Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ίμια, 14 χρόνια μετά…Γνωρίζω και Δεν ξεχνώ…


 Εικόνα:


  26 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο "Figen Akat" προσαράζει στις βραχονησίδες Ίμια. Ο Τούρκος πλοίαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και αρχικά αρνείται να δεχθεί βοήθεια από ελληνικά μέσα έρευνας και διάσωσης.
28 Δεκεμβρίου 1995: Eλληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το τούρκικο πλοίο και οδηγείται στην Τουρκία.
29 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ρηματική διακοίνωση, στην οποία τα Ίμια χαρακτηρίζονται ως τουρκικό έδαφος.
10 Ιανουαρίου 1996: Η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞ με άλλη ρηματική διακοίνωση, στην οποία αναφέρεται η συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία οι βραχονησίδες Ίμια παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, κατά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.
4 Ιανουαρίου 1996: Ο Αμερικάνος πρόεδρος Βill Clinton σε επιστολή του προς Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή αναφέρει: "Φοβάμαι θερμό επεισόδιο".
19 Ιανουαρίου 1996: Στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη πρωθυπουργία ο Κώστας Σημίτης.
25 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Καλύμνου Γ. Ριόλα, υψώνουν στα Ίμια την ελληνική Σημαία.
28 Ιανουαρίου 1996: Μία ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Hurriyet προσεγγίζει τα Ίμια με ελικόπτερο, υποστέλλει την ελληνική Σημαία και υψώνει την τουρκική. Άνδρες του περιπολικού ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στις 08:00 αντιλαμβάνονται την τουρκική Σημαία. Ο Αρχηγός ΓΕΝ δίνει εντολή στον πλοίαρχο του περιπολικού ΑΝΤΩΝΙΟΥ να σπεύσει στα Ίμια, να αφαιρέσει την τουρκική Σημαία και να υψώσει ξανά την ελληνική.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ επικοινωνεί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Λυμπέρη, τον οποίο ενημερώνει για τα γεγονότα. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιδοκιμάζει τις κινήσεις του Α/ΓΕΝ και παράλληλα ενημερώνει τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Γεράσιμο Αρσένη. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ναύαρχος Λυμπέρης, επικοινωνεί με το Ναυτικό Διοικητή Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχο Ι. Καλλιγιάννη, τον οποίο συμβουλεύει όπως η Σημαία υψωθεί μέσω δημάρχου Καλύμνου και όχι απευθείας από το πολεμικό πλοίο. Η επικοινωνία, όμως, δεν κατέστη δυνατή με το πλοίο και η σημαία υψώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού ΑΝΤΩΝΙΟΥ.
30 Ιανουαρίου 1996: Στη δημοσιότητα έρχεται τουρκικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν το σύνολο των βραχονησίδων, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια. Από το πρωί στην περιοχή επικρατεί ένταση. Το απόγευμα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν σπεύσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και βρίσκονται σε διάταξη μάχης. Ταυτόχρονα, άνδρες των Ο.Υ.Κ. αποβιβάζονται στα Ανατολικά Ίμια και δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων στην Καλόλιμνο. Στις 23:00 διατάσσεται επιστράτευση στις στρατιωτικές δυνάμεις Έβρου και νήσων του Αιγαίου. Oι μονάδες του Δ΄ΣΣ εξέρχονται στους προβλεπόμενους από τα σχέδια, χώρους διασποράς με πλήρη επάνδρωση.
Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996: Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Ιμίων είναι εξαιρετικά κακές. Βρέχει συνεχώς και η ορατότητα στην κυριολεξία είναι μηδέν.
Στη 01:15 άνδρες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διαφεύγουν της προσοχής των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν τα Ίμια και αποβιβάζονται στη μικρή Ίμια, στην οποία δε βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Υψώνουν την τουρκική Σημαία. Θα παραμείνουν επτά ώρες. Για πρώτη φορά μετά το 1974, Τούρκοι στρατιώτες καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος.
Το γεγονός διαπιστώνεται από το περιπολικό ΑΝΤΩΝΙΟΥ και επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο ΑΒ-212 (ΠΝ-21) της Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ. Το ΚΥΣΕΑ, ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη, απορρίπτει το ενδεχόμενο ανακατάληψης των Ιμίων, για να αποφύγει την πολεμική σύρραξη. Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY - EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.
Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;
Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό
Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.
Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.
Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;
Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.
Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;
Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY
Στις 5:30 το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς:
Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Clinton και του διαμεσολαβητή R. Holbrooke. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).
Τα ερωτήματα για το σκοτεινό παρασκήνιο της κρίσης των Ιμίων παραμένουν αναπάντητα. Μέσα στη δίνη της ειδησιογραφίας εκείνων των ημερών, ορισμένα γεγονότα δεν πήραν τη δημοσιότητα που θα έπρεπε. Ένα από αυτά που αξίζει να σημειωθεί είναι η σύλληψη των στρατιωτικών ακολούθων της Ιταλίας και της Ολλανδίας στις 28 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη, όταν διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσαν ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βρέθηκαν στη κατοχή τους σχεδιαγράμματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων του νησιού, ονόματα και αριθμούς πλοίων που έπλεαν στην περιοχή και άλλες στρατιωτικής φύσεως πληροφορίες.

πηγή:www.newstrap.grhttp://www.newstrap.gr/main/text.asp

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.......

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μαθησιακές δυσκολίες

By  Elegia

Παλιότερα ένα παιδί που δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο το λέγανε απλώς «τεμπέλικο». Σήμερα, ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» έχει μπει στη ζωή μας. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τον όρο αυτό, είναι η δυσλεξία. Στην πραγματικότητα όμως, οι μαθησιακές δυσκολίες περιλαμβάνουν ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό διαταραχών μάθησης. Πέρα από τη δυσλεξία λοιπόν, μιλάμε και για πολλά άλλα όπως δυγραφία, δυσαριθμία, δυσκολία στην ανάγνωση και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.
Ας επικεντρωθούμε στο τελευταίο, το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής το οποίο συνοδεύεται από υπερκινητικότητα. Τα υπερκινητικά παιδιά βρίσκονται διαρκώς σε υπερδιέγερση και κίνηση, προκαλούν μονίμως φασαρία και παρουσιάζουν πολλά συμπτώματα όπως καθυστέρηση στην ομιλία, αδεξιότητα στις κινήσεις, δυσκολία στην εκμάθηση ανάγνωσης, δυσκολία στην κατανόηση των σχημάτων και μορφών, αδυναμία προσανατολισμού στο χώρο.
Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η απροσεξία και η υπερκινητικότητα/παρορμητικότητα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των 7 ετών. Τα παιδιά λοιπόν από 4 έως 6 ετών :
-τρέχουν από τη μια μεριά του δωματίου στην άλλη
-ψάχνουν τις τσάντες των επισκεπτών
-μιλούν συνέχεια
-βγαίνουν από το σπίτι τρέχοντας χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς τους
-δεν κοιτούν αριστερά-δεξιά όταν περνούν τον δρόμο
-σπάζουν και χάνουν τα παιγνίδια τους
-ανεβαίνουν στα έπιπλα
-δεν κάθονται σ' ένα μέρος
-κουνούν συνέχεια τα πόδια τους
-πηδούν από τη μια ασχολία στην άλλη
-κοιμούνται αργά, ξυπνούν νωρίς

Όταν δε αρχίζουν το σχολείο :
-δεν μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους
-μοιάζουν αφηρημένα
-δεν ακούν τι λέει ο δάσκαλος
-σηκώνονται από τη θέση τους
-η προσοχή τους διασπάται με το παραμικρό
-δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τα μαθήματα τους
-ξεχνούν τα βιβλία τους και τα μολύβια τους
-απαντούν στον δάσκαλο χωρίς να περιμένουν τη σειρά τους ή
χωρίς να ερωτηθούν
-διακόπτουν, δεν περιμένουν στη γραμμή για να μπουν στην τάξη
-δεν ακολουθούν τους κανόνες των παιγνιδιών όταν παίζουν
με τα άλλα παιδιά

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ....

Στο παρακάτω βίντεο περιέχονται σκηνές κακοποίησης σκύλων και καλό θα ήταν αν δεν αντέχετε να μην το δείτε....

1.000.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η TOYOTA


Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι ανακαλεί επιπλέον 1,09 εκατομμύριο οχήματα για επισκευή, ώστε να μειώσει την πιθανότητα να κολλάνε τα πεντάλ γκαζιού κάτω από τα πατάκια του αυτοκινήτου που είναι χαλαρά τοποθετημένα.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανάκλησης που έχει κάνει στις ΗΠΑ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από το Νοέμβριο, (5,35 εκατομμύρια αυτοκίνητα), που θα μπορούσε να πλήξει τη φήμη της για υψηλή ποιότητα.

Τα επιπλέον μοντέλα που περιλαμβάνονται στην ανάκληση είναι τα: 2008-2010 Highlanders, 2009-2010 Corolla, 2009-2010 Venza, 2009-2010 Matrix και 2009-2010 Pontiac Vibes, ένα μοντέλο που κατασκευάζει η Toyota με την αμερικανική General Motors.

Ανακλήσεις προσεχώς και στην Ευρώπη
Το πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων πρόκειται να επεκταθεί σύντομα και στην Ευρώπη συμφωνά με δηλώσεις της εκπροσώπου της Toyota Motor Europe Σουζάνε Κνέτχγκες, η οποία  δήλωσε πως η εταιρεία δεν γνωρίζει ακόμη πόσα οχήματα θα ανακληθούν αφού δεν είναι γνωστός ο αριθμός αυτών στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα αμερικανικής κατασκευής εν δυνάμει ελαττωματικά πεντάλ γκαζιού.

"Θα υπάρξει μία ανάκληση, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει, επειδή δεν υπάρχει ακόμη επαρκής σαφήνεια ως προς το ζήτημα", δήλωσεη εκπρόσωπος.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ/Η.....

Μπορεις να τα καταφερεις!!!!!!!!!!!!!
-Μιλα δυνατα και καθαρα-μη μασας τα λογια σου και μην ψιθυριζεις.
-Σταματα να σκεφτεσαι.Δεν ξερω αν θα τα καταφερω.Αν ηξερες απο πριν, δε εκανες καν τον κοπο.
-Φορεσε οχι το αντικειμενικα ωραιο, αλλα αυτο που σε κανει να νιωθεις ωραια.
-Και το βασικοτερο:Κλεισε τα αφτια στα κακοβουλα λογια των αλλων.Μην ξεχνας πως αυτο που πιστευουν οι αλλοι για εσενα δεν ειναι παρα η αποψη τους.Ειναι δυνατον να εχουμε ολοι δικιο?
-Ανακαλυψε νεες εμπειριες,καινουργιους ανθρωπους,αγνωστα μερη.Ανανεωσε την πραγματικοτητα σου.
-Μην καμπουριαζεις! το βαδισμα στιλ παρελασης προδιαθετει παντα θετικα.
-Παρε πρωτοβουλιες. Η τολμη τρεφει την αυτοπεποιθηση,ακομη κι αν δεν τα καταφερεις.
-Δεξου οτι στην ζωη υπαρχουν μικροατυχιες.Αντιμετωπισε με χιουμορ τις στραβες.
-Γνωρισε τον εαυτο σου χωρις να περιμενεις απο τους αλλους να σε <<καθρεφτιζουν>>.
Αν π.χ εισαι ευαισθητη-ος εντοπισε το πριν σ το πεταξουν οι αλλοι στα μουτρα.
-Ξεχνα την γκρινια.Η γκρινια φερνει ατυχια και η ατυχια γκρινια,ενας φαυλος κυκλος με λιγα λογια.

By Pouka

.......................

Αϋπνία, το κουσούρι του ερωτευμένου

Έρωτας

Το κουστούμι του τυχαίου

Τυχαίο

Το τέλος της ελπίδας

Ελπίδα

Το τέλος της πραγματικότητας

Πραγματικότητα

Το τέλος της φαντασίας

Φαντασία

Το άτομο που έρχεται πάνω από τον τάφο της πραγματικότητας και αναλύει τα όνειρά του

Όνειρο

Εκείνο το ασυνείδητο ον που σε κάνει να πετάς μέσα στο κελί

>Κελί

η πραγματικότητα, όταν προσπαθεί να προηγηθεί των ανθρωπίνων πράξεων

πράξη

η λέξη, η ο τόνος που δίνεις σε κάθε διάλογο

διάλογος

ο τρόπος να αφυδατώνεις και να εμπλουτίζεις το πνεύμα σου

πνεύμα

κάτι που δεν πίνεται μονορούφι, κάτι που εγκυμονεί νοήματα

Νόημα

Κάτι που σκεφτόμενος αυτό, κάνεις κάτι άλλο, διαφορετικό

Διαφορετικό

Η βασική αιτία πολέμου (αρχαίο λεξικό)

Πόλεμος

Η βασική αιτία ύπαρξης της ειρήνης

Ύπαρξη

Το μόνο που μετά από τον πόλεμο επιβιώνει

Επιβίωση

Ο τρόπος που παλεύει ο καθένας, για να μπορεί να λέει καλημέρα

Καλημέρα

Ασήμαντο λογοπαίγνιο της καθημερινότητας

Καθημερινότητα

Ο τρόπος του καθενός να βρίσκει την πρέζα του

Πρέζα

Από ηρωίνη, μέχρι τηλεόραση, από το καλύτερο έπιπλο και την καλύτερη συσκευή, μέχρι το φτηνότερο καρπούζι εκτός εποχής και την καλύτερη αποχεύτεση/ πρόσφατα μετακόμισα και χέστηκα

Χέστηκα

Αφοδευτικός μηχανισμός που χρησιμεύει και ως ιδεολογία

Ιδεολογία

Κάτι με μορφή πλαστελίνης

Πλαστελίνη

Κάτι που όλοι νομίζουν πως μυρίζει κάπως αλλά αυτό είναι απλά και μόνιμα γκρι

Γκρι

Το χρώμα του αστικού ουρανού

Ουρανός

Αυτό που καλύπτει την πόλη


Πόλη


Συνωστισμός αρθρώποδων. Υπό το νόημα της αυτοπραγμάτωσης


Αυτοπραγμάτωση

Αυτό με τα λεφτά

Λεφτά

Το κατοικίδιο του καπιταλισμού

Καπιταλισμός

Ένα μη ελεγχόμενο παρακλάδι της αξιοκρατίας

Αξιοκρατία

Το ουτοπικό αποτέλεσμα της δημοκρατίας

Δημοκρατία

Οι πολλοί αποφασίζουν και οι πολλοί ψηφίζουν

Ψηφίζω

Το συναίσθημα εκείνο που νιώθεις, όταν σε κοροϊδεύουν στα μούτρα

Μούτρο

Το μέτωπο, κατά κύριο λόγο, να είναι καθαρό, τα υπόλοιπα ως έχει

Ως έχει

Η ελληνική μαλακία

Μαλακία

Το σύγχρονο σπορ του μέσου Έλληνα

Έλληνας...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΚΑ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, εξήγγειλε την μη χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.
Σε περίπτωση ανάγκης για καταστολή διαδηλώσεων λόγω επεισοδίων, οι διευθύνσεις αστυνομικών επιχειρήσεων Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν ήδη 2 ειδικά οχήματα ρίψης νερο, τα οποία  κοστίζουν πάνς από 250.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα που βρίσκεται στην Αθήνα γίνονται ήδη εκπαιδεύσεις τριμελών πληρωμάτων, γιατί η λανθασμένη χρήση του συστήματος εκτόξευσης νερού μπορεί να αποβεί μοιραία για ανθρώπινες ζωές.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται πίσω από την αθώα φαινομενικά, κατάβρξη των διαδηλωτών είναι η χρήση χημικού μέσα στο νερό, το οποίο έχει επίσης δακρυγόνο δράση.


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πτώση αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 83 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν κοντά στις ακτές της χώρας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης του Λιβάνου εντόπισαν 23 πτώματα στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, αλλά κανέναν επιζώντα. Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι εντόπισαν επτά επιζώντες.

Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού "Ραφίκ Χαρίρι", απ΄όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του κατέπεσε και συνετρίβη.

"Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χλμ δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βηρυτού Γάζι αλ-Αρίντι.

Τα αίτια της συντριβής ερευνώνται, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την απογείωσή του επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. O πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν απέκλεισε την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας ή σαμποτάζ.

Το αεροσκάφος - Boeing 737 χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου, πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του. Είχε απογειωθεί στις 2:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα.

Από τους οι επιβάτες οι 51 ήταν Λιβανέζοι, 23 Αιθίοπες, 2 βρετανοί και οι υπόλοιποι ήταν από το Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Καναδά, Ρωσία και Γαλλία.

Η σύζυγος του πρέσβη της Γαλλίας στο Λίβανο ήταν μέσα στο αεροσκάφος, σύμφωνα με κυβερνητικό υπάλληλο της κυβέρνησης του Λίβανου. Το όνομα της Marla Sanchez Pietton, σύζυγος του πρέσβη της Γαλλίας στο Λίβανο, βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των επιβατών.

πηγή:www.news247.gr

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ










by Georgia





|



Για καθενα απο εμας ειναι διαφορετικο..........Για καθε περιπτωση αλλιωτικο.
Αλλωτε μας ποναει ,αλλωτε μας ανεβαζει στον ουρανο.
Τι ειναι το συναισθημα και ποιος μπορει να μου το περιγραψει?
Αν κρινω απο τον εαυτο μου ποτε δεν μπορεσα να περιγραψω αυτα που αισθανομαι ετσι ακριβως οπως τα αισθανομαι....
Ερωτας και συναισθημα?????
Ζω,υπαρχω,αγγιζω ,αισθανομαι,πετω, ολα ειναι ομορφα, δεν υπαρχουν ασχημοι ανθρωποι μα πανω απ ολα η ψυχη μας ειναι ελευθερη!!!!!!!!!!Μοιραζομαι,
δινω ,περνω,ανυπομονω εχω κατι να περιμενω,δεν με νοιαζει το πως και το γιατι, δεν βαζω φραγμους σ αυτο που νιωθω απλα ανυπομονησια για ολα αυτα που ονειρευομαι.......και ειμαι χαρουμενη !πολυ χαρουμενη , δεν θα αφησω κανενα και τιποτα να μου το χαλασει ολο αυτο......Ελεγα.......Κι ομως, βρεθηκε.........βρεθηκε που ξεπερνα τα δικα μου θελω , που ειναι πανω απο εμενα, που δεν μπορω να κανω τιποτα για να συνεχισω να αισθανομαι το ιδιο......και ερχεται η λυπη,μας κανει να νιωθουμε αδυναμοι,ανυμποροι να συνεχισουμε να αισθανομαστε ολα αυτα που μας εκαναν να ζουμε να υπαρχουμε.
Δεν ζω πια, δεν αγγιζω, δεν μοιραζομαι ολα ειναι ασχημα.Ανθρωποι ασχημοι, ασχημα τοπια ασχημος και ο τοπος που ζω....
   Πρεπει να κανω κατι να με σωσει.
Τι θα μπορουσε να μας σωσει? τι ειναι αυτο που θα μπορουσε να μας βγαλει απο το αδιεξοδο?
Μα φυσικα ο εγωισμος!Μονο αυτος μπορει να μας κρατησει, ο καθενας με το δικο του τροπο ,διαφορετικο......
   Καλο θα ηταν να καταλαβουμε  οτι σ αυτην την ζωη ηρθαμε για να φτιαξουμε τον κοσμο μας καλυτερο,να τον ομορφηνουμε , να αγαπησουμε.Οχι μονος του ο καθενας αλλα μαζι!!!Εσυ και εγω!!!!!! εγω και εσυ!!!!!!!!!!!Οι και οι δυο μαζι η κανεις!
Ας προσπαθησουμε για ενα καλυτερο μελλον και διατηρηση των ομορφων συναισθηματων μας και μια ομορφη ζωη χωρις εγωισμους .

                           ετσι ειναι το δικο μου συναισθημα.........
                                                                                      ΣΕ ΑΓΑΠΩ.
                                                                                      ΜΕ ΑΓΑΠΩ.
    

Η ανάλυση του ονόματος στην Αριθμολογία

Στην σύγχρονη μορφή της αριθμολογίας, έχουμε την ακόλουθη σειρά στον πίνακα των γραμμάτων:
 
123456789
ΑΒΓΔΕ ΖΗΘ
ΙΚΛΜΝΞΟΠΡ
ΣΤΥΦ ΧΨΩ 
 
123456789
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ 
 
Με τους πίνακες αυτούς, αν έχουμε ένα ελληνικό ή ένα λατινικό όνομα και επώνυμο, βρίσκουμε τους αριθμούς που προκύπτουν συνολικά από αυτά. Συνηθίζεται να λαμβάνεται υπ’ όψη το βαφτιστικό όνομα και όχι το υποκοριστικό. Επειδή όμως όλα είναι δόνηση, έχω διαπιστώσει πως αν προστεθεί το υποκοριστικό στο βαφτιστικό όνομα, τότε έχουμε πιο σωστή εικόνα του ατόμου που εξετάζουμε.
 Κατά συνέπεια, από το ονοματεπώνυμο προκύπτουν τα εξής: 

1)      Ο ονομαστικός μας αριθμός, από όλα τα γράμματα επωνύμου και ονόματος. Είναι η Έκφραση, δηλαδή ο γενικός συντελεστής ψυχής και εξωτερικής εκδήλωσης.
 
2)      Το άθροισμα των φωνηέντων δείχνει την Ψυχή, δηλαδή τον εσωτερικό μας κόσμο.
 
3)      Το άθροισμα των συμφώνων δείχνει την Εντύπωση, δηλαδή την προβολή της εικόνας μας προς τα έξω.
 
Ας δούμε σε συντομία τι σημαίνει κάθε προσωπικότητα, ανάλογα με τον αριθμό της στα θετικά και αρνητικά της χαρακτηριστικά:
 
1
 
+ Αρχηγική τάση, στρατιωτικό πνεύμα, εξυπνάδα, δυνατά ηγετικά χαρίσματα, ανεξάρτητη φύση, οργανωτική, με πρωτοβουλία και δημιουργική πρωτοτυπία, θάρρος και τόλμη.
 
-Πολύ επιθετικός, απότομος, κυριαρχικός, εγωιστής.
 
Προτιμά να είναι μόνος, να δρα αυτεξούσια και να κοπιάζει υπερβολικά. Τους ταιριάζει η δραστηριότητα της μέρας. Συναίσθηση ευθυνών και καθηκόντων, προικισμένος να πηγαίνει μπροστά.
 
2
 
+ Διπλωμάτης, συνεργάσιμος, ισορροπημένος, ευαίσθητος, μετριόφρων, διακριτικός, συνετός, ειλικρινής.
 
-Ντροπαλός, άτολμος, φοβισμένος, χαμένος στην λεπτομέρεια, απαισιόδοξος, θλιμμένος.
 
Θαυμάσιος συνεργάτης, προσπαθεί δίχως να διστάζει μπροστά σε εμπόδια, έχει αμηχανία στο προσκήνιο, αλλά δημιουργική πρωτοτυπία και καλή εκτέλεση καθηκόντων.
 
3
 
+τελειομανής, καλλιτεχνικός, συμπαθής, ερωτικός, γενναιόδωρος, καλλιεργημένος, ευχάριστος, αισιόδοξος, με φαντασία.
 
-σπαταλά την ενέργειά του, υπερβολικός, με μισοτελειωμένα σχέδια, δίχως προσανατολισμό, με εναλλαγές διάθεσης.
 
Αγαπά την κοινωνική ζωή, την λογοτεχνία, τον εντυπωσιασμό σε εμφάνιση και παρουσία, την κουλτούρα, τα γλέντια.
 
4
 
+δυνατή αίσθηση αξιών, επιστημονικό μυαλό, προσοχή στην λεπτομέρεια, θεμελιωτής, πολύ πρακτικός, ορθολογιστής, στερεότυπος, έντιμος, ικανός να ολοκληρώνει, οργανωτικός, με διοικητικά χαρίσματα.
 
-Έλλειψη φαντασίας, στενοκεφαλιά, επιχειρηματολογία, αργός στη δράση, πολύ σοβαρός, συγκεχυμένος.
 
Συντηρητική προσωπικότητα, εργασιομανής και διστακτικός στο καινούργιο, αντιπαθεί το επιπόλαιο, το επιφανειακό και το άχρηστο. Αναζητά την πνευματική συντροφιά.
 
5
 
+Οραματιστής, νευρικός, ευμετάβλητος, ικανός στο εμπόριο, εμπνευσμένος, μαγνητικός, περιπετειώδης, νεωτεριστής.
 
-πολύ νευρικός, ανυπόμονος, με έλλειψη εφαρμογής σχεδίων, έλλειψη ικανοποίησης, πολλές σκέψεις και λίγες αποφάσεις.
 
Με διαρκείς εναλλαγές διάθεσης, φαίνεται άστατος, αν και έχει εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής. Ανήσυχος, έχει οράματα, αλλά και είναι έτοιμος για κάτι νέο διαρκώς.
 
6
 
+Καλλιτεχνικός, υπερβολικά υπεύθυνος, διαθέσιμος, κοινωνικός, ισορροπημένος, συμπαθής, ανθρωπιστής, αγαπά το σπίτι, την υπηρεσία σε άλλους.
 
-επίμονος, στενοκέφαλος, θέλει να ελέγχει φίλους και οικογένεια, εγωιστής, υποκύπτει στην κολακεία, ιδιότροπος στην λεπτομέρεια.
 
Παραδειγματικός πολίτης, με τους κανόνες και τα ήθη, αντιπαθεί την αγένεια και την φασαρία. Αλτρουιστής, έτοιμος να παλέψει και να ευεργετήσει. Προστατευτικός.
 
7
 
+εσωστρεφής, φιλόξενος, πρωτότυπος, με φαντασία, με αγάπη στον εσωτερισμό, στη θρησκεία, στην πνευματικότητα, στις μελέτες, διπλωμάτης.
 
-επίμονος, αφηρημένος, καχύποπτος, σαρκαστικός, μοναχικός, άκαμπτος, αποσυρμένος από τα επίγεια.
 
Εσωστρεφής και δεκτικός, αλλά με βάθος σκέψης, είναι ο μυστικιστής ή ο φιλόσοφος. Επιφυλακτικός, γίνεται εξαιρετικός σύμβουλος και είναι εχέμυθος.

 8
+ικανότητα στην πολιτική, θεληματικός, εργατικός, ικανός να πετύχει, δυναμικός, εγωιστής, θαρραλέος, γενναιόδωρος, εμπορικός νους, με αγάπη για τον πλούτο.
-αγάπη για την ύλη, την άνεση, την εξωτερική εικόνα, έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών, πιεστικός, ανυπόμονος.
Δεν είναι απερίσκεπτος, αλλά δυναμικός, δραστήριος και φιλόδοξος, Θέλει ανεξαρτησία και ευχέρεια κίνησης για να πετύχει και χρειάζεται ηθικές αξίες για να ολοκληρωθεί.
 9
+ευαίσθητος και φιλικός, με πρωτοβουλία, υψηλά ιδανικά, τάση για μυστικισμό, κοινωνική συνείδηση, ενδιαφέρον για πνευματικά θέματα.
-κτητικός, κακοδιάθετος, αμελής στα οικονομικά, επιζητά την προσοχή των άλλων.
Κήρυκας μεγάλων αιτημάτων, ευαίσθητος στα μεγάλα προβλήματα, έλκεται από ανθρωπιστικά προγράμματα και μεγάλες προοπτικές.

 
Οι αριθμοί 11 και 22 ονομάζονται «μείζονες» και περιγράφουν ξεχωριστές προσωπικότητες.

 11 (ή 2)

Έμφαση στην πνευματικότητα, αλλά μπορεί αυτό να έχει και θετική και αρνητική επίδραση τελικά. Δεν συνδέεται εύκολα με άλλους και έχει οραματισμούς που σπάνια εκτιμά το περιβάλλον. Περίεργος, αγαπά την έρευνα, τα μυστήρια, την ανάλυση και τα αινίγματα. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να αποκαλύπτει και να ανακαλύπτει.

 22 (ή 4)

Ικανότητα για ξεχωριστά σχέδια, αλλά μπορεί να εφαρμοστούν για θετική ή αρνητική χρήση. Πρόκειται για την προσωπικότητα που μπορεί να βιώσει την ολική συγκίνηση, σε στενή επαφή δεν δίνει χαρά, αλλά σε ένα ευρύτερο χώρο συγκινεί και προσφέρει ιδέες, έμπνευση και καθοδηγεί άλλους. Στην μη υγιή μορφή, μπορεί όμως να φέρει το χάος!
by Elegia