Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΝΕΦΕΡΤΙΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΙΔΩΝ


Άνθρωποι του πνεύματος, επισκέπτες και οι αρχές του Βερολίνου χαιρέτησαν με ενθουσιασμό τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου Neues, στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας. Η Κα Μέρκελ παρευρέθει στην τελετή, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα προσπαθειών πολλών δεκαετιών για την ανακαίνιση ενός ιστορικού μνημείου που καταστράφηκε κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εορτασμοί ωστόσο, αμαυρώθηκαν από τη διογκούμενη έριδα μεταξύ της Γερμανίας και της Αιγύπτου ως προς το κορυφαίο έργο της έκθεσης: την ηλικίας 3.300 ετών προτομή από ασβεστόλιθο και στούκο της Βασίλισσας Νεφερτίτης, συζύγου του φαραώ Ακενατόν.
Το γλυπτό της Νεφερτίτης βρίσκεται στην Γερμανία από το 1913. Το τελευταίο διάστημα όμως η Αίγυπτος απαιτεί την επιστροφή αυτού του εύθραστου και επιβλητικού έργου, το οποίο εκτίθεται μόνο του σε μια θολωτή αίθουσα, που <<βλέπει>> κατά μήκος του Μουσείου.
Η Αίγυπτος εκφράζει επίσημα αίτημα επιστροφής του γλυπτού, εφόσον διαπιστωθεί ότι απομακρύνθηκε παράνομα από την χώρα.
Πριν από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου, ο Χέρμαν Πάρτσινγκερ, επικεφαλής του Ιδρύματος Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του φορέα που επιβλέπει τα Μουσεία του Βερολίνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είνα πεπισμένος ότι η θέση της Νεφερτίτης στην Γερμανία, είναι ασφαλής.

Πίνδος: Απειλείται το εθνικό πάρκο


Σοβαρές αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων και χωριών της περιοχής έχουν ξεσηκώσει τα σχέδια για την εκτροπή του Αώου και τη μεταφορά 70 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από το Εθνικό Πάρκο της Β. Πίνδου προς την λίμνη των Ιωαννίνων.

Το ζήτημα της εκτροπής του ποταμού Αώου δεν είναι καινούργιο, καθώς οι προσπάθειες να απομυζηθούν οι υδάτινοι πόροι του ξεκινούν από το 1981 και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την οικολογική ισορροπία της περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής κλήθηκε τον Οκτώβριο να γνωμοδοτήσει επί της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου που σχεδιάζεται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ύστερα από πρόταση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τον Ιούλιο. Μια θετική γνωμοδότηση, σύμφωνα με τις οργανώσεις WWF, «Καλλιστώ», Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Πίνδος Περιβαλλοντική και «Αρκτούρος», θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός καταστροφικού για την περιοχή έργου που αντιτίθεται στις αρχές της αειφορίας.
Ο εμπλουτισμός της λίμνης Παμβώτιδας είναι ο λόγος για την εκτροπή. Τα ύδατα της λίμνης έχουν υποβαθμισθεί τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά λόγω της απορροής αστικών και βιοτεχνικών λυμάτων από τις κτηνοτροφικές και γεωργικές δραστηριότητες.

Έτσι, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μεταφορά 70 εκατ. κυβικών μέτρων νερού από την κοίτη του ποταμού Αώου στην περιοχή της Βοβούσας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.020. Οι ποσότητες θα οδηγούνται μέσω αγωγού με άντληση προς τον ταμιευτήρα της ΔΕΗ, τη Λίμνη Πηγών Αώου, στα 1.350 μέτρα, και από εκεί θα αποδίδονται σταθερά προς την πόλη των Ιωαννίνων. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών σταθμών που θα βρίσκονται στην διαδρομή προς τα Ιωάννινα, συνολικής ισχύος 8,8 ΜW. Επιπλέον, εξετάζεται και ανάπτυξη έργων στον ποταμό Καλαμά.
Με το έργο «εμπλουτισμού» αφενός υποθάλπεται το περιβαλλοντικό έγκλημα στη λίμνη Παμβώτιδα, και αφετέρου δημιουργούνται φράγματα εκεί όπου σύμφωνα με το νομικό καθεστώς του Πάρκου της Βόρειας Πίνδου ζώνη ΙΙ, απαγορεύονται τέτοιες δραστηριότητες διότι η περιοχή έχει ορισθεί ως ζώνη προστασίας οικοτόπων και ειδών.

Η ευρωπαϊκή οδηγία-πλαίσιο για τα ύδατα ορίζει ότι η διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να γίνεται σε επίπεδο λεκάνης απορροής ποταμού με παροχή προστασίας στα υδάτινα και χερσαία οικοσυστήματα. Επίσης, κάθε σχέδιο που έχει επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους θα πρέπει να υπακούει στα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής.
Με ανακοίνωσή της, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της «στο σχέδιο, που είχε προτείνει η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. τον περασμένο Ιούλιο, και το οποίο προβλέπει την άντληση υδάτων από τον ποταμό Αώο, για την κατασκευή δυο υδροηλεκτρικών σταθμών, και τη διοχέτευσή τους στη Λίμνη Παμβώτιδα». Παράλληλα, επισήμανε ότι θα γίνουν από πλευράς υπουργείου όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση της πρότασης.

ΠΗΓΗ:prasino-hamomilaki
Ομάδα TVXS

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ


Αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο όχι μόνο να εγκλωβιστεί στην σημερινή κρίς, αλλά και να χάσει το τρένο της νέας οικονομίας, που θα βασίζεται στην καινοτομία και στην τεχνολογία, και να χάσει τα <<μυαλά>> της που θα φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία, βρίσκεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κομισιόν, είμαστε το μόνο κράτος της ευρωζώνης που δεν έχουμε δώσει ούτε ευρώ...επιπλέον για την στήριξη του πιο κρίσιμου γίσως για την ανάπτυξη του κλάδου.
Όσον αφορά την χώρα μας, στην έρευνα καταλήγει μόνο το 0,59% του ΑΕΠ έναντι του 1,83% στην Ε.Ε και 2, 55% του ΑΕΠ στην Δανία. Στην χώρα μας, το ποσό μειώθηκε τα χρόνια του προηγήθηκαν, παρά τα τεράστια πακέτα κοινωτικών κονδυλίων, καθώς πολλά έργα έμειναν στα χαρτιά. Ενώ για το μέλλον η κυβέρνηση αόριστα υπόσχεται μεταφορά κονδυλίων.
Απραξία σε μέτρα στήριξης των νέων τεχνολογιών, εκτός της Ελλάδος, επέδειξε μόνο το Λουξεμβούργο. Τα στοιχεία προκύπτουν από έκθεση της Κομισιόν.

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ Ν.Δ


Στις μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο άρθρο, είχαμε εξελίξεις στο θέμα της διαδοχής της Ν.Δ.
Τελικά ο Δημητράκης εγκατέλειψε την κούρσα διαδοχής και μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο Κος <<Τίποτα>>. Πολλά λόγια, πολλές φιλοδοξίες, πολλές υποσχέσεις αλλά τελικώς τίποτα. Αποσύρθηκε γρήγορα και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα κρατήσει ουδέτερη στάση στο θέμα της διαδοχής . Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κος <<Τίποτα>> ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία επι κυβερνήσεως Μητσοτάκη......αλλά τελικά κατέλειξε στον Αντωνάκη.
Το στρατόπεδο της αγαπημένης μας Κας Ντόρας Μπακογιάννη-Κούβελα-Μητσοτάκη και ΣΙΑ έχει ήδη διαμορφωθεί. Μην ξεχνάμε ότι το Ντοράκι όλα αυτά τα χρόνια προετοιμαζόταν για αυτή την στιγμή και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να χτίσει το προσωπικό της προφίλ. Όσον αφορά τα συμφέροντα της χώρας....ξέρετε που τα έχει γραμμένα, εκεί που τα έχει και ο μπαμπάκας της, ο αρχιαποστάτης. Να θυμάστε ότι και αυτή έβαλε το χεράκι της όπου μπορούσε για να φτάσει η Ν.Δ σε αυτά τα χάλια.
Σαν μαντρόσκυλο για το στρατόπεδό της έχει τον Βαγγελλάκη Μειμαράκη γνωστό καθαρόαιμο κομματόσκυλο που <<δαγκώνει>> και <<επιτίθεται>> στους αντιπάλους τους αλλά γίνεται <<Κανίς>> στο αφεντικό του.
Την στηρίζουν όλες οι ιστορικές οικογένειες της Ν.Δ με τα τέκνα τους, τους γαμπρούς, τους πεθερούς και όλο τους το σόι. Ξεκινάμε από τον πρώην Πρόεδρο και μπουλντόζα Έβερτ, που δήλωσε την στήριξή του στο Ντοράκι. Όλοι ξέρουν ότι οι σχέσεις των 2 οικογενειών δεν ήταν και οι καλύτερες. Αλλά βλέπετε έχει πίσω του μια κόρη, την Αλέξια, Αντιδήμαρχο στον Δήμο Αθηναίων που κάποτε πρέπει να την δει και βουλευτή. Ένα γαμπρό του, τον Πέτρο Δούκα που είναι κολλητάρια με το Ντοράκι. Τι να πούμε... ο άνθρωπος αμάρτησε για τα παιδιά του!!!!!
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, γνωστός καραμανλικός είναι ίδια περίπτωση με τον Έβερτ. Έχει τον γιό του Μιλτιάδη που έγινε υφυπουργός χάρη στην παρέμβαση της Ντόρούλας, να τον πάρει υπό την προστασία της. Όμως αυτά τα γραμμάτια πρέπει κάποτε να ξεπληρωθούν. Λοιπόν ήρθε η ώρα....
Τέλος ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης, χρόνια αντιμητσοτακικός κρατάει ουδέτερη στάση για χάρη της κόρης του Όλγας . Η ίδια δίνει την μάχη της για την επικράτηση της Ντορούλας και ποιός ξέρει για καμά καρέκλα στο μέλλον.
Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν ιδικτησιακές αντιλήψεις για την Ν.Δ και αποτελούν τροχοπέδη για κάθε δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να κάνουν κάτι όμως και αυτοί για να ζήσουν. Να δουλέψουν δεν το συζητάμε... Άρα πρέπει να δουλεύουν εμάς. Επίσης υποστηρίζεται από βουλευτές, στελέχη της Ν.Δ και φυσικά από τον μηχανισμό του μπαμπάκα της. Ο ίδιος δεν κάνει δημόσιες δηλώσεις για να μην ξυπνήσουν οι εφιάλτες της περιόδου 1990-1993 στους ψηφοφόρους και γκαντεμιάσει την κόρη του.
Από την άλλη ο Αντωνάκης ξέρει πως για να έχει ελπίδα για αρχηγός, πρέπει να συμμαζέψει το καραμανλικό στρατόπεδο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά αλλά τις τελευταίες μέρες του πηγαίνουν όλα δεξιά. Λέτε να φταίει ο Μητσοτάκης?
Μετά την Συντριβή της Ν.Δ στις εκλογές, υπήρχε δημόσια διάλυση στους καραμανλικούς και αρκετοί είναι αυτοί που κοιτάζουν προς την μεριά της Ντόρας. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν του Αντωνάκη είναι να ανασυγκροτήσει και να αναδιοργανώσει το καραμανλικό στρατόπεδο. Γι΄αυτό έχει ξεχυθεί αυτός και οι υποστηρικτές του σε όλη την Ελλάδα ώστε να τους αναδιοργανώσουν κάτω από μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα, ώστε να δημιουργήσει ρεύμα επικράτησης. Αυτό φαίνεται να το πετυχαίνει, μετά και από την συμμαχία με τον Δημητράκη μας. Θέλει να παρουσιάζεται ως ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης γι΄αυτό και η επίσκεψή του στις Σέρρες και ο θερμός εναγκαλιασμός με τον Α. Καραμανλή. Οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους.
Το σίγουρο είναι ότι εκφράζει τον αντιμητσοτακισμό και αυτό μας αρέσει. Έχει μια ομάδα βουλευτών που την αποτελούν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Μπούρας, Θ. Δροβίλλας,Ι. Μανώλης κ.ά οι οποίοι προσπαθούν να να δημιουργήσουν κλίμα και να επικρατήσουν.
Για τον Μακεδονομάχο, δεν ξέρουμε αν θα αντέξει μέχρι το τέλος της κούρσας. Αν τα καταφέρει ίσως να αποτελέσει την αφορμή για δεύτερο γύρο και την επικράτηση του Αντωνάκη. Είχε μια πολιτική αναλαμπή στο Συνέδριο και έκανε μια τοποθέτηση και είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τα αίτια της ήττας χωρίς το άγχος να κρατησει ισορροπίες.
Εμείς αν και ανήκουμε σε εντελώς διαφορετική ιδεολογία, μας εξοργίζει η κατάπτωση των πολιτικών κομμάτων και γενικώς του πολιτικού συστήματος της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι η πολιτική ζωή της χώρας ελέγχεται από 2-3 οικογένειες και οι άλλοι έχουν τον ρόλο του κομπάρσου. Κοιτάξτε τι έγινε πριν από 2 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ας μην γίνει το ίδιο κι εδώ. Τότε ο Γιωργάκης με καθοριστικότατο προσόν το όνομά του, εκλέχτηκε Πρόεδρος, το ίδιο έγινε και πιο παλιά με τον Κωστάκη ,που τον έφεραν ουρανοκατέβατο στην Ν.Δ.
Ας σκεφτεί ο καθένας μας που θα ήταν όλοι αυτοί αν είχαν διαφορετικό επίθετο? Μερικοί ούτε καν βουλευτές δεν θα ήταν, ίσως και ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους δεν θα τους ήξερε. Κάνουμε εμείς τέτοιους ανθρώπους Πρωθυπουργούς και μετά περιμένουμε να μας σώσουνε? Αυτοί που δεν μπορούν να σώσουν ούτε τους εαυτούς τους? Αυτοί που γίνονται έρμεα στο κάθε λογείς περιβάλλον? Ως πότε θα μας ελέγχουν αυτοί? 50 χρόνια δεν είναι αρκετά? Ούτε Βασιλεία να είχαμε. Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την γάγγραινα.
Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου, όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν ειδικά αν είναι και πολυ ψηλά και έχουν γκαντέμη μπαμπά . Εμείς θα προτιμούσαμε για Πρόεδρο της Ν.Δ τον Αντωνάκη, γιατί με τα γυαλάκια που φοράει, ομορφαίνουν πιο πολυ την φατσούλα του....


by Spyros

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Την ύπαρξη καρτέλ στην ελληνική αγορά του ξενόγλωσσου βιβλίου διαπίστωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εξηγήθηκε έτσι, γιατί επί χρόνια οι καταναλωτές πληρώνουν <<χρυσά>> τα βιβλία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε το 2003 έπειτα από καταγγελία του βιβλιοπωλείου <<Φλωράς>> εναντίον Χονδρεμπόρου, αλλά επεκτάθηκε αυτεπάγγελτα στο σύνολο της αγοράς. Τελικά επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα στους 2 μεγαλύτερους χονδρεμπόρους ξενόγλωσσου βιβλίου και σε 5 εκδοτικούς οίκους, με τους οποίους οι χονδρέμποροι είχαν συμβάσεις με με όρους αποκλειστικότητας διάθεσης βιβλίων στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για τους χονδρεμπόρους Απόλλων Α.Ε και Ευσταθιάδης Group Α.Ε και τους εκδοτικούς οίκους Burlington B.V, Pearson Limited, Μπουκουβάλας Α.Ε, Oxford και Hillside. Διαπιστώθηκε πως οι συμβάσεις μεταξύ των παραπάνω εταιρειών παρέβαιναν το κοινοτικό δίκαιο περί ελέυθερης διακίνησης αγαθών, αφού οι όροι τους, δεν επιτρέπουν σε μικρότερους εμπόρους να κάνουν δικές τους εισαγωγές σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που τους επέβαλλε η σύμπραξη εκδοτών-χονδρεμπόρων.
Για τους μικρότερους χονδρέμπορους και εισαγωγείς, που δεν είχαν συμβάσεις αποκλειστικότητας, ίσχυαν δυσμενείς όροι, με αποτέλεσμα να πτωχέυσουν ή να κλείσουν οι περισσότεροι. Όλο αυτό το σύστημα ήταν εις βάρος και των μικρών βιβλιοπωλείων, που δεν απολάμβαναν τις πολυ ευνοικότερες εκπτώσεις, που γίνονταν για μεγάλες αλυσίδες των ανταγωνιστών τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιβλίο <>, που στην Ελλάδα κοστίζει 38.00 ευρώ, στην Αγγλία 20.00 ευρώ, και στην Πολωνία 18.50 ευρώ.

Τα σχόλια δικά σας!!!!!!