Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δείτε τις ομιλίες του Α. Τσίπρα, Κ. Μητσοτάκη και Π. Καμμένου στην Βουλή

Τσίπρας: Βρήκα το θάρρος και ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας: Βρήκα το θάρρος και ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης (video)

Ως η ήρεμη δύναμη της Βουλής επιχείρησε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Σύντομα όμως ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν είναι συμβουλές των επικοινωνιολόγων του η εικόνα που παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες" σχολίασε ενώ τον κάλεσε αν γνωρίζει αληθινές δημοσκοπήσεις να ενημερώσει και εκείνον μιας και διαβάζει ψεύτικες τόσο καιρό, όπως είπε. "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη;" ρώτησε τον αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως "προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία". Συμπλήρωσε δε πως είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει αλλά και την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν μιας και γνώριζε πως δεν θα βρει τους 151 βουλευτές. "Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις", τόνισε.


Θύμισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως ήταν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το καλοκαίρι του 2015 του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με μειοψηφία όταν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 30 βουλευτές. "Δεν μας λέγατε τότε για κυβέρνηση-κουρελού", σχολίασε. "Τώρα ερμηνεύετε το Σύνταγμα κατά πώς σας βολεύει", σχολίασε ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η κυβέρνηση να φτάσει εως το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2019.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις μεταγραφές βουλευτών του θύμισε πως "εντάξατε 4 βουλευτές από άλλα κόμματα" και "ο πατέρας σας κυβέρνησε για τρία χρόνια με έναν βουλευτή που ήταν από άλλο κόμμα". 

"Αντί για πολιτικό επιχείρημα, αντί για πολιτικό σχέδιο κατέληξε να αναγιγνώσκει μέσα στην ελληνική βουλή και από το έδρανο αυτό λιβελογραφήματα. Και να ρίξει σε πρωτόγνωρα βάθη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με στοχοποίηση βουλευτών, με απειλές και χαρακτηρισμούς, με συνθήματα και ύβρεις ακόμη και για πρόσωπα που τιμούν το δημόσιο βίο, όπως τον ναύαρχο Αποστολάκη", είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως "όταν λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κ. Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ τη βύθισε, τότε τι να πω, είναι ο καλύτερος χορηγός μας".

Αναφερόμενος στις απειλές κατά των βουλευτών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει επιλέξει επικίνδυνο δρόμο. "Μένω άναυδος που δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για να καταδικάσετε το στέλεχος της ΝΔ, κ. Αβραμάκο, τον επικεφαλής της μεγαλύτερης νομαρχιακής της ΝΔ που έστελνε μαζικά μηνύματα στους οπαδούς της ΝΔ με τα κινητά των βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση", ανέφερε υποστηρίζοντας πως η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά.

"Η μετατόπιση της ΝΔ προς τα άκρα της δεξιάς ρητορικής, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο μεσαίο χώρο και η επιλογή του ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί κατά πόδας τη ρητορική Μητσοτάκη και της ΝΔ, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο χώρο της κεντροαριστεράς", συνέχισε και αναφέρθηκε στο δίλημμα που τίθεται: "Από τη μια ο προοδευτικός πόλος με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τι ; Ένα κόμμα με ρητορική Βορίδη -Γεωργιάδη- Σαμαρά".

Ο καθένας θα πάρει την πατριωτική και εθνική ευθύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: "Αδικείτε τους εαυτούς σας με την κριτική που κάνετε".

Σημείωσε πως με τη ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρέχονται μερικές πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις που ξεκαθαρίζουν με τον πιο κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το τοπίο.

"Τι διευκρινίζουν λοιπόν οι γείτονες μας στο κείμενο αυτό, που είναι νομικά δεσμευτικό και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία; Πρώτον ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας. Και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Τι έχουμε λοιπόν εδώ κύριε Μητσοτάκη; Την πλήρη και ολοκληρωτική αποδόμηση των προσχημάτων που ανακαλύψατε για να κρυφτείτε από την ιστορική ευθύνη που σας αναλογεί και σε εσάς και στην παράταξή της".

Μητσοτάκης για ψήφο εμπιστοσύνης: Τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας
Μητσοτάκης για ψήφο εμπιστοσύνης: Τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Για ευτελισμό της πολιτικής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, και πρόσθεσε ότι θα είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση κουρελού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε μάλιστα πως βιώνουν την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, η οποία έχει τρεις στόχους, σχολιάζοντας πως «ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό». «Τέσσερις από τους έξι βουλευτές που δήλωσαν δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση, δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα και να αιτιολογήσουν την ψήφο τους: οι δύο είναι στην Κϊνα και οι άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους»

Σκοπός, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμη ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ξεχάσει τις διαδικασίες εξπρές "για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους". 

Όπως ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. "Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας".

"Δεν βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και τη σώσατε αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ναι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και ξέρουμε τι έγινε. 100 δισ. και τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει το παρόν αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών σε επιτήρηση και με τον ΟΟΣΑ να προβλέπει μόλις χθες επιβράδυνση της οικονομίας της. Στο όνομα της εξουσίας η κυβέρνηση δεν δίστασε να κάνει τα πάντα. Μαζί της όμως τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή".

Αναφερόμενος στις μεταγραφές των βουλευτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η διαφορά είναι πως "πολλά κόμματα - και η ΝΔ - το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί τη συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι προκαλεί τη γενική αποστροφή. Ενοχλεί βαθιά πολίτες, και πολλούς που πίστεψαν εσάς κ. Τσίπρα και τα συνθήματά σας".

Ξεκαθάρισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία ήταν ανέκαθεν απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε πως ζητά τα ρέστα ενώ "χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας".

"Είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες" τόνισε για να συμπληρώσει: "Κύριε Τσίπρα ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και καλή βία. Έχετε τεράστια ευθύνη για το τοξικό κλίμα".



Επανήλθε, δε, στο θέμα της υπουργοποίησης του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη εξηγώντας πως "Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας και μετά πρόεδρος ανεξάρτητης αρχή" ενώ αναφορικά με την πτήση πολεμικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια παράδοσης - παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ κάλεσε τον νέο υπουργό Άμυνα να εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο. "Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από τη τσέπη του", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε πως όποιος την υπερψηφίσει ανοίγει το δρόμο στη δήθεν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τους γείτονες.

"Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν έρχονται επενδύσεις, δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση κουρελού.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Επιτέλους φύγετε. Στο χέρι μας είναι να συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με τη θέληση των Ελλήνων. Δεν είναι μια οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και ορισμένου χρόνου" σημείωσε.



Καμμένος κατά Τσίπρα: Μου είχε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές

Καμμένος κατά Τσίπρα: Μου είχε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές














Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής κάλεσε, σε υψηλούς τόνους, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και να προκηρύξει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. Λέω όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών", τόνισε στην ομιλία του στη Βουλη ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι πάγια θέση του κόμματος τους είναι ο όρος "Μακεδονία" να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με τη γειτονική χώρα.

Ο Πάνος Καμμένος εξήγησε γιατί δεν αποχώρησε το κόμμα του από την κυβέρνηση ήδη από το καλοκαίρι του 2017. Όπως είπε προτεραιότητα ήταν να βγει η χώρα από τα Μνημόνια. Υπερασπίστηκε την κοινοβουλευτική ομάδα καρφώνοντας όμως τους Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Τέρενς Κουίκ οι οποίοι αντάλλαξαν την ψήφο τους με υπουργικό θώκο, όπως είπε. 

"Εμείς αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε τους διαγράφουμε" συμπλήρωσε ενώ επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε στάση δυο φορές παρά τη συμφωνία τους. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να σταματήσει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα όπως έκανε πίσω στο 2015 μέσω εκλογών για το 3ο Μνημόνιο.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στις δύο φορές που άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, ανέφερε:
«Θυμάμαι από τις πρώτες ομιλίες μου, το 1993, όταν είχε προκύψει η συνθήκη του Σένγκεν. Διαφωνούσα μαζί με άλλους συντρόφους μου, πολλοί εκ των οποίων είναι εδώ. Πριν από 4 χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει να κάνει με την έξοδο από τα μνημόνια, ούτε με το οικονομικό πρόγραμμα. Έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς συζήτηση, αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτήν τη συμφωνία, με την οποία διαφώνησα, διαφωνώ και θα διαφωνώ. Την ίδια θέση είχα και την περίοδο του Σημίτη, όταν έγινε το πρώτο μεγάλο έγκλημα. Η παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Ενδιάμεση συμφωνία στην οποία στήριξαν τότε οι δήθεν ευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της ΝΔ. Διαφώνησα και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή, στις προγραμματικές της δηλώσεις, έθεσε ως στόχο την ονομασία με προσδιορισμό Erga Οmnes. Τότε διαφώνησα και είναι καταγεγραμμένα αυτά.

Οι ΑΝΕΛ, συμφώνησαν ότι το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει ποτέ με ονομασία που να έχει αναφορά στον όρο Μακεδονία. Αυτή είναι η πάγια θέση μας και ποτέ δεν άλλαξε. Είμαστε σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο. Στη Βουλή μέσα δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις. Εκείνοι που συμφωνούν και εκείνοι που δεν συμφωνούν. Συγκρουόμαστε τρεις απόψεις. Εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνεί όπως έχει διαμορφωθεί, με την άποψη της αντιπολίτευσης και με τη θέση που εκφράζουμε εμείς και προσφάτως ο κ. Λεβέντης.

Στη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και στη συμφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με εμένα, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα ψηφίσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με συμφωνία με τον όρο Μακεδονία. Τον Ιούνιο μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Τον Νοέμβριο άλλαξε και μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει τον Μάρτιο. Δύο φορές ο κυβερνητικός εταίρος μου άλλαξε.

Θέλω να καταθέσω δύο έγγραφα: ΝΔ, 8/5/2017: Ο κ. Κουμουτσάκος και οι 17 βουλευτές της ΝΔ, αναγνωρίζουν σλαβομακεδονική ονομασία.

Δεύτερο έγγραφο. Ο κ. Κοτζιάς έστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις μας για την ονομασία των Σκοπίων. Του απάντησα ότι οι ΑΝΕΛ υιοθετούν την απόφαση των αρχηγών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 1992. Οτιδήποτε άλλο, προϋποθέτει τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών κομμάτων.

Αν αποχωρούσαμε τον Ιούνιο από την κυβέρνηση, τι θα γινόταν; Θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί όνομα με Erga Omnes, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία. Τι άλλο θα είχε συμβεί; Δεν θα είχε βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια. Γι' αυτό δεν αποχωρήσαμε τον Ιούνιο του 2018 από την κυβέρνηση.

Θα κάνουμε την ύστατη προσπάθεια. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν υπάρχουν δανεικοί βουλευτές, όπως ειπώθηκε. Αυτό που ζητώ από τον κυβερνητικό μου εταίρο, είναι σε μία έντιμη συμφωνία, οι κ.κ. Κουίκ, Κουντουρά, Χρυσωβελώνη, να μην παραμείνουν υπουργοί. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μην περάσει η συμφωνία. Σε κάποιους από εσάς, ισχύει η παροιμία στα χωριά: Ο άντρας αν γεύεται τη γλύκα του κεράτου...

Η Νέα Δημοκρατία εκεί κατάντησε. Παραδίδουν τον όρο Μακεδονία και κάνουν τους Μακεδονομάχους.

Θέλω να ξεκαθαρίσω τη βαθιά μας διαφωνία. Η συμφωνία έχει περάσει από τα βαθιά συνταγματικά ανομήματα, όπως η έγκριση χωρίς την υπογραφή του προέδρου. Η συμφωνία που θέλετε να φέρετε εδώ, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που υπέγραψε ο Κοτζιάς. Θα πρέπει να δούμε γιατί επελέγη η περιοχή των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάει σε έγκριση της Συμφωνίας μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ένα αντεθνικό, αντιπροοδευτικό και αντιδημοκρατικό κείμενο. Το 80% του ελληνικού λαού και η ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το απορρίπτουν. Για όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε. Σας καλώ κ. Τσίπρα, να φέρεται σε δημοψήφισμα τη Συμφωνία. Φίλε Αλέξη, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση που είχαμε τον Αύγουστο, μετά τη συμφωνία που κάναμε με τους εταίρους, που ήταν αντίθετη με τη λαϊκή εντολή που είχαμε, όταν μου είπες ότι θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αυτό το δημοκρατικό αίσθημα επικαλούμαι».

Πηγή: Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: