Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κανταϊφοκασερόπιτα

Κανταϊφοκασερόπιτα

#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να το ανακατέψουμε καλά με το καταϊφι έτσι ώστε να γίνει πολύ τραγανό.

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο καταΐφι
300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Κασέρι τριμμένο
100γρ. Κρέμα γάλακτος
500γρ. Γάλα
2 Αυγά
200γρ. Βούτυρο λιωμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ξάνουμε το καταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.

2 Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο καταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο.

3 Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

4 Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό καταΐφι στο σκέυος.

5 Έπειτα απλώνουμε τα τυριά απο πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη.

6 Καλύπτουμε με το άλλο μισό καταΐφι και πιέζουμε ελαφρα τις άκρες.

7Περιχύνουμε το μείγμα γάλα-κρέμα απο πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει.

8 Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά.

9 Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

10 Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: