Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Πολλοί γονείς έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο με τα μούτρα στην μελέτη!!!!! Έχουν πέσει πάνω από τα παιδιά τους ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα να είναι κοινωνικοί, δραστήριοι και πολλά άλλα. Τρέχουν να προλάβουν να “αναγκάσουν “ τα παιδιά τους να κάνουν αυτά που ίσως δεν έκαναν οι ίδιοι ή που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν μπορούσαν. Και μαζί τους τρέχουν και τα καημένα τα παιδιά που αναζητούν λίγο χρόνο για παιχνίδι, ξεκούραση και συναισθηματική επαφή.

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσετε τα παιδιά σας να απολαύσουν το ταξίδι της δικής τους ζωής; Μήπως να είστε απλά δίπλα τους και όχι από πάνω τους; Μήπως να μάθετε να λέτε “πήρε καλούς βαθμούς” και ΟΧΙ “πήραμε καλούς βαθμούς”; Σταματήστε πια αυτό τον πληθυντικό!!!!!! Πώς θα μάθουν ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα ίδια; Πως θα μάθουν να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους και να είναι υπεύθυνα; Και αργότερα, πώς θα αφήσουν τους γονείς τους και να ανοίξουν τα φτερά στην ζωή τους αν τα μάθετε ότι όλα εξαρτώνται από τους γονείς;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την φυσική και συναισθηματική παρουσία των γονιών για να αναπτυχθεί και να ωριμάσει ομαλά. Πολλές φορές όμως η γονική παρουσία γίνεται ασφυκτική και αντί να το ελευθερώνει, το εγκλωβίζει. Τότε η αγάπη γίνεται από συναισθηματικός δεσμός, ¨δεσμά¨.

Καμιά αγάπη και προστασία δεν κάνει ζημιά στην ανατροφή των παιδιών. Αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα εξέλιξης και ωρίμανσης. Σαφώς και εξαρτώνται πολλά από τους γονείς, σαφώς και ένα ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον ευνοούν την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: