Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πτώση αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 83 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν κοντά στις ακτές της χώρας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης του Λιβάνου εντόπισαν 23 πτώματα στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, αλλά κανέναν επιζώντα. Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι εντόπισαν επτά επιζώντες.

Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού "Ραφίκ Χαρίρι", απ΄όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του κατέπεσε και συνετρίβη.

"Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χλμ δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βηρυτού Γάζι αλ-Αρίντι.

Τα αίτια της συντριβής ερευνώνται, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την απογείωσή του επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. O πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν απέκλεισε την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας ή σαμποτάζ.

Το αεροσκάφος - Boeing 737 χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου, πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του. Είχε απογειωθεί στις 2:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα.

Από τους οι επιβάτες οι 51 ήταν Λιβανέζοι, 23 Αιθίοπες, 2 βρετανοί και οι υπόλοιποι ήταν από το Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Καναδά, Ρωσία και Γαλλία.

Η σύζυγος του πρέσβη της Γαλλίας στο Λίβανο ήταν μέσα στο αεροσκάφος, σύμφωνα με κυβερνητικό υπάλληλο της κυβέρνησης του Λίβανου. Το όνομα της Marla Sanchez Pietton, σύζυγος του πρέσβη της Γαλλίας στο Λίβανο, βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των επιβατών.

πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: