Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ Ν.Δ


Στις μέρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο άρθρο, είχαμε εξελίξεις στο θέμα της διαδοχής της Ν.Δ.
Τελικά ο Δημητράκης εγκατέλειψε την κούρσα διαδοχής και μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο Κος <<Τίποτα>>. Πολλά λόγια, πολλές φιλοδοξίες, πολλές υποσχέσεις αλλά τελικώς τίποτα. Αποσύρθηκε γρήγορα και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα κρατήσει ουδέτερη στάση στο θέμα της διαδοχής . Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κος <<Τίποτα>> ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία επι κυβερνήσεως Μητσοτάκη......αλλά τελικά κατέλειξε στον Αντωνάκη.
Το στρατόπεδο της αγαπημένης μας Κας Ντόρας Μπακογιάννη-Κούβελα-Μητσοτάκη και ΣΙΑ έχει ήδη διαμορφωθεί. Μην ξεχνάμε ότι το Ντοράκι όλα αυτά τα χρόνια προετοιμαζόταν για αυτή την στιγμή και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να χτίσει το προσωπικό της προφίλ. Όσον αφορά τα συμφέροντα της χώρας....ξέρετε που τα έχει γραμμένα, εκεί που τα έχει και ο μπαμπάκας της, ο αρχιαποστάτης. Να θυμάστε ότι και αυτή έβαλε το χεράκι της όπου μπορούσε για να φτάσει η Ν.Δ σε αυτά τα χάλια.
Σαν μαντρόσκυλο για το στρατόπεδό της έχει τον Βαγγελλάκη Μειμαράκη γνωστό καθαρόαιμο κομματόσκυλο που <<δαγκώνει>> και <<επιτίθεται>> στους αντιπάλους τους αλλά γίνεται <<Κανίς>> στο αφεντικό του.
Την στηρίζουν όλες οι ιστορικές οικογένειες της Ν.Δ με τα τέκνα τους, τους γαμπρούς, τους πεθερούς και όλο τους το σόι. Ξεκινάμε από τον πρώην Πρόεδρο και μπουλντόζα Έβερτ, που δήλωσε την στήριξή του στο Ντοράκι. Όλοι ξέρουν ότι οι σχέσεις των 2 οικογενειών δεν ήταν και οι καλύτερες. Αλλά βλέπετε έχει πίσω του μια κόρη, την Αλέξια, Αντιδήμαρχο στον Δήμο Αθηναίων που κάποτε πρέπει να την δει και βουλευτή. Ένα γαμπρό του, τον Πέτρο Δούκα που είναι κολλητάρια με το Ντοράκι. Τι να πούμε... ο άνθρωπος αμάρτησε για τα παιδιά του!!!!!
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, γνωστός καραμανλικός είναι ίδια περίπτωση με τον Έβερτ. Έχει τον γιό του Μιλτιάδη που έγινε υφυπουργός χάρη στην παρέμβαση της Ντόρούλας, να τον πάρει υπό την προστασία της. Όμως αυτά τα γραμμάτια πρέπει κάποτε να ξεπληρωθούν. Λοιπόν ήρθε η ώρα....
Τέλος ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης, χρόνια αντιμητσοτακικός κρατάει ουδέτερη στάση για χάρη της κόρης του Όλγας . Η ίδια δίνει την μάχη της για την επικράτηση της Ντορούλας και ποιός ξέρει για καμά καρέκλα στο μέλλον.
Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν ιδικτησιακές αντιλήψεις για την Ν.Δ και αποτελούν τροχοπέδη για κάθε δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να κάνουν κάτι όμως και αυτοί για να ζήσουν. Να δουλέψουν δεν το συζητάμε... Άρα πρέπει να δουλεύουν εμάς. Επίσης υποστηρίζεται από βουλευτές, στελέχη της Ν.Δ και φυσικά από τον μηχανισμό του μπαμπάκα της. Ο ίδιος δεν κάνει δημόσιες δηλώσεις για να μην ξυπνήσουν οι εφιάλτες της περιόδου 1990-1993 στους ψηφοφόρους και γκαντεμιάσει την κόρη του.
Από την άλλη ο Αντωνάκης ξέρει πως για να έχει ελπίδα για αρχηγός, πρέπει να συμμαζέψει το καραμανλικό στρατόπεδο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά αλλά τις τελευταίες μέρες του πηγαίνουν όλα δεξιά. Λέτε να φταίει ο Μητσοτάκης?
Μετά την Συντριβή της Ν.Δ στις εκλογές, υπήρχε δημόσια διάλυση στους καραμανλικούς και αρκετοί είναι αυτοί που κοιτάζουν προς την μεριά της Ντόρας. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν του Αντωνάκη είναι να ανασυγκροτήσει και να αναδιοργανώσει το καραμανλικό στρατόπεδο. Γι΄αυτό έχει ξεχυθεί αυτός και οι υποστηρικτές του σε όλη την Ελλάδα ώστε να τους αναδιοργανώσουν κάτω από μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα, ώστε να δημιουργήσει ρεύμα επικράτησης. Αυτό φαίνεται να το πετυχαίνει, μετά και από την συμμαχία με τον Δημητράκη μας. Θέλει να παρουσιάζεται ως ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης γι΄αυτό και η επίσκεψή του στις Σέρρες και ο θερμός εναγκαλιασμός με τον Α. Καραμανλή. Οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους.
Το σίγουρο είναι ότι εκφράζει τον αντιμητσοτακισμό και αυτό μας αρέσει. Έχει μια ομάδα βουλευτών που την αποτελούν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Μπούρας, Θ. Δροβίλλας,Ι. Μανώλης κ.ά οι οποίοι προσπαθούν να να δημιουργήσουν κλίμα και να επικρατήσουν.
Για τον Μακεδονομάχο, δεν ξέρουμε αν θα αντέξει μέχρι το τέλος της κούρσας. Αν τα καταφέρει ίσως να αποτελέσει την αφορμή για δεύτερο γύρο και την επικράτηση του Αντωνάκη. Είχε μια πολιτική αναλαμπή στο Συνέδριο και έκανε μια τοποθέτηση και είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τα αίτια της ήττας χωρίς το άγχος να κρατησει ισορροπίες.
Εμείς αν και ανήκουμε σε εντελώς διαφορετική ιδεολογία, μας εξοργίζει η κατάπτωση των πολιτικών κομμάτων και γενικώς του πολιτικού συστήματος της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι η πολιτική ζωή της χώρας ελέγχεται από 2-3 οικογένειες και οι άλλοι έχουν τον ρόλο του κομπάρσου. Κοιτάξτε τι έγινε πριν από 2 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ας μην γίνει το ίδιο κι εδώ. Τότε ο Γιωργάκης με καθοριστικότατο προσόν το όνομά του, εκλέχτηκε Πρόεδρος, το ίδιο έγινε και πιο παλιά με τον Κωστάκη ,που τον έφεραν ουρανοκατέβατο στην Ν.Δ.
Ας σκεφτεί ο καθένας μας που θα ήταν όλοι αυτοί αν είχαν διαφορετικό επίθετο? Μερικοί ούτε καν βουλευτές δεν θα ήταν, ίσως και ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους δεν θα τους ήξερε. Κάνουμε εμείς τέτοιους ανθρώπους Πρωθυπουργούς και μετά περιμένουμε να μας σώσουνε? Αυτοί που δεν μπορούν να σώσουν ούτε τους εαυτούς τους? Αυτοί που γίνονται έρμεα στο κάθε λογείς περιβάλλον? Ως πότε θα μας ελέγχουν αυτοί? 50 χρόνια δεν είναι αρκετά? Ούτε Βασιλεία να είχαμε. Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την γάγγραινα.
Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου, όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν ειδικά αν είναι και πολυ ψηλά και έχουν γκαντέμη μπαμπά . Εμείς θα προτιμούσαμε για Πρόεδρο της Ν.Δ τον Αντωνάκη, γιατί με τα γυαλάκια που φοράει, ομορφαίνουν πιο πολυ την φατσούλα του....


by Spyros

Δεν υπάρχουν σχόλια: