Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Νέος και πολύτιμα έμπειρος ο Καραμανλής...»

Η Ρηγίλλης επιδιώκει με κάθε τρόπο να «κλείσει» το θέμα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν συμβαίνει, καθώς σήμερα υπάρχει και μια δήλωση κορυφαίου στελέχους του κόμματος που το συντηρεί. Ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος με την αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος» κάθε άλλο παρά αποκλείει την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο πολιτικό προσκήνιο.
«Ο Κ. Καραμανλής είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε εάν χρειαστεί οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χ
«Ο Κ. Καραμανλής είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε εάν χρειαστεί οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα», ανέφερε ο Α. Σπηλιωτόπουλος με αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος»
Ο πρώην πρωθυπουργός «είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε εάν χρειαστεί οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα» αναφέρει ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος.
Την ίδια ώρα, με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα του κ. Καραμανλή, ξέσπασε μετωπική σύγκρουση της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι επιλογή του κ. Σαμαρά είναι να προχωρήσει -εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών- σε διμέτωπο αγώνα.
 «Η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς από την Καστοριά

«Η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς από την Καστοριά
Στη Ρηγίλλης δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν την ενόχλησή τους για το ότι επανέρχεται σε τακτά διαστήματα η συζήτηση για τον κ. Καραμανλή. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς όταν πληροφορήθηκε την Παρασκευή τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ προχώρησε σε μια έμμεση, πλην σαφή αναφορά, από την Καστοριά, όπου περιόδευε. «Η ΝΔ» -είπε χαρακτηριστικά- «σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν.
Αποτελεί συνέχεια, γιατί αντλεί από τις καλύτερες παραδόσεις της Κεντροδεξιάς, που θεμελίωσαν τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Αλλά αποτελεί και τομή, διότι έκανε αυτοκριτική σε σχέση με το παρελθόν. Οση δεν έκανε ποτέ οποιοδήποτε κόμμα στην Ελλάδα».
Την πρόθεση να «κλείσει» το θέμα εξέφρασε και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έδωσε εντολή -μέσα στο Σαββατοκύριακο- στους συνεργάτες του να διαρρεύσουν τη δική του τοποθέτηση ότι δεν είναι στις προθέσεις του η επιστροφή στην ηγεσία της ΝΔ και ότι στηρίζει αταλάντευτα τον κ. Σαμαρά. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η δήλωση που έκανε χθες ο κ. Β. Αντώναρος, ο οποίος ανήκει στον «κύκλο» των τακτικών συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ, είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αυτό θα παραμείνει» είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς Flash).
Στο όλο θέμα ενεπλάκη ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος επεσήμανε (Mega) ότι εάν υπάρχει θέμα επιστροφής του κ. Καραμανλή, τότε αυτό οφείλεται στην αδυναμία του κ. Σαμαρά. Η τοποθέτηση αυτή ήταν και η αφετηρία μιας σκληρής αντιπαράθεσης.
Αρης για Κ. Καραμανλή
Εάν χρειαστεί, θα ανοίξει ένας νέος κύκλος προσφοράς
Τη δήλωση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, πριν από έναν χρόνο, ότι «είναι μόλις 53 ετών για να συνταξιοδοτηθεί», υπενθυμίζει με έναν διαφορετικό τρόπο ο πρώην υπουργός, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παρεμβαίνει με μια δήλωση-μήνυμα προς τη Ρηγίλλης στη συζήτηση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, με την αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος», επισημαίνει μεν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θα έχει πολλές ευκαιρίες να προσφέρει στο κόμμα», αλλά διευκρινίζει ότι ο «κύκλος» του κ. Καραμανλή στη ΝΔ «εμφανίζεται» να έχει κλείσει. Σπεύδει δε να προσθέσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος» και κάθε άλλο παρά αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του σε κεντρικό πολιτικό ρόλο.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας «κρατά ανοιχτό» το θέμα που επεδίωξαν να «κλείσουν» τα στελέχη της Ρηγίλλης και προχωρεί ένα βήμα περισσότερο απ’ ό,τι οι συνάδελφοι στη ΝΔ, που μίλησαν πρόσφατα για το ίδιο θέμα, προβλέποντας ουσιαστικά ότι «θα ανοίξει ένας νέος κύκλος» για τον κ. Καραμανλή.
Η δήλωσηΟλόκληρη η δήλωση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου στο «Εθνος» έχει ως εξής: «Η ΝΔ έχει αρχηγό. Εξελέγη πρόσφατα και από μεγάλη πλειοψηφία. Ουδείς τον αμφισβητεί και συνεπώς θα έχει πολλές ευκαιρίες να προσφέρει στο κόμμα.
Επίσης για τη ΝΔ ο κύκλος του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει.
Ομως, ενδεχομένως, αυτό να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον. Και αυτό γιατί είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε, εάν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».
Ο «χαρτοπόλεμος» ΝΔ - ΛΑΟΣ
  • Αντ. Σαμαράς: «Η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν».
  • Γ. Καρατζαφέρης: «Εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Κ. Καραμανλή, αυτό οφείλεται στην αδυναμία του κ. Σαμαρά».
  • «Κύκλοι ΝΔ»: «Η οπισθοφυλακή του κ. Παπανδρέου, τα κοινοβουλευτικά εξαπτέρυγα και τα εξωθεσμικά δεκανίκια του έδωσαν ακόμα μια συντονισμένη παράσταση φαρσοκωμωδίας, για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση».
  • «Κύκλοι ΛΑΟΣ»: «Εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά την ώρα που πρέπει. Η Ρηγίλλης τον θεωρεί, εμμέσως πλην σαφώς, φαρσοκωμωδία».
  • «Κύκλοι ΝΔ»: «Φαρσοκωμωδία είναι τα καμώματα του ΛΑΟΣ και του αρχηγού του. Και στη φαρσοκωμωδία αυτή σημειώνουν αξιοζήλευτες επιδόσεις σαν εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ».
  • «Κύκλοι ΛΑΟΣ»: «Προφανώς στα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ η Ρηγίλλης εντάσσει τόσο τον βουλευτή της κ. Κοντογιάννη όσο και τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο περιφερειάρχη, κ. Π. Ψωμιάδη, γιατί αυτοί οι δύο ακυρώνουν τον κ. Σαμαρά και αναζητούν στέγαστρο υπό τον κ. Καραμανλή».
  • Γ. Καρατζαφέρης: «Οι νεοδημοκράτες, απ’ ό,τι φαίνεται, θα γευτούν το ποτήρι Σαμαρά μέχρι τέλους».
Γιάννης Σαραντάκος

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: