Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Το υποβρύχιο της κοκαΐνης


Ανδρες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ και της ακτοφυλακής της Γουατεμάλας κατέλαβαν στον Ειρηνικό ένα μικρό υποβρύχιο που μετέφερε 10 τόννους κοκαΐνης, ανακοινώθηκε από τις αρχές της Γουατεμάλας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο σκάφος, το οποίο κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Γουατεμάλας, επέβαιναν τέσσερις άνδρες -τρεις Κολομβιανοί και ένας Μεξικανός- οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε ποτέ στη Γουατεμάλα, μια χώρα που αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό σταθμό της λαθρεμπορίας ουσιών που διακινούν προς βορράν τα πανίσχυρα μεξικανικά καρτέλ.


πηγή:www.news247.gr

ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ

Σε μια εποχή που ο ελληνικός κινηματογράφος αναζητά νέα ταυτότητα, ο Παντελής Βούλγαρης τολμά να επιστρέφει με μια ανθρώπινη ταινία που ρίχνει φώς σε μια επώδυνη περίοδο του παρελθόντος μας: τον εμφύλιο. Δίνοντας μάλιστα για τίτλο της το σύνθημα των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού: «Ψυχή βαθιά».
Ήταν όνειρο να κάνει μια ταινία για τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Και το πραγματοποίησε έπειτα από δεκαετή έρευνα, πολλά ταξίδια στην Καστοριά, το γράμμο και το Βίτσι, και τη βοήθεια της Ιωάννας Καρυστιάνη στο σενάριο.
Στο φόντο της ταινίας, που θα βγει στις αίθουσες από τις 22 του μηνός σε διανομή της Village Film, και η επιβλητική κορυφή του Μάνκοβιτς, όπου για χρόνια μετά τη λήξη του εμφύλιου το ’49, οι ντόπιοι έβρισκαν σκελετούς ανταρτών πάνω από πολυβόλα. Και ήρωές της δύο βοσκόπουλα από το Γράμμο, 15 και 17 χρόνων, που επιστρατεύονται από τις δύο αντίπαλες παρατάξεις, καθώς γνωρίζουν καλά τα περάσματα της περιοχής: ο Ανέστης (Χρήστος Καρτέρης) και ο Βλάσης (Γιώργος Αγγέλκος)
Μέχρι και ο Θανάσης Βέγγος εμφανίζεται εδώ σ’έναν κόντρα, σπαρακτικό ρόλο: ενός χωρικού που έρχεται να ζητήσει τη σορό του εγγονού του που υπηρετούσε στον Εθνικό Στρατό. Στο φιλμ, που ντύθηκε μουσικά από τον Γιάννη Αγγέλακα, συμπρωταγωνιστούν οι Γιώργος Συμεωνίδης, Βαγγέλης Μουρίκης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου και Κώστας Κλεφτογιάννης.
Το ένα από τα δύο παιδιά, ο Γ. Αγγέλκος, κατάγεται στ’ αλήθεια από αυτά τα μέρη. Πήγαινε μάλιστα ακόμα στο σχολείο όταν του δόθηκε ο ρόλος. Και έχασε τη χρονιά λόγω απουσιών στα γυρίσματα. Αλλά κι ένας δάσκαλός του συμετείχε στην ταινία, όπως πόλλοι ακόμα από την περιοχή. «Ο ένας παππούς μου ήταν στον Εθνικό Στρατό και ο άλλος αντάρτης», μας αποκάλυψε ο μικρός. Ήταν άλλωστε συνηθισμένο αδέρφια να στρατολογούνται από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.
«Την εποχή εκείνη ήταν σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης το πού θα βρεθείς» λέει ο Π.Βούλγαρης. «Έβλεπαν τα τσοπανόπουλα και τα παίρνανε. Και ο Εθνικός Στρατός και ο Δημοκρατικός. Στην ταινία, βέβαια, ο Βλάσης εντάσεται τελικά ενεργά στην ομάδα».

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΦΘΙΝΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Καταρρέει ο αγροτικός τομέας στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου καταγράφεται ότι το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται, οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα μειώνονται μαζί με την αγροτική παραγωγή, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο παρουσιάζει όλο και πιο αυξανόμενο έλλειμμα.

Τα στοιχεία λένε επίσης ότι υπάρχει μείωση της απασχόλησης στην γεωργία και αν δεν υπάρξουν δραστικά μέτρα, το αγροτικό επάγγελμα θα εγκαταλειφτεί μαζικά, όπου δραστηριοποιούνται αποκλειστικά γύρω στις 500.000 οικογένειες.

Μόνο μέσα στην τελευταία δεκαετία ο αγροτικός πληθυσμός από το 17% των απασχολουμένων έπεσε στο 11.4% και η οικονομική κρίση έχει κάνει ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα.

Παράλληλα το αγροτικό εισόδημα μειώνεται εξαιτίας της περιορισμένης αύξησης των τιμών παραγωγού, σε σχέση με εξαιρετικά μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2004 έως το 2008 αυξήθηκε το κόστος παραγωγής κατά 34 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικά στο δωδεκάμηνο Ιούλιος 2008- Ιούνιος 2009 σημειώνεται μείωση των τιμών παραγωγού κατά 4,5% σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο και μάλιστα την στιγμή που το κόστος παραγωγής αυξάνεται κατά 0,4%.

Τέλος η ΠΑΣΕΓΕΣ διαπιστώνει σημαντική κάμψη στην παραγωγή των περισσότερων αγροτικών προϊόντων, αλλά και η επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών – διατροφικών προϊόντων.

Παιδοψυχολόγος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας εξαπέλυσε η ιταλική αστυνομία, άντρες της οποίας ερεύνησαν τα σπίτια και τα γραφεία είκοσι πέντε υπόπτων, και κατέληξαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις. Σοκ προκαλεί ωστόσο ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας Μιλανέζος ψυχολόγος που εργαζόταν σε σχολεία της πόλης. Τον είχε μάλιστα προσλάβει και τον πλήρωνε η ένωση γονέων και κηδεμόνων του σχολείου προκειμένου να διδάσκει στα παιδιά τους αγωγή υγείας, κομμάτι της οποίας είναι και η προστασία από επίδοξους παιδεραστές. Οι δύο άλλοι από τους συλληφθέντες ήταν φοιτητές, ένας εκ των οποίων ήταν ασκούμενος σε τοπικό νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση, την οποία διοργάνωσε και εκτέλεσε το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεργάστηκαν αστυνομικοί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Νάπολη, καθώς οι ύποπτοι κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά κυρίως στο Βορρά. Είχαν προηγηθεί εντατικές έρευνες με αντικείμενο τη δράση χρηστών του Διαδικτύου, στις οποίες εντοπίστηκαν Ιταλοί που κατέβαζαν από το Διαδίκτυο αρχεία με πορνογραφικό υλικό που είχε παιδιά ως πρωταγωνιστές.

Οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για τους υπόπτους. Αρωγός στην έρευνά τους ήταν Γερμανοί συνάδελφοί τους που επεξεργάστηκαν πολλά δεδομένα, τα οποία προέρχονταν από τη Γερμανία. Κάποιοι από τους υπόπτους ήταν και στο παρελθόν παραλήπτες ανάλογων αρχείων κι ένας από αυτούς είχε ήδη συλληφθεί στο παρελθόν στη Σρι Λάνκα.

πηγή:www.georgelaios.blogspot.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ


Ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα του κόσμου εγκαινίασε ο Πρίγκηπας της Δανίας, Φρέντερικ. Το πάρκο βρίσκεται στη Βόρειο Θάλασσα, περιλαμβάνει 91 ανεμογεννήτριες με ισχύ 209 MW, ικανό να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη 200.000 κατοίκων. Πρόκειται για το 7ο αιολικό πάρκο που διαθέτει η πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια Δανία.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Πολλοί γονείς έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο με τα μούτρα στην μελέτη!!!!! Έχουν πέσει πάνω από τα παιδιά τους ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα να είναι κοινωνικοί, δραστήριοι και πολλά άλλα. Τρέχουν να προλάβουν να “αναγκάσουν “ τα παιδιά τους να κάνουν αυτά που ίσως δεν έκαναν οι ίδιοι ή που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν μπορούσαν. Και μαζί τους τρέχουν και τα καημένα τα παιδιά που αναζητούν λίγο χρόνο για παιχνίδι, ξεκούραση και συναισθηματική επαφή.

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσετε τα παιδιά σας να απολαύσουν το ταξίδι της δικής τους ζωής; Μήπως να είστε απλά δίπλα τους και όχι από πάνω τους; Μήπως να μάθετε να λέτε “πήρε καλούς βαθμούς” και ΟΧΙ “πήραμε καλούς βαθμούς”; Σταματήστε πια αυτό τον πληθυντικό!!!!!! Πώς θα μάθουν ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα ίδια; Πως θα μάθουν να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους και να είναι υπεύθυνα; Και αργότερα, πώς θα αφήσουν τους γονείς τους και να ανοίξουν τα φτερά στην ζωή τους αν τα μάθετε ότι όλα εξαρτώνται από τους γονείς;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την φυσική και συναισθηματική παρουσία των γονιών για να αναπτυχθεί και να ωριμάσει ομαλά. Πολλές φορές όμως η γονική παρουσία γίνεται ασφυκτική και αντί να το ελευθερώνει, το εγκλωβίζει. Τότε η αγάπη γίνεται από συναισθηματικός δεσμός, ¨δεσμά¨.

Καμιά αγάπη και προστασία δεν κάνει ζημιά στην ανατροφή των παιδιών. Αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα εξέλιξης και ωρίμανσης. Σαφώς και εξαρτώνται πολλά από τους γονείς, σαφώς και ένα ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον ευνοούν την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών.