Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Ναι» σε απελάσεις Ρομά λέει το 65% των Γάλλων

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις απελάσεις Ρομά, δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί
Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις απελάσεις Ρομά, δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί

Δύο στους τρεις Γάλλους εγκρίνουν την πολιτική Σαρκοζί έναντι των Ρομά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιγκαρό» και καταδεικνύει την αμέριστη υποστήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης στην πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρός της. Στο μέτωπο της ασφάλειας, ο ένοικος των Ηλυσίων είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι, προκύπτει επίσης από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου OpinionWay. Την ώρα που η πολιτική του Σαρκοζί κερδίζει έδαφος στη Γαλλία, η Ιταλία συγκλονίζεται από τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε καταυλισμό αθίγγανων, κοντά στη Ρώμη.
«Ναι» σε απελάσεις Ρομά λέει το 65% των Γάλλων
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «OpinionWay» που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της γαλλικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι οι ενέργειες των γαλλικών αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα υποστηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τους Γάλλους.
Υπέρ των απελάσεων των Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή, τάχθηκαν σε ποσοστό 65% οι Γάλλοι . Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διάκεινται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά, σύμφωνα με την έρευνα.
Η μελέτη της «OpinionWay» διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που ρωτήθηκαν μέσω του Διαδικτύου από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμα ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι στον τομέα της ασφάλειας με ποσοστό 28%.
Εκπληξη προκαλεί στη δεύτερη θέση η Μαρίν Λεπέν, κόρη του αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, με ποσοστό 18%, η οποία ξεπερνά μάλιστα την πρόεδρο των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί και την πρώην προεδρική υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Στον τομέα της ασφάλειας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, έρχεται τρίτος στην εμπιστοσύνη των Γάλλων.
ΑντιδράσειςΗ ενίσχυση της πολιτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Γάλλο πρόεδρο και ειδικότερα η εντατικοποίηση των απελάσεων των Ρομά που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από την αριστερή αντιπολίτευση αλλά και ορισμένα τμήματα της Δεξιάς, καθώς και στο εξωτερικό (και στην Ευρωβουλή). Παρά την πολεμική, ο Σαρκοζί δηλώνει αμετακίνητος για τις απελάσεις. Υστερα από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη, ειδικά ναυλωμένα που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: