Συστατικά
- 200 γρ. σολομό
- 3 κ.τ.γ μαργαρίνη
- άνιθο
- ζωμό λαχανικών (πατάτα καρότο σέλινο κρεμμύδι πράσο) ή έναν κύβο λαχανικών
- 250 γρ. κρεμα γάλακτος
- 100 ml. λευκό κρασί
- 3 κ.τ.γ. καρυ
- 2 κ.τ.γ κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 3 κ.τ.γ. αλατι
- 1 κ.τ.γ πιπέρι
- 1 κιλό μακαρόνια πέννες.
Οδηγίες
- Πρώτα ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα την μαργαρίνη, ψιλοκόβουμε τον σολομό σε κυβάκια, τον ρίχνουμε μέσα σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε για πέντε λεπτα ανακατεύοντας σταδιακά.
- Μετά ρίχνουμε τον άνιθο και αφού ανακατέψουμε ριχνουμε το κρασι.
- Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα απο το κρασί ρίχνουμε τον ζωμό και το αφήνουμε λιγάκι.
- Έπειτα βαζουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε με βρασμένες πένες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικό είναι για πιο όμορφη εμφάνιση να βαλουμε λιγο διαλυμένο αλεύρι σε νερο για να δέσει η σαλτσα..
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου