε "διαστημικές" υπερτιμολογήσεις χωρίς ποτέ να προκύπτουν πολιτικές ευθύνες ή στοιχεία για ποινικές ευθύνες σε κανέναν !

Έτσι λειτουργεί η Ελληνικό Κράτος (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Με ένα καλοκαιρινό ΦΕΚ το οποίο δημοσίευσαν 2 ημέρες μετά το 15Αυγουστο κατοχύρωσαν επισήμως την απόφαση να κατασπαράξουν 21.819.070 εκατομμύρια ευρώ με το πρόσχημα της κατασκευής τριών ιστοσελίδων !!!

Φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως είναι ΚΡΑΤΙΚΟ !

Το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ως επίσημο κράτος)
θα "ξεπλύνει" 21.819.070 εκατομμύρια ευρώ απο πολιτικές ευθύνες , πλασάροντας ώς Δικαιούχο του "έργου" την Ανώνυμο Εταιρεία "Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε."

Με τον τρόπο αυτό φαινομενικά απεμπλέκεται το όνομα του υπουργού Δημήτρη Ρέππα και κατ'επέκταση της κυβέρνησης απο το προκλητικό φαγοπότι και οι πολιτικές ευθύνες χάνονται βαθιά στον "κάδο του πλυντηρίου" της Ανωνύμου Εταιρείας "Κοινωνία της Πληροφορίας" (δείτε εδώ)

Ο Δημήτρης Ρέππας θεωρεί οτι δικαιολογεί την προκλητικότατη αυτή εξαπάτηση του Ελληνικού λαού αναφέροντας ότι η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας (απολαύστε ΚΡΑΤΟΣ εδώ)

Δείτε το ΦΕΚ του ΑΙΣΧΟΥΣ με αριθμό 1300/17-08-10 που δημοσίευσαν όταν ακόμη και η κυβέρνηση βρισκόταν σε διακοπές "χωρίς ενοχές" ...
zortal

Την επιστροφή της ποινής θανάτου ζητούν στην Ελβετία



Τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Ελβετία άρχισαν ομάδες που υποστηρίζουν το σχετικό αίτημα.

Στόχος τους να συγκεντρώσουν μέσα σε έξι μήνες τουλάχιστον 100.000 υπογραφές ώστε η κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα.
Ωστόσο η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή του αν αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγμα ή σε διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η χώρα.

Οι υποστηρικτές του μέτρου επιθυμούν την επιβολή της εσχάτης των ποινών –υποστηρίζουν ότι είναι «δίκαιη τιμωρία»– για αδικήματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, ιδίως των ανηλίκων.

Το μέτρο είχε καταργηθεί το 1942 ενώ η τελευταία εκτέλεση στη γκιλοτίνα έγινε το 1940.


Το ερώτημα είναι πράξεις όπως βιασμός ή δολοφονία ανηλίκου δεν είναι αντίθετα με αυτά; Βιασμός και κακοποίηση οποιουδήποτε αδύνατου πλάσματος δεν είναι αντίθετα με αυτά που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το σύνταγμα;

Τα δικαιώματα του πολίτη. Από πότε τα δικαιώματα ενός εγκληματία είναι ανώτερα από τα δικαιώματα των θυμάτων του;

zortal

Συναγερμός στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία φαρμάκων για το pandemrix

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία φαρμάκων έχει αρχίσει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει αν εμβόλιο που είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον της γρίπης Α, έχει προκαλέσει κρίσεις ναρκοληψίας, δηλαδή ακατανίκητες τάσεις για ύπνο, σε ασθενείς σε χώρες της Ευρώπης...


Πρόκειται για το εμβόλιο pandemrix, που παρασκευάζεται από βρετανική εταιρεία και είχε χορηγηθεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα। Η Φινλανδία ανέφερε έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε παιδιά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, ενώ άλλα εννέα πιθανόν να συνδέονται με τον εμβολιασμό. Ύποπτα κρούσματα εμφανίστηκαν επίσης στη Σουηδία και τη Γαλλία.
rokakias

Το πρώτο «ηλεκτρονικό» θερμοκήπιο

Παράγει μαρούλια του… σωλήνα

Το μαρούλι της φωτογραφίας δεν είναι όπως όλα τα άλλα που ξέρουμε να φυτρώνουν στη γη και να μεγαλώνουν χάρη στο ευεργετικό φως του ήλιου. Αυτό μεγαλώνει μέσα σε ένα υγρό διάλυμα και υπό τεχνητό φως.

Το θερμοκήπιο όπου «καλλιεργούνται» μαρούλια ...σαν κι αυτό είναι το πρώτο στην Κίνα που ελέγχεται εξολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή και βρίσκεται στα προάστια του Πεκίνου.

Το θερμοκήπιο θα παράγει ετησίως 15 εκατομμύρια βλαστούς λαχανικών χωρίς εντομοκτόνα ή φυτοφάρμακα, φρούτα και λουλούδια.
rokakias

Τσιγάρο τέλος, σε κλειστούς δημόσιους χώρους


Από 1ης Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος
«Δεν θα υπάρξουν παραθυράκια» τονίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου
Της Ιωαννας Φωτιαδη
Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου η γενική απαγόρευση καπνίσματος που τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου να είναι αποτελεσματική. «Δεν θα υπάρξουν παραθυράκια» διευκρίνισε η υπουργός, «καθώς η απαγόρευση θα είναι ολική και το έλλειμμα ελεγκτικού μηχανισμού πλέον καλύφθηκε».
Ακόμα και οι καταστηματάρχες, υποστήριξε η υπουργός σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του «Σκάι», προτιμούν την ολική από τη μερική απαγόρευση, γιατί έτσι αίρεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. «Παλιά τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να έχουν δύο ξεχωριστούς χώρους για τους πελάτες τους, ενώ τα μαγαζιά λίγων τετραγωνικών όχι», επισήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, όπως επεσήμανε, τους προηγούμενους μήνες διεξήγαγε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εντόπισε τις αδυναμίες στην εφαρμογή των κατασταλτικών μέτρων. Ωστόσο, επειδή η απαγόρευση του καπνίσματος δεν στοχεύει στην αστυνόμευση των πολιτών, αλλά στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, η ηγεσία του υπουργείου εστιάζει πλέον στην πρόληψη και κυρίως στην αλλαγή των προτύπων για τους νέους. «Για τον λόγο αυτόν απαγορεύουμε τη διαφήμιση» υπενθύμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Τι, όμως, αλλάζει στη ζωή μας από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου; Ξεκινάει η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους έπειτα από πολλές -αποτυχημένες, όπως αποδείχθηκε στην πράξη- προσπάθειες της πολιτείας να εφαρμόσει αντικαπνιστική πολιτική με «διαχωριστικά» (χώροι καπνιζόντων και μη σε εστιατόρια, καπνιστήρια σε εργασιακούς χώρους κ. λπ.). Το μόνο εναπομείναν «παραθυράκι» αποτελούν τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ. μ. με ζωντανή μουσική, όπως και τα καζίνο. Για τις παραπάνω κατηγορίες καταστημάτων προβλέπεται η ολική απαγόρευση καπνίσματος να ισχύσει από την 1η Ιουνίου 2011. Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες καφενείων, εστιατορίων και μπαρ μέχρι 70 τ. μ. είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν το μαγαζί τους θα απευθυνόταν σε θεριακλήδες ή όχι, κάτι που δεν θα ισχύει στο εξής.
Στη συνέντευξή της η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι το υπουργείο είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του για ολική απαγόρευση, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν σε άσκοπες επενδύσεις στα μαγαζιά τους.
Οι επόπτεςΑπό τον Ιούνιο του 2009, οπότε και ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα (με εξαιρέσεις) κανείς δεν γνώριζε επακριβώς ποιο ακριβώς όργανο ήταν επιφορτισμένο με τον έλεγχο για την τήρηση των νέων κατασταλτικών μέτρων.
Το πέπλο του μυστηρίου διαλύεται πλέον, αφού το υπουργείο χρίζει τους επόπτες δημόσιας υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (και της αρχής που θα τις διαδεχθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»), τη Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό ως εποπτεύουσες αρχές. Τα πρόστιμα που προβλέπονταν στην πρώτη δέσμη μέτρων ήταν εξαιρετικά υψηλά (από 1.000 έως 20.000 ευρώ) και απευθύνονταν αποκλειστικά στους καταστηματάρχες, που αναγνωρίζονταν ως υπεύθυνοι απέναντι στον νόμο.
Ωστόσο, στην πράξη δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, και ο καπνιστής - πελάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο από 50 έως και 500 ευρώ, σε περίπτωση επανάληψης. Για τους υπευθύνους διαχείρισης των καταστημάτων τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υποτροπών που σημειώνονται. Επιπλέον, στην 4η υποτροπή θα ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και στην 5η θα αφαιρείται. «Κατεβάσαμε συνειδητά τα πρόστιμα», σχολίασε η υπουργός, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Ολα είναι ζήτημα συνήθειας- σε λίγους μήνες θα έχουμε κερδίσει ένα στοίχημα με την υγεία μας» κατέληξε.

kathimerini

«Ναι» σε απελάσεις Ρομά λέει το 65% των Γάλλων

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις απελάσεις Ρομά, δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί
Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις απελάσεις Ρομά, δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί

Δύο στους τρεις Γάλλους εγκρίνουν την πολιτική Σαρκοζί έναντι των Ρομά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιγκαρό» και καταδεικνύει την αμέριστη υποστήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης στην πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρός της. Στο μέτωπο της ασφάλειας, ο ένοικος των Ηλυσίων είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι, προκύπτει επίσης από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου OpinionWay. Την ώρα που η πολιτική του Σαρκοζί κερδίζει έδαφος στη Γαλλία, η Ιταλία συγκλονίζεται από τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε καταυλισμό αθίγγανων, κοντά στη Ρώμη.
«Ναι» σε απελάσεις Ρομά λέει το 65% των Γάλλων
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «OpinionWay» που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της γαλλικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι οι ενέργειες των γαλλικών αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα υποστηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τους Γάλλους.
Υπέρ των απελάσεων των Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή, τάχθηκαν σε ποσοστό 65% οι Γάλλοι . Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διάκεινται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά, σύμφωνα με την έρευνα.
Η μελέτη της «OpinionWay» διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που ρωτήθηκαν μέσω του Διαδικτύου από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμα ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι στον τομέα της ασφάλειας με ποσοστό 28%.
Εκπληξη προκαλεί στη δεύτερη θέση η Μαρίν Λεπέν, κόρη του αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, με ποσοστό 18%, η οποία ξεπερνά μάλιστα την πρόεδρο των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί και την πρώην προεδρική υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Στον τομέα της ασφάλειας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, έρχεται τρίτος στην εμπιστοσύνη των Γάλλων.
ΑντιδράσειςΗ ενίσχυση της πολιτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Γάλλο πρόεδρο και ειδικότερα η εντατικοποίηση των απελάσεων των Ρομά που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από την αριστερή αντιπολίτευση αλλά και ορισμένα τμήματα της Δεξιάς, καθώς και στο εξωτερικό (και στην Ευρωβουλή). Παρά την πολεμική, ο Σαρκοζί δηλώνει αμετακίνητος για τις απελάσεις. Υστερα από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη, ειδικά ναυλωμένα που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

ethnos

Συναγερμός για τα Οινόφυτα

Νέα μέτρα που αναμένεται να συμβάλουν στην ασφαλή υδροδότηση των Οινοφύτων λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που απορρέουν από το εξασθενές χρώμιο και τη σοβαρότητα του προβλήματος που έχει ανακύψει στην περιοχή.

Με κοινή υπουργική απόφαση που ελήφθη χθες για τον Ασωπό καθορίστηκε αυστηρό χωριστό όριο για την επιτρεπόμενη ποσότητα εξασθενούς χρωμίου (στα 3 μg/l), ενώ σύντομα πρόκειται να καθοριστούν όρια για ένα σύνολο παραμέτρων σε όλα τα επιφανειακά νερά της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι προχθές δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία κατέδειξε ότι στην περιοχή των Οινοφύτων την τελευταία δεκαετία έχει παρουσιαστεί αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας από καρκίνο κατά 25%. Ως πιθανός ένοχος κατονομάστηκε το εξασθενές χρώμιο που μολύνει επί χρόνια τα νερά του Ασωπού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε, επίσης, να δημοπρατηθούν άμεσα με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ τα απαιτούμενα έργα για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και για τη μεταφορά νερού από τον Μόρνο στις κοινότητες που υδροδοτούνται με το προβληματικό νερό της περιοχής.
Σημειώνεται ότι τα Οινόφυτα τροφοδοτούνται ήδη με νερό του Μόρνου, ενώ στα εν λόγω έργα θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία της η ΕΥΔΑΠ.
Το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα επεξεργαστεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό, με στόχο τη διακριτή αναφορά σε όριο για το εξασθενές χρώμιο.
«Η αναθεώρηση αυτή θα προωθηθεί άμεσα, με πλήρη αξιοποίηση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και με τη διοργάνωση διεθνούς συνάντησης εμπειρογνωμόνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010», σημειώνεται.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το υπουργείο προτίθεται να παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων και επιδιώκει στενή συνεργασία με τις βιομηχανίες της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Βιδάλης.
Μέτρα
  • Αυστηρός καθορισμός χωριστού ορίου για την επιτρεπόμενη ποσότητα εξασθενούς χρωμίου στα 3 μg/l.
  • Aμεση δημοπράτηση έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο στην περιοχή.
  • Αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
ethnos

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ


Σάββατο 28-08-2010

Από την Εύη Βασιλείου

ΚΡΙΟΣ

Η επιχειρηματολογία και η αυξημένη φαντασία σας ενδεχομένως να πείσουν και τους πιο δύσπιστους. Κάποιο σχέδιο προωθείτε. Αναλάβετε ευθύνες μόνο αν είστε σίγουροι γιατί τα φαινόμενα εξαπατούν κι η απογοήτευση θα σας προσγειώσει. Αν σκέφτεστε να ελέγχετε τους άλλους από πείσμα και μόνο, μάλλον εγκαταλείψτε την ιδέα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ίσως θελήσετε να σαγηνεύσετε άτομα μέσα από τη δουλειά σας, προσέξτε όμως μη γίνετε εκκεντρικοί και δώσετε λάθος εντύπωση. Ανακοινώστε τις πρωτότυπες ιδέες σας σε ανθρώπους που είστε δεμένοι συναισθηματικά μαζί τους. Η ανταλλαγή πληροφοριών ή μηνυμάτων με τους δικούς σας, θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μια βόλτα έξω από το σπίτι θα ξεθωριάσει απαισιόδοξες σκέψεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μοιραστείτε τις δημιουργικές σας σκέψεις κι ακούστε και των άλλων. Εισπράττετε συμπάθεια από το περιβάλλον σας. Η απόφασή σας για στην επίτευξη οικονομικού σκοπού θα αποδειχθεί συμφέρουσα και λογική. Ένας φίλος μπορεί να σας αναστατώσει, όμως επειδή βρίσκεστε σε αρμονία με τον εαυτό σας δεν χαλάτε το πρόγραμμα της ημέρας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κάποιο άτομο μπορεί να σας απογοητεύσει, όμως από την άλλη σας τυχαίνει μια οικονομική ευκαιρία. Νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνουν. Δεχτείτε τις προσκλήσεις του γείτονά σας ή των δικών σας ανθρώπων και χαρείτε την επαφή. Αν σήμερα αναλάβετε δύσκολες και υπεύθυνες δουλειές, το σίγουρο είναι θα τις ολοκληρώσετε με επιτυχία.

ΛΕΩΝ

Αντιμετωπίστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θέματα οικογενειακής φύσης γιατί στο τέλος θα νιώσετε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις σας. Προσφέρετε ανιδιοτελώς την αγάπη σας και τη βοήθειά σας σε άτομα της οικογένειάς σας. Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και μην επιμείνετε να πάρετε εκείνα που δεν μπορούν οι άλλοι να δώσουν τουλάχιστον τώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεν είναι ανάγκη να «επιτεθείτε» στον εαυτό σας τρώγοντας ή στους άλλους και να γίνετε επαναστάτης χωρίς αιτία επειδή νιώθετε κουρασμένοι! Η ψυχική σας ισορροπία έρχεται από τη σύλληψη μιας δημιουργικής σας ιδέας ή ενός σχεδίου που επιθυμείτε να υλοποιηθεί. Αν συνεργαστείτε αρμονικά με τους αγαπημένους σας οι διαφωνίες ενδέχεται να παραμεριστούν.

ΖΥΓΟΣ

Αν δεν είστε σίγουροι γι αυτά που σας απασχολούν ζητήστε τη γνώμη των δικών σας και μην τους αποπαίρνετε. Μην περιμένετε συνεχή επιβεβαίωση των συναισθημάτων των άλλων, μόνο και μόνο για να νιώσετε πιο ασφαλείς. Το κλείσιμο μιας οικονομικής συμφωνίας να το θεωρήσετε το τυχερό της μέρας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έστω κι αν ανησυχείτε για την εξέλιξη κάποιας συνεργασίας αν το φιλοσοφήσετε θα γυρίσει προς όφελός σας. Η μεθοδικότητα και η πρακτικότητα και οι μη άσκοπες κινήσεις σας στα οικονομικά, σας σώζουν από αποφάσεις που θα σας ζημίωναν. Καλή μέρα για να ρυθμίσετε νομικές ή επαγγελματικές υποθέσεις. Μπορεί να έχετε μια χαρούμενη επικοινωνία με άτομο που μένει μακριά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αφήστε τις δικαιολογίες ή την αμυντική στάση απέναντι σε εκείνους που σας φαίνονται βαρετοί κι ακούστε τους. Το επαγγελματικό σας περιβάλλον είναι αρκετά απαιτητικό σε σημείο να νιώσετε εκνευρισμένοι ή προσβεβλημένοι. Υπομονή έχετε, χρησιμοποιήστε την. Η κοινωνική και η επαγγελματική σας ζωή σας αναπτερώνουν το ηθικό και σας ζεσταίνουν. Η έμπνευση ή τα ταλέντα σας μπορούν να εκφραστούν με ευκολία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δείτε τους φίλους σας, δώστε και πάρτε συμβουλές για το πώς θα οργανώσετε ή θα τακτοποιήσετε τρέχουσες ανάγκες. Μια επιθυμία σας ή ένα δωράκι παίρνουν σάρκα και οστά από μια καλοπροαίρετη κίνηση ατόμου που τρέφει συναισθήματα για σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν θέλετε σήμερα να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, ψάξτε να βρείτε τους ιδιαίτερους και εκκεντρικούς σας φίλους. Κάποιοι μπορεί να σας κουράσουν με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους ενώ η αρχική σας διάθεση ήταν να τους βοηθήσετε.

ΙΧΘΕΙΣ

Θετική η σημερινή μέρα για να κλείσετε επαγγελματικές συμφωνίες που θα αποδώσουν οικονομικά οφέλη. Τακτοποιήστε οικονομικές εκκρεμότητες και περιορίστε τα έξοδα και την καταναλωτική σας μανία. Κάποια στιγμή και τα πιο κρυφά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια. Ότι αξίζει στη ζωή σας θα τα δείξει ο χρόνος.

http://www.e-karma.gr

Τάρτα Μήλου

Τάρτες

Υλικά για 6 - 8 μερίδες

175 γρ ζύμη για τάρτες

85 γρ ζάχαρη άχνη25 g (1 oz) αλεύρι
4 μεγάλα μήλα
χυμός 1 / 2 λεμονιού (προαιρετικά)
85 γρ καφέ ζάχαρη
300 ml κρέμα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, για την διακοσμήση


Προετοιμασία

Απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψάκι 23 εκατοστων την ζύμη τάρτας και την βάζουμε σε φούρνο που έχουμε Προ-θερμάνει στους 190 ° C
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λέπτες φέτες . Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Βάλτε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου στο μπολ και και καλλυψτε τις με το αλεύρι και την ζάχαρη. Αφαιρέστε τις φέτες μήλου από το μείγμα,αφαιρέστε το επιπλέον αλευρι περίσσευμα, και τοποθετειστε τις στην προψημένη ζύμη τάρτας.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι οι φέτες μήλου να αρχίσουν να γίνοντς ζουμερες.

Αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίστε με την περισσότερη από τα μαύρη έπειτα ρίξτε την κρέμα πάνω από τα μήλα.

Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη και βάλτε την τάρτα πίσω στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα, προσέχοντας τις άκρες της ζύμης καλύπτοντας τες αν χρειαστεί με αλουμινόχαρτο για να μη αρπάξουν

Αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, μόνη της ή με παγωτό βανίλια.


http://www.syntages-mageirikhs.gr

Κεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ

Κεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ

Υλικά

500 γρ. κιμάς βοδινό
2 κουταλάκια κάρυ σκόνη
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 – 6 μικρά καρότα τρυφερά
3 – 4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο και λάδι
Ζωμός βοδινού

Προετοιμασία

Βάζουμε τον κιμά σ’ ένα σκεύος και προσθέτουμε μια πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο και τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε , τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα βγάζουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και τα κεφτεδάκια .

Σκεπάζω τα κεφτεδάκια με τον χλυαρό ζωμό και τα άφηνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.

Διαλύουμε το υπόλοιπο κάρυ και μια κουταλιά αλεύρι σε λίγο νερό. Προσθέτουμε στο μέιγμα λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού μέχρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή μέχρι δέσει η σάλτσα.

Τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ζεστά.


http://www.syntages-mageirikhs.gr

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πέθανε στη γέννα και.. αναστήθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του!




Μια μητέρα από την Αυστραλία με μια μόνο αγκαλιά κατάφερε να επαναφέρει το μωρό της στη ζωή λίγε ώρες μετά τα σκληρά λόγια των γιατρών. Η μητέρα γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το κορίτσι μετά από είκοσι λεπτά κατάφερε να αναπνεύσει, ενώ για το αγόρι οι γιατροί.. είπαν ότι δεν έχει καμία ελπίδα να ζήσει.Τότε η μητέρα πήρε στην αγκαλιά το άψυχο σωματάκι του και άρχισε να το χαϊδεύει και με δάκρια στα μάτια να το σφίγγει στην αγκαλιά της.

Λεπτό δεν έλειψε από κοντά της, ο σύζυγος, που και εκείνος ένιωθε το πόνο της γυναίκας του. Και οι δύο τους χάιδευαν το άτυχο παιδί τους λέγοντας του το τελευταίο αντίο, ώσπου ξαφνικά μετά από δύο ώρες βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Το μωρό άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια ζωής και στη συνέχεια άνοιξε τα ματάκια του.

Η μητέρα περιέγραψε το δράμα που πέρασε στο νοσοκομείο λέγοντας: "Οι γιατροί με ρώτησαν μετά τη γέννα εαν είχα διαλέξει κάποιο όνομα για το γιο μου-. Jamie τους απάντησα και τότε μου είπαν ότι- ο Jamie δεν τα κατάφερε. Ήταν το πιο απαίσιο συναίσθημα που έχω νιώσει. Ξετύλιξα τον γιο μου από την κουβέρτα και τον κράτησα στην αγκαλιά μου. Τα μικροσκοπικά του χεράκια δεν αντιδρούσαν".

Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες λίγο πριν αναστηθεί το παιδί της!

anemo-milos

Λίμνη Αγιάς Χανίων

Λίμνη Αγιάς ΧανίωνKατά την σύντομη περιήγησή μας στον Νομό Χανίων, γνωστοί και φίλοι μας μίλησαν με πολύ θετικά σχόλια για την Λίμνη Αγιάς και μας συνέστησαν να την επισκεφτούμε για να απολαύσουμε μια υπέροχη βόλτα γύρω από την όμορφη Λίμνη που περιβάλλεται από ένα πανέμορφο ειδυλλιακό τοπίο.
Γνωστοί φυσιολάτρες και έχοντας αποκομίσει πολύ θετικές εμπειρίες από την πρόσφατη επίσκεψή μας στην φυσική λίμνη Κουρνά, θελήσαμε να γνωρίσουμε από κοντά την λίμνη για την οποία είχαμε ακούσει τόσο όμορφες περιγραφές. Μας ενημέρωσαν ότι η Λίμνη Αγιάς που αποτελείται από 450 στρέμματα προστατευόμενης περιοχής, είναι μια τεχνητή λίμνη του δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια από την ΔΕΗ για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, για αρδευτικούς σκοπούς και για να εφοδιάσει με νερό την περιοχή του Αλικιανού. Πρόσφατα δόθηκε στο κοινό και για την διαχείρισή της είναι υπεύθυνοι 7 φορείς.
Η ύπαρξή της στη περιοχή σύντομα αποτέλεσε ένα ιδανικό υδροβιότοπο, που μάλιστα εντάσσεται στο Δίκτυο natura, καθώς φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών, φυτών και ερπετών και μάλιστα την επισκέπτεται κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός σπάνιων μεταναστευτικών πουλιών. Περίπου 200 είδη έχουν καταγραφεί από τους ορνιθολόγους μεταξύ των οποίων είναι κυρίως υδρόβια και υδροβατικά όπως ο μικροτσικνιάς, ο λασπότρυγγας, η λαγγόνα, η φαλαρίδα, το νανοβουτηχτάρι, ο καλαμόκιρκος, αρπαχτικά πουλιά όπως ο μαυροπετρίτης, ο φιδαετός, ο σταυραετός αλλά και ωδικά πουλιά όπως το αηδόνι, ο μυγοχάφτης, η κιτρινοσουσουράδα, ο θαμονοφυλλοσκόπος, ο κοκκινοκεφαλάς και διάφορα είδη χελιδονιών. Κατά τους χειμερινούς μήνες διαχειμάζουν αρκετά ακόμα είδη.
Η περιοχή σύντομα θα αποτελέσει ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα είναι το στολίδι ολοκλήρου του νομού, καθώς θα διενεργούνται πρότυπα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα από τα σχολεία της περιοχής.
Εφοδιαστήκαμε λοιπόν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, φωτογραφική μηχανή, κιάλια, βιντεοκάμερα και ξεκινήσαμε από τα Χανιά για την περιήγησή μας. Ακολουθήσαμε τον δρόμο για το οροπέδιο του Ομαλού και μετά από μια σύντομη πορεία 9 περίπου χιλιομέτρων μέσα από όμορφους αγροτικούς δρόμους, διαβάζοντας τις πινακίδες, οδηγηθήκαμε σε μια σιδερένια στενή γέφυρα. Το τοπίο από όπου περάσαμε ήταν πολύ εύφορο και γεμάτο μυρωδάτους πορτοκαλεώνες και εκτάσεις με αμπέλια. Μια πινακίδα μας οδήγησε στην λίμνη και αφού σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο σε μια πολυτελή καφετέρια που είχε θέα την λίμνη, κατεβήκαμε με τον εξοπλισμό μας για να θαυμάσουμε το τοπίο. Μια πυκνή σειρά από καλαμιώνες και πολύχρωμες πικροδάφνες μας έκρυβαν την θέα και έτσι δεν διστάσαμε να προχωρήσουμε πεζοπορώντας πια και με έντονη τη λαχτάρα να δούμε τη περιβόητη λίμνη. Μια σειρά με ευκάλυπτους καθώς και πυκνές συστάδες δέντρων και θάμνων καταφέραμε να διακρίνουμε απέναντι ενώ στο βάθος είδαμε μια μικρή γέφυρα.
Εκείνο που αντικρίσαμε όταν πλησιάσαμε αρκετά κοντά δεν είχε καμία σχέση με τις μέχρι τώρα περιγραφές. Τίποτε δεν θύμιζε λίμνη. Όλα συνηγορούσαν στο να μοιάζει το τοπίο με ένα βάλτο ή ένα ξερικό τοπίο… Τα νερά είχαν τραβηχτεί επικίνδυνα και στις άκρες της η λίμνη έμοιαζε με αποξηραμένη. Απογοήτευση μας κατέκλυσε…Αυτή ήταν λοιπόν η περίφημη λίμνη;
Μερικά κρωξίματα από πάπιες και χήνες απέσπασαν την προσοχή μας και βάλαμε τα κιάλια για να δούμε τα πουλιά που φιλοξενούνται στα νερά. Θελήσαμε να δούμε από πιο κοντά το τοπίο και οδικώς προσεγγίσαμε ένα άλλο σημείο. Μια αφίσα φτιαγμένη από παιδικά χέρια έκανε εμφανές το πέρασμα κάποιου τοπικού σχολείου πριν λίγες μέρες από την περιοχή.
Περπατήσαμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι που οδηγούσε στην γέφυρα που διακρίναμε από απέναντι το οποίο ήταν γεμάτο σχίνα και άγρια βάτα. Σταματήσαμε για να δούμε την λίμνη αλλά η έντονη δυσοσμία που προέρχονταν από ψοφίμια και σάπια ψάρια που αναδυόταν μας έκανε να μην θέλουμε να μείνουμε λεπτό παραπάνω. Παρόλα αυτά κρατώντας τις ανάσες μας διανύσαμε μερικά μέτρα ακόμα. Παρατηρήσαμε ότι η στάθμη του νερού είχε κατέβει επικίνδυνα και έμοιαζε με βούρκο, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες για τους ζώντες οργανισμούς.
Με τα κιάλια παρατηρήσαμε μερικές χελώνες που ξεκουράζονταν σε μια ξέρα, ενώ στο βάθος διακρίνονταν μερικοί λευκοί κύκνοι που κολυμπούσαν αμέριμνοι συντροφιά με μια ομάδα από χήνες και πάπιες. Μερικά βουτηχτάρια ξεπρόβαλαν και χάνονταν ξαφνικά στα εναπομείναντα βαλτώδη νερά. Ένα αηδόνι ήταν η μοναδική όμορφη νότα σε συνδυασμό με τα τρισευτυχισμένα χελιδόνια που έδιναν μια ευχάριστη εικόνα κυνηγώντας τα χιλιάδες κουνούπια και έντομα που είχαν κατακλύσει το μέρος. Οι σαύρες και τα βατράχια που ξεπρόβαλλαν μέσα από τα βάτα μας ξάφνιασαν αλλά οι σφήκες που άρχισαν να επιτίθενται άρχισαν να μας διώχνουν χωρίς καμία διακριτικότητα.
Φύγαμε άρον άρον γιατί η δυσοσμία γινόταν όλο και πιο έντονη. Σε μια καφετέρια δίπλα στην λίμνη δυο ζευγάρια έπιναν τον καφέ τους και μας έκανε να αναρωτιόμαστε ποια η ευχαρίστηση που λαμβάνουν από το δυσάρεστο και απογοητευτικό θέαμα που έχει να προσφέρει η λίμνη. Στον δρόμο του γυρισμού είδαμε το τρενάκι της περιοχής που μετέφερε αρκετούς τουρίστες για να επισκεφτούν την λίμνη. Απορήσαμε αν οι αρμόδιοι που διοργάνωσαν την εκδρομή είχαν την παραμικρή ιδέα για την κατάντια της λίμνης και τι εντυπώσεις πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν και θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους για την οδυνηρή εικόνα που παρουσίαζε το γύρω περιβάλλον.




limnh agias2 Λίμνη Αγιάς Χανίων

Σημειωτέων επίσης ήταν ότι υπήρχαν πολλά σκουπίδια πεταμένα ανάμεσα στα δέντρα αλλά και εντός και εκτός του κάδου απορριμμάτων. Ίσως αν υπήρχε μια καλύτερη μέριμνα από μέρος των φορέων να μην υπήρχε αυτή η εικόνα που υποβαθμίζει την περιοχή.
Το ίδιο απόγευμα από τη τοπική τηλεόραση ακούσαμε ρεπορτάζ που αναφέρονταν στην κατάσταση και μάλιστα σαν κύριοι λόγοι αναφέρονταν η υπεράντληση των υδάτων για αρδευτικούς λόγους, οι διαφωνίες και η ασυνεννοησία μεταξύ των φορέων για την σωστή διαχείριση του νερού της λίμνης που γίνεται για πολιτικά και οικονομικά κυρίως οφέλη.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι εκτός από την ζωή των ανθρώπων, η αδιαφορία των υπευθύνων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παρουσία όλων των πλασμάτων που η ζωή τους είναι στενά συνυφασμένη με την ύπαρξη του νερού στην Λίμνη. Ελπίζω ότι σύντομα οι υπεύθυνοι θα συνειδητοποιήσουν την πολύτιμη προσφορά τέτοιων οικοσυστημάτων στην διατήρηση των σπάνιων ειδών και αποφασίσουν να τα προστατεύσουν και να τα διαχειριστούν σωστά προς όφελος όλων μας και όχι για την ικανοποίηση πολιτικών μικροσυμφερόντων.

prasino-hamomilaki

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Όλα του κόσμου τα πουλιά
όπου κι αν φτερουγίσαν
όπου κι αν χτίσαν την φωλιά
όπου κι αν κελαηδήσαν

Εκεί που φτερουγίζει ο νους
εκεί που ξημερώνει
μαργώνουν τα πουλιά της γης
κι ούτε ένα δεν ζυγώνει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Ανάσα είναι καυτερή
και στέπα του Καυκάσου
η σκέψη που παραμιλά
και λέει τα όνειρά σου

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Πρώτη εκτέλεση: Μελίνα Κανά

Στη ζωή...

Άκουσα ανθρώπους να μιλούν
δίχως να έχουν κάτι να πουν
Είδα ανθρώπους να ζουν
δίχως να ξέρουν ν'αγαπούν
ένιωσα ανθρώπους να φθονούν
δίχως να θέλουν να κρυφτούν

πως γίνεται θεούλη μου
να τους το επιτρέπεις;
τη μίζερη τους τη ζωή
απλά να επιβλέπεις;

δώσ'τους αυτιά για να ακουν
τι πίκρες λεν οι ίδιοι
δώσ'τους μάτια για να δουν
πως έχουν γίνει ίδιοι

μα πάνω απ'ολα στη ζωή
δώσ'τους καρδιά να νιώθουν
μήπως και μάθουν ν'αγαπούν
πρωτού το μετανοιώσουν!!

Της Νύχτας τα Ηχεία (www.tzaba.tv)

Νοτης Σφακιανακης-Θελω να σε ξαναδω

Agaph Ti Dyskolo Pragma - Noths Sfakianakhs

NOTHS SFAKIANAKHS ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΨΕΜΑ

Ανακάλυψαν το πτώμα στρατιώτη από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο


Σε ιταλικό χειμερινό θέρετρο

Στη Βορειοανατολική Ιταλία, στα σύνορα με την Αυστρία βρίσκεται η πόλη Καναζέϊ, που σήμερα αποτελεί χειμερινό θέρετρο. Κατά τη διάρκεια όμως του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πεδίο μαχών μεταξύ Ιταλών και Αυστρο-Ούγγρων και έχασαν τη ζωή τους 9000 στρατιώτες...  

Σε αυτή τη περιοχή βρήκε ο ερασιτέχνης ιστορικός Dino De Bernardin το μουμιοποιημένο σώμα ενός στρατιώτη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο De Bernardin έκανε περίπατο γύρω από το σπίτι του στο βουνό όταν είδε έναν πάκο από κουρέλια και άρχισε να σκάβει για να δει τι είναι. Έμεινε έκπληκτος όταν είδε το σώμα του στρατιώτη. 

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και την αλπική ομάδα διάσωσης, οι οποίοι μετέφεραν με προσοχή το σώμα στο κοντινότερο νεκροτομείο ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και η ταυτότητα. Πάντως τα ρούχα και ο εξοπλισμός του έδειχναν ότι άνηκε στα Ιταλικά στρατεύματα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
greek-radar

ΜΑΧΗ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ ΜΕ ΦΙΔΙ!!!!!

"Πάρτι" εκατομμυρίων ευρώ με.... κρεμμύδια και πατάτες!

Εμφάνισαν ακόμα και καθηγητή Πανεπιστημίου να έχει αγοράσει κρεμμύδια αξίας... 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ!
Η κομπίνα των εκατομμυρίων έχει στηθεί από αγρότες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, αλλά και από άλλους νομούς της χώρας, οι οποίοι, σύμφωνα με το LamiaReport, εισέπρατταν παράνομα τεράστια ποσά από την εφορία ως επιστροφή ΦΠΑ, για προϊόντα που δεν πούλησαν ποτέ!

Πώς έστηναν την κομπίνα
Οι αγρότες εμφανίζονταν στις εφορίες με τα δελτία αποστολής προϊόντων, για να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ. Όσο περισσότερα προϊόντα είχαν πουλήσει, τόσο μεγαλύτερο θα ήταν το ποσό που θα έπαιρναν πίσω, ως επιστροφή.

Τι έκαναν λοιπόν...


Έβρισκαν τα στοιχεία ενός υπαρκτού προσώπου ή καταστήματος και εξέδιδαν πλαστά δελτία αποστολής στο όνομά του. Κάπως έτσι, ένας αγρότης βρέθηκε να έχει πουλήσει σε καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, κρεμμύδια 2 εκατομμυρίων! Από αυτή την πώληση, ο συγκεκριμένος αγρότης διεκδικούσε από την εφορία επιστροφή ΦΠΑ ύψους 154.000 ευρώ!

Κατά τον ίδιο τρόπο:
- Εμφανίζεται σουβλατζίδικο από τη Πελοπόννησο να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες 3.300.000 ευρώ με τα οποία ο αγρότης που τάχα τα πούλησε, ζητάει επιστροφή ΦΠΑ 363.000 ευρω!
-Εμφανίζεται μικρομάγαζο από χωριουδάκι της Αργολίδας να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ για τα οποία ο αγρότης ζητά επιστροφή ΦΠΑ 440.000 ευρω!
- Εμφανίζεται έμπορος από την Αθήνα, που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων, να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες, αξίας 14.000.000 (!) ευρώ με τα οποία 30 αγρότες ζητούν επιστροφή ΦΠΑ 1.540.000 ευρω!
- Εμφανίζεται άλλος έμπορος από την Αθήνα που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων να έχει αγοράσει κρεμμύδια και πατάτες, αξίας 10.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.100.000 ευρω!

Κι όλα αυτά, προσέξτε: χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου η φορολογική δήλωση των αγροτών από τα τεράστια ποσά που έδειχναν ότι έβγαζαν, αφού μέχρι σήμερα φορολογούνταν βάσει στρεμμάτων και όχι βάσει εισοδήματος.

Μόνο για το 2009, κατέθεσαν στη ΔΟΥ Θήβας δελτία αποστολής πλαστά και εικονικά αξίας 44,5 εκ ευρώ, με εξωπραγματικές παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας! Ζητούν με λίγα λόγια, επιστροφή ΦΠΑ που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Το θράσος κάποιον φαίνεται ότι δεν έχει όρια αφού, όλοι γνωρίζουν πως οι έλεγχοι έχουν "σφίξει" λόγω οικονομικής κρίσης...
Ήδη από το ΣΔΟΕ και σε συνεργασία με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σταμάτησε η διαδικασία πληρωμής ΦΠΑ για 150 αγρότες μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία...

Σύμφωνα με το LamiaReport , συνολικά οι επιστροφές που παράνομα φέρονται να έχουν πάρει αγρότες σε όλη τη χώρα, πρέπει να ξεπερνούν τα 30.000.000 € (!)
| Peter_Pan http://networkedblogs.com/7dxKq