Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Φασολάκια λαδερά με σάλτσα ντομάτας

Περιγραφή συνταγήςΤα φασολάκια είναι ένα λαχανικό που θα βρείτε σε αφθονία , ακόμα και σε κατεψυγμένη μορφή. Υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες. Διαλέξτε αυτή που προτιμάτε και δημιουργήστε, γιατί τα λαχανικά κάνουν μόνο καλό.
Συστατικά συνταγής
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες κομμένες σε με γάλα κομμάτια
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες ώριμες σφιχτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες συνταγής

Καθαρίζετε τα φασολάκια, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και τα ζεματάτε για 1' σε καυτό νερό. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο στο ζωμό και κατόπιν τα φασολάκια.

Προσθέτετε τις πατάτες, το μαϊντανό και τη ζάχαρη. Φροντίζετε το νερό να μισοσκεπάζει τα φασολάκια. Σιγοβράζετε για 50' περίπου. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος.


http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: